Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • liszi70

    nagyúr

    válasz Fandango #17825 üzenetére

    Sziasztok!

    Elgondolkodtam, hogy lecserélem szeretett Canon 350D készülékemet. Semmi bajom vele, az én amatőr, családi fotós igényeimet tökéletesen kielégíti. De sajnos halódik a Sony videókamerám, amit viszont muszájból váltani kell valamire. Ezért jutott eszembe egy újabb, már HD-videó rögzítésére is alkalmas, kihajtható LCD-s fényképezőgép. Eddig is Canon-om volt mindig, maradnék annál, de teljesen kiestem az utóbbi években a fényképezőgépek piacának, fejlődésének követéséből.

    Milyen vázat tudnátok ajánlani ami tükörreflexes, beépített vakus, kihajtható LCD-s, HD-videó rögzítésre is képes, de azért természetesen legalább 350D fotós-minőséggel bír?
    Összeget azért nem írok, mert tudok rugalmas lenni, az adott típusok alapján mérlegelem, hogy az abban lévő extra tudás nekem megér-e X különbözetet. (Annyit írok, azért az alsó-alsóközép kategóriában gondolkodom, nem üzletszerű, hanem szülinapinyaralásicsaládifotóvideó-felhasználásról van szó alapvetően, de azért szeretem abban is az aránylag jobb minőségű végeredményt.)

    És még egy kérdésem lenne. Azt tudom, hogy elég jó képminőségben rögzítenek HD videót az alap DSLR-ek is (legalábbis biztos szebb, mint a jelenlegi SD miniDV videókamerám), de nem igazán van infóm, hogy hangot milyen minőségben vesznek fel! Szóval erősen ajánlott külső mikrofon (amit nem nagyon szeretnék, mert macera és költség), vagy azért megfelel egy pár éves videókamera beépített hangjának?

    Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák