Computex 2024: a jövőt vázolta fel az NVIDIA

A korábban bemutatott fejlesztések mellett a 2025-ös és 2026-os tervek kerültek elő.

Hirdetés

Az NVIDIA az idei Computexre nem igazán tartogatott konkrét termékbejelentést, ami nagyrészt annak köszönhető, hogy a vállalat a korábbi rendezvényeken már ellőtte a puskaporait, így ezeket a bejelentéseket csak megismételték, illetve prezentáltak pár konkrét hardverimplementációt a Grace CPU-ra, illetve a GB200-as fejlesztésekre, valamint ezek kombinációira, figyelembe véve a skálázhatósághoz szükséges komponenseket is.

(forrás: PROHARDVER!) [+]

Előrekerült azonban egy útiterv, amelyen a cég az érkező fejlesztéseket prezentálta. A ConnectX-9 NIC 2026-ban 1,6 Tbps-os hálózati összeköttetést tenne lehetővé, ekkorra pedig jönne a Vera kódnevű CPU és a Rubin kódnevű GPU dizájn. Olyan nagyon sokat ezekről még nem lehet tudni, leszámítva azt, hogy készülnek, viszont az NVIDIA évente frissítene az AI-ra szabott hardvereken, így a 2025-ös évre a Blackwell kódnevű fejlesztés kap egy Ultra verziót, ami nyilván gyorsabb lesz a B200-as aktuális rendszernél, de funkionálisan azért nagy változásokat nem hoz majd. 2027-re már most elő van irányozva a Rubin Ultra is, ami hasonló ráncfelvarrásnak számíthat.

Hirdetés

A tökéletes házimozi rendszer összeállítása: TV, hang és kiegészítők

PR A tökéletes házimozi rendszer kialakítása izgalmas, ugyanakkor összetett feladat, amely megannyi döntést követel. Az optimális élmény érdekében hangsúlyos figyelembe venni a különböző házimozi berendezések jellemzőit és előnyeit.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés