Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
-
PROHARDVER!
OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
S_x96x_S
addikt
válasz
UnSkilleD #21463 üzenetére
> ipct osszehasonlitani akkor is csak azonos orajelen van ertelme, ha mar itt az ipcvel dobalozol
Ami érdekes, hogy
- fix 4.Ghz -en
- azonos magszámon (6c/12thread)
a Cinebench R15 MultiCore-ban az Intel 8700K nem igen muzsikál.
ugyanaz mint az 1600X-as eredmény és rosszabb mint a 2600XIntel Core i7-8700K@4.0Ghz : 1325
AMD Ryzen 5 2600X@4.0Ghz : 1384
AMD Ryzen 5 1600X@4.0Ghz : 1326https://www.techspot.com/article/1616-4ghz-ryzen-2nd-gen-vs-core-8th-gen/
És az idő nem az Intel 8700K-nak dolgozik, az, hogy feláldozták a biztonságot a sebességért - most visszaüt
( “Speculative Store Bypass” Vulnerability Mitigations )Szerencsére manapság már nem könnyű dönteni. ( = van verseny )
Az INTEL is jó vétel, de nem biztos, hogy mindig, minden helyzetben a legjobb.-------
AMD érintettség:
AMD: “Speculative Store Bypass” Vulnerability Mitigations for AMD Platforms
https://www.amd.com/en/corporate/security-updates
https://developer.amd.com/wp-content/resources/124441_AMD64_SpeculativeStoreBypassDisable_Whitepaper_final.pdf-------
-
GFerr56
aktív tag
válasz
UnSkilleD #21463 üzenetére
Hay!
Ja, akkor a kiindulás legyen 4.7- 4.8 GHz(ja, hogy nem megy annyit? - kérem, meg lehet oldani másnak is ezt 14 nm-en, a lehetőség ott van-volt). Van YT-on valahol 2700x 4.6 GHz ?? vs 8700k 4.6 GHz (kérdés, hogy R is 4.6-on ment-e, milyen fesszel, milyen hütéssel??), szóval ott sem jobb a helyzet, pedig jobb az IPC...egyébként meg nemtom mennyire fair összehasonlítani egy 8/16-ot egy 6/12-vel....
Na, szóval onnan indultam mindösszesen, hogy az egyik R gépemet akartam R+-ra cserélni (az XFR2 miatt lappal együtt), aztán számolgattam, és arra jutottam, hogy egy év ? múlva Z2 esetleg a jelenlegi, tulképp stock CL-t "beéri" (itt viszont csak egy proci cserénél Z+-Z2 legalább annyit bukok, mint amivel olcsóbb a Z+ a CL-nél?, összegben ugyanott vagyok-kivéve, ha lapot megint ajánlatos lesz venni, viszont addig azt a teljesítményt használom-és nem igazán foglalkoztat, hogy IPC-vel és egyebekkel mi a helyzet, ha az össz. teljesítmény több (ez olyan, mintha egy távolugró mindig jobb egy picivel a másiknál, de ha ellentétes lábbal ugranak akkor a másik a jobb, annak ellenére, hogy a távolság kisebb...). És még mindig lesz tartalék a CL-ben.
Egyébként meg pár évig így nem kell cserélni alapvető dolgokat (talán videó kártyát, ha normális áruk lesz valaha). És semmi baj sincs a RYZEN-el, én csak a saját tapasztalataimat írtam le.Üdv
-
F34R
nagyúr
válasz
UnSkilleD #15977 üzenetére
Neked az a konfigod van ami az adatlapon szerepel?
Egy hasonlom van itthon a sarokba lerakva backup gepnek.
Kivancsi leszek ezekre a pletykakra, es remenykedek hogy ujra felkap az AMD.
Nekem tavoli meg a 2017-es datum nagyon, elobb ugye jon az AM4-s foglalatba szant nagyagyujuk, ebbol sokmindent le lehet majd szurni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Az ide nem illő hozzászólások topikja:[link]
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vaku topic
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Mikrotik routerek
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- Milyen SSD-t vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest