Computex 2024: az ASRock monitorok is a gaming szegmens krémjét vették célba

A gyártó a tajpeji rendezvényen egyebek mellett egy 520 Hz-es IPS és egy 4K@240 Hz/1080p@480 Hz-es OLED megoldást is közszemlére tett.

Az ASRock computexes portfóliójában játékosoknak szánt monitorok is akadtak, amelyek a Phantom Gaming termékcsalád kínálatát gyarapítják, és ott volt köztük az 520 Hz-es képfrissítési rátát ígérő, 27 hüvelykes PG27FFX2A.


[+]

Az említett – először még az idei CES alkalmával megvillantott – modellnek az az érdekessége, hogy a rendkívül gyors, Full HD-s panele nem a piacon már kapható, 24 hüvelykes/540 Hz-es kijelzőknél látott E-TN fajtából származik, hanem 1 ezredmásodperces szürkéből szürkébe váltással dolgozó IPS, ami VESA DisplayHDR 400-as validációval érkezik.

[+]

Hirdetés

A típus kissé szokatlan jellemzője, hogy az állványának felső szekciójában egy Wi-Fi 7-hez is jó, 7 dBi-s antennát szállásoltak el, amihez két vezetékkel csatlakoztathatjuk Wi-Fi modulunkat, a stabilabb jel elérésének érdekében. Ezt a hasznos kiegészítőt egyébként az alant következő két márkatársba is beépítették.


[+]

A 32 hüvelykes PGO32UFS2B szintén egy friss trendet lovagol meg, melynek hullámait az LG UltraGear 32GS95UE-B, a HP Omen Transcend vagy épp az ASUS ROG Swift OLED PG32UCDP keltette. A szemfülesebbek már tudják, hogy egy duál üzemmóddal kecsegtető OLED képernyőről van szó, amely 4K-ban 240 Hz-es képfrissítési frekvenciával operál, azonban a felbontás 1080p-re való csökkentését követően 480 Hz-et szavatol a szerencsés tulajoknak.

[+]

A 0,03 ezredmásodperces GtG válaszidővel bíró, 98,5 százalékos DCI-P3 színtérlefedettségű perifériát AMD FreeSync Premium Pro technológiával vértezték fel, és VESA DisplayHDR True Black 400-as besorolást élvez. A kábelvezető réssel ellátott talpazata a pivotba forgatás kivételével mindenhogy állítható, és a készülék hátulján egy 1.4-es DisplayPort, két HDMI 2.1 bemenet, egy DisplayPort alt módos, 65 wattnyi energiát közvetítő USB 3.2 Type-C kapu, két USB 3.2 Type-A csatoló, valamint egy 3,5 mm-es audio jack található.


[+]

A PGO27QFV azonosítójú, 99 százalékos DCI-P3 színskálát prezentáló megjelenítő 27 hüvelykes OLED panele megelégszik az 1440p-vel, viszont 360 Hz-re növeli a képfrissítését, amelyhez AMD FreeSync Premium Prót, a nagyobb rokonával megegyező GtG válaszidőt és HDR minősítést társít. Az antennás talp mozgathatóságában sincs eltérés, és a videobemenetek is csak annyiban térnek el, hogy a Type-C csupán 15 wattot képes magából kimpumpálni, illetve az USB Type-A aljzatok eltűntek az I/O szigetről.


[+]

A termék 240 Hz-es testvérét PGO27QFS-nek hívják, de a cég a 180 Hz-es halmazban is készül egy-két jószággal, név szerint a 34 hüvelykes, ultraszéles PG34QRT3A-val, a 27 hüvelykes PG27QFT2A, továbbá PG27FFT1A párosával, no meg a 25 hüvelykes PG25FFT-vel.

Hirdetés

A tökéletes házimozi rendszer összeállítása: TV, hang és kiegészítők

PR A tökéletes házimozi rendszer kialakítása izgalmas, ugyanakkor összetett feladat, amely megannyi döntést követel. Az optimális élmény érdekében hangsúlyos figyelembe venni a különböző házimozi berendezések jellemzőit és előnyeit.

Előzmények

Hirdetés