- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
-
PROHARDVER!
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zozzer888
addikt
válasz *Ropi* #10558 üzenetére
Visszatérve az akksira:
Múlthéten töltöttem, lőttem még vele a héten itthon (kb 200képet),de á mondom kiviszem így, max lemerül.Kint a ringen 1500 lépet előttem vele, és még nem jelzi hogy félig lenne vagy ilyesmi...WTF???
ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/
-
kiskornel
addikt
válasz Zozzer888 #10606 üzenetére
Szokásfüggő, de általába nem kell aggódni amiatt, hogy hirtelen lemerül az akksid. Nekem mindkét vázhoz van 2-2db akksi, és ha az egyik merülőben, feltöltöm a másikat.
Hogy mennyit bírnak... ha nem nézed vissza a képeidet, LCD állandó OFF, és csak a keresőben állítgatsz, akkor sokáig elmegy. Érdemes mindjárt az elején az LCD témájának a fekete hátterű képernyőt megadni, az ugyanis takarékosabb.
Ami a töltöttségjelzőt illeti: ha már nem teljeset mutat, akkor töltheted a másikat, mert az hamarosan (rohamos tempóban) fog lemerülni. Az első olyan gép Canonnál, aminek az akksikijelzése normálisan müxik az a 7D. Ha fél merültséget mutat, akkor tudod, hogy még1x ennyit el tudsz vele lőni. 1%-os pontosságú a kijelzése.(#10607) .DLL: nikonos mókus!!! Lőjük le
[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
-
fulton
addikt
Sziasztok
Nemrégiben vásároltam egy Canon 550D vázat, és hozzá Canon 85mm 1,8 és egy 15-85mm obit. (újan)
Már az első képek úgy tüntek mintha kicsit életlenek lennének a fix 85mm obival. (többet vártam)
De azt gondoltam talán ennyit tud... mivel járatlan voltam még ezen a területen. Azonban ma készítettem tesztfotót élőképes módban és kereső módban úgyanazon beállításokkal.keresőben (középső AF pontot használva):
[link]élőmódban:
[link]látni a különbséget. (többször is megismételtem és ugyan az az eredmény)
Míg a 15-85mm obinál a 2 kép közöt(élő és keresős) nincs különbség. Gyanítom hogy rosszul kalibrál a 85mm obi Af rendszere, (csak ott lehet a bibi mivel 15-85mm obival nincs gond, szal a vázzal nem igen van baj.)Járt már valaki így? konkrétan mi lehet a baja? félek ezektől a servizektől hogy ha valamit megbontanak az már sosem lesz olyan mint a gyári... ? tapasztalat,tanács...
Köszönöm előre is. -
fattyu
veterán
válasz fulton #10612 üzenetére
csak mondom...
SIMÁN lehet hogy a váz el van állítódva -5 el. a kitobi meg +5el. így együtt tökéletes, pedig nem jó egyik se.
Szóval ha már kamera kft küldj el mindent. mert ugye ha -5 a váz az obi meg szintén -5 akkor ja az már együtt sok. ha nullázzák neked csak az obit, attól még nem lesz jó a vázon.és jajj de ismét csak látom amiért rühelltem azt az obit
[ Szerkesztve ]
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
fulton
addikt
Értem, de a váz az hogy lehet "kalibrálásra szolruló" ha a 15-85 mm obival tökéletes mondhatni... picit ott is vélek némi különbséget de hanyagolható.
továbbá ez mitől lehet egy "el van állítódva"'.. így jön ki a "szalagról"?
Bocsi csak még új ez a téma nekem
[ Szerkesztve ]
-
kiskornel
addikt
Most meg jön ez : Canon EOS 1D C
-
-
Bucy
aktív tag
válasz kiskornel #10608 üzenetére
"Érdemes mindjárt az elején az LCD témájának a fekete hátterű képernyőt megadni, az ugyanis takarékosabb."
Miért takarékosabb a fekete? LCD-nél ha nem kapcsolja ki a háttérvilágítást, akkor a feketéhez kell a teljes maszkolás, ami a legmagasabb fogyasztást adja, nem? -
Zozzer888
addikt
-
-
kiskornel
addikt
Lehet... Ezt sajna csak méréssel lehetne igazolni.
A 7D aktív kijelzője viszont elsötétül, mikor kiveszed belőle az akksit. Szóval ott ahhoz kell az áram, hogy világos legyen.Még anno 1x Nokiához írták, hogy takarékosabb lesz tőle a készülék, onnan maradt meg bennem. De logikus amit írsz...
-
Bucy
aktív tag
válasz kiskornel #10624 üzenetére
Pont ez az, hogy ha a háttérvilágítás megy, akkor elenyésző a különbség, de a fekete fogyaszt többet. Igazán spórolni a háttérvilágítás kikapcsolásával lehet, ha megy az LCD hiába fekete a háttér a fehér szöveg miatt mennie kell a háttérvilágításnak.
LCD vs Plasma tesztekben ez sokat előjött, de még TV-nél is elenyésző a különbség, ha megy a háttérvilágítás. CRT és Plasma esetében viszont jelentős többlet kell a fehér megjelenítéséhez.[ Szerkesztve ]
-
nfsu17
veterán
válasz fattyu #10614 üzenetére
Ha az első kép olyan vázzal készült volna, ahol van af microadjust, akkor szerinted az első kép "homályosságát" azzal helyre lehetne hozni? Ha belefér a +20, -20 értékbe és nem durvább. Annyira nem értek hozzá és nem látom a kép alapján, hogy front, vagy backfókusz, vagy valami harmadik, amiről nem tudok.
-
fulton
addikt
majd két hónapja vásároltam, ez alatt a képeim számlálója már 33xx nál jár, sok ez ennyi idó alatt?
[ Szerkesztve ]
-
Zozzer888
addikt
válasz whitezo88 #10630 üzenetére
Vaterán láttam 40D-t (de nem 100% hogy az volt) 99ezer expoval volt hirdetve...és elvitték, méghozzá normál áron volt meghirdetve.
tényleg, ha megáll a zár, akkor mi van?zárcsere, vagy akkor totálkáros a gép és nem éri meg javítani?
ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/
-
fulton
addikt
vajon meddig tarthat egy kalibráció, váz+obi. Kivnácsi leszek milyen lesz az eredménye. Feltételezem tanácsos valamennyi obimat elküldeni a vázzal.
Egyébként ilynkor megbontják magát az obit, vagy valami spéci programmal végzik...canon 550D váz. és mellette van egy 15-85mm, és fix 85mm obi
-
*Ropi*
félisten
válasz fulton #10634 üzenetére
Csak azt az üveget küldd be, amelyik fókuszhibás és gyári 0-hoz kérd a kalibrálását! Ha a vázadat is elállítják, akkor a többi üveggel nem lesz jó.
Maga a kalibrációs folyamat kb. 20 perc, de ha rosszkor adod be, heteket kell várjál rá...
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
fulton
addikt
csak mert korábban azt irták tanácsos beküldeni a vázzal együtt, (mivel a váznál is lehet eltérés a 0 tól), és úgy kérni hogy 0 hoz kalibrálják. De gondolom ezt elmondják majd ha felhívom őket.
Egyébként csak a 85mm el vannak problémák, a 15-85mm mondhatni helyesen fókuszál. Nagyon picit tér el az élessége a fókuszált ponton mint az élőmódbó lőtt expón.
-
*Ropi*
félisten
válasz fulton #10637 üzenetére
Annak a valószínűsége, hogy ugyanannyira tér el a másik üveged ellenkező előjellel, mint a vázad, elég kevés. Max. ha úgy kalibrálták. Elég sok váz és üveg fordult meg már a kezeim között az elmúlt 10 évben, de ilyenre még nem volt péda.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
fattyu
veterán
Sokadszor linkelem. érdemes elolvasni aki bírja a nyelvet.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
kiskaktusz
addikt
Egy 1100D mennyire éri meg a maga 120 ezres árát 18-55mm-rel?
"Don't try to understand women... ...women understand women and they hate each other."
-
zolka78
senior tag
válasz kiskaktusz #10641 üzenetére
Ezt nem lehet így eldönteni. Minden annyit ér amennyit hajlandóak érte adni. Az a gép a Canon legalapszintű belépő dslr váza. Neked kell eldönteni, hogy azok a szolgáltatások megfelelnek-e neked amit nyújtani tud, és nem-e fogod hamar kinőni, mert akkor nem éri meg befektetni bele. Vannak akik nagy megelégedéssel használják és vannak akik zsigerből szidják.
[ Szerkesztve ]
Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!
-
kiskaktusz
addikt
válasz zolka78 #10642 üzenetére
Tulajdonképpen megfelelnek. Hogy kinövöm-e, lehet, de nem vagyok sem fotós, sem fotós pályára készülő ember. Nagy felbontás meg pláne nem kell, mert általában egy kis utómunka is játszik még..
A kérdés inkább arra irányult volna - igaz, nem egyértelműen - hogy 4 esztergomi látképet rádobva az 550D inkább lenne-e jobb választás. Mondjuk szerintem nem, mert nemtud sokkal többet, de a 2 gépben dolgozó szenzorokról nem tudok semmit, és amúgy sem vagyok fotós, így nem tudnék relevánsan dönteni.
A gép egyébként totál hobbi felhasználásra lenne; kirándulások, események fotózása. Bár annyi igaz, hogy nem az automata állásokon használnám..
"Don't try to understand women... ...women understand women and they hate each other."
-
zolka78
senior tag
válasz kiskaktusz #10643 üzenetére
Az 550D is még belépő kategória, de már egészen más szegmensben mozog. Nézd meg a kettő közti különbségeket és azt, hogy mi az ami neked valójában hasznos és előnyös. Majd ha teheted fogdosd meg őket valamelyik boltban a döntés rásegítése végett. Az 550D valószínűleg elvisz majd a bokorba, fogásra az 1100D hagy kivetni valót maga után. De ha megengedheted anyagilag az 550D-t, akkor érdemesebb azt választani. Viszont ha bőven elég az 1100D, akkor a különbözetet költsd kiegészítőkre, mondjuk jobb obira.
Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!
-
válasz kiskaktusz #10641 üzenetére
Simán. Kezdőknek sztem nagyon jó.
Főleg, hogy az egy obis kithez az újabb fajta, stabis 18-55 jár, ami nem is olyan gáz.Mutogatni való hater díszpinty
-
kiskaktusz
addikt
válasz zolka78 #10644 üzenetére
550D-t volt már alkalmam többször is használni, ugyanis az egyik ismerősömnek ilyen gépe van. Fogásra nagyon bejön és a menürendszere is jó, bár szerintem az 1100D-ben is ugyan olyan, vagy nagyon hasonló a menürendszer..
A gyári 18-55-tel is tetszenek a képek, de mimnt említettem nem ezzel foglalkozom, úgyhogy nem a national geographic év legjobb fotóját akarom vele lőni A szempont csak annyi, hogy legyen egy (számomra) jó felbontása az eszköznek (12-15Mpx) és legyenek jó minőségűek, ami a CMOS szenzor tükrében borítékolható az említett felhasználásra..
Szerk.: 1100D-t már fogtam egy Auchan-ben, arra az 1-2 percre, amíg a kezemben volt, nem volt zavaró a fogása, de nem lehetett bekapcsolni.. Ha aktuális lesz a vásárlás, természetesen azt is megnézem bekapcsolt állapotban..
Köszi mindkettőtöknek!
[ Szerkesztve ]
-
whitezo88
nagyúr
válasz kiskaktusz #10646 üzenetére
szerintem 1100D-nél azért hátrány a sima markolat, csúszósabb, nem annyira kényelmes a felülete és ragad hozzá az ujjlenyomat meg minden...
-
-
kiskaktusz
addikt
válasz whitezo88 #10647 üzenetére
Amikor a kezemben fogtam, az említett multinál kiállított darabot, a brkolatra annyira nem figyeltem, csak inkább a gombok kiosztására...
Mennyire olcsó műanyag a burkolat a markolatnál? Mert én alapjáraton inkább a hideget bírom, tehát 25 fokban már masszív izzadás és nyáron meg képzelheted.. És adódik a kérdés, hogy izzadt tenyérrel mennyire gáz fogni?
Ezt hozzád is idézem hcl, mert ahogy látom, neked ilyen géped van.
[ Szerkesztve ]
-
whitezo88
nagyúr
ez is ízlés dolga. Nekem nincs még DSLR-em sajnos, 550D-t szeretnék venni majd. A helyi Tescoban van kiállítva 1100D, meg 600D, és a sima markolat nagyon nem jön be, a 600D-é viszont annál inkább. top kategóriást (5D, 7D...) is szívesen megnéznék testközelből, de azt még nem láttam MMben vagy Tescoban kirakva amerre jártam.
mod: kiskaktusz, szerintem kicsit izzadtnál pláne nem jó a matt, sima markolat...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos autók - motorok
- BestBuy topik
- Androidos tablet topic
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- OLED TV topic
- Milyen monitort vegyek?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Autós topik
- Spórolós topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest