Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• maestro87

őstag

válasz M.Úr #1899 üzenetére

Az a baj, hogy tuturiallokra nincs időm, viszon kellene a weboldal.
    .htacces sincs, vagyis nem látható.:-)
    A letöltés számláló működik úgy ahogy leírtad, csak ha új fájlt töltök fel, akkor mindig be kell jelentkezni a mysql -be és ott hozzáadni az url címet és ez az amit nem szeretnék.
    De amit fentebb linkeltem egy másik fórumot ott leírják a megoldást, csak tudni kellene használni, amit én meg ugye nem tudok.:-)
    Nem igaz, hogy nektek nincs egy ilyen "automa számlálótok".

Egyébként így hivatkozok rá:
    <a href="letoltes.php?id=1">pistike</a><?echo ' '. show(1) .'x';?>

• maestro87

őstag

válasz M.Úr #1892 üzenetére

Na melyik is az adatbázis bejegyzés? Hol kell megnézni? :)

Esetleg nincs egy konkrét letöltés számláló scripted ami így működik? Nekem könnyebb lenne lecserélni, mint olyanokat szerkesztgetni, amihez nem is értek.

• maestro87

őstag

válasz M.Úr #1893 üzenetére

Azt se tudom, hogy mi az az Apache. :F
    A tárhely meg ingyenes, szóval semmilyen fájlt nem látok rajta. Vagy hol kellene keresni?
    De mint említettem létezik ilyen php ami figyeli a fájlokat és magától listázza a letöltéseket, tehát szerintem nem tárhely függő.

• maestro87

őstag

Van ez a letöltés számlálóm: [link]
    Ezt, hogy lehetne kiegészíteni úgy, hogy ne kelljen mindig belépni a mysql admin felületére ha új linket teszek fel és ott megadni az url címet, hanem automatikusan megcsinálná helyettem. Tehát nekem csak a linket kellene beszúrnom az index.php-ba és máris számolná.
    Találtam egy ilyet , de nem értek hozzá.:-(

Esetleg IP cím tárolását is, hogy lehetne megoldani? Az egyik mappa listázómba van egy olyan script, hogy egy txt-be elmenti az ip-t + net szolgáltató nevét, helyét meg a letöltés idejét és mellé rakja a fájl nevét is, amire kattintottak/letöltötték. Ilyet esetleg nem tudtok külön, hogy csak fel kelljen másolnom ftp-re és már működne is? Tehát a tárhelyen lévő összes fájlt figyelné, hogy ki, mikor tölti le? Sajnos ez a listázó nem valami kompatibilis a tárhellyel és nem tudtam kivenni belőle ezt a funkciót, hogy áttegyem egy másik listázóba.:-(

Remélem érthető voltam. Minden segítséget előre is köszönök!

• maestro87

őstag

válasz rt06 #1796 üzenetére

Szia!
    A letoltes.php-ban ez van:
    <?php
    function db_connect()
    {
    $dbname=""; // Adatbázis neve
    $dbhost=""; // host általában: localhost
    $dbuser=""; // Felhasználóneved
    $dbpass=""; // Jelszavad

mysql_connect($dbhost,$dbuser,$dbpass);
    mysql_select_db($dbname);
    }

function show($d)
    {
    $result = mysql_query("SELECT * FROM `szamlalo` WHERE `id` = '".$d."'");// szamlalo: aktuális tábla neve
    $line = mysql_fetch_array($result);

return $line['count'];
    }
    db_connect();
    if(isset($_GET['id']))
    {
    $ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR']; $honnan = $_SERVER["HTTP_REFERER"]; $ido = (" ".date("Y.m.d. H:i:s", time())."\r\n");
    $result = mysql_query("SELECT * FROM `szamlalo` WHERE `id` = '".$_GET['id']."'");// szamlalo: aktuális tábla neve
    $line = mysql_fetch_array($result);

$line['count']++;
    mysql_query("INSERT INTO szamlalo(ip,honnan,ido) VALUES ('$ip', '$honnan', '$ido')");
    mysql_query("UPDATE `szamlalo` SET `count` = '".$line['count']."' WHERE `id` = '".$_GET['id']."' ");// count: itt számolja az adott kattintást.
    header("Location: ".$line['url']);// url: itt tárolja az url-t.

} else {
    }
    ?>

Ezt felmásoltam a főoldal szerverére.

A hozzá tartozó .sql fájl meg ez:

CREATE TABLE `szamlalo` (
    `id` int(11) NOT NULL auto_increment,
    `nev` varchar(100) NOT NULL default '',
    `url` varchar(255) default NULL,
    `count` int(11) default NULL,
    `ip` varchar(100) NOT NULL default '',
    `honnan` varchar(100) NOT NULL default '',
    `ido` varchar(100) NOT NULL default '',
    PRIMARY KEY (`id`)
    ) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin2;

Az index.php-ban pedig így hivatkozok rá:

<?php include("letoltes.php");?>
    <a href="letoltes.php?id=1">pdf neve</a>
    Letöltve: <b><?echo ' '. show(1) .'';?></b>

A php eredeti letöltési helyét sajnos nem találtam meg.:(

A távoli szervereket több ingyenes tárhelynek képzeld el amin a fájlok vannak. Azért van több szerón, mert ingyenben elég kevés tárhelyet adnak.:(

A readfile-os megoldáshoz minden href linket módosítani (kiegészíteni) kellene?

Az ékezetekre nem tudsz megoldást? Mert a nem pdf kiterjesztésű fájlokat letudná tölteni, csak az ékezetes karaktereket átnevezi.

• maestro87

őstag

Sziasztok!
    Először is leszögezném, hogy nem értek a web programozáshoz, de kellene egy kis segítség a weblapomhoz.
    1. Azt, hogy lehetne megoldani, hogy a honlapra feltöltött pdf fájlok ne a böngészőben nyíljanak meg, hanem ajánlja fel a letöltést? (a pdf fájlok linkjei más tárhelyekre (saját) is mutatnak)
    2. Van egy letöltés számláló mysql-es php szkriptem. Ami a phpmyadmin felületen kéri az url címet. A link amit meg az index.php-ba illesztek be valahogy így néz ki:
    <a href="letoltes.php?id=1">valami</a><?echo ' '. show(1) .'x';?>
    A kérdés meg az, hogy hogy lehetne azt megcsinálni, hogy letöltéskor az ékezetes karakterek helyett ne %E7 meg ilyeneket írjon ki a fájl nevében, hanem rendesen az ékezetes betűt?

Előre is köszönök minden segítséget!

Aktív témák

Hirdetés