-
PROHARDVER!
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
k1csi
senior tag
válasz Digital #17550 üzenetére
Képeket légyszi inkább ide (de ilyeneket leginkább sehova, erre kár DSLR-t használni):
http://prohardver.hu/tema/amator_fotosok_digitalis_fenykepei/friss.htmlAmit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/
-
_seth_
veterán
válasz Zozzer888 #17553 üzenetére
Vettem a gépbe elemet, működik is szépen, élesít, vakuzik képet készít és a blendét is be lehet ugrasztani de csak 50-90 között, alatta nem működik, lehet, hogy szalagkábel hibája van?
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
kiskornel
addikt
A CJZ Pancolarnak nagyon tete a rajzolata. Sokkal jobb, mint a Heliosnak. Helios normál használat során F4 de inkább F5,6-nál hozza a standardot. A Pancolar már sokkal feljebb is boldogul. Ez Macro esetében még inkább sarkosodik, hiszen a lencséknek nem a teljes felületét használják, hanem csak egy kisebb részét -> vagyis a vonalas felbontás előtérbe kerül.
Viszont a CJZ cuccok 15-20k körül vanak, a Helios meg csak 2-4k (4K akkor már kapsz hozzá 1000 éves fényképezőt is).http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
fattyu
veterán
válasz kiskornel #17561 üzenetére
hátö. az összehasonlításra nem tudok mit mondani de nemrég volt szerencsém majdnem megvenni egy korai full fém tubusos PBs pancolart. vállalhatatlanul takony volt nyitva. Nagyjából canon ef 50 1.8II szinten Ott is hagytam. Ha már manuál üveg akkor ezt a szintet röhögve megalázza pl a yashi ML 50 1.7 vagy a pentax m 50 1.7 vagy a rikenon 50 1.7. Azok teljesen vállhatóak nyitva. azt a pancolart sírva adtam vissza.
amugy ha makró akkor meg ugyis rekeszelés amennyire csak lehet... vagyis felesleges a nyitott teljesítményre utazni.
[ Szerkesztve ]
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
_seth_
veterán
válasz _seth_ #17560 üzenetére
Kicsit még próbálgattam és mindkét gépen jó az obi de csak kb 50-es értéktől, alatta nem tudja a blendét mozgatni egyik sem csak az slr nem dob hibát a dslr viszont érzékeli és err01 hibaüzit ad.
A fix 50-esem rá lehet csavarni a filmesre és azzal működik a blende tökéletesen.
Nehéz ezt javítani? Jól sejtem, hogy ez lenne a cserés: [link] ? 3e forint egy ilyen kábel ami nem sok de a gép mindennel együtt volt 4e[ Szerkesztve ]
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
kiskornel
addikt
válasz fattyu #17565 üzenetére
Ennyire nem szabadna homályosnak lenni. Mi a pukkedlit jelent az a PB??? Propánbutános?
http://kiskornel.net84.net/pics/IMG_5229.jpg2.htm
http://kiskornel.net84.net/pics2/IMG_0784.jpg2.htm
Ezek csak leméretezve lettek. Nyitva készültek a hol a háttér miatt, hol a záridő miatt.
http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
fattyu
veterán
válasz kiskornel #17566 üzenetére
nem m42 hanem prakticar. praktica B bajonettes üveg. Optikailag meg minőségellenőrzésileg elvileg ezek voltak a jobbak a sima pancolarokhoz/pentaconokhoz képest.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
kp78
addikt
Sziasztok!
Úgy néz ki, hogy végre beruházok egy tükrös gépre.
A gondom annyi, hogy nem tudom, hogy 1100d, vagy 600d legyen.
Megéri azt a +30-40 ezrest a kihajtható lcd? Másban nem nagyon van egetrengető eltérés a két gép között, ha jól néztem.Vagy bőven jó az 1100d, és költsem inkább obira?
Előre köszönök minden segítséget!
„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
copass
veterán
irányjelzősön is mondták hogy 600D, itt se lesz másképp.
de itt egy összehasonlítás"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
csacsi77
senior tag
Szerintem simán megéri a felárat a 600D. Kihajtható a kijelzője, nagyobb a felbontása, a váz sokkal masszívabb, van rajta gumiborítás, kényelmesebb a fogás. Újabb a szenzor, nagyobb tartalékok vannak benne utómunka során. Jobb a videó, több a fókuszpont.
Ha most kellene dönteni én biztos a kettő közül a 600D-t választanám. Minap megállított valaki egy kirándulás során, hogy mi a véleményem az 1100D-ről. Elmondtam neki mindent, amit gondoltam, aztán a végén ajánlottam neki a 600D-t.Öreg fater megoldja!!!!
-
kp78
addikt
válasz copass #17572 üzenetére
Köszi!
Csak azért kérdeztem meg itt, mert ahány ember, annyi vélemény.„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
cOxeR
Ármester
Döfi... [link]
-
copass
veterán
válasz csacsi77 #17581 üzenetére
egyszerűen: egy képkocka két kép keveréséből készül el ( iso100 és iso1600 )
ez pedig a bonyolúlt magyarázat"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
Gondwana
addikt
válasz csacsi77 #17581 üzenetére
Fujiéknál ugyanezt gyárilag ilyenre főzték.
(Újdonságfaktor: ez egy 2003-as cikk, ennyivel lenne lemaradva a többi gyártó?)Szerk.: most látom, hogy a PDF-ben is hivatkozik a Fuji megoldására.
[ Szerkesztve ]
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
-
k1csi
senior tag
válasz *Ropi* #17585 üzenetére
A vicc az egészben az, hogy a Sony szenzoros gépek (a Canonon kívül lényegében már mindenki Sony szenzort vagy hasonló technológiát használ) mindenféle hókuszpókusz meg felbontás csökkenése nélkül tudják a nagyobb dinamikát csak alacsony ISO-t kell használni.
Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/
-
-
copass
veterán
válasz matyi012345 #17587 üzenetére
ez videónál nagy dolog, úgy mint a raw videó.
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
fattyu
veterán
légyszi neeeeee. ez nagyon fájt.
The photo above shows the difference this makes. On the bottom left you see the photo taken at ISO 100, while the top right shows same shot taken using the ISO 100/1600 combination method
[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
válasz matyi012345 #17590 üzenetére
igen
igen
van videó is. #17579[ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
Tin
veterán
szerintem ez igencsak nem rossz dolog. nem hiszem, hogy a felbontás teljesen felezett lesz mert valamennyit azért átlagol, de az biztos, hogy romlik tőle.
de hasonlítsuk már össze a dual iso képet az iso1600 képpel, üvölt a különbség, és a zaj miatt ott sincs igazán nagy felbontás. ja, és a hatalmas előny, hogy ehhez nem kell álló téma, rövid záridővel is tudja.
szerintem alacsony fényviszonyok között mérföldekkel jobb képet lehet vele csinálni, mint magas iso-val.
-
kp78
addikt
Tudom, hogy van külön obis topic is, de röviden azért talán segítetek itt is.
Tehát 600D-hez, 18-55 IS-t érdemes megvenni, vagy inkább csak vázat?
Amit ajánlottak még: 18-200, hogy ne kelljen sokat cserélgetni, viszont olvastam pár hátrányát.
Legyen inkább 18-135 + 70-300 esetleg?
Előre is„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
kp78
addikt
Nyaralás, kirándulás, családi eseményeken portrék.
A lehető legnagyobb táv-ot lefedni, minél kevesebb cserélgetésselEgy bridge gép 35x-ös zoomja után tudom, hogy kompromisszumot kell kötnöm a képminőségért cserébe.
copass
„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
csacsi77
senior tag
válasz Space marine #17597 üzenetére
Én nagyon meg vagyok elégedve a 700D+18-135 STM-es kittel. Csak ajánlani tudom. Azt az objektívet akár rá is lehetne hegeszteni a vázra.
Öreg fater megoldja!!!!
-
kp78
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest