Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz Speeedfire #849 üzenetére

"Akkor te külön kapcsolótáblát tennél mondjuk a 40 mezőhöz? :U"
    Hogy mi van? Te valamit nagyon félreérthettél.
    Én azt mondtam, hogy nehogy már ismétlődően stringeket tárolj, hogy sokszor előforduljon, hogy "szemszin", "szemszin", "szemszin", 'hajszin", "hajszin", "hajszin".............. Mi van, ha egyszer meg akarod változtatni az ember által is olvasható, stringesített nevét? Ha lesz mondjuk 5000 felhasználód, akkor 5000 helyen cserélsz majd le egy stringet? :U
    Egy teljesen egyedi azonosítót viszont valószínűleg nem akarnál megváltoztatni, mert tök felesleges.
    Ráadásul itt tök feleslegesen stringeket tárolsz, amikor tárolhatnál tiny/smallinteket is mondjuk...

A lekérdezéshez meg elég a paraméter nevét tartalmazó táblát hozzákapcsolni, ha név szerint szeretnél lekérdezni...
    ha meg "nincs kedved" joinolgatni 2-3-4 táblát - egy szebb megoldást választva -, akkor válassz másik szakmát. :DDD (bocs, de ezt muszáj volt ;])

==============

(#850) martonx :
    hát az szerintem meg nagyon nem "szabályos menet", hogy mindenhol ismétlődően stringeket tárol, mint a "hajszin", "szemszin", stb. stringek... :U
    Tök jó, hogy megdicséred, de ne akkor tedd, amikor rossz módszert alkalmaz. :P

Új hozzászólás Aktív témák