-
PROHARDVER!
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nubreed
veterán
Sziasztok!
A Canon EOS 600D-n létezik olyan késleltető funkció, hogy az exponálógomb lenyomásához képest csak fél - 1 másodperccel később készítse el a képet? Ez akkor lenne nagyon hasznos ha mondjuk állványról fényképezek és szeretnék elkerülni egy akár minimális bemozdulást is.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
fattyu
veterán
válasz nubreed #17203 üzenetére
tükörfelcsapás. nem 1 mp késleltetés hanem te határozod meg azzal hogy mikor nyomod ( teoretikusan 1mp nem elég hogy elhaljon az állványban az elindult rezgés. )
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
nubreed
veterán
válasz fattyu #17204 üzenetére
Köszönöm, meg is néztem a kézikönyvben, hogy működik. Bár előbb is eszembe juthatott volna, hogy az önkioldót is használhatom erre a célra, hogy miért nem ugrott be... meleg van.
Meg egy költői kérdés... Élőnézet módban miért olyan rohadt lassú és "szenvedős" az autofókuszálás? Nem használom sűrűn az élőnézet módot de van néhány olyan szituáció amikor nagyon is jól jön, na ilyenkor hullik ki a maradék hajam attól a szenvedéstől amit ilyenkor az autofókusszal művel.
[ Szerkesztve ]
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
csacsi77
senior tag
válasz nubreed #17205 üzenetére
Amíg nem cserélsz vázat, az így marad. A 650D-700D-ben már egész használható a liveview és az AF is. Igaz ott már az érzékelőre integrálták az AF pontokat (persze nem mindet, a hagyományos fáziskülönbség elvén alapuló is remekül működik).
Erről jut eszembe van már valakinek 100D-je? Ott elvileg fejlesztett hibrid AF van. Annak is kíváncsi lennék a sebességére. Bár már a 700D-vel is meg vagyok elégedve.Öreg fater megoldja!!!!
-
nubreed
veterán
Mivel ugye ez az első dslr gépem, a megvétele előtt és közben is folyamatosan próbálom képezni magam, fotózással kapcsolatos oldalakat és blogokat olvasok már hetek óta és a gyakorlatba átültetni stb, illetve van fotós könyvem is de a kérdésem az, hogy az alap kit objektívvel igazából mire megyek (olvastam az objektíves topic összefoglalóját is)? Gondolom arra mindenképp jó, hogy az slr fotózás alapjait megtanuljam vele. Az biztos, hogy egyelőre nincs keret még egy plusz obira de gondolom nem én vagyok az egyetlen aki így kezdte és mégis elégedett volt a kit obis eredményekkel is.
De hogy konkrétumot is mondjak, majd nemsoká megyek nyaralni tengerhez és szeretnék minél több jó képet csinálni, és tájképfotózáshoz talán pont meg is felel a viszonylag nagylátószögű kit obi, pl egy ilyen szituációban mivel tudhatna többet egy jóval drágább nem kit obi, hol kéne látnom a különbséget?We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
Hunner
senior tag
válasz nubreed #17205 üzenetére
Liveview módban, beállított témánál nyugodtan kapcsold ki az autofocust az objektíven, az iránygombokkal vidd a kis téglalapot a tárgyra/témára amit szeretnél élesnek látni, majd a jobb hüvelykujjadnál levő gombbal zoomolj rá erre a részletre, állítsd után a fókuszt a fókuszgyűrűn. Kb az 5. alkalom után garantáltan gyorsabban meg tudod ezeket a lépéseket tenni, mint az AF motor fókuszállítása. Slusszpoén kezdő fotósként én pl. mindig úgy érzem, hogy a manualfocus-szal készült képek elkészítéséhez több közöm van
[ Szerkesztve ]
Oneplus 8 Pro - Canon EOS 600D - EOS M50 - Sigma 18-200 f/3.5-6.3 DC OS HSM II - Canon 50 f/1.8 STM
-
Digital
addikt
Sziasztok!
Nemrég vettem egy 600D-t, 18/55-ös kitt obival. Megfogott a fotózás, szeretném a felszerelésem apránként fejleszteni.
Első körben valami állványt, és távkioldót szeretnék vásárolni, így készíthetnék közös képeket párommal.
Milyen állványt válasszak, a limit max. 15k.[ Szerkesztve ]
"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...
-
matyi012345
őstag
válasz nubreed #17211 üzenetére
Általában gyorsabban fókuszálnak, főleg az USM-ek. Tájképhez amúgy nagyon kevés a kit obi, oda kell feloldóképesség és jó színek, meg nem árt a nagyobb látószög sem. Inkább adok egy linket, ezen tudsz obikat nézni. : [link] kapásból egy meglepő páros lesz a linken...Photozone.de oldalon is találsz sok obiról tesztet képekkel együtt. Ha valami olcsóbb obiban gondolkodsz elsőre a kit mellé akkor nézd meg a fix50 /1,8-at, meg a fix 40/2,8 STM-et, esetleg M42-ből a helios 44-M, jupiter 135, pentacon 200...-at. Kit obi helyett a tamront szeretik sokan ami a linken van, vagy annak a stabi nélküli változatát.
-
turbobusa
senior tag
Kompakt gép után egy 60d kezdésnek mennyire erős? Régóta foglalkoztat a fotózás csak mindig valami más került előtérbe. 550d-t néztem sokáig, de azért elég sok funkció jobb, későbbi évekre nézve is pénzt spórolnék a vázon. Videózás a másik jelentős szolgáltatás ami nagyon szükséges lenne.
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
válasz matyi012345 #17216 üzenetére
"Kit obi helyett a tamront szeretik sokan ami a linken van, vagy annak a stabi nélküli változatát."
Nem "vagy", hanem "csak" a stabi nélküli vátozatát! A VC-s (stabis) Tami 17-50/2.8 képe felejtős (nem mellesleg jóval drágább is). Vagy kevered a 24-70/2.8 VC USD Tamival (ami nagyon penge), de annak meg APS-C szenzoron túl sok a kezdő ~39 mm-e...
A linken lévő Canon 17-55/2.8 IS a Canon legjobb APS-C szenzorra tervezett alapzoomja.
(#17217) turbobusa: Az 55D a Canon legjobb ár / érték arányú váza videózáshoz, viszont már elavult. A 60D az újabb szenzorával, a jobb fókuszrendszerével és a kihajtható kijelzőjével technológiai előrelépés. Viszont nagyon jó üvegek kellenek hozzá, hogy szép képet rajzoljanak azon a nagy felbontású szenzoron.
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
turbobusa
senior tag
válasz *Ropi* #17218 üzenetére
Ahogy fejlődne a tudásom inkább több lencsét vennék, mert tényleg az a veleje. 550d-t már ha jól tudom pár hónapja nem lehet kapni, legalábbis múltkor amikor néztem 220volton nem volt már. Használtan 130k egy jó állapotban lévő, igaz nem nagyon lehet kifogni, valamivel drágábban tudnék egy 60d-hez hozzájutni.
Kihajtható kijelző videózásnál jól jönne, másodkijelző is előnyt jelent.
Első lencsének egy 50 1.8-at vennék mellé, szép képeket lehet vele lőni, bár később úgyis más lesz az ember véleménye, ha kipróbálja pl. az 1,4-et. Főként táj, verseny, illetve állat fotók érdekelnének.
Autodidakta módon tanulnám jó sok leírással s fotóval, szerintem ha valaki lelkiismeretesen készíti a képeket idővel rááll az agya a beállításokra, kompozícióra. Baromi drágák a fotós képzések...[ Szerkesztve ]
-
turbobusa
senior tag
válasz Zozzer888 #17221 üzenetére
Annyiért azért elég használt a váz, garancia se nagyon van rajta, bár az már egyre ritkább. Nézegetem azért az 550d-t is, hátha valami ritka, jó fogás kínálkozna, de hosszabb távon a 60d ideálisabb lehet.
50 1.8 mellé milyen utazó obit javasolsz? 18-55-ös kittet sokan nem kedvelik, mi az igazság?[ Szerkesztve ]
-
Zozzer888
addikt
válasz turbobusa #17222 üzenetére
Garisat nem hiszem hogy nagyon találsz , de attól hogy használt nem biztos hogy le van harcolva. Különben is az 550Dnél gyári hiba hogy lejön a gumi a markolatról.A 60D jó cucc és mostanság volt akciozva 200 alá.
Én kb. 8 hónapon át használtam a gépemhez a mindenki által gyűlölt DC II-es obit. Szerintem lehet vele élni, de a 18-55 IS -t már mindenhol jószívvel ajánlják.
Utazó obit nem nagyon tudok ajánlani , mert mindig olyan obit viszek magammal ami éppen kellhet.
De a Canon 18-55 IS jó lesz szerintem indulásnakZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/
-
csacsi77
senior tag
válasz turbobusa #17222 üzenetére
A Canonnak az egyetlen megfizethető árú és elfogadható képminőségű utazózoomja a 18-135 mm f/3,5-5,6 IS obija. Ha van rá keret, akkor az STM-es verzió, az újabb, szebb, jobb, halkabb. A 18-200-as hulladék, akárcsak a 17-85 mm. A 15-85-ös elég jó, de már olyan áron van, mint az STM. Egyébként nekem a 18-55 mm IS is bejött, el lehet vele lenni.
Öreg fater megoldja!!!!
-
matyi012345
őstag
válasz *Ropi* #17218 üzenetére
Hát ahoz képest én a annak a "nagyonjóltervezett" ~200EFT-s Canon optikának a képét minden tartományon gyengébbnek látom a sima VC nélküli Tamronnál. Talán telébe veri meg a Canon, de maximum egy jóindulatú gondolattal és csak nyitva. Vagy az én szememmel van a gond? Amúgy az igaz hogy a stabi nélküli a jobb egyértelműen. Nem tudom miért van a Canon annyira istenítve és túlárazva.
-
speedyrg
tag
Sziasztok !
Olyan gondom lenne a 1100D-mel, hogy rekesz előválasztó módban, gyengébb fényviszonyok mellett túlexponál. Ha felnyitom a vakut, fókuszáláshoz villant párat majd lövi a képet de brutál végeredménnyel. pl 1 méterre vakuval iso 800-ba 6 mp záridő úgy hogy a vakut is elsüti. A Camera kft-nél jártam de ha leírnám a véleményemet róluk, lehet kitiltanának innen. Szerintük a gép jó.
Mi lehet a baj ? Vagy ez természetes és ebben a módban nem lehet vakuzni ?????
Köszönöm a választ akár ki is vagyspeedyr
-
*Ropi*
félisten
válasz matyi012345 #17226 üzenetére
Tamron 17-50/2.8-ról váltottam a Canon 17-55/2.8IS-re: többször fej-fej mellett próbáltam őket. Képközépen észrevehetően jobb a Canon (plusz ugye ott a stabilizátor), mondjuk nekem mindkét obi hozzá volt kalibrálva a vázamhoz (sokat számít).
(#17228) speedyrg: Természetes. Válts át manuál módba és az Av mód előző fénymérése alapján beállítva és korrigálva fotózz!
[ Szerkesztve ]
-
speedyrg
tag
válasz *Ropi* #17229 üzenetére
Na ezt most nem teljesen értem. Én 90 %-ban csak manuálban használom a gépet miután manuális obival fotózgatok ha van egy kis időm, viszont a párom miatt a gyári 18-55-el hagyom otthon. A gond igazábol az hogy automatában jó csak teljes nyitott rekesznél nem olyan éles. Ezért gondoltam hogy beállítom AV-ba neki, kicsit rekeszelve auto isoval, és milyen jó lesz. De nagyon nem azt csinálja amit én gondoltam.
speedyr
-
matyi012345
őstag
válasz speedyrg #17232 üzenetére
Szerintem ott a vaku beállításainál lesz a gond. Be lehet állítani hogy ha vakuzik akkor a TV és az M mód kivételével 1/60 vagy 1/200 (vagy 250?) s legyen a záridő. legalábbis 1000D-be.
Szerk : na meglestem CFN beállításoknál van egy olyan, hogy vakuszinkron AV módban és ha az automatikuson van hagyva akkor nem állítja át a záridőt 1/200-ra (1/60-ad egyébként nincs, nem tudom mi rémlett, talán valami régebbi vázamban volt az is)
[ Szerkesztve ]
-
speedyrg
tag
válasz matyi012345 #17234 üzenetére
Ezt nem tudom. A menüben van ilyen beállítás ? Meló után megnézem hátha. Remélem a canon nem fejlődik vissza és ha neked van ebben is bennehagyták. Nagyon köszönöm a segítséget.
Ok meglesem ! és mégegyszer köszönöm
[ Szerkesztve ]
speedyr
-
*Ropi*
félisten
válasz speedyrg #17230 üzenetére
Párszor már leírtam, de ismétlés a tudás anyucikája:
Ha a képeid jelentős része túlexpós, az adódhat abból, hogy mátrix fénymérést használsz: az a kép átlagát próbálja középszürkébe húzni, ha sok sötét van, akkor nyilván azt, magyarán a túlnyomóan sötét háttér + mátrixmérés majdnem biztosan túlexpóhoz vezet. Spot méréssel jó lenne, csak az sajnos nincsen az 1100D-ben, ha jól tévedek.
Az Av, Tv, P mód a hátteret igyekszik kiexponálni, ezt az expókorrekció befolyásolja, a vaku automata módban a főtémát próbálja helyesen megvilágítani, ennek mértékét meg a vakukkorrekció befolyásolja. Mindkettő szürkének feltételezi a világot, ezért az ettől eltérő téma becsapja, ezért "fejszámológéppel" kell korrigálni.
1.: Állítsd megfelelő módba az E-TTL II fénymérést a menüben. "Evaluative" (kültérre: intelligens mátrix, főleg derítésre meg akkor, ha a vaku nem főfény). "Average" (beltérre indirektben: átlagoló, hátteret is próbálja kiexponálni).
2.: a gép automatikusan a középszürkét veszi jónak. Tehát, ha sok sötétet lát, túlexponál, ha sok világosat akkor meg alul. Ilyenkor kapcsolod be a korábban említett "fejszámológépedet" és korrigálod a vakut. Általában ha a világos dominál a képen, akkor kb. +1,5 Fé kell (ellenfényre ez lehet jóval több is: 2-3 Fé), ha a sötét, akkor kb. -1 Fé. A fehérre spottal mérve +2 - +2.5 blende túlexpóval kapsz olyan képet, ahol a fehér még pont nem égett ki, a sötét részeket meg felhúzod LR-ban. Ha bőrre mérsz majdnem biztosan pontos expót kapsz, ha fehérre tekersz kb. 2 blendét, akkor meg úgymond "csúcsfényekre optimalizáltat".
Lehet olyat is játszani, hogy ISO-t emelsz és akkor kisebbet kell villannia a vakunak, hogy megvilágítsa a témát, plusz több marad meg a környezeti fényekből is.
(#17231) nubreed: Ezekszerint rájöttek, hogy nem lehet drágábban eladni azt a sz*rt (mármint a stabisat).
(#17234) matyi012345: Nikon vázak állítanak be 1/60-adot.
[ Szerkesztve ]
-
speedyrg
tag
válasz matyi012345 #17234 üzenetére
ÖRÖK HÁLÁM !!
Ott a pont. Megoldódott a probléma ahogy írtad. Tökéletes lett. Ja és van 1/60-as záridő. Itt a gép vált automatikusan 1/60 és 1/200 között.
Sőt alapból az1/60-at preferálja, de van olyan hogy fix 1/200 és ez így tökéletesen működik.
Már csak azt nem értem hogy a nagy canon szervíz ezt miért nem tudta nekem elmondani. Az üzletben megakarta magyarázni hogy a 2 méterre lévő polcok vakus fényképezésekor az 1/10-es záridő tökéletes. Szomorú hogy ilyen a szervízháttér , de legalább vannak rendes hozzáértő és segítőkész márkatársak.Még egyszer köszönet érte és kellemes hétvégét.
speedyr
-
mcgoat
aktív tag
válasz matyi012345 #17233 üzenetére
A teszteknek nem szabad mindig mindent elhinni.
Egy webáruház nem csak fotósoknak www.mcgoat.com
-
speedyrg
tag
válasz mcgoat #17241 üzenetére
Igen, de egyenlőre még ott is akadályokkal küzdök és nem régóta van dslr gépem. Sajna túl sok időm sincs lövöldözni, de majd igyekszem bepótolni. Amúgy a manuállal is az a bajom, hogy hiába ad a gépnek pl 1.8-as blendeértéket az átalakító, én meg rekeszelem 4-re, ott is sűrűn túlexpózik. Így maradtam egyenlőre a manuálnál, és így 2-3 próbakép után már jók jönnek. Különben meg ha a gép csinálna mindent helyettem, elveszne fíling és a fotós érzés.
speedyr
-
SilverToM
tag
Sziasztok!
Abban szeretnék egy kis segítséget kérni, hogy tisztán lássak Canon erősorrendben.
Anyagi és tapasztalati lehetőségeim az 1100D-t engedné meg. Ugyanakkor már kissé koros, lévén 2011-es.
Találkoztam a 100D-vel, amit főleg azzal reklámoznak, hogy kicsi belépő színű. Nem cél, hogy kicsi legyen sőt!
Ezen kívül kissé borsos árral találkoztam.
Az lenne a kérdésem, hogy az 1100-nak a 100 az utódja, vagy türelmesen üljek kicsit a seggemen és várjam meg hogy jöjjön az 1200, ha lesz-e egyáltalán?
Köszi szépen!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest