Új hozzászólás Aktív témák
-
gery03
senior tag
Kösz a válaszokat!
Amúgy rájöttem közben, hogy a pundit nekem nem jó, merthogy a mostani videókártyámat (6600gt) nem szeretném kidobni, márpedig abba a házba nem megy bele, úgyhogy igencsak maradni fog a vintage. Egyrészt fejleszthetőbb, mint mondtad, ami nem utolsó szempont, másrészt a videókártya problem miatt... -
sowi
őstag
1. ezek annyira nem low cost deszkak, max a sis chipset miatt olcsok, nekem volt mar par, es altalanos felhasznalasban nekem nem tunt lassunak, sot...stabilitasi es kompatibilitasi gondjaim soha nem voltak, ocsem gepeben a mai napig 661fx chipes deszka van es nagyon meg van elegedve vele, egy nforce-os shuttle bareboneom volt idaig de azt nagyon utaltam el is adtam gyorsan
2. lehet hasznalni az optikai egyseget siman oldalra forditva, ha beleteszed a cd-t a kis kampok nem engedig hogy kiessen
3. nem lesz kompatibilis, mivel ez nem matx hanem flexatx formatum altalaban, es az sehogyse passzol, ha esetleg asus vintage-et veszel akkor abba belemegy mas matx lap siman, az standard cucc -
gery03
senior tag
Hellosztok!
Rámjött a barebone láz, úgyhogy a fejlesztést egybekötném egy kis változással is. (nagy ház -> kis ház ; vízhűtés -> léghűtés)
Sok pénz nincs a dologra, úgyhogy az olcsó kategóriában nézelődtem. Meg tetszett az Asus Pundit AE3 S754.
Annyit szeretnék megtudni, hogy ezek a low-cost alaplapok mennyire okésak? Mert ugye ez a sis chipset engem nem nyűgözött le sose. Mennyire marad el egy nforce-tól?
Meg mégegy lehet, hogy hülye kérdés. Ezek a vékony házak ha élükre vannak állítva, akkor az optikai egység is az oldalán van. Úgy lehet használni? Hogy tesszük be a lemezt?
mod: na még valami: ha majd később fejlesztenék (pl am2-re), akkor ugye a ház kompaktibilis lesz lényegében akármilyen matx alaplappal?
[Szerkesztve] -
ovecs
senior tag
nagyon meghalt a topik
-
Darkness
aktív tag
Udv,
nemsokara en is csatlakozom eme csapathoz. mar meg vannak a versenyzoim: Shuttle SD36G5 vagy SD36G5M, mivel az AOpennek nincsen 945 chipsettel szerelt alaplapja a desingesebb valtozatbol.mar csak a Shuttle M es valtozatarol kellen tobbet megtudnom... valakinek tapasztalata eme gepekrol?
-
sowi
őstag
a 865 nem tud dvd lejatszast, csak a 865pro de az meg lga-s, egyebkent telleg nagyon szep a haz, nekem is eszmeletlenul tetszett amig megvolt
-
törölt tag
Nekem is ugy rémlik, hogy csak a pro verzioval tudsz igy nézni dvd-t. Szerintem.
Viszont nekem cserébe szebb a ház! -
törölt tag
Az addig oké, h a gép bekapcsolása nélkül tudok zenét halgatni, mp3 de dvd-t nézni ezen szerintem nem tudok XP nélkül.
Te látsz olyat az msi oldalán, h ez is működik instant on? -
ovecs
senior tag
-
ovecs
senior tag
Új tagokkal bővült a csapat
-
törölt tag
Egyelőre igy néz ki. -
gerjus
senior tag
Hello emberek , csatlakoztam a klubhoz egy ilyennel [link]
Itt van egy ket kep mar osszerakva a kupi nezzetek el nekemde tegnap hoztam el es mas dolgom volt
[link]
[link]
Egyenlore nagyon klappol mindfen egy elmeny volt osszeszerelni egyszeru alig kel hozza csvarhuzop , egy 820 as van benne alapon egyenlore , 1 giga ram es egy 7900 GT !!
A leghangosabb resze a hatso ventik a vinyoknak de a franko sajat progijava szepen lehet szabalyozni , medium allasban alapon gyonyoruen viszi a procit 50 53 fok terhelve !
Maxon viszont mint egy hajszarito ugy viselkedik a kifele tolo venti mindez hangra es erossegre egyarant ertendo
Par nap es nezek nemi tuningot is !
Udv Gerjus -
B.attila
tag
csá BARBONOSOK
hátha valaki tud segiteni
MSI MPC 915-van nem mintha számitana
ez az LCD Tv melett van kb 4m re a szokásos ülöhelyemtöl és nem találok olyan BILL/EGÉR -et ami ilyen messziröl WIRELES müködne hosszabb távon megbizhatoan
ha esetleg valakinek van ötlete melyik cucc tud ilyen messziröl jol müködni az irja meg legyenszives
BLUETOTT-ra mostanság nem lessz pénzem tehát valami 10-12k körüli megoldás kéne -
-
törölt tag
Nincs valami ötletetek, hogy a MEGA 865-nél a szellőzőrácsokat milyen szűrővel takarjam el, h ne menjen be a por?
Én pl papírszűrőre gondoltam, olyanra mint ami az autókban van. Lényeg h a levegő ugyanúgy bemenjen, a por viszont nem. -
nyujoe
csendes tag
Üdv
...van egy Shuttle SN85G4 nevezetű kis feketedobozom...laptopot kéne vennem esetleg érdekel valakit? jelenleg 120as seagate winyóval, Saphire Ati Radeon 9800Pro-val, 64bites AMD 3000-es procival kártyaolvasóval dvd íróval szuperál...gari is van rá még 2 év...aszem 3at kaptam rá...majd megnézem...csak hirtelen jöt a notivételes dolog
Egyébként nagyon fasza kis gép mindenkinek csak ajánlani tudom! Akkor is ha nem az enyémet veszi meg
üdv -
törölt tag
Mult héten sikerült vennem pesten egy uj MSI MEGA 865-öt. Nagyon jó! Csak azt nem értem miért visít a ventillátor míg a win inditóképernyője meg nem jelenik?!
-
Tattooman
csendes tag
Tisztelt sowi!
Nem érzem ugy hogy bármit is feltaláltam volna ,meg ugy sem ,hogy okosabb lenék it bárkinél!De javíts ki ha nem tipikusan az informatikai forum alaptulajdonsága az ,hogy ha valaki nem szo szerint meg nem pontos tipus,szám és egyéb azonositókkal jellemzi amiröl ir akkor szó szerint leugatják a fejét:_) De ezekszerint ha valaki infot ad olyanoknak akiknek fogalmuk sincs valamiröl akkor annak is le kell törni a kedvét az egész forumozásrol.
grat a beszolásodhoz, biztos tévedhetetlen vérprofi vagy. -
Tattooman
csendes tag
Sziaszok! Már elnézést kérek de ugy látom itt nem sok embernek van fogalma arrol ,hogy mi is az a barbone!
Elöször is a barbone mint a neve is mutatja = csupaszcsont ,ami annyit jelent hogy egy háziko lap meg max hütés van egybe csomagolva. Az ,hogy ez egy mini pc vagy egy szerver az tök mindegy ez egy árukapcsolás gyüjtöneve.
Másodszor amiröl itt van szo pl MSI SHUTTLE és egyéb pici masinák akzokat ugy nevezik ,hogy (SFF) SMALL FORM FACTOR PC azaz szo szerint kicsi méretü számitogép.
a lényeg hogy attol hogy barbone valami még nem pici:_))))
Remélem segit a keresgélésben ez a kis info annak aki ilyesmit keres a neten.
Amugy a shuttle legalább is ami nekem van az tökéletesen le tudott váltani egy nagy gépet ,szinte hang nékül elegendö erövel és atomstabilan.
Egy hátránya van ,hogy az AGP csati esik a szélére és kevés a hely egy gyári passziv vga hütö beszerelésére ( a kétoldalas höcsöves vezio) -
veecaa
csendes tag
Tudnátok nekem segíteni hol lehetne még vennem MSI Mega 180/865-öt?
Vagy már ne reménykedjek?!
Köszi. -
ovecs
senior tag
Viszont az a bajom vele, hogy nem tudom a ramoknak növelni a feszt
Nem tudok sehogy sem rájönni mit kell csinálni a biosba.. vagy nem is lehet????
Jahm, ha pedig elől tekerem akkor nem a proci szorzóját húzza hanem az fsb-t, viszont, hogy ez igazán jól működjön a ramoknak kellene adnom 1 kis feszt..asszem az lesz a megoldás, hogy 500mhz-es ramra váltok -
indigo
aktív tag
Pont ezek a szempontok, amik fontosak lettek: kisebb, halk.
A videókártyát lehet beletenném, mert jó teljesítményű még mindig a mostani játékokkal is, meg nem akarok (elméletileg) semmi más kártyát.
A ház már majdnem biztos: SilverStone SG01 fekete
Alaplap: Asus A8N-VM CSM
Proci: Lehet marad, bár Q'n'Q-s kéne
Memória: Lehet marad
Ami kérdéses:
procihűtő, mert a gyári AMD szerintem hangos
táp -> néztem az FSP300 Zen-t és a SilverStone ST30NF. Mindkettő passzív, hogy halk legyen a gépem. A teljesítmény (300W) elég, de a belső hőmérsékletben nem vagyok biztos, hogy elég alacsony marad hosszú üzem során. Bár a ház oldalán vannak szellőzőnyílások ventikkel... -
indigo
aktív tag
Bár lehet kitárgyaltátok, azért megkérdezem a véleményeteket a szóba jöhető egyéb házakról:
Silverstone SG01 - majdnem úgy tetszik, mint a shuttle
Aspire X-Qpack - ez meg tágasabb, nagyobb hellyel
Gondolom az utóbbiba csak át kell tegyem a meglévő gépem belsejét és hajrá.
Az SG01-hez valami lapot tudtok ajánlani? Külön lehet kapni? -
indigo
aktív tag
Sziasztok!
Eljött az idő, hogy én is Barbone-ban gondolkodjak. A legfőbb ok, hogy egy CSENDES kis gépet kapjak, ami erős is (filmek, játékok). Szeretném a meglévő gépemet lecserélni abban az esetben, ha hasonló teljesítményű Barbone gép akad helyette. Mivel még nem vagyok képben ezekkel a PC-kkel, kérem a segítségeteket!
A jelenlegi konfigom A64, 1GB memória, X800XL videókártya. Ha lehetséges, akkor megtartanám ezeket az alkatrészeket. Lehetséges? Belemegy a vidókártya ebbe a miniPC-be? Felhasználhatom a meglévő procimat és memóriámat?
Mindenféleképpen fekete ház kell, akkor a DVD-írót és a rack-et sem kell cseréljem (Bár ez még változhat).
Tudtok javasolni komplett gépet vagy külön házikókat?
Köszönöm!
Üdv!
[Szerkesztve] -
sowi
őstag
mar nincs meg az msi-m, aopent vettem helyette es ragaszkodom hozza nagyooon
az s-presso nehogy mar ne tamogasson HT-t, 865os deszka van benne, siman viszi a HT procikat
erdekes hogy elszallt benne a deszka, ocsem gepe tokeletesen muxik meg mindig...igaz hogy sis chipsetes es nem tuningol is benne
[Szerkesztve] -
ovecs
senior tag
Ja sowi ha esetleg érdekel téged vmi új cucc akkor talán levásárolhatod helyettem az 57ezret, én meg viszem az msi mega pc-det, nah de jövő héten kiderül, akkor írok konkrétat
-
ovecs
senior tag
szia Sowi!
Beszart az ez-buddie, valószínüleg elszállt az alaplap, és mivel 1* már volt cserélve benne lap, meg most nem is árulnal ilyet, ezért vszleg levásárolhatom, de szerdára derül ki.
Nem tom mit vegyek, mert az asus s-presso nem támogatja a ht-t, az msi mega pc-hez meg lga proc kell, és akkor procit kell cserélnem..(ja pcland, szal nincs aopen azárlistán, pedig az tetszik)
Szóval adhatnál vmi tanácsot.. Viszontha megcsinálják az ez-buddie-t amire kicsi az esély akkor örülni fogok nagyon -
Celithrandi
addikt
az Asus S-pressos kérdéseimre válaszoljon már valaki a megfelelő topicba
-
Darkness
aktív tag
-
sowi
őstag
-
Darkness
aktív tag
Udv...
Utanajartam es en is ezt az infot kaptam. igy maradt az Aopen, a shutle es egy soltek...
az aopentol a http://xc.aopen.com.tw/Cube-m-specification%20.aspx?Auno=13&mdstyl=25 ,
es a http://xc.aopen.com.tw/Cube-m-specification%20.aspx?Auno=42&mdstyl=24 gep.
a shuteltol meg negy gep.. SD36G5, SD31P, SB83G5, SB95P. Ezek kozul kellene valasztanom... -
Echoo
senior tag
Szervusztok!
Eddig nem rezegtem a barebone/microATX cuccokra, de most kipróbálnék egy ilyen pici cuccot. MicroATX 939 Gigabyte lapom adott, és e köré gondoltam valami kultúrált házat, ami nem baj,ha nem mikro viszont a normál méretű táp illeszkedjen. 2db 5.25-ös hely kéne, a vga-m integrált (és elég is nekem). Ha ismertek házat ezekre a paraméterekre, szívesen venném a segítségeteket.
Vagy vegyek kifutó (socket A, vagy i865) barebonet? Belemegy azokba a microATX lap? -
Darkness
aktív tag
Udv!
Mostansag en is elgondolkodtam egy kisebb hazon mint amim van (profilban olvashato). mivel nem sok a penz mostansag igy csak egy hazat es alaplapot szeretnek venni a tobbit a masik gepbol dobnam at. Az aopen hazak jonnek be nagyon nekem, de kivancsi lennek, hogy csak hazat lehet kapni alaplap nelkul? az alaplap mar ki vagyon nezve, Intel® Desktop Board D865PESO. vagy maradjak veszteg es ne akarjak nagyon sok melot a gyartoknak.a shuttleban csak az 1 5 1/4 hely a problema...
-
Akcept
tag
Üdv Barebone kedvelők!
Már jó ideje nézegetem az apró kuckókat, de nemrégiben új értelmet nyert óhajom. Vettünk a nejemnek egy Dell Latitude 110L-t 1,3-as mobil cerkával, és az a cerka igen jól ír…! Hangja semmi, nem fűt, nem zabál stb.
Egy Shuttle vagy más kocka igen drága, nem is engedhetem meg magamnak. Ellenben az Asus Terminator egész jó árban van, alig nagyobb, csak az a mobil proci… Létezik átalakító: [link], csak nem tudom hol.
Van valakinek tapasztalata? Van létjogosultsága egy ilyen rendszernek, vagy felejtsem el az egészet?
Előre is köszi -
sowi
őstag
ebben abszolut igazad van
viszont...az aspire qpack, antec aria mind mind nagyon jo(bar nekem nem teccik egyik se) viszont nagy, sehol sincs meretileg az en aopenemhez vagy pundithoz/msi mega-hoz, es van akinek ez sokat szamit(nekem pl.) es szerintem sokkal szebbek is mint a fent emliett ket haziko
-
Szia!
Sztem sokkal nagyobb szabadsága van az embernek akkor, ha csak magát a házat veszi meg esetleg tápegységgel, mint ha ráerőltetik a vevőkre, hogy az általuk beletuszkolt alaplappal vegyék meg azt. Most már egyre több barebone házat lehet kapni és abba olyan alaplapot raksz amit szeretnél, legyen az Intel vagy AMD. Én is ezért mentem bele az egészbe, mert akartam gépet, de nem mentem volna bele egy sima normál toronyba. Egyetlen rossz dolog ezekben a barebone rendszerekben, az hogy elég nehezen lehet szerelni, ha mondjuk bővítésről van szó vagy kártyacseréről. Én sztem az Aspire XQPack szerű barebone házaknak van jövőjük, mert Te választasz bele cuccokat és az sokkal jobb mint a gyári. Ez az én véleményem.
Üdv,
Vikthor -
D4v3
őstag
-
D4v3
őstag
ASUS Pundit sorozatról tudtok valamit?
-
-
D4v3
őstag
-
D4v3
őstag
Up!
-
D4v3
őstag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani egy jó kis barebonet úgy 50-80e Ft között? Igazából azt sem tudom, hogy intel vagy amd lenne-e a jobb. Bár most amd van a gépemben, de ha azt mondjátok, hogy intel barebonnal jobban járok, akkor eladom a procimat és veszek intelt. 2vinyóm van és 1 dvd író, ez gondolom belefér a legtöbb gépbe még. -
Kraptor
őstag
Létezik S939es shuttle/barebone ház ami elfogadható árban van?
-
OddMan
őstag
2.26-os P4-el biztosan nem fog menni szerintem!
Nekem a 2.8Ghz-es cerkámmal is akadnak az 1080i HD-s (.ts) kiterjesztésű filmek. A WMV-HD 1080i HD-s filmek szintúgy.
3.2GHz-es P4 procival viszont tökéletes már a lejátszás felirattal is, csak kérdés, hogy egy GMA900-as kártya van-e olyan jó, mint egy GF4 4200 Ti 128MB ram-os kártya.
A GF4-et sajna nem fogom tudni átrakni a leendő barebone-os gépembe, mert az még AGP-s ugye. Új kártyát meg nem akarok venni, meg amúgy is VGA bemenetes tévém van, szal ez az integrált cucc nekem megfelelne, ha képes egy Pentium 4 640 (3.2GHz)-es proci társaságában megbirkózni a feladattal.
Valszeg nálam az MSI MEGA mPC 915 lesz a befutó, mert árban és tudásban ez elég jónak tűnik. A Shuttle valami iszonyat drága, majdnem kiestem a székemből, amikor megláttam az áraikat.
Az AOpen-nek, meg csak az új MinPC-je tetszik (uzsis doboz), de azt meg szerintem nem nagyon lehet majd fejleszteni és valszeg jó drága is lesz kezdetben.
[Szerkesztve] -
OddMan
őstag
A Shuttle SD11G5 barebone pc-hez adnak proci hűtő ventillátort?
Ebben nagyon hasonló alaplap van, mint az Aopen miniPC gépében.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- Gamer pc-RTX3060TI-AMD Ryzen 5 5600X-32gb DDR4 1000GB NVME SSD
- Eladó! Intel Xeon W3530 + Micron Ddr3 1333mhz 6x4 GB ram + Cooler Master Hyper t212 RGB Cpu hűtő
- HP EliteDesk 800 G5 SFF / i3-9300 - i5-9500 - i7-9700 / 2 X NVMe / USB Type-C / WIN 11 / 27% számla
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest