-
PROHARDVER!
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
killerjohn
addikt
sziasztok!
nagyon rég jártam errefelé, ezért gondoltam benézek egy ultrahülye kérdésselAMENNYIBEN jól értem, akkor az ISO gyakorlatilag az érzékelőn előálló jel erősítése, így magasabb ISO esetén ugyanazon expozícióhoz ugyanazon beállítások mellett kisebb záridőt lehet állítani. Gyakorlatilag ez így néz ki (számomra). Kérdés: ez a mesterséges erősítés mennyit ront? Ugyebár a magas ISO zajosít, ez tény, tehát nem túl jó a hatásfoka. Ezt meg ugyebár valami chip, vagy sw kód csinálja. Na de most már kibököm a kérdést: ha mondjuk szándékosan alulexponálom a képet ahelyett hogy az ISO-t növelném, és utólag erősítek az expozíción lightroom-ban, akkor nem lehetséges hogy a lightroom jobban "erősít", mint a váz?
Ha az egész kérdés hülyeség, akkor bocsi
szerk: természetesen RAW-ról van szó...[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
válasz killerjohn #17752 üzenetére
Az ISO emelést analóg erősítők végzik, tehát még a kvantálás és digitalizálás előtt, így a kvantálási hibát nem erősítik fel. Bármilyen kész képet utólag felhúzni már csak ezzel a hibával együtt lehet.
(P.H.)
-
copass
veterán
válasz killerjohn #17752 üzenetére
ha alul expózod. akkor a raw ott már nagyon kevés infót tárol le. jó expónál is kevés infó van a sötét részen. ezért szokták tulexponálni kb. +2/3 fé -vel.majd LR-ben visszahùzza. így több infó lesz tárolva a sötét részekről .
[ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
Agostino
addikt
üdv
gondoltam megírom, hasznos az ilyesmi is. voltam ma camera kft-ben megcsináltatni és tisztíttatni a gépem. nagyon paráztam a sok rossz hír miatt, de ennyire kellemesen még sehol sem csalódtam. tíz perc alatt helyben elvégezték amit kértem, tisztítással együtt. a végén mutattak képet a koszos majd a tiszta szenzorról, amolyan before after jelleggel. megkérdezték megfelel-e, megmutatták mit vettek ki. ha meg vagyok elégedve fizessek. ez egy kicsit off tudom, de azért talán jó olvasni az ilyesmit is
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
-
cOxeR
Ármester
válasz Agostino #17758 üzenetére
Én ilyet még ott sosem hallottam: "ha meg vagyok elégedve fizessek"
Lehet új üzletpolitikát kezdenek?
Sok a gond velük, de ettől még megvan a gyártói minősítésük... ahhoz meg azért kell a szakmai tudás is, innentől kezdve, meg csak az fáj mindenkinek, hogy oda árazzák a szolgáltatásaikat, ahova akarják... az egyeduralmuk miatt.
Viszont igazad van, a jó tapasztalatot is le kell írni![ Szerkesztve ]
-
bbuffy
senior tag
Sziasztok!
Mit jelent az error 99 a gépemen (30D)? Csak egy bizonyos obinál csinálja. Egy Sigma obival.
[ Szerkesztve ]
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
wuszter
csendes tag
Remélem tudtok segíteni.Van egy 28-135 IS USM-es obim. Azt vettem észre,hogy hiába van minden fókuszpontnál (persze egyforma távolságba) élesség sosem találja meg az összeset,míg ugyanabban a helyzetben a 18-55 IS sima kit obi élesnek látja mind a 9 fókuszpontot.Ez mitől lehet?
-
*Ropi*
félisten
válasz bbuffy #17762 üzenetére
Ha a radírozástól nem múlna el és előtte nem volt ilyen azzal az obival, akkor blendevezérlési hiba: megtört a szalagkábel. Ha kezdetek óta van, akkor (amennyiben van rá frissítés) firmware-t kell frissíttetni az obin a Camera Kft.-vel, mert az újabb vázakon a régebbi fw-vel nem működik a blendevezérlés.
(#17764) wuszter: Camera Kft., ~11500 Ft lesz a fókuszkalibrálás az objektíven.
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
PNP
őstag
válasz wuszter #17768 üzenetére
Az a baj, hogy ilyen tesztnél gyakori a user error, ott kezdődik, hogy az élesség se sík, hanem gömb, tehát ha precízen, merőlegesen fotózol egy falat, a sarkok elvben akkor se lesznek élesek. Állvány, azonos gyújtótáv, rekesz nyilván alap, ha objektíveket hasonlítasz egymáshoz.
-
fattyu
veterán
-
RomiJosy
aktív tag
Sziasztok.
Van egy canon 550D vázam kit obival es szeretnék egy zoom obit vásárolni. A következő eszközökre tudok pénzt teremteni (persze használtan)
Canon EF-S 55-250 F/4-5.6 IS II
Canon EF 75-300 F/4-5.6 USM
Sigma 70-300 F/4-5.6 APO DG Macro
Tamron AF 18-200 F/3.5-6.3 XR DI II LD Asp IF Macro
Tamron AF 70-300 F/4-5.6 DI LD MacroSzebb képeeket készít a stabos obi? Van állványom,de nem akarom mindenhova cipelni. Au USM motor mennyivel jobb mint az alap.? Megéri inkább az IS mint az USM?
Gondolom első kérdésetek az lesz, mit akarok fotózni..mindent -
killerjohn
addikt
válasz RomiJosy #17772 üzenetére
Ha nincs keret 70-200/4 IS-re (akár használtan) akkor az 55-250 nem rossz vétel. Az IS akkor fontos ha gyér fényben akarod használni, az USM meg mindig jó Emlékszem, amikor életemben először lőttem egy USM obival (24-105), nem akartam elhinni hogy mennyivel gyorsabb mint a 18-55.
-
RomiJosy
aktív tag
Értem, köszönöm.
Az 55-250 nekem is nagyon szimpatikus de nagyon szemezek a Tamron utazoomon is.. Bár se usm se is de nagy átfogása miatt a kit otthon is maradhat. Erről az obiról és képalkotásáróm van esetleg tapasztalat..? -
Zozzer888
addikt
válasz RomiJosy #17772 üzenetére
Szia!
Canon EF-S 55-250 F/4-5.6 IS II -Ezt vedd
Canon EF 75-300 F/4-5.6 USM - Ezzel az a baj, hogy csak F7.1-F8ra rekeszelve rajzol szépen és csak kb 200-220mm-ig(ez elég nagy gond, ha nem mindig brutál napsütésben fényképezel) Itt vannak képek vele, ezek is mind F7.1-F8-on készültek )
Sigma 70-300 F/4-5.6 APO DG Macro - Nem rossz, de én inkább az 55-250et választanám helyette
Tamron AF 18-200 F/3.5-6.3 XR DI II LD Asp IF Macro - Ne ne ne ne ne.
Tamron AF 70-300 F/4-5.6 DI LD Macro - Ehhez is azt tudom írni amit a Sigma 70-300hoz[ Szerkesztve ]
ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/
-
Zozzer888
addikt
válasz RomiJosy #17781 üzenetére
A 18-200nál nem a márka a ludas, (nekem is Tamron a kedvenc obim, egy 17-50, imádom),de az ilyen nagy átfogás mindig a képminőség rovására megy Viszont korrektek és legalább olcsón adják
A 70-300zal sincs nagy gond, de az 55-250 jobb vétel a stabi miatt,meg talán nyitva jobban teljesít,mint a Tami.
ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/
-
-
RomiJosy
aktív tag
Sziasztok. Ha lehet még kérdésem az 55-250 -el kapcsolatban..
Ebből a tipusból van 2. kiadás amibe "pásztázás védelem" van. Megéri a 2.-at venni? -
zandrs
csendes tag
Szisztok!
kéne egy kis help!EOS 30 D-m nem pontosan méri a fényt, aztán a hibaüzenet:
error 99
shooting is not possible.turn the power switch off, and on again.
re-install the batteryami elég nagy baromság,és másik aksival is ezt csinálja...
valami ötlet, vagy szoftverfrissítés megoldja?
köszönöm előre is
ha rossz helyen kérdezem sorry. -
JackFeryll
őstag
válasz RomiJosy #17791 üzenetére
Az 55-250 anyagminősége csapnivaló, de ez igaz bármelyik ilyen árban lévő mai objektívre. A képminősége viszont meglepően jó az árkategóriához képest. Szerintem az 550D nem high ISO bajnok, így statikus témáknál jól jöhet az IS.
(Esetleg el lehet gondolkozni egy használt 70-200 f4L-en is Drágább, de még nem találkoztam olyan emberrel aki megbánta volna és ár-érték arányban ő az igazi bajnok.) -
pitimany
tag
Sziasztok!
Meg tudnátok mondani hogyan lehet és melyik segédprogrammal legegyszerűbben kiolvasni Canon EOS 700D-ből az exposzámot?
Próbáltam rákeresni, de nem találtam.Előre is köszönöm a választ!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest