- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Androidos tablet topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
killerjohn
addikt
válasz kiskornel #10141 üzenetére
WB ügyben újabban kezdek "visszafejlődni", és nem bajlódni a manuális WB eltalálásával, mivel gyakorlatilag ha vakuzok, akkor a vaku ahonnan visszaverődik, azzal a színnel "fest", szóval beállítom auto WB-re, hiszen így-is-úgy-is kell lightrromban korrigálnom szinte minden képet...
vagy ez helytelen hozzáállás? -
*Ropi*
félisten
válasz killerjohn #10152 üzenetére
Kevert fénynél vagy eltalálod már a helyszínen nagyjából és akkor LR-ban kevesebbet kell visszahúzni, ami jobb képminőséget jelent, vagy nem foglalkozol vele és akor jobban csúsznak a színek visszahúzáskor.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
-
adamka16
őstag
válasz *Ropi* #10144 üzenetére
Srácok, az a helyzet, hogy erősen úgy néz ki, hogy nem fog a Camera Kft-hez kerülni se az obi, sem pedig a váz.
Az oka: kifogtam egy olyan korábbi verziót ebből az obiból, amiben nem lehet "szoftveres élesség shiftelés lehetőségét" eszközölni.
Magyarul vagy cseréljem az obit, vagy LV-val fókuszáljak, vagy minimum f5,6-6,7-el használjam (TC-vel meg az AF totál felejtős így sajnos, csak LV-val lesz éles.) vagy cseréljek vázat "50D, 60D(? ), 7D"-re amiben van korrekcióra lehetőség.
Ilyenkor mit tennének a kedves Kollégák? -
adamka16
őstag
válasz Klemice #10158 üzenetére
Én is ezt fontolgatom, pedig nincs is sok ideje nálam de ezalatt nagyon megszerettem, mert pengeéles már f4-en is (LV-val fókuszálva persze) és 1,4x TC-vel nagyon szépen rajzol a kicsike. Kérdés, hogy mennyi idő alatt tudom eladni, és veszek helyette egy másik telét. Pl egy 70-200 F4 L-t.
Vagy próbáljak keresni inkább egy 50D-t? Milyen árban mozognak, azt se tudom..? 180-200k-s kategória? -
fattyu
veterán
válasz Klemice #10158 üzenetére
+/-elmászás vázakon és üvegeken avagy nincs olyan hogy életlen üveg...
Nyilván az a 40d másik irányban volt elmászva és kinullázta egymást a két hiba.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
adamka16
őstag
Esetleg van arról információ(számszerű), hogy mennyit tud korrigálni az 50D-ben az AF microadj. ?
-
killerjohn
addikt
lehet hogy már új vázzal megyek szombaton? [link]
-
cOxeR
Ármester
válasz killerjohn #10162 üzenetére
Csakazértseszólokbe!
-
nfsu17
veterán
Ha már szóba jött az 5D, kérdezhetnék?
Nagyon elméletben, mert nem nagyon akarom elkiabálni, ha tegyük fel összejönne zsé egy 5Dm2 kitre (24-105), akkor azt megérné megvenni, tudván, hogy már kifutó(tt) darab? Gyorsan, míg még lehet újat kapni. Úgy érzem, kevés tapasztalattal, hogy itt a vázaknál ez nem akkora "probléma", hogy nem "up-to-date" veszek meg egy vázat, hanem lehet az akár pár éves is (újonnan), hogy ha tudja azt, amire az nekem kell. Mert az 5D tudná azt szerintem, csak a kora az, ami picit riasztó.
Ezzel nem leszólni akarom, értitek, csak mobilból sem vesz az ember manapság 3 éve kijött konstrukciót. A példa nem túl jó, mert mobilból naponta jönnek ki újabbak, vázból meg nem.
Múltkor még kisebb kategóriát néztem, de azóta más szelek fújnak.
7D...nem tudom, még nézegettem őt is.
Nikon-t is nézegettem.
De oda meg olyan nehéz "olcsó", de jó obit találni. Ami igazi Nikon, nem ilyen Sigma, meg Tamron kütyük.Mondom, még csak tapogatózok, minden nap változnak a dolgok, ne vegyétek le a fejem, ha végül mégis más lesz. Csak előtte inkább jól agyonnézem a dolgot, mint utána kőbe verjem a fejem.
-
KTTech
veterán
válasz *Ropi* #10151 üzenetére
CPS program már itthon is elérhető, ha van kellő mennyiségű cuccod ott elérhető az 2 nap is javítási átfutásban igaz platinum level kell hozzá: Turnaround time on repairs to registered CPS-serviced equipment is two working days. Free back-up loan service, if the two-day turnaround time for repairs is exceeded.
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
cOxeR
Ármester
válasz killerjohn #10166 üzenetére
?
-
KTTech
veterán
válasz *Ropi* #10149 üzenetére
Nehogy azt hidd... kb. 1% talán a kapacitásuknak, vagy még annyi se... (főleg, hogy nem tart sokáig a kalibrálás, objektívenként kb. 15 perc, ha jól emlékszem).
Persze, a 3rd party obikkal jöhet a szívás - mert ugye vannak szép számmal amik nem kalibrálhatók, egyáltalán (vagy csak külföldön, pl. Tamronnál, Tokinánál Hollandiában, nyilván). Ilyenkor lehet megvenni az 5DmkIII-at, mert az legalább 2 ponton tud kalibrálni (a korábbi vázak 1 pontosak, ami fixeknél vagy fix mértékű eltérésnél elég - bizonyos határon belül, de nálam is volt már olyan objektív (Sigma 150/2.8), aminél kevés volt az 5DmkII 20 egységnyi lehetősége).
[ Szerkesztve ]
-
kiskornel
addikt
válasz killerjohn #10154 üzenetére
Ropi már megválaszolta. Hisztogrammon elmászhat az ábra, ha más a WB.
Főleg olyan környezetben, ahol az egyik fő szín dominál, vagy eltérő színhőmérsékletek vannak. Pl. árnyékos sötét előtér hideg színekkel, meleg színekkel napfényes háttér.Erre az egyik legjobb példa az infra vörös fényképezés. Beállítottam, hogy fekete fehérben mutassa a képet, de RAW-ban fotóztam. Néztem a FF kép hisztogrammját, és tökéletes volt. Otthon megnyitottam a RAW állományt, és mindenütt kiégett vörös foltok voltak. FF konverziónál a három színcsatora átlagát vette, közben a vörös meg xarrá égett.
[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
cOxeR
Ármester
válasz killerjohn #10172 üzenetére
Nem akarlak lebeszélni semmi jóról
-
killerjohn
addikt
akkor jól összekavartál, mert így nem vágom, hogy "mit nem szóltál be"
jah, vagy csak annyi, hogy dögöljek meg?az a nagy bajom, ami miatt nem tudok dönteni, hogy teljesen egymásnak ellentmondóak az ISO tesztek. bevallottan az egyetlen okom rá, hogy ilyen vázam legyen, a remény, hogy beltéren a gyerekszobában nem kell vakuzni, és mondjuk ISO6400 körül használni (a 7D ISO1600-on már fájóan zajos számomra). AMENNYIBEN tudja ezt az mk3, akkor megyek és elhozom vmelyik nap. Ha nem, akkor nincs értelme megvennem, mert a 7D tökéletesen elég bőven mindenre.
(ja, a gyerekszoba csak egy példa, sok egyéb low-light szituban is szerentnék a vakutól megszabadulni...)
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
válasz killerjohn #10178 üzenetére
"ja, a gyerekszoba csak egy példa, sok egyéb low-light szituban is szerentnék a vakutól megszabadulni..."
Értem én, értem... És mikor láthatjuk a filmet?
-
killerjohn
addikt
válasz killerjohn #10180 üzenetére
jaaaaaa hogy olyan filmet. persze. akkora nagylátó nincsen... talán max a Canon 1-1000/F1...
-
Klemice
senior tag
válasz killerjohn #10181 üzenetére
Uncsi már ez a 1-1000 f1...
-
*Ropi*
félisten
válasz killerjohn #10180 üzenetére
Majd elmondom Szombaton, ha addig nem jössz rá.
-
k1csi
senior tag
Sűrgős, hogy lecseréld a vázad (munkád függ tőle)?
Mert ha nem, akkor lehet, annyit mégiscsak érdemes lenne várni, hogy a Canon kiadjon valami működő DPP-t a mkIII-hoz, amit le is lehet tölteni (jelenleg mindenhol csak az van, hogy a 3.11.10-al gond van) és akkor meg lehet nézni a dpreview-s RAW fotókat:
http://www.dpreview.com/previews/canoneos5dmarkiii/12Egyébként vsz. (amit már korábban is írtam) a FF szenzor fizikailag szenzorméret alapján 1 1/3 Fé előnyben az APS-C-hez képest azonos pixelekkel, de mivel a mkIII kicsit több pixelt használ a 7D-hez (ill. a többi 18MP-es vázhoz) képest kb. 1 Fé RAW esetén.
Ránézésre meg a dpreview-s RAW alapján kb. 2/3 Fé.Ha a JPG-t nézzük ott jóval jobb a helyzet mert a 5DmkIII jóval jobb JPG motort kapott azaz ott megvan a marketinges 2 Fé.
Egyébként meg vaku úgyis fog kelleni árnyékos részek derítésére. Ég és föld egy derített, meg egy derítettlen fotó (hacsak nem vagy annyira profi, hogy olyanokat kihasználj, hogy honnan jön a fény és honnan érdemes fotózni).
Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/
-
nfsu17
veterán
Nekem is szükségszerű lenne a "low-light-kevés zaj" kombó, mert én sem vakuzhatok végig esemény alatt, meg a végeredmény is jobb vaku nélkül (ezt a vakuderítést majd elmondhatnátok szabadidőtökben, mert csak erre lenne szükség, nem "telibe" vakuzni az éjszakába), ezért néztem ki az 5Dmk2-őt.
Még csak az elején vagyok a komolyabb fotós dolognak - de alakulhat tovább, a kis 350D-mel (nem röhög) tolom, iso1600-on szinte végig. Van amikor elég a záridő, hogy ne mosódjon el az alak (1/60-1/80), de nagyrészt nem elég. És akkor ez az iso 1600 ez nem az az 1600, amit a mostani gépek tudnak. Kellene a 3200. De akkor még mindig nem tudom a telém használni (70-200 f4L), mert még mindig nem elég gyors ehhez az 1/120 sem. IS nélkül szerintem nem tudnám kitartani 200mm-en. Szóval akkor már 6400-en vagyunk. Na ez talán elég lesz eddigi tapasztalataim alapján. És az 5Dmk2 az általam látott tesztképek alapján nekem hozza azt a szintet, amire azt mondom, hogy nekem elég. De az 5Dmk3 meg még ennél is jobb lenne, csak annyit nem tudok érte adni.
A fenti okfejtésem helyesnek vélitek, vagy valahol hibáztam? -
ezzio
tag
Üdv. Most szeretnék elkezdeni fotózni és gép vásárlás előtt állok. Amit kinéztem az egy canon 550d és 600d volt. Aztán a tesztekből kiderült hogy semmi ujitás nincs a 600ban a kihajtható lcd és auto vakun kivül igy az 550d mellett döntöttem. A kérdésem hogy szerintetek milyen gép? Van hozzá még kit obi is. Erről mi a véleményetek? Sokan azt mondják, hogy a kit obik szarok, de valaki meg azt is mondta, hogy a canonra nem rakhatók fel csak ezek az objektivek?! Lehet hogy hülyeség nemtudom. Nem magyarországon élek, ezért nem tudok sajnos magyar oldalról rendelni. Ebayon néztem ki a gépet, szerintetek érdemes onnan rendelni? A gépen amit kinéztem, a márkajelzésnél szerepel a twin 4x. Erről tud valaki valamit?
Köszönöm a segitséget
-
Piotrus
tag
Sziasztok!
Olvastam pár előző hozzászólásban ,hogy ha garanciális még az objektív ,akkor a Kamera kft. ingyen kalibrálja az objektívet a vázhoz.
A kérdésem az lenne ,hogy a váznak és az objektívnek is még garanciaidőn belül kell lennie,vagy csak elég ,ha az egyik felel meg ennek a kritériumnak?
Köszi!
-
killerjohn
addikt
óóó nem munkához kell, programozáshoz ritkán veszek elő DSLR-t
szenzorméret alapján 1FÉ. Kérdés hogy egyéb tulajdonságai alapján ez mennyire nő? Mert 1FÉ még kevés ahhoz, hogy lecseréljem a 7D-t. Ha RAW-ban meglenne a 2, akkor már könnyebben megvenném... a vakut meg gyűlölöm, brutál lesz tőle a váz, gyerek veszélyes a vakura nézve, mindig állítani kell portré és landscape között, hogy mindig a plafonról pattogjon, ja és noob vagyok -
k1csi
senior tag
válasz killerjohn #10189 üzenetére
Vsz. RAW-ban 1 Fé sem, JPG-ben több mint 1 Fé.
Egyébként nem értem miért kell neked teljesen zajmentes fotó.
Nálam annyi minden előtte van amiért nem tetszik egy fotó, vsz. a zaj az utolsók között kullog.ezzio
Mindkét váz jó, tényleg a forgatható kijelző (makrónál jöhet igazán jól) és a vakuvezérlés a különbség.
Nyilván annyi pénzért amiért a kittobit adják nehezen fogsz jobbat venni. Jóval több pénzért van jobb obi is.
Minden EF, EF-S (Canon) obi felmegy mindkét vázra.
Mivel vsz. az elkészült fotót elsősorban az obi/külső dönthető, forgatható vaku határozza meg (fotós ismeretektől eltekintve ami a legmeghatározóbb), én a jobb obi szerényebb váz híve vagyok.ebay-en kb. 3 dolgot kell megnézni
- paypal-el lehet fizetni (nekem intéztek már vissza pénzt)
- szállít-e az adott országba
- elég jó az értékeléseEzen felül még érdemes tudni, hogy vám/adó is lehet (országfüggő, EU-EU nem probléma).
Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/
-
Piotrus
tag
...,és még egy kérdésem lenne, az objektíveken hol található a széria/gyártási szám?
-
Morgal
aktív tag
Hát a kitobik akkor kezdenek szarok lenni, amikor már elkezdted beleásni magad a fotózásba, egyre jobban megy és jobban is érdekel. Amíg csak tanulgatod teljesen jó, mellesleg nekem az a tapasztalatom, hogy minnél jobb egy obi annál kevesebbet kell az utómunkával foglalkozni - vagyis időt spórolsz meg, persze a jobb objektív drágább is Mellesleg a Canon XXXD sorozat jó kezdőknek, de az 550D árában szerintem már 40D-t vagy 50D-t is kapnál, ha jobban érdekelni fog úgyis eladod majd az 550D-t. Engem pl halálra idegesített a 300D/400D-n hogy nincs külön szabályzó tárcsa a rekesz állítására, hanem két gombot kellett lenyomni De mindegy te tudod végülis kezdésnek teljesen jó ez a gép
-
KTTech
veterán
válasz Piotrus #10188 üzenetére
Érdemes az objektívet a gyári 0-hoz kalibrálni. Így jó eséllyel szinte minden vázon hibahatáron belül kerül a tévedése. Ha csak az egyik garos, akkor a másik fél kalibrálása már pénzbe kerül... ráadásul a váz objektívhez történő állítása veszélyes játék...
[ Szerkesztve ]
-
Peetry
senior tag
ezt nem egészen értem.
Ha ugyanzzal a tárcsával állítod mindkét értéket akkor honnan tudja hogy melyiket állítod?
valamivel csak váltanod kell a blende és záridő között hogy épp melyiket akarod állítani. Vagyis 1 gombnyomás aztán tekergetés. Ez jelenleg így van az 500D-men is.
vagy valamit nagyon benéztem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okos Otthon / Smart Home
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Jogász topic
- iPhone topik
- Motoros topic
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.