Új hozzászólás Aktív témák
-
zka67
őstag
Asszem megvan:
SELECT temp.maxdt,temp.user,readers.dir FROM (SELECT MAX(dt) AS maxdt, sid AS user FROM traffic GROUP BY sid) AS temp LEFT JOIN traffic ON traffic.dt=temp.maxdt LEFT JOIN readers ON traffic.reader=readers.id WHERE dir=0 ORDER BY temp.user;
Azért köszi a segítséget
-
zka67
őstag
Sziasztok! Egy olyan lekérdezést szeretnék csinálni, aminek az a lényege, hogy megtudjam, hogy kik tartózkodnak bent egy épületben jelenleg. Az adatbázisban van egy dir nevű mező, ami a mozgás irányát jelzi, 0 ha bement az illető és 1 ha ki. Ehhez természetesen tartozik még pár adat, azonosító, időpont stb.
Ezt vajon meg tudom csinálni 1 db lekérdezéssel? Magyarul az kellene nekem, hogy azokat a rekordokat adja vissza, ahol az adott id-hez (sid a mező neve) tartozó legutolsó időpontnál a dir értéke 0 és minden azonosító csak egyszer szerepeljen a listában természetesen, a legutolsó belépés rekordjával.
A segítségeteket előre is köszönöm.
-
zka67
őstag
válasz
Brown ügynök #683 üzenetére
Köszi, de ez nem jó nekem. Azt szeretném, hogy a MySql adja vissza egy mezőben a sorok számát. Olyasmi kellene nekem mint a COUNT() ...
-
zka67
őstag
Sziasztok!
Van egy ilyesmi lekérdezésem:
SELECT lada,kod FROM tabla GROUP BY lada,kod;
Ennek hogy tudnám lekérdezni, hogy hány sort ad vissza?
Valami ilyesmi formában kéne, hogy csak egyetlen sor egyetlen mezőjében szerepeljen a sorok száma:
... AS cnt ...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Formula-1
- Építő/felújító topik
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- World of Tanks - MMO
- Bluetooth hangszórók
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- MSI KATANA 17" Notebook! i7-13630H / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 1 Tb SSD / 20 hónap GARANCIA
- Manfrotto Manhattan Mover-50 fotós hátizsák
- Peak Design - Everyday hátizsák 15L Zip v2 - éjkék
- National Geographic - Manfrotto fotós hátizsák
- Acer Nitro 5 - AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 5800H - 24GB - 1,5TB SSD - RTX 3060 6GB - Win11
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU! 17,3Col! I7 9750H / GTX 1660Ti / 16GB DDR4
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3280, 100% akkumulátor
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 2 i5-1145G7 16GB 256GB FHD+ 100% sRGB - 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest