- PCI bővítőhelyet elfoglaló Icy Dock mobilrack M.2-es SSD-knek
- Elon Musk járatára váltott jegyet a legújabb magyar műhold
- Viszonylag olcsó, 26,5 hüvelykes QD-OLED monitor bukkant fel az MSI kínálatában
- Jönnek az egyes, problémákkal küzdő ASUS ROG noteszgépek kipofozott BIOS-ai
- GeForce RTX 5060: Ezt kapjuk 150 ezerért
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple MacBook
- Viszonylag olcsó, 26,5 hüvelykes QD-OLED monitor bukkant fel az MSI kínálatában
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Milyen videókártyát?
- E-book olvasók
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
montressor
aktív tag
Van harom tabla: users, kedvencek, kategoriak valahogy igy:
users:
user_id | jelszo ...
kategoriak:
kat_id | nev
kedvencek:
id | user_id | kat_id
ez utobbinal a user_id es a kat_id idegen kulcs, a masik ket tabla elsodleges kulcsa. Barmelyik felhasznalonak, tobb kulcsa lehet, igy a kedvencekben tobb azonos user_id is elofordulhat, es ugye tobb ugyanazon kat_id is szerepelhet, igy:
kedvencek:
id | user_id | kat_id
1 | 1 | 2
2 | 1 | 3
3 | 1 | 4
4 | 2 | 2
5 | 2 | 4
harom dolog okoz fejtorest nekem
1, ha a felhasznalo kategoriat valtoztat, mindig le kell torolnom a rekordjait (ez 1 query (where user_id='xx')), es ujra felvenni amit bejelolt (ez annyi insert, ahanyat bejelolt (sok))
Nem lehet-e ezt elegansabban megoldani?
2, eddig jol megvoltam a delete/drop jog nelkul, nem tudom gaz-e ha ezt is pepoccintem (igaz update-tel is lehet kart tenni), szokas-e, kell-e?
3,ha majdan ki szeretnem iratni phpben, az osszes kategoriat, es becsekkolni azt ami az aktualis felhasznalonak a kedvence, akkor ez elegge korulmenyes (legalabb is a 4. ponthoz kepest):
kell egy elso select * from kedvencek where user_id='xx';
kell egy masodik select * from kategoria, h megtudjam a kategoriak nevet
es utanna valami while, de nem tudom hogy hozzam ossze a ket selectet,
mert ugye egy ciklus fut vegig az osszes kategorian kiirashoz, es meg kene neznem, h az aktualis kategoria be van-e jelolve az elso szelekt eredmenyeiben. Na ezt hogyan?
4,gondoltam ra, h esetleg a user tablaban letrehozok annyi boolean kategoriat amennyi van, es akkor egy update az egesz, ez nagyon egyszeru es tetszene, csak elvesztem azt a lehetoseget, h uj kategoriat szurok be, akkor azt csak a kategoria tablaba kelljen megtennem-> esik szet a program, es a db...
Ti mit gondoltok? Koszonom
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- PlayStation 5
- World of Tanks - MMO
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple MacBook
- Elemlámpa, zseblámpa
- Feltörték a regisztrációmat vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t
- EA Sports WRC '23
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Thrustmaster Ferrari F1 Wheel Add-On
- Új Apple Watch Ultra 2 Natural Titanium 49mm
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 mini Kompakt erőgép, megbízható teljesítmény 256 GB
- Honor Magic V5 Ultravékony hajlítható, 120 Hz LTPO kijelzők 16/512 GB Garancia 2028. 08. 25-ig
- Bomba ár! Acer Aspire ES1 - AMD A8 I 8GB I 180GB SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nyugdíjazott laptopok :) Ingyen Foxpost!
- Dell G15 5530 gyári kijelzőt keresek (DP/N: 0VPD4)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Honor 400 Lite / 8/256 GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest