Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• csatahajós

senior tag

válasz shabbarulez #4964 üzenetére

Azért én nem venném készpénznek a Nehalem olyan gyors elterjedését. Mivel a Nehalem elég hasonmló a K10-hez architektúrálisan (mármint amennyit felgounk belőle úgy nagyobb vonalakban - tisztelet a kivételnek) ezért szerintem az Intel is meg fog szenvedni vele valaemnnyire, csak maximum könnyebb dolguk lesz a nagyobb tőkéjüknél fogva. Anno talán pont Paul Otellini nyilítkozta, hogy az Intel nem merte volna megpróbálni a K10-et 65nm-en...az AMD nek sikerült, igaz nagyon nyögvenyelősen és egyelőre kompromisszumokkal...de szerintem így visszagondolva okosan döntöttek, hosszú távra ez volt a jobb befektetés mégha rövid távon szívnak is vele mint a torkosborz. Mivel pont a szerver piac az AMD elgerősebb pontja és mivel a nehalem pont itt jelenti majd a legnagyobb veszélyt ezért teljesen logikus hogy ide koncentráltak, beáldozva némileg a desktop és mobil vonalat.

Én is csak abban bízom, hogy a Griffin proci elég erős lesz ill. a Puma platfrom sikeres és akkor a desktop fronton csak kibírják valahogy a nyomott árakkal...

Thrawn, egyetértek, szerintem is majd a Rev D.-k lesznek az igazán nyerők, addig meg egy Blackbox 9850-es Phenom egy 790FX/SB750es deszkába sem lesz rossz :)

Új hozzászólás Aktív témák