TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
- [Re:] Hivatalosan is bemutatta a GeForce GTX 1660 Ti-t az NVIDIA
- Intel Core i7 9xx "Bloomfield" (LGA 1366)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 2080 (TU104)
- AMD Ryzen 5 / 3 2***G "Raven Ridge" (AM4)
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple notebookok
- [Re:] Teljes vállszélességgel beállt a Socket AM4 mögé a Noctua
Mobilarena témák
IT café témák
GAMEPOD.hu témák
Téma összefoglaló
- Utoljára frissítve: 2017-10-31 14:28:25

PROHARDVER!
adamka16
(PH! addikt)
Abban emlékeim szerint már raktak. (mikor kezembe volt, mint ha kiírta volna, hogy érzékelő tisztítása) Használatiba érdemes megnézni talán
tévedtem: nincs benne
[ Szerkesztve ]

drnet
(fanatikus tag)
Igen, van.
http://pixinfo.com/cikkek/canon_eos-1100d.2
"A Canon DSLR-ekben már évek óta találkozhatunk különféle szenzortisztítási módszerekkel, és ez alól az EOS-1100D sem kivétel. A gyártó egyrészt olyan belső kialakítást alkalmaz, mely részben gátolja a szennyeződések gépbe jutását, másrészt portaszító bevonatokkal látták el a kényesebb részeket. Az érzékelő előtti szűrőn magnéziun-fluorid réteg gátolja a nem kívánt szemcsék megtapadását. Ha ez mégis bekövetkezne, a réteg nagy frekvenciájú vibrációjával távolítják el azokat. Ezt automatikusan, minden be- és kikapcsoláskor elvégzi a gép, a fotósnak nincs beleszólása a működésébe."

*Ropi*
(Topikgazda)
De akkor sincs benne.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu

ballington
(PH! addikt)
Már többször előfordult, hogy a pixinfo-s tesztek érdekesek, Ők sem tudják, mit írnak.
Aki a tökfőzeléket kapor nélkül eszi, az más aljas dolgokra is képes.

hemaka
(PH! nagyúr)
Hagyjad már, a pixinfó-nak nem lehet hinni, legalábbis én nem szoktam. Konkrétan nem is látogatom már az oldalukat.
Egyébként is miért ennyire fontos ez a szenzor tisztítás?
5D mk I-em van, hírből sem ismeri az automatikus szenzortisztítást, de nem is nagyon kell takarítani. Pár hetente kifújom körtepumpával, aztán annyi. Ami meg esetleg ott marad, mert makacsabb porszem, PS-ben 1 klikkelés.
☀️"Turn your face to the sun and the shadows fall behind you!"☀️ Alienware Aurora 💙 ➡ tde.fun

copass
(PH! kedvence)
tényleg nincs benne, 1000D-ben van.
kérem vissza a pénzem! hihihi
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis."

Zozzer888
(PH! addikt)
nem fontos, egy másik topicban fröcsögtek az 1100D-re,aztán ott írták hogy nincs benne, de nem akartam elhinni mert már az 1000Dmben is van...
amúgy szerintem jó gép, én lelkesen ajánlgatom
ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/

adamka16
(PH! addikt)
Ha jól, ügyesen és gyorsan cseréli az ember az üvegeket, akkor nem nagyon jut bele por. Nekem is max 3-4 havonta kell egyet belefújni és kész.

adamka16
(PH! addikt)
Végre egy jó kis teszt:
Canon EOS 5D Mark III – harmadikra a csúcson

ballington
(PH! addikt)
Használt valaki 500D és 550D-t egyaránt? Fogásba mennyire lehet más?

adamka16
(PH! addikt)
Majdnem egyforma a két váz, túl sok különbség nincs közöttük.
500D kényelmes, bár a markolat nekem túl szük, XXD sorozat már jobb ebben.

Whysperer
(PH! addikt)
Sziasztok. Olyan kérdésem lenne ,hogy van egy CAnon 350D-m és olyat szeretnék ,hogy amit fotózok azt rögtön ne memóriára mentse hanem / vagy mentese memóriára is meg küldje át egy laptopra. Láttam ilyet ,hogy amit fotózott a srác rögtön küldte a laptopra a képet a grafikus srác meg már kente is a nyomtatásra! Milyen eszköz ami ilyet tud mi a neve stb?
Előre is köszi a választ!
" vagyok aki vagyok,mert kell egy ilyen is! " Fracal Design Focus G/ASUS Z97-A/i7 4770k(4,3)/scythe ninja 3 rev. b/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/16GB(2x8GB) Corsair Vengeance pro 1866/ Gigabyte GTX1060 6GB WF2OC

Zozzer888
(PH! addikt)
egy laptop/PC is tud ilyet a Canon gyári programjával, letöltöd, gépet rádugod USBn elindítod és kész is.

Dr V
(őstag)
A gyrái cd-n van egy progi, ami tud ilyet. Hogy a 350D s tud e ilyet azt nem tudom.

Whysperer
(PH! addikt)
Értem,de Én nem kábelezni akarok hanem valami wifis vagy wireless vagy iylesmi
" vagyok aki vagyok,mert kell egy ilyen is! " Fracal Design Focus G/ASUS Z97-A/i7 4770k(4,3)/scythe ninja 3 rev. b/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/16GB(2x8GB) Corsair Vengeance pro 1866/ Gigabyte GTX1060 6GB WF2OC

Whysperer
(PH! addikt)
jó de amikro rádugom a usb-vel akkor nem tudok fotózni

Dr V
(őstag)
Wifi portrémarkolat egy vagyonért, ha egyáltalán van a 350Dhez, vagy eye fi kártya. Abból csak sd-set találtam, tehát még pluszba kell hozzá egy sd-cf adapter.

kiskornel
(PH! addikt)

Zozzer888
(PH! addikt)
én felraktam netbookra is (nincs cd olvasó) minden gond nélkül felment és működik.A varázsszó a "daemon tools" volt

Zozzer888
(PH! addikt)
szerintem ez 350Dvel nem megoldható.

kiskornel
(PH! addikt)

Zozzer888
(PH! addikt)
Most ez micsoda? Én voltam az első aki írta hogy csinálja...
Én a vezeték nélküli elképzelésre mondtam hogy nem fog menni...

Whysperer
(PH! addikt)
Nem értetlenkedni akarok csak a gép most nincs itt és nem tudom kipróbálni. Szóval ha ezt a progit rátöltöm a gépre akkor ha usb-vel rácsatlakozom a laptopra akkor egyszerre tudok fotózni és rögtön tölti fel a gépre?

Whysperer
(PH! addikt)
Changes from EOS Capture 1.3
ezt letöltöttem és nincsen semmilyen program ami elindul. síma win 7-es indul be.

Zozzer888
(PH! addikt)
igen.Gép rádug, program indít, ott megtalálod mire kell nyomni, és megy is a dolog

kiskornel
(PH! addikt)
Jah hogy te ezt a wifisre írtad? Annak valóban kevés az esélye.
[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

Zozzer888
(PH! addikt)
jaja, arra ment a válasz

Whysperer
(PH! addikt)
köszönöm szépen!

DJ. Ru$y
(PH! nagyúr)
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy beporosodott a gépem (EOS 600D), de nem ám akárhol, a keresőnél. A tükör tiszta, a szenzor tiszta, de a keresőben több sötét porszem bekerült... a képeken nem látszik ugye, mert semmi köze hozzá, de nagyon irritáló fotózás közben. Van erre esetleg valamilyen megoldás? Megpróbáltam a tükör felől belenézni, de valószínűleg ez a por valahol nagyon bent van a gépben.
Köszi
Keresek külföldi vagy régebbi/ritka Hell energiaitalos dobozokat gyűjteménybe! | Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

adamka16
(PH! addikt)
Ha nem vagy az otthoni bütykölgetés híve, akkor szervizbe kipucolják, természetesen megfelelő pénzmennyiség ellenében.
Amúgy kb. 5-10 perces munka.
[ Szerkesztve ]

Clemi
(PH! kedvence)
A mattüvegeden vannak a porszemek. Egy körtepumpával szépen ki lehet pucolni. Tudom, mert nekem is ilyen volt. 2 perces művelet az egész.
ASUS TUF H370, Intel I5-8500, Nvidia GTX-1060 3GB, 32GB DDR4

DJ. Ru$y
(PH! nagyúr)
Szerváltam egy pumpedlit! Probléma: nem a tükör felől van a por a mattüvegen... hanem belülről Na most. Gondolom ez csak bontással megoldható.
adamka16
Megbontásra utalsz? Mennyire kellene lebontani? Megcsinálnám, ha nem tudok nagy kárt okozni, mert k*** zavaró.
Köszi srácok!
Keresek külföldi vagy régebbi/ritka Hell energiaitalos dobozokat gyűjteménybe! | Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

adamka16
(PH! addikt)
Van mikor nem csak a mattüvegre kerül, hanem amögé.
DJ. Ru$y: Először próbáld azt amit Clemi javasolt, után ha van benned elég kurázsi és nem remegnek a kezeid, akkor egy hegyes dolog+csipesz kombóval ki kell szedni a mattüveget és befújni mögé. De ez már elég hard, és inkább bízd a szervizre.
[ Szerkesztve ]

adamka16
(PH! addikt)

DJ. Ru$y
(PH! nagyúr)
Mentve köszönöm! Nincs valahol véletlen rés ahol be tudnék fújni levegőt? Ja, hogy miért is lett poros... felvettem egy helikopter felszállást még 18-55-ös gyári obival közelről...

adamka16
(PH! addikt)
nincs sajna rés... vagyis van, de lehet csak rontasz a helyzeten ha még az oldalán is van bejutott por.
Biztos, hogy attól került bele? Obiba is kellett akkor jutnia, nem?

DJ. Ru$y
(PH! nagyúr)
Nem tudok rá más magyarázatot... január óta használnom, akkor miért pont most ha esetleg összeszerelésnél maradt volna bent. Az obiba belülre nem jutott, de a lencsén volt bőven... szép pöttyös lett a felvétel a végén.
http://youtu.be/Jz-xTN06YwQ
Sok a türelmi idő

DJ. Ru$y
(PH! nagyúr)
Szervizre visszatérve... garis a cumó, hivatalos szerviz Camera Kft Pest... mire elviszik megcsinálják alsó hangon egy hét meg egy valag pénz. Hát nem tudom. Amúgy a mattüveg az egy sima üveglap ami "kiesik" ha a keretet kiszedem ugye?

VANESSZA1
(őstag)
Sziasztok!
Szeretném kikérni a tanácsotokat. Jelenleg használok egy Fuji Finepix F50-es gépet.
De nem igazán vagyok megelégedve vele, mert beltérben és olyan képeknél ahol sötét-világos színek vannak eléggé szemcsés képek készülnek. Ajánlották ,hogy vegyek tükörreflexes gépet Eos 600d-t vagy Nikon d5100-at, mert azok gyönyörű képet készítenek ilyen helyzetekben is.
Az objektívekkel se vagyok tisztában, és nem szeretnék bevásárolni. Mindenképp 180e Ft- alatt szeretnék valamit kihozni, mivel szűkös a keret.
Ti mit javasolnátok, és miért?
Precision M6600; Precision M7710

DJ. Ru$y
(PH! nagyúr)
Szia!
EOS 600D-t bátran ajánlom... mondjuk annyi pénzért nem tudom milyen kitben kapod meg, de a gyári KIT obi mellé elfér még 1-2 obi akár idővel. Én fél éve használom a sajátom eddig nem volt vele problémám. HD videót is szépen veszi mondjuk minőségi kártyára, aminek van sebessége hozzá.

ballington
(PH! addikt)
hello!
550D-be kell majd vennem kártyát. Milyet ajánlotok bele? Nem elsősorban videóra használnám, de ha már van, időnként biztos elővenném.

VANESSZA1
(őstag)
Canon EOS 600D+ EF-S 18-55 IS II lenne 165.00 Ft-ért
ez milyen?
Precision M6600; Precision M7710

adamka16
(PH! addikt)
Szerintem ezt nem tisztítják ki gariban, ergo a szerviztől függ mennyi idő alatt tudják megcsinálni.
Így van. Kipöccinted ezt a kis biztosítólemezt és utána kijön a mattüveg is, aminem üvegből van
ballington: én asamsung sdhc 16 gb class10-et tudom ajánlani, jó áron adják és sztem gyors is. Egy darabig nem kell lecserélni másikra.
[ Szerkesztve ]

kiskornel
(PH! addikt)
Kezdő embereknél előfordul. Sajnos nincs eléggé kihangsúlyozva a következő mondat:
Saját szavakkal:
- Mindig legyen a váz bajonettjére objektív csatlakoztatva, (vagy a váz sapkája).
- Minimális ideig tartsa nyitva a váz tüköraknáját. Abba mikroszkópikus porszemcsék kerülhetnek, amik a szenzorra kerülve, a képeken nagy pacáknak látszódnak.
Ha ugyebár 3mp-5mp alatt lecserél valaki egy obit, még a leggonoszabb körülmények közt is évek kellenek a beporosodáshoz.
A te szenzorod meg már most mocskos. Csak nem játszadoztál vele, nézegetted, kukkoltad.
Az meg nem valószínű, hogy a kitobid csak úgy beeresztette volna a port a gépbe. Annak kicsi az esélye.
[ Szerkesztve ]

DJ. Ru$y
(PH! nagyúr)
A szenzorom még mindig por mentes... az obi csere max. 2 sec... főleg, hogy kupak van a vázon nem obival tárolom. NEM a szenzoron van a por. A képek hibátlanok.

kiskornel
(PH! addikt)
ha te mondod.

copass
(PH! kedvence)
canon 1100D+alapkitobival+50mm 1.8fix
a dslr is zajos lesz ha nem fényerős az obid és nem akarsz vakuzni,fehéregyensúlyt meg úgyis kell állítani.
miért? mert nekem is ilyen van és bevállt! panasonic fz45bridge-ről váltottam.
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis."

DJ. Ru$y
(PH! nagyúr)
Probléma? Csináltam vele képeket nincs rajta folt, de hiába is akarnám megmutatni, hogy a KERESŐ-ből látszik... ott meg nem is látod a szenzort ugye, csak a tükröt, a tükör meg tiszta. De egy "tapasztalt" nem kezdő miért értetlenkedik azt nem értem.

ballington
(PH! addikt)
Nem az obitól lesz zajos, hanem attól, mert magas iso-t használ. És azért egy dslr jobban teljesít magas érzékenységen.
Az már más kérdés, hogy egy fényerős obi kevesebb fénynél is használhatóbb, de a részletekbe ne menjünk bele.

Zozzer888
(PH! addikt)
"Ha ugyebár 3mp-5mp alatt lecserél valaki egy obit, még a leggonoszabb körülmények közt is évek kellenek a beporosodáshoz."
Na megnyugodtam, mert mindig paráztam mikor lekerült picit az obi és láttam lelki szemeim előtt ahogy ömlik be a por a szenzorra, zárszerkezetbe
Téma tudnivalók
Mai Hardverapró hirdetések
prémium kategóriában
- LENOVO G580 i3 3110M/ 8GB/1 TB/NVIDIA® GeForce® GT630M
- Asus Zenbook UX510UX , FHD, i7-7500U, NVIDIA GTX950M (GDDR5), 16GB RAM, 512GB SSD+1TB HDD, 6 hó gar
- Eladó 2x8 GB Kingston memória 2666MHZ DDR4 garival
- Lenovo G510 i5-4210m/ 8GB/ 1 TB HDD/AMD RADEON R5 M230
- 2015 Retina CTO Macbook Pro 13" / i5 2.9GHz / 8GB RAM / 512GB SSD / Magyar bill. / GARANCIA!