Új hozzászólás Aktív témák
-
bb68
tag
"Hibás teljesítés miatt két lépcsőben, összesen négyféle szavatossági igényt érvényesíthetünk.
Az első lépcsőben kérhetjük a termék kijavítását vagy kicserélését amelyek közül – főszabály szerint – választhatunk. Nincs mód a választásra, ha a választott szavatossági igény teljesítése lehetetlen, vagy ha az a másik szavatossági igény teljesítésével összehasonlítva aránytalan többletköltséget eredményezne az eladónak. Csere esetén csakis olyan terméket vagyunk kötelesek elfogadni, amely adottságai tulajdonságai tekintetében a korábbival azonos.
Árleszállításra és az elállásra (amelyek közül szintén választhatunk) akkor van lehetőségünk, ha a kijavításra vagy kicserélésre – a lehetetlenség vagy az aránytalanság miatt – nem volt jogunk, vagy azt az eladó nem vállalta vagy nem végezte el megfelelő határidőn belül, a számukra okozott jelentős kényelmetlenség nélkül.
Az árleszállítás esetén a termék vételárából kell kiindulni, és azt olyan mértékkel kell csökkenteni, amely az elszenvedett érdeksérelem megfelelő kiegyenlítésére alkalmas. Elállás esetén a már teljesített szolgáltatások visszajárnak, vagyis az eladónak a termék visszavételével egyidejűleg a vételárat vissza kell adnia. Jelentéktelen hiba miatt azonban elállásnak nincs helye.
Sem kicserélés, sem elállás esetén nem vagyunk kötelesek a terméknek azt az értékcsökkenését megtéríteni, amely a rendeltetésszerű használat következménye.
Nem vagyunk kötelesek elfogadni azt sem, ha az eladó a termék árának levásárlását ajánlja fel, mivel ilyen szavatossági igényt nem ismernek a vonatkozó jogszabályok."
Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság -
bb68
tag
Én egy hónapja váltottam a 808 DCC-ről Nexus 7-re.Külső meghajtót kezel,pendrivet szintén.Persze megfelelő progi kell hozzá.Bootloader nyitáshoz, roothoz van lehetőség.Vannak hozzá elég jó romok is, de én még nem próbáltam./Szerintem teljesen felesleges/.Korlátozás nincs, bár nem tudom mire gondolsz.Egyébbként én csak ajánlani tudom neked.Egy élmény használni.Valahol itt kezdődik a tablet.
-
bb68
tag
válasz
this is life #4691 üzenetére
Hát igen.Még szerencse hogy küszködve is de legalább visszaadják az árát.Bár szerintem ez is meg fog szűnni rövidesen.Valami ferdeszeműt találnak aki akkut gyárt délutánonként a hibás készülékekbe.
-
bb68
tag
válasz
this is life #4689 üzenetére
Nexus 7-et vettem helyette.2 hete használom.Álom a gép 808dcc után.
-
bb68
tag
Nekem kb. 3 hete rendeződött a tablettem sorsa az Auchanban.Anno leadtam a szervízbe a gépet,majd vártam 27 napot.Válasz semmi.Bementem a boltba érdeklődni, kulturáltan beszéltem az ügyintéző hölgyel.Utánnanézett a számítógépen a tabletnek ,persze szervízben pihen.Háromszor hívta a szervízt ott előttem.Természetesen nem vették fel.Elkértem az üzlet eléhetőségét.Balhézni,asztalt csapkodni fölösleges az áruházban,csak magamra haragítom az ügyintézőt.Három napon át hívtam a szervízt.42 db hívást kezdeményeztem feléjük.43-ra felvették a telefont.Itt kulturáltan de keményebb hangal beszéltem.Utánnanéztek,csereutalvány.Azzal a lendülettel hívtam is az áruház ügyfélszolgálatát,hogy beszéltem a szervízzel.Tíz perc múlva hívott az ügyfeles hölgy, hogy rendben a dolog, de meg kell várni hogy a futár áthozza a szervíz álltal kiállított dokumentumokat.Vissza fogják fizetni a vételárat./ez törvényileg is így van/.Másnap jött a telefon mehetek a pénzért.
Sajnos a mai világban az embernek saját magának kell intéznie az ügyeit ha végeredményt is akar.
Bocs ha hosszú volt a beszámolóm. -
bb68
tag
válasz
Permet Elek #4611 üzenetére
Én a helyedben nyúznám nehogy kibírja a gariidőt és utánna nyúljon ki.
A pénznek én is örültem amikor visszafizették az árát.Azóta itt figyel a Nexus 7. -
bb68
tag
És lőnn világosság a 35-ik napon.A Myaudio megteremté nekem a csereutalványt.
-
bb68
tag
Sikerült valakinek mostanában a miskolci szervízzel telefonon beszélni?
-
bb68
tag
válasz
playa123 #4479 üzenetére
Igaz az enyém szervízben pihen, de én is sokat elmélkedtem ezen a dolgon.Itt fellelhető a gép belseje[link] .Akkut ilyen méretben nem találtam ami nagyjából passzolna.Ha jó minőségű akkut akarnál beletenni ami bírja is szuflával ott már hátlapot is kellene hozzá tervezni.Az meg már elég nyűgös dolog.De nem lehetetlen .
-
bb68
tag
Ma bevittem a tabletet az Auchanba.Garanciális javításra átvették.És akkor most jön a várakozás.
-
bb68
tag
válasz
this is life #4242 üzenetére
Nem nézelődtem még,de biztos ,hogy nem az alsókategóriás tabletgyártóktól fogok venni.A kijelzőméret elég necces,ez a 8-as pont fain volt.Nem kicsi,nem nagy a hurcoláshoz.Lesz időm nézelődni.Bár lehet hogy ti voltatok a "jégtörők" és mostmár gyorsabban megy a csere.
-
bb68
tag
válasz
this is life #4238 üzenetére
Szerszámkészítő technikus révén elég nyugodt és türelmes ember vagyok.Akkor jó vételnek tűnt ez a tablet.Ezért vettem meg.Maga a gép nem lenne rossz szerintem de az akku minősíthetettlen.Sajnos jártam már így utángyártott akksival.Ha nem lenne rá gari hozatnék hozzá egy jó minőségű akkut és készítenék neki egy új hátlapot aztán hadd szóljon egy pár évig.
-
bb68
tag
válasz
this is life #4236 üzenetére
Üzemidőről nem tudok pontosan nyilatkozni.Általában 20-25percig használtam a tabot folyamatosan.De mostanában ha egy napot nem volt bekapcsolva,következő napi használatnál elég drasztikusan esett az akkuszint.A héten leadom a boltba ahol vettem aztán majd lesz valami.Ha cserélik netán akkor biztos hogy valami komolyabat fogok venni az árából.
-
bb68
tag
válasz
this is life #4234 üzenetére
Szerintem is egy év a garancia az akkura,főleg így hogy szemmel látható deformációt okoz a készüléken.
-
bb68
tag
-
bb68
tag
Az én gépem akkuját is elérte a végzet így hat hónap után.Szépen elkezdett dagadni.A kijelzőüveget is felnyomta egy helyen az előlapi kamera körül.Úgyhogy szervíz lesz belőle.Ahhoz képest hogy alig használam elég sokáig bírta.
-
bb68
tag
Holnaptól a Média Markt újra forgalmazza a készüléket 39999 ft-os áron./szórólap/
-
bb68
tag
Rendben.Ahogy gondolod.A system tuner alkalmazást én csak addig használom amíg az újjonan telepített rendszert ki nem takarítom a felesleges dolgoktól.Mivel saját cpu tuner van beépítve a programba elégé meg tudja kavarni a rendszert más teljesítményszabályzó alk.használatánál.Ráadásul lassítja is a rendszert.De ez szigorúan az én véleményem.Én ezért használok csak cpu monitorozó progit/System panel lite,micro cpu monitor/.Ezek nállam a 11.28-as romon azt mutatják hogy életképes ez a program.Átverni senkit nem akarok.
-
bb68
tag
A Marketen találtam egy alkalmazást ami megoldja a cpu offline problémát.A program neve "Core2Management". A második magot lehet vele ki-be kapcsolni.Bekapcsolt állapotban billentyűzárnál is megy a két mag. 1 napja tesztelem, nállam működik szépen.Esetleg ha valakit érdekel.
-
bb68
tag
Korai volt az örömöm.Reggelre csak offline módba került a második mag.Ezt a problémát úgylátszik nem orvosolták.
-
bb68
tag
Lehet csak én látom így, de mintha a képminőség is javult volna.Kontrasztosabb,élesebb lett a kép,a fényerő is erősebb ugyanazon a beállításon.A rossz betekintési szögnél is jobban átjön a kép.
-
-
bb68
tag
válasz
this is life #1546 üzenetére
Szerintem a hardver és hozzá beállított feszültség kérdése ez a dolog.Lehet nállam a 96Mhz-hez rendelt fesz. 0.1V-al kevesebb."Gyári szórás".Elég ahhoz hogy beragadjon a proci.Mindegyik rommal ugyanez volt a helyzet.
-
bb68
tag
válasz
this is life #1543 üzenetére
Mindkettőnknek igaza van,mert hál' istennek a frekit is lecsökkenti 96Mhz-re.Ezért ragad be mélyalvásba.
-
bb68
tag
A legegyszerűbb módja a freki ellenőrzésének,ha feltelepíted a System Tuner Pro nevű progit.Egyébbként az enyém is alapon 1.2Ghz-en fut/normal mód/.De Antutu mérés szerint 1.5Ghz-t ír ki meg 7850 pontot ad.A rom amit használok a 9.23.Az enyém sem megy alapból 1.5Ghz-en./Meg szerintem más gépe se./
-
bb68
tag
Nincs ebben semmi hókusz-pókusz.A performance módot automatikusan,terheléstől függően kapcsolja be.Egyébbként 1.2Ghz-et lát az user.A frekit is teljesítménytől függően változtatja.Normal mód:336Mhz-1.2Ghz,Power save:336Mhz-800Mhz.
-
bb68
tag
Kipróbáltam jópár cpu tweeker progit,de egyiksem működik megfelelően ennél a gépnél.Kár vele kínlódni. A legegyszerűbb megoldás a build.prop szerkesztés.Órajel állításhoz meg kell keresni "ro.cpumode.maxfreq=1200000,1512000,800000"sort. Értelemszerűen az 1200000 a normál mód.Ezt át kell írni 1512000-re.Elment,újraindít,beállítások cpu mode setting normal mode kiválaszt.Innentől újraindításig 1.5Ghz-en lesz a proci max.órajele.
-
bb68
tag
válasz
ripjaw88 #1295 üzenetére
A billentyűzár amikor bekapcsol az egyik magot offline módba kapcsolja, a másik mag frekije dinamikusan csökken akár 96 Mhz-re is.Gyakorlatilag mélyalvásba kerül a proci.Sajnos a reset hozza vissza a gépet.Legalábbis én ezt vettem észre az enyémnél.Nállam is teljesen mindegy melyik rom van fenn,mindegyik ezt produkálja.
-
bb68
tag
Két hete én is egy ilyen ketyerét használok.Nem bántam meg ,hogy megvettem.Próbáltam usb-s dolgokat rákötni.Mondhatni hogy mindenevő a gép.Dell bluetooth egér,Logitech wireless egér,vezetékes egerek,hordozható winyó külső táppal mind kezeli.Ma rákapcsoltam a hordozható dvd írómat,és médialejátszóként szintén kezeli.Gyakorlatilag dvd-ről lehet filmet nézni.Kellemesen meglepett ez a dolog.Persze külső táp ehhez is kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen alaplapot vegyek?
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Milyen házat vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Tovább csúsztatja az 1,4 nm-es node-ját a Samsung
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- BMW topik
- Yettel topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- újszerű iPad Pro 11" (4. generációs) (2022) M2 chip Wi-Fi 128GB space gray asztroszürke Smart Cover
- iPad mini 5 64GB Wi-Fi + Cellular Space Gray + kiegészítők
- iPad Pro M2 11" 128GB Wifi Újszerű/2027.05.26.Gar./Akku 97%/p4316
- Apple Pencil Pro bontatlan 1 év Apple jótállás
- Újszerű reMarkable 2 digitális jegyzetfüzet!
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest