Hirdetés

2019. június 16., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Canon EOS DSLR topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-10-31 14:28:25

PROHARDVER!TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#11401) copass válasza kiskornel (#11399) üzenetére


copass
(PH! kedvence)

LR ezt megcsinálod egyszerűbben, ott is lehet maszkolni a zajszűrést.

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis."

(#11402) zgospel válasza pgergo.hu (#11397) üzenetére


zgospel
(senior tag)

Ez lesz a te topikod :) Egyébként meg jó ez, de a color correctiont kicsit ízlésesebben is csinálhattad volna, 1-2 snittnél egész jól mutat, de a többinél inkább rontja a hatást mintsem javítja.
Az elején amikor a slideren húzod körbe a kocsi oldalánál akkor kicsit akadozik, bekapcsolva maradt a stabilizátor?

https://www.flickr.com/photos/zpapa/

(#11403) Clemi válasza fattyu (#11396) üzenetére


Clemi
(PH! kedvence)

Sziasztok!

Látom ti se vagytok éjjeli bagjok:) Mindenesetre köszi, hogy ránéztetetek a linkelt képekre, de egy dolgot elfelejtettem, a Flickr kicsinyíti a képeket, és azokon nem látszik úgy a zaj valóban, mint ami nekem böki itt a szemem.

fattyu: Akkor szoktam jellemzően alá lőni, ha világos felületek vannak a képen, mint például az ég, vagy itt a fehér festett felületek, hogy ne égjen be semmiképp, mert ha beégett nem tudom visszahozni.

.DLL Nézd meg a 100% crop képeket, amiket most tettem fel. Az ISO 400-at még csak-csak leszűröm, de az 1600-as nekem már azért túlzás. Eddig azért nem tünt fel a zajosodás, mert jellemzően teljes fényárban fotóztam, és az ISO 100-at használtam. Visszanéztem néhány régebbi képem, és azokon ahol már emeltem az ISO értéket, mindegyiken ott a zaj, jellemzően a sötét, és a közép fénytartományban, vagyis az alsó harmadban.

ISO 1600 100% crop ISO 400 100% crop

Amit viszont észrevettem az előző sorozatomnál is, amit a lakásban lőttem vakuval, lágyítva ernyővel, visszavéve a fényerőt, szűkítve a blendét, hogy a vaku fényétől árnyékban lévő területeken olyan mértékű a zajosodás, hogy szinte szétesik a kép, és ezek még nem is magas ISO-val készült képek:

ISO 100 ISO 200

kiskornel: Neked is köszi a választ. Azt a sok melót én is hajlandó lennék megcsinálni néha, főleg amikor ismételhetetlen témát kellene helyretenni, bár ezt a módszert nem ismerem, és nem tudom az ACR mit takar :)

csakb: Köszi, megnéztem a linkelt képeket, és ez valóban elszomorító, bár a pixelpeeper oldalon lévő képeken én nem nagyon láttam zajosodást.

Egy szó mint száz, ma csinálok direkt ISO sorozatot, hogy lássam hogyan változik a zaj, ahogy alá illetve normál fé-re exponálok, mert visszanéztem korábbi néhány hónappal ezelőtti magas ISO-val készült képeimet, és azokon nem találtam ilyen mértékű zajosodást. Ezért feszít a kérdés, hogy ez teljesen normális, vagy előfordulhat, hogy a szenzorral kezd valami bibi lenni.

ASUS TUF H370, Intel I5-8500, Nvidia GTX-1060 3GB, 32GB DDR4

(#11404) *Ropi* válasza Clemi (#11403) üzenetére


*Ropi*
(Topikgazda)

1, A polárszűrő eleve kb. 3 Fé-t levesz, plusz még te is lefele korrigáltál 1-2 Fé-t: ne csodálkozz, hogy a nagy erősítés miatt zajos a kép!

2, Nyáron 2-3x zajosabbak a szenzorok a környezeti hőmérséklet függvényében. Lődd meg ugyanazt a kompit télen -10 fokban és meg fogsz lepődni! ;)

3, Felejtsd el ezt a pixelbuzulást: ISO 1600-3200-as képekből készítek 60x30 cm-es fotókönyveket, és még senki sem panaszkodott, hogy zajos a szája széle... ;) Ahogyan már a többiek is megmondták: nézési távolságról nem látszik. :U

4, Exponáláskor fölé kell lőni, majd szgépen visszahúzni, ettől csökken a zaj. Highlight Tone Priority a barátod: megvéd a kiégéstől a csúcsfények kompresszálásával. ;)

5, A feketeszintet (bebukást) tudod állítani Lightroomban és ACR-ben (Adobe Camera Raw, a PS pluginja) is, ezzel a homogén felületen lévő zaj nagy része is eltűnik, de ha nem, akkor a zajszűrés mossa ki. ;)

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#11405) Clemi válasza *Ropi* (#11404) üzenetére


Clemi
(PH! kedvence)

Köszi Ropi!

1.) Az a -1-1,5 fé az a keresőben lévő skálán volt a polárszűrő csökkentésével együtt, de az 1600-as ISO-val készült képen már nem volt fent a szűrő, de ma ezt is kipróbálom, hogy ugyanazt az ég részletet ugyanarra a fényességre exponálva hogy zajosodik.

2.) Igen, ezt én is tudtam, de azért annyira meleg már nem volt, este 8-kor :)

3.) Sajna ez egy rossz szokásom, mármint a pixelbuzulás, :B és nehéz róla leszoknom, bár a portréknál azért mégiscsak kell, mert 100%-on szoktam javítani, ezért is linkeltem azt a portré részletet, amin tudom, hogy a kevés fény miatt van az információ szegény terület, de a portré bevilágítást még nagyon nagyon tanulnom kell. :F

4.) Mint írtam, az ég beégés elkerülése miatt szoktam inkább alá lőni. Nálam az Auto Lightinh Optimizer normál módban van, viszont ezzel a Highlight Tone Priority móddal újat mondtál, mert ez nekem alapértelmezettként disabled-re volt állítva. Ezt is kipróbálom, köszi! :R

5.) Köszi, így már tudom mi az ACR :) Használom minden képen, még akkor is, amikor csak jpeg-ben fotózok. Minden képet ezen keresztül adok át a PS-nek, miután abban elvégeztem a szükséges korrekciókat.

Eléggé megnyugtattál, hogy nincs baja a szenzoromnak, és ne is legyen, ha meg van, akkor jöjjön ki garancia időn belül :K

Köszi mégegyszer :R

ASUS TUF H370, Intel I5-8500, Nvidia GTX-1060 3GB, 32GB DDR4

(#11406) *Ropi* válasza Clemi (#11405) üzenetére


*Ropi*
(Topikgazda)

"...Auto Lightinh Optimizer normál módban van..."

Kapcsold ki: ne akarjon a gép gondolkozni helyetted, úgysem tudja kitalálni, mit akarsz! Nem mellesleg a sötét részek felhúzásával a zajt is növeli. :U

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#11407) Clemi válasza *Ropi* (#11406) üzenetére


Clemi
(PH! kedvence)

Ezen a gépen, amint bekapcsoltam a csúcsfény árnyalat elsőbbséget, az auto lighting optimizert letiltotta, és az ISO 200-nál kezdődik. Már emlékszem ezért kapcsoltam ki ezt a funkciót, mármint a minimum ISO 200 miatt.

ASUS TUF H370, Intel I5-8500, Nvidia GTX-1060 3GB, 32GB DDR4

(#11408) nfsu17 válasza Clemi (#11405) üzenetére


nfsu17
(PH! kedvence)

"Nálam az Auto Lightinh Optimizer normál módban van,"

"A Megvilágítás optimalizáció erősségének növelésével a képek élesítése is növekszik, ezáltal nem csak a kivilágosított területeken, de a fotó egészén megnövekedhet a zaj. "

[link]

Bár ez 7D, lehet nálad ez nem játszik. :U

(#11409) pgergo.hu válasza zgospel (#11402) üzenetére


pgergo.hu
(kvázi-tag)

Szia!
Rendben, akkor azokra jobban figyelek.
Az elején nem slidert használtam, mert nem volt pénzem venni olyat, és nem építettem még saját magamnak se olyat, hanem kistestvére bariautójára raktam a kamerát, ezért nem 100 as a felvétel.
A jövőben szeretnék venni pár cuccot pl. slider, daru (a glidecam-nek van 140 ért egy egész jó kameradaruja, ha jól tudom), nagylátószögű objektív, mert ez a 18-55-ös, amit adtak hozzá, nem a legjobb.

Vizsgamunkám: http://www.youtube.com/watch?v=qBHEXeLjSbw&list=UUV7hDO56v67Qs_pVZOUq89Q&index=2&feature=plcp

(#11410) *Ropi* válasza Clemi (#11407) üzenetére


*Ropi*
(Topikgazda)

Valamit valamiért. ;)

(#11408) nfsu17: De, nála is játszik, mivel a fizika törvényei rá is ugyanúgy vonatkoznak. ;)

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#11411) nfsu17 válasza *Ropi* (#11410) üzenetére


nfsu17
(PH! kedvence)

Az a fránya fizika. :D

Mikor megvettem a gépet, előtte jó sok tesztet végignyaltam, meg a manuált és minden ilyen "képjavító" fjúcsört kikapcsoltam a fenébe. Zajszűrés, miegymás. Biztos okos a gép is, de azért én úgy hiszem külső SW-ekkel azért mégis csak jobb végterméket tudunk kapni.
Aztán lehet kikapcsoltam valami fontosat is, fene tudja. :DDD

(#11412) Pityu. válasza pgergo.hu (#11393) üzenetére


Pityu.
(PH! kedvence)

Biztos jóra fogják értékelni,én csak a videóhoz tudok szólni,nekem sehol nem jön le belőle a tuning dolog,chip tuning,de az órán is max csak 79km/o látható,a renault clionál meg nagyon kiütközik a kis sebesség,amúgy nem rossz a vágás.

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#11413) Clemi


Clemi
(PH! kedvence)

Közben csináltam egy rövid tesztelést a csúcsfény árnyalat elsőbbség, és a megvilágítás optimalizálás ki-be kapcsolásával.

Úgy vettem észre, hogy a legélesebb képet akkor kapom (az árnyékos részeken) mikor mindkét opciót kikapcsoltam. A csúcsfény árnyalat bekapcsolásakor kicsit romlot az árnyákban lévő dolgok éleinek élessége, de cserébe a hófehér felület kapott egy nagyon halvány kékes árnyalatot a teljes kiégés helyett.

A tesztelést AV módban végeztem, és az expozició kompenzálás visszatettem 0-ra, ami eddig nálam -0,33-on volt. Erős a gyanúm, hogy a legjobb képminőséget akkor adja ez a gép, ha ezeket a megvilágítási piszkákat kikapcsolom, így marad a hosszú záridős, és a magas érzékenység zajcsökkentés, bár ezzel nem tudom kinek mi a tapasztalata.

ASUS TUF H370, Intel I5-8500, Nvidia GTX-1060 3GB, 32GB DDR4

(#11414) zgospel válasza pgergo.hu (#11409) üzenetére


zgospel
(senior tag)

gondoltam hogy valami olcsó megoldás, én is gördeszkát meg ilyesmiket használok ami épp kéznél van, ugyanolyan jó.
de ezt tényleg a másik topikban folytassuk :)

https://www.flickr.com/photos/zpapa/

(#11415) pgergo.hu válasza Pityu. (#11412) üzenetére


pgergo.hu
(kvázi-tag)

Igen, a legjobb nyilván egy tuningolt touareg lett volna jó, de mivel olyan nem volt, maradt ez.
119 a max sebesség, nézd meg jobban.
A chiptuning is szerepel benne az elején, 2 perces határidővel ennyi fért bele.
Anyagi költségvetés szempontjából, erre futotta.
A vizsga lezárult és az elnök az én munkámra mondta, hogy a legjobb.
Kezdésnek szerintem ez a videó nem rossz, főleg, hogy láttam a csoporttársaim videomunkáit.

Vizsgamunkám: http://www.youtube.com/watch?v=qBHEXeLjSbw&list=UUV7hDO56v67Qs_pVZOUq89Q&index=2&feature=plcp

(#11416) Pityu. válasza pgergo.hu (#11415) üzenetére


Pityu.
(PH! kedvence)

nem is mondtam hogy rossz

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#11417) kiskornel válasza Clemi (#11413) üzenetére


kiskornel
(PH! addikt)

Egy fontos dolgot még hozzá kell tenni.

Ha RAW-be fotózol, a MEGVILÁGÍTÁS OPTIMALIZÁLÁS becsaphat. Az ugyanis a RAW fájl beágyazott jpg képében szerepelni fog (ez az, amit visszanézhetsz a fényképező kijelzőjén), ám ha megnyitod külső RAW feldolgozóval, akkor ezek a beállítások nem kerülnek át automatikusan (kivétel ez alól a Canon DPP, mert ott átveszi ezt a beállítást is).
Ha meg utánállítod, akkor elkezd zajosodni.

A Csúcsfény árnyalat elsőbbség egy olyan dolog, ami a RAW fájlokon is megjelenik. Visszahúzza a kiégett részeket, cserébe zajosabb lesz a sötét. Egyesek úgy magyarázzák, hogy iso200-ra van állítva, de a váz a kiégett részeket iso100-on készíti el (hogy ebből mi az igaz...).

Zajszűrni nem érdemes a vázon. Szintén csak a jpg és a visszanézésre van hatása, a RAW állományra nincs. Sokkal jobban jársz, ha látod már ott helyben a zajt, esetleg megpróbálhatod más beállításokkal is.

Érdemes kicsit élesíteni. A RAW fájl 0 élesítéssel homályos az érzékelő előtti szűrő-rendszer miatt. 18MPx-en tedd 4-re fel, de tovább ne. Ha bemozdult a kép, de a váz túlélesíti, nem fogod észrevenni.

A fentiek alkalmazásával azt látod a vázon is, mint a megnyitott RAW képen. Ebből már lehet jól továbblépni.

[ Szerkesztve ]

http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

(#11418) *Ropi* válasza kiskornel (#11417) üzenetére


*Ropi*
(Topikgazda)

A csúcsfény elsőbbség úgy működik, hogy lecsíp magának 2 Bitet a feketékből (ettől azok nem zajosodni fognak, hanem kevesebb részlet marad meg bennük) és hozzáteszi a csúcsfényekhez, amitől ott több részlet marad meg. ;)

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#11419) Morgal válasza *Ropi* (#11418) üzenetére


Morgal
(fanatikus tag)

Megkérdezhetem, hogy te mióta fotózol meg mióta vagy Canon-os? :)) Amiket tőled eddig olvastam mind hasznos volt számomra.

(#11420) *Ropi* válasza Morgal (#11419) üzenetére


*Ropi*
(Topikgazda)

12 éve, 12 éve. :)

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#11421) Clemi válasza kiskornel (#11417) üzenetére


Clemi
(PH! kedvence)

Köszi, hasznos volt az infó! A megvilágítás optimalizálást tegnap ki is kapcsoltam végleg. A csúcsfény elsőbbséget pedig módjával fogom használni.

Tehát a véleményed szerint, kapcsoljam ki a hosszú záridős (1 mp-nél hosszabb záridő) zajszűrést, és a magas érzékenység zajszűrést is?

Az élesítést a vázon érted? Többnyire L azaz tájkép módban fotózok, és ott az élesítés alapból 4-re van belőve, csak ha kimondottan portrét csinálok, akkor szoktam áttenni P azaz portré módba, ahol ez az érték csak 2.

ASUS TUF H370, Intel I5-8500, Nvidia GTX-1060 3GB, 32GB DDR4

(#11422) kiskornel válasza Clemi (#11421) üzenetére


kiskornel
(PH! addikt)

Huh... hogy most a hosszú záridő (dupla exponak is nevezik) zajszűrés beleszámít-e a RAW fájlokba, azt őszíntén nem tudom. Egy hosszú expós kísérletet megmutatja.

Ha csak RAW-ba fényképezel, akkor a magas érzékenység zajszűrést felesleges bekapcsolnod a vázon. Úgyis utólag kell a RAW fájlon külön kell szűrnöd.

http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

(#11423) fattyu válasza kiskornel (#11422) üzenetére


fattyu
(PH! kedvence)

Bele. De meglepő eredmény volt nekem... Nem lett jobb a kép.

too many guitars, too little talent.

(#11424) k1csi válasza kiskornel (#11417) üzenetére


k1csi
(senior tag)

A Csúcsfény árnyalat elsőbbség egy olyan dolog, ami a RAW fájlokon is megjelenik. Visszahúzza a kiégett részeket, cserébe zajosabb lesz a sötét. Egyesek úgy magyarázzák, hogy iso200-ra van állítva, de a váz a kiégett részeket iso100-on készíti el (hogy ebből mi az igaz...).

A csúcsfény árnyalat elsőbbség (HTP) azt jelenti, hogy a váz 1 Fé-el kisebb ISO-nak megfelelő erősítést választ mint amit kijelez (ezért lesz ISO200 a min.) majd utólag egy módosított görbével csinálja a RAW->JPG konverziót. A RAW-t annyiban érinti, hogy a HTP flag be lesz kapcsolva ill. ugye 1 Fé-el alexpós.
Viszont ez azt jelenti, 1 Fé-el alexpós fotóból kell az árnyékos részeket felhúzni. Ez frankón menne is, ha a szenzor dinamikája megengedné (azaz olyan lenne, hogy fele ISO +3dB dinamika, viszont a Canon görbéje alacsony ISO-n lapos azaz megáll a dinamika növekedése).
A Canon szenzor 5DmkIII-ig gyenge alacsony ISO-s dinamikában. Ismét sokat emlegetett linkemet hoznám:
http://a2bart.com/tech/5d2vs5d3.htm.

Ennek megfelelően a 7D kézikönyve 209. oldaláról idéznék:

"With setting 1, noise in the shadow areas may be slightly more than usual."
A setting 1 ugye a HTP bekapcsolása.

Mit jelent ez:
1) A HTP-t nem érdemes bekapcsolni, mert az mindig az árnyékos részek zaját fogja növelni (ha szükség volt a csúcsfényes részek kiégés védelmére, ha nem).
2) Az árnyékos részek zajosabbak lesznek. Magas ISO-n kevésbé (mert ott javulást lehet az fél ISO-val dinamikában elérni), alacsony ISO-n meg majdnem 3dB-vel (1 bit és nem kettő, ahogy *Ropi* írta), mert ugye az ISO csökkentésével alig javul a dinamika.
3) Ahol van idő biztosra menni (pl. tájkép) ott liveview módban a histogram segíthet (550D-men a DISP-gombot kell nyomni, komolyabb vázakon a kiégést villogtatják is; a histogram előnye, hogy látszik ha valamely szín túlteng)
4) Ahol nem opció a LiveView ott a gyakorlat segít, hogy csak az égjen ki ami feltétlen szükséges. Azaz tudni kell, hogy hogyan mér fényt a váz és kompenzálni kell.

Sokkal jobban jártunk volna, ha a Canon a szenzort fejleszti és nem utólagos SW mágiával próbál javítani ahol mindig valami javulás valami más rovására történik tipikusan. Számomra a HTP is ilyen.

Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/

(#11425) Pityu.


Pityu.
(PH! kedvence)

Lenne egy kérdésem,ugyebár van egy két hotpixelem hosszú záridőnél,de ha bekapcsolom a hosszú expo zajcsökkentést,a nagy érzékenység zajcsökkentés meg normalon van ez így jó vagy ezek akár picit ronthatnak is a képen,mert ugye a hosszú expo zajcsökkentésel eltünnek a hotpixelek hosszú záridőnél

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#11426) radi8tor válasza Pityu. (#11425) üzenetére


radi8tor
(MODERÁTOR)

Kutya legyek, ha látom a kérdést. :B

⭐ https://wellbe.hu

(#11427) Pityu. válasza radi8tor (#11426) üzenetére


Pityu.
(PH! kedvence)

A kérdés az lenne ezen opciók bekapcsolásával romlik e jelentősen az elkészítet kép minősége?

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#11428) urbanjozsi


urbanjozsi
(senior tag)

Sziasztok!
Azt szeretném megtudni, hogy melyiket a kettő közül:
-Canon EOS 1100D+ KIT OBI újonnan 115.000FT
-EOS 400D Használtan ?
Családi fotózásokhoz, elsősorban!
Köszi előre is!

(#11429) *Ropi* válasza Pityu. (#11425) üzenetére


*Ropi*
(Topikgazda)

Lágyul és részletvesztést okoz. Szóval igen. De bármilyen zajcsökkentési eljárás ezt okozza, tehát nem tudod kikerülni. ;)

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#11430) *Ropi* válasza urbanjozsi (#11428) üzenetére


*Ropi*
(Topikgazda)

Családi fotózásokhoz jó az 1100D, és akkor még garanciád is van rá. :U

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#11431) nfsu17


nfsu17
(PH! kedvence)

Századannyira nem értek a fotózáshoz, mint itt egyesek, de próbálom a fórumokon, teszteken magamba szívni a tudást.

Ezt a 2 linket akkor meg is osztom, hátha tudtok vele mit kezdeni.

Zajszűréses tesztek 7D-n, vázban, meg post process (LR, stb).

[link]

[link]

(#11432) Pityu. válasza *Ropi* (#11429) üzenetére


Pityu.
(PH! kedvence)

Vagyis ha külső programmal szűrök zajt akkor is ugyan az van ugye?Eddig nekem a hosszú expo zajcsökkentés ki volt kapcsolva,csak az iso zajcsökkentés volt normálon,csak hogy megláttam a hot pixeleket akkor kapcsoltam be a hosszú expo zajcsökkentőt,engem eddig nem igazán zavartak a zajok mert kismértékben voltak,sőt programmal is csak ritkán szürtem,ilyen szempontból elégedett vagyok az 1100d vel.

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#11433) Pityu. válasza urbanjozsi (#11428) üzenetére


Pityu.
(PH! kedvence)

Helyedben a canon 1100d-t venném én azt használok lassan egy éve,érdemes pl a 220volt-nál meg venni mert 2 év garanciát adnak és ez nem mindenhol van,olvasgattam a 3 számjegyű canonokról,de szerintem nem olyan jók,pl az 550d nél sokan szenvednek a nagyon zajosodástól.

elcsesztem bocsánat hogy 5 percben nem szerkesztettem a hozzászólásom

[ Szerkesztve ]

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#11434) *Ropi* válasza Pityu. (#11432) üzenetére


*Ropi*
(Topikgazda)

Külső programmal finomabban tudsz szűrni: minden képre úgy, ahogy ahhoz a legoptimálisabb.

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#11435) RolXX


RolXX
(kvázi-tag)

Nem rég érkezett meg a távkioldóm és szórakoztam egy kicsit hosszú záridővel. Felfedeztem én is 1-2 világító pixelt 100% nagyításban, de szerencsére nem érdekel :D

Windows Mobile 2002-2003 -> Symbian 6.1-9.2 -> iOS 4 -> Android 2.1 - 5.1

(#11436) *Ropi* válasza nfsu17 (#11431) üzenetére


*Ropi*
(Topikgazda)

Ez a teszt elavult, mert még a 3-as Béta Lightroommal készült, aminek pont a zajszűrésben voltak gyerekbetegségei. Most a 4.1 a legfrissebb, nagyságrendekkel jobb képfeldolgozási algoritmussal. Meglepődnének, ha megismételnék ezt a tesztet. ;)

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#11437) nfsu17 válasza *Ropi* (#11436) üzenetére


nfsu17
(PH! kedvence)

Igen, valóban nem a legújabb, csak arra akartam rávilágítani, hogy még ezek is jobbak, mint a vázon belüli...amiről beszélgettetek. :U

(#11438) RolXX válasza nfsu17 (#11437) üzenetére


RolXX
(kvázi-tag)

Meg ha jól értem, akkor az utólagos feldolgozásnak az is előnye, hogy készíthetsz másolatokat és később újra fel lehet dolgozni a RAW-okat, ha mondjuk a jövőben tapasztaltabb fejjel, vagy akár fejlettebb szoftverrel már másképp állítgatnád a paramétereket.

Windows Mobile 2002-2003 -> Symbian 6.1-9.2 -> iOS 4 -> Android 2.1 - 5.1

(#11439) *Ropi* válasza RolXX (#11438) üzenetére


*Ropi*
(Topikgazda)

Pontosan. :K

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#11440) Morgal


Morgal
(fanatikus tag)

DNG-t ti használtok vagy meghagyjátok az eredeti RAW-t?

(#11441) *Ropi* válasza Morgal (#11440) üzenetére


*Ropi*
(Topikgazda)

Eredeti RAW. A DNG-t sok program nem tudja korrektül olvasni. A munkafolyamatban pedig 16 Bites Adobe RGB színterű PSD-k (ezt a monitorom is meg tudja jeleníteni - mindig abban a legnagyobb színtérben érdemes dolgozni, amit a monitorod meg képes jeleníteni). :U

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#11442) A_ron


A_ron
(újonc)

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem, épp gépválasztás előtt állok.
Kinéztem 2 masinát: Canon 40D illetve 550D-t! A kérdésem az lenne, h nektek mi a véleményetek a két gépről. melyik miben jobb? (esetleg saját tapasztalat)
Köszönöm. :R

(#11443) *Ropi* válasza A_ron (#11442) üzenetére


*Ropi*
(Topikgazda)

Ha csak fotózni szeretnél, akkor 40D. Ha videózni is, és mindkettőben megelégszel bizonyos kompromisszumokkal, akkor 550D.

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#11444) A_ron válasza *Ropi* (#11443) üzenetére


A_ron
(újonc)

Köszi, a választ, a videózás is cél lenne. A 40D azért tetszik, mert nagy kényelmes a váz viszont aránylag nem tud annyit, mint az 550d. Végül is az 550 egy újabb konstrukció, talán egy portrémarkolat dobna a kényelmen. Nagyjából megelégszem a tudásukkal/ (ha meg lesz a váz csak az obin meg „rajtam fog múlni”, hogy mit hozok ki belőle:).. ha van, esetleg tipp további tanács szívesen meghallgatom. :)

(#11445) Morgal válasza *Ropi* (#11441) üzenetére


Morgal
(fanatikus tag)

Én Lightroom 4.1-et használok, mostanában kezdtem el DNG-be menteni, amiről utánna készítek egy TIF-et meg egy webes JPG-t, így ez a három verzió marad egy képből.

Nekem egy 22"-es Samsung 2233BW van, sajnos nem tudom mire képes megjelenítésileg.

[ Szerkesztve ]

(#11446) *Ropi* válasza Morgal (#11445) üzenetére


*Ropi*
(Topikgazda)

CCFL világítású TN panel, fotókidolgozásra nem a legjobb. :U

A_ron: "...A videózás is cél lenne." - akkor el is döntötted a kérdést. ;)

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#11447) Morgal válasza *Ropi* (#11446) üzenetére


Morgal
(fanatikus tag)

Ha lenne pénzem Eizo-t vagy Dell-t vennék :))

(#11448) adamka16 válasza Morgal (#11447) üzenetére


adamka16
(PH! addikt)

Akik komolyabban gondolják az utómunkát, azok mind hasonló véleményen vannak ;)

(#11449) *Ropi* válasza Morgal (#11447) üzenetére


*Ropi*
(Topikgazda)

Használható Eizo.

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#11450) radi8tor


radi8tor
(MODERÁTOR)

Esküvői fotózáshoz Canon EOS 5D Mark III vagy Canon EOS-1Ds Mark III ajánlott inkább? Vagy mást ajánlanátok?
Még nincsenek hozzá objektívek sem, csak szeretném tudni melyik irányba menjünk (majd).

[ Szerkesztve ]

⭐ https://wellbe.hu

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Canon EOS DSLR topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.