Computex 2024: az MSI és a Mercedes-AMG frigyéből két laptop született

Egy 16 és egy 18 hüvelykes, Stealth sorozatú megoldás látott napvilágot, amik Intel Core Ultra platformra és NVIDIA GeForce RTX 4000-es GPU-kra épülnek.

Az MSI computexes standjánál téblábolva több noteszgépet is láthatott az egyszeri érdeklődő, és ezek között ott figyelt a Mercedesszel való együttműködés gyümölcseként feszítő Stealth 16, illetve Stealth 18 Mercedes-AMG Motorsport, amiket a partneri viszony fennállásának egy éves jubileumára készítettek el.


[+]

A kollaboráció egyik legszembetűnőbb nyoma a magnézium és alumínium ötvözetéből gyártott készülékházzal megáldott masinák tenyértámaszát díszítő AMG mintázat, a cégek neveit viselő, fémből lévő name plate-ek, no meg persze a Mercedes-AMG Motorsport logó.

Hirdetés

[+]

Az újdonságok neurális gyorsítóval szerelt, 3,8/5,1 GHz-ig skálázódó Intel Core Ultra 9 185H processzorokat kaptak, és két SO-DIMM DDR5 slotjukba legfeljebb 96 GB memória kérhető. A x4-es PCI Express 4.0 interfésszel dolgozó M.2 aljzatok száma kettő, és a SteelSeries védjegyét hordó klaviatúráik gombonként címezhető RGB világítással rendelkeznek.


[+]

A médiatartalmak hatsugárzós (két 2 wattos hangszóró, plusz négy 2 wattos mélynyomó) Dynaudio hangrendszeren keresztül szólalnak meg, míg a hálózati halmazban az akár 2,5 gigabites tempóig ösztökélhető, Intel Killer E3100 lapkás Ethernetet Wi-Fi 7/Bluetooth 5.4 modul egészíti ki. A microSD kártyaolvasóval, továbbá ujjlenyomat-olvasóval felturbózott, Windows 11 Home vagy Pro szoftverkörnyezettel értékesítésre kerülő mobilvasak 1080p-s, HDR-es webkamerája 30 képkocka/másodperces anyagokat tud rögzíteni, és amellett, hogy lencsetakaróval vigyázza privát szféránkat, 3D-s zajcsökkentést képes foganatosítani. A fedélzeti csatlakozókat és az eddig nem említett részleteket a fentebb beillesztett táblázatokban csekkolhatják le olvasóink.


[+]

A nagyobbik, 2,89 kilogrammos modell 18 hüvelykes Mini LED IPS kijelzője a 3840x2400 pixeles felbontáshoz 120 Hz-es képfrissítési rátát, VESA DisplayHDR 1000-es validációt, valamint  100 százalékos DCI-P3 színtérlefedettséget társít, miközben grafikus vezérlőnek maximum 12 GB-os NVIDIA GeForce RTX 4080 GPU választható bele.


[+]

A kisebbik, csúcskivitelben 8 GB-os NVIDIA GeForce RTX 4070 GPU-val megfejelt verzió 16 hüvelykes OLED panele beéri a 2560x1600 képpontos felbontással, és bár DCI-P3 színskála tekintetében ugyanazt nyújtja, mint testesebb rokona, a képfrissítést 240 Hz-re tornássza fel. A konstrukció 1,99 kilogrammot nyom a mérlegen, és márkatársával megegyezően 99 wattórás akkumulátorral érkezik, noha 280 helyett 240 wattos adapter jár hozzá. Vételár egyelőre még egyik jószág esetében sincs, de a körítésből adja magát, hogy nem lesz olcsó, ha a páros valamelyik tagját be szeretnénk majd zsákolni.

Hirdetés

A tökéletes házimozi rendszer összeállítása: TV, hang és kiegészítők

PR A tökéletes házimozi rendszer kialakítása izgalmas, ugyanakkor összetett feladat, amely megannyi döntést követel. Az optimális élmény érdekében hangsúlyos figyelembe venni a különböző házimozi berendezések jellemzőit és előnyeit.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés