Computex 2024: MI lázban égnek az MSI noteszgépei is

A Stealth, Summit, Prestige, illetőleg Modern szériák kínálata szépen kibővült, és az Intel Core Ultrán felül egyes SKU-k AMD Ryzen AI 300 CPU-kkal jönnek.

Az MSI Computexen közszemlére tett notebookjai között megtalálhattuk a 16 hüvelykes kijelzővel szerelt Stealth A16 AI+-t, illetve Creator A16 AI+-t, amelyek az AMD Strix Point kódnevű, Ryzen AI 300 termékcsaládba tartozó processzoraival érkeznek, így az IGP szerepében az XDNA 2 architektúrás, Radeon 800M sorozatú chipek feszítenek.

[+]

Hirdetés

E lapkák mintegy 33 százalékos sebességnövekedést ígérnek az előző generációs fejlesztésekhez képest, miközben a központi egységek akár 12 nagy magot és 50 százalékkal több fedélzeti cache-t vonultathatnak fel. Ez persze nem minden, hiszen a mesterséges intelligenciával kapcsolatos applikációk gyorsításába besegítenek az NVIDIA GeFore RTX 4000-es, AI Tensor magokat hadrendbe állító GPU-k is, és a magnézium, valamint alumínium ötvözetéből gyártott készülékházzal rendelkező mobilgépek komponenseinek hűtéséről a cég Cooler Boost 5 rendszere gondoskodik.

[+]

A játékosokat és tartalomgyártókat célzó modelleken kívül az üzleti besorolású, szintén 16 hüvelykes megjelenítővel szállított Summit A16 AI+, továbbá Prestige A16 AI+ noteszek is bemutatkoztak a tajpeji kiállításon, amik a CPU szintjén ugyanarra a Zen 5-ös dizájnt használó AMD-s megoldásokra épülnek, mint a fentebb említett márkatársaik.

[+]

Ezek a laptopok 82 wattórás akkumulátort kaptak, emellett pedig elég könnyűek, szóval különösen azok számára lehetnek szimpatikusak, akiknek fontos, hogy a nem túl kis mérethez kényelmes hordozhatóság párosuljon.

[+]

A Prestige famíliában ott figyelnek még az Intel Core Ultra processzorokon alapulóm AI+ Evo típusok is, amelyek 13, 14 és 16 hüvelykes változatokban készülnek. A hosszú üzemidővel kecsegtető, 5 megapixeles webkamerával ellátott jószágok midennek nevezhetők, csak nehéznek nem, és erre tanúbizonyságul szolgál a 75 wattórás akkuval megspékelt Prestige 13 AI+ Evo mindössze 990 grammos tömege.

[+]

A Summit 13 AI+ Evóként jegyzett, 2 az 1-ben konstrukció ugyancsak a kékek neurális gyorsítóval kiegészített Lunar Lake CPU-ival kérhető, és a komplett biztonsági csomag mellett MPP 2.6-ot támogató MSI Pen 2 stylust adnak az érintőképernyőjéhez.

Hirdetés

A tökéletes házimozi rendszer összeállítása: TV, hang és kiegészítők

PR A tökéletes házimozi rendszer kialakítása izgalmas, ugyanakkor összetett feladat, amely megannyi döntést követel. Az optimális élmény érdekében hangsúlyos figyelembe venni a különböző házimozi berendezések jellemzőit és előnyeit.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés