- Alacsony profilú, madzagmentes klaviatúrák jöttek a Razer színeiben
- ASUS ROG csúcslap érkezett, ezúttal a "lopakodó" fajtából
- Átvette a DRAM-piac trónját az SK Hynix a Samsungtól
- Pénztárcabarát, ugyanakkor trendi mikrotorony jött a Jonsbótól
- A Linux támogatását vágja meg leginkább az Intel leépítése
Aktív témák
-
maestro87
őstag
Az a baj, hogy tuturiallokra nincs időm, viszon kellene a weboldal.
.htacces sincs, vagyis nem látható.:-)
A letöltés számláló működik úgy ahogy leírtad, csak ha új fájlt töltök fel, akkor mindig be kell jelentkezni a mysql -be és ott hozzáadni az url címet és ez az amit nem szeretnék.
De amit fentebb linkeltem egy másik fórumot ott leírják a megoldást, csak tudni kellene használni, amit én meg ugye nem tudok.:-)
Nem igaz, hogy nektek nincs egy ilyen "automa számlálótok".Egyébként így hivatkozok rá:
<a href="letoltes.php?id=1">pistike</a><?echo ' '. show(1) .'x';?> -
-
maestro87
őstag
Van ez a letöltés számlálóm: [link]
Ezt, hogy lehetne kiegészíteni úgy, hogy ne kelljen mindig belépni a mysql admin felületére ha új linket teszek fel és ott megadni az url címet, hanem automatikusan megcsinálná helyettem. Tehát nekem csak a linket kellene beszúrnom az index.php-ba és máris számolná.
Találtam egy ilyet , de nem értek hozzá.:-(Esetleg IP cím tárolását is, hogy lehetne megoldani? Az egyik mappa listázómba van egy olyan script, hogy egy txt-be elmenti az ip-t + net szolgáltató nevét, helyét meg a letöltés idejét és mellé rakja a fájl nevét is, amire kattintottak/letöltötték. Ilyet esetleg nem tudtok külön, hogy csak fel kelljen másolnom ftp-re és már működne is? Tehát a tárhelyen lévő összes fájlt figyelné, hogy ki, mikor tölti le? Sajnos ez a listázó nem valami kompatibilis a tárhellyel és nem tudtam kivenni belőle ezt a funkciót, hogy áttegyem egy másik listázóba.:-(
Remélem érthető voltam. Minden segítséget előre is köszönök!
-
maestro87
őstag
Szia!
A letoltes.php-ban ez van:
<?php
function db_connect()
{
$dbname=""; // Adatbázis neve
$dbhost=""; // host általában: localhost
$dbuser=""; // Felhasználóneved
$dbpass=""; // Jelszavad
mysql_connect($dbhost,$dbuser,$dbpass);
mysql_select_db($dbname);
}
function show($d)
{
$result = mysql_query("SELECT * FROM `szamlalo` WHERE `id` = '".$d."'");// szamlalo: aktuális tábla neve
$line = mysql_fetch_array($result);
return $line['count'];
}
db_connect();
if(isset($_GET['id']))
{
$ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR']; $honnan = $_SERVER["HTTP_REFERER"]; $ido = (" ".date("Y.m.d. H:i:s", time())."\r\n");
$result = mysql_query("SELECT * FROM `szamlalo` WHERE `id` = '".$_GET['id']."'");// szamlalo: aktuális tábla neve
$line = mysql_fetch_array($result);
$line['count']++;
mysql_query("INSERT INTO szamlalo(ip,honnan,ido) VALUES ('$ip', '$honnan', '$ido')");
mysql_query("UPDATE `szamlalo` SET `count` = '".$line['count']."' WHERE `id` = '".$_GET['id']."' ");// count: itt számolja az adott kattintást.
header("Location: ".$line['url']);// url: itt tárolja az url-t.
} else {
}
?>
Ezt felmásoltam a főoldal szerverére.A hozzá tartozó .sql fájl meg ez:
CREATE TABLE `szamlalo` (
`id` int(11) NOT NULL auto_increment,
`nev` varchar(100) NOT NULL default '',
`url` varchar(255) default NULL,
`count` int(11) default NULL,
`ip` varchar(100) NOT NULL default '',
`honnan` varchar(100) NOT NULL default '',
`ido` varchar(100) NOT NULL default '',
PRIMARY KEY (`id`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin2;Az index.php-ban pedig így hivatkozok rá:
<?php include("letoltes.php");?>
<a href="letoltes.php?id=1">pdf neve</a>
Letöltve: <b><?echo ' '. show(1) .'';?></b>A php eredeti letöltési helyét sajnos nem találtam meg.
A távoli szervereket több ingyenes tárhelynek képzeld el amin a fájlok vannak. Azért van több szerón, mert ingyenben elég kevés tárhelyet adnak.
A readfile-os megoldáshoz minden href linket módosítani (kiegészíteni) kellene?
Az ékezetekre nem tudsz megoldást? Mert a nem pdf kiterjesztésű fájlokat letudná tölteni, csak az ékezetes karaktereket átnevezi.
-
maestro87
őstag
Sziasztok!
Először is leszögezném, hogy nem értek a web programozáshoz, de kellene egy kis segítség a weblapomhoz.
1. Azt, hogy lehetne megoldani, hogy a honlapra feltöltött pdf fájlok ne a böngészőben nyíljanak meg, hanem ajánlja fel a letöltést? (a pdf fájlok linkjei más tárhelyekre (saját) is mutatnak)
2. Van egy letöltés számláló mysql-es php szkriptem. Ami a phpmyadmin felületen kéri az url címet. A link amit meg az index.php-ba illesztek be valahogy így néz ki:
<a href="letoltes.php?id=1">valami</a><?echo ' '. show(1) .'x';?>
A kérdés meg az, hogy hogy lehetne azt megcsinálni, hogy letöltéskor az ékezetes karakterek helyett ne %E7 meg ilyeneket írjon ki a fájl nevében, hanem rendesen az ékezetes betűt?Előre is köszönök minden segítséget!
Aktív témák
Hirdetés
- Aoc 1080p 75hz 27" GRÁTISZ ALZAERGO MONITORKAR!
- HP 15 Pavilion FHD LED Matt Ryzen5 5500U 4.0Ghz 8GB RAM 256GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- Gamer Intel Core i5 12400 / 16GB DDR4 / GTX 1660 SUPER 6GB / 256GB NVME SSD / 1TB HDD /
- RAM --- SoDIMM --- SD-DDR1-2-3
- ÚJ DLSS4 Gamer PC 14Gen i5 14400 / 16GB DDR4 / RTX 5060 8GB / 512GB NVME SSD
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3108, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX Z490-G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest