- DUNE médialejátszók topicja
- Forrmell.enn
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Steam Deck
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Acer notebook topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fritz Teufel
addikt
Ezen a néven akarták tavaly árulni a 808DCC 16 Gb-os verzióját, de nem volt rá megfelelő kereslet. Most, sajnos az amúgy is elavult kijelző képminősége tovább romlik, igaz ezt ügyesen előnynek tüntetik fel az oldalukon lévő reklámszövegben. Ugyanaz a felbontás, nagyobb felületen, ami kevesebb pixel ergo gyengébb képminőség. Ha jól látom, az akmumulátor is azonos kapacitású, a nagyobb kijelző ellenére. Most mit mondjak erre, hogy best buy várományos? Fenéket!
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
krisssssi #3497 üzenetére
Az ilyen esetekre szoktuk javasolni a gyári visszaállítást full wipe-pal. Előtte le kell mentened minden adatodat, mert el fog veszni. Ekkor a Beállítások menüben megkeresed a Mentés és visszaállítás opciót, majd belépsz a Gyári adatok visszaállítása menübe. Mielőtt futtatnád, kell legyen egy belső memória törlése opció (érdekes, a Galaxy Tabomban nincs ilyen) amit mi kellene pipálni. Ezzel törölteted az internalSD-t. Utána automatikusan újra fog indulni a készülék, az eredeti állapotban. Ez nekünk még messze nem elég, som hibalehetőséget hagytunk, ezért kikapcsoljuk a készüléket és a hangsrő gomb valamink a power gombok egyidejű lenyomásával indítjuk a Recovery menüt. Ne legyen bent az externalSD kártya! A Recoveryben futtasd le az összes cash lehetőséget, majd minden wipe-ot. Utána automatically reboot now és készen is van a tiszta helyreállításvagy más néven full wipe.
Ui: a problémád egészen biztosan szoftver jellegű, ha továbbra is gond van, szólj és tovább okoskodunk, van még ötlet. :-)
Üdv, Dec
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
this is life #3476 üzenetére
Persze! Olyan ritka az ilyen, hogy az már érték
-
Fritz Teufel
addikt
Erről a készülékről immár négyen váltottunk Samsung Galaxy Tab 2 10.1-re. Mind a négyen minőségi problémák miatt kellett, hogy váltsunk valami valóban működő megoldásra.
Nekem például 50 nap volt a szerviz és a csere készüléket akarták már javítani! A csere készülék is a második volt, mert az elsőt, amit adni akartak és kivettek előttem a dobozból, SÉRÜLT VOLT. Fel volt nyitva az oldala, mintha felfeszegették volna. Összepattintották, visszatették a dobozába és ment vissza a raktárba, kihozták a másodikat, amit később elátkoztam. Az összepattintott példányt, gondolom, azóta valaki élvezettel használja.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
Imike_80 #3443 üzenetére
Mi az hogy! Állítólag az Apple is szeretné portolni az iOS-t, mert látják mennyire sikeres ez a készülék és millió számra adnak el belőle az egész világon.
Úgy tudom, hogy a Gadmei is szeretne kilépni az ismeretlenség homályából és megesküdtek, hogy ezentúl, csak az E8-HD-hez fogható, minőségi termékekkel fognak előrukkolni. -
Fritz Teufel
addikt
A microUSB-n keresztül való töltés minden készüléknél lassabb mint a hagyományos módon való.
Érdekes egyébként, hogy nálam a Galaxy Tab-on az USB csatlakozásnál az akkumulátor ikon piros kereszttel át van húzva és mégis tölt.
-
Fritz Teufel
addikt
-
Fritz Teufel
addikt
Ha többet nem fordul elő, akkor semmit. Ha megint előfordul, akkor mielőtt kikapcsolnád, gyári adatok visszaállítása és legyen pipa a Belső tárhely formázása mellett. A készülék újra fog indulni. Ekkor kapcsold ki megint és jöhet a jó öreg Recovery, ahol mehet a full wipe és a cash. Aztán újra be lehet lakni ezt a remekművet.
A mutatvány előtt mentsd le a menthetőt! Lehetőleg az alkalmazások beállításait NE...
Ha ezek után is előjön a probléma és esetleg egyre többször, akkor érdemes lesz egy B tervet kovácsolni, mert a szerviz nem nagyon siet a dologgal ;-)
-
Fritz Teufel
addikt
Ennek ha minden rendben van, akkor nem így kell működnie. Azonban, az alacsony ár akár sok mindent kompenzálhat. Rám hivatkozva, sajnos sokan és tévesen írták azt korábban, hogy kompromisszumokat kell kötni. Igen, ezt továbbra is fenntartom, a kici óccó (low-end) kategória bizony kompromisszumokat követel. Ezek a szinte kötelező kompromisszumok: olcsó, rossz minőségű kopogós anyagok; laza, hézagos összeszerelés; másod vagy harmadosztályú hardverelemek ( a neves gyártók specifikációjának nem megfelelő, selejt alkatrészek ), szoftver optimalizáció hiánya, minőségi kiegészítők hiánya stb. DE ismétlen, de, nem mehet a használhatóság rovására, nem mehet a használati idő rovására és maradéktalanul működnie KELL.
A hibajelenséget, amiről írsz, az valami új, nem szokványos. Ennek a készüléknem milliónyi típus hibája van, de te (illetve a készüléked) valami új színfolt vagy, lassan szürke napjainkban. Maradjunk annyiban, hogy a Wi-Fit soha nem kell kikapcsolni ahhoz, hogy a készülék működőképes maradhasson. A kijelzőnek, mondhatni pöccre kell érzékelnie, még ebben a legalsóbb szegmensben is.
Üdv, Dec
-
Fritz Teufel
addikt
-
Fritz Teufel
addikt
-
Fritz Teufel
addikt
A Cyanogenmod egy magán programozó csapat, akik valószínűleg profik és a saját szabadidejükben szórakozásból alakítják át a "nyers" android verziókat a különböző készülékekre. Főként telefonokra dolgoznak, tabletekre szinte kizárólag csak felső kategóriás készülékekre. Középkategóriában jóformán csak a Samsung eszközök jönnek számukra szóba.
Ráadásul csak olyan készülékre programoznak, amivel fizikailag rendelkeznek is, hiszen az eredményeket ki is kell próbálni. A készülékeket ennek a csapatnak manapság már maguk a készülékgyártók ingyen biztosítják, elismerve kimagasló minőségű munkájukat, de reklámnak is igen bevált a dolog. A neve nincs low-end kategória kizárt, hogy a csapatnak valaha is szóba jönne, hiszen az ő erőforrásaik is végesek, a szemétből meg millióféle van.
A lényeg, a CM10 nem valamiféle android verzió, hanem a nevében szereplő csapat főzött ROM-jainak fantázianeve (egyben a csapaté is) plusz verziószám. -
Fritz Teufel
addikt
Szia!
Ha szó szerint válaszolok a feltett kérdésre, akkor onnantól, hogy megvásároltad a készüléket. Ha úgy kérdezted volna, hogy "MIKORRA várható?", akkor azt válaszoltam volna, hogy nagy eséllyel semmikorra. Miért vagyok ilyen pesszimista? Mert én voltam az egyik első, aki annak idején megkapta a Béta verziót tesztelésre, immáron vagy öt hónapja. Most, vagy az alapoktól újra írnak egy operációs rendszert a készüléknek, vagy igen alapos tesztelésnek vetik alá. Gondolom, a kis sárgák nem szeretnék fércmunkával blamálni magukat.
Egyébként amióta megkaptam a Béta verziót, azóta már két frissítést adtak ki. Ennek fényében már csak a remény maradt.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
varga.balazs #3223 üzenetére
Ne erőltesd, nem lehet. Az a rendszer része.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
waterphone #3219 üzenetére
Tökéletesen így látom én is. Azzal, hogy külföldre gyártanak, nem nőtt a minőségük ezeknek a cuccoknak. Éppen azt a silány dzsunka-gyári minőséget sózzák el külföldön is, amit a hazai piacra nyomnak a komcsi GMK-k. Max annyi, hogy ott ha reklamálsz, akkor ledolgozhatod egy munkatáborban ;-I
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
Kiskarak #3201 üzenetére
Galaxy blog: A Mali-400 GPU rejtelmei - Egy kis okosság a processzorhoz. Ha már feltetted a kérdést és egy kolléga még korábban írt róla egy kerek cikket, akkor gondoltam összehozlak titeket...
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
cassius.clay #3200 üzenetére
Azért, ha jót akarsz magadnak, akkor azt is nyúzd meg alaposan, abban a három napban. A Prestigio is kínai, csak azt egy ciprusi cég brandeli. Például a kijelző szokott náluk pixeles lenni.
Érdemes az ilyen holmikat neten megrendelni, még ha a szomszédban van is a cég. Ilyenkor a cseregarancia 8 nap és alaposabban mérlegelni lehet a dolgot annyi idő alatt, mint három nap. -
Fritz Teufel
addikt
válasz
this is life #3094 üzenetére
Szerintem mind a két témát jól kiveséztük
Én megyek rabszolgának, mindenkinek további szép napot! Majd lopva még be-be nézegetek...
-
Fritz Teufel
addikt
Tartsa bekapcsolva a Wi-Fi-t alvás közben - most képzelj mögé egy kérdőjelet:
- Tartsa bekapcsolva a Wi-Fi-t alvás közben? - Válasz:
- Soha, növeli az adatforgalmat.Hol itt az ellentmondás? A bekapcsolt Wi-Fi alvás közben nem növeli az adatforgalmat? Dehogynem. Nem értem hol itt az ellentmondás. Én csak olvasom azt ami oda van írva és nem képzelek mögé semmit, mert nem is szántak mögé semmit.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
#54715584 #3033 üzenetére
Szia!
Ha nem napokig marad bedugva, akkor nem baj. Már, hogy normális esetben, mert az elektronika véd a túltöltés ellen. Legalább is ez minden low-end kategórián felüli gépnél így van. Itt nem tudom... ha esetleg ez az egység romlik el, hamar kiderül majd. Forrósodás és nagyon gyors tönkremenetel. Pár napon belül elszáll az akkumulátor.
Kell lennie egy animációnak, ami a töltést mutatja, nálam működött, de hallottam olyan esetekről, ahol nem volt ilyen animáció, akár ROM-tól függetlenül. Ha ez az eset előáll, akkor vagy bekapcsolva kell tölteni. Nyilván, valamivel tovább tart, de ez van. -
Fritz Teufel
addikt
válasz
Pindur Höri #2982 üzenetére
Szia!
Ha valódi minőséget keresel, akkor a legolcsóbb készülékek 60.00 forint magasságában kezdődnek, 7"-os kijelzővel (pl.: Samsung Galaxy Tab 2 7.0 vagy Nexus 7), HDMI kimenet nélkül.
Ha erre nincs kereted, akkor további két választás előtt állsz. Vagy vársz még és növeled a keretet vagy kockáztatsz. Ha kockáztatsz, akkor ez a készülék remek választás. A lényeg: bármit is választasz, a garanciajegy és a számla legyen könnyen hozzáférhető és biztonságos helyen. Ennél a készüléknél, mint a többi kínai manufakturális eszköznél, bármilyen probléma előállhat. Így lehet, hogy valakinél jó a WiFi, valakinél nem. Sem rábeszélni nem foglak, sem lebeszélni. Ha olvastad a fórumokat, tisztában vagy a kockázat mibenlétével. -
Fritz Teufel
addikt
válasz
Agent Orange #2950 üzenetére
Ha megbocsátasz, már nem írnám be, mert én is kezdem érezni, hogy nem itt kellene ilyeneket kitárgyalni és nem is volna tisztességes. Korábban beírtam, vagy bent van az eszközlistámban, ha a nevemre kattintasz. Segíteni szeretnék ebbe a topikba visszajárni és nem ócsárolni, így erről a témáról többet nem fogok írni. Ha valakit alaposabban érdekel a dolog, annak privátban szívesen válaszolok.
-
Fritz Teufel
addikt
Ha valaki a Windows-osTotal Commanderből akarja a készülékén lévő adatokat menedzselni (zene, videó vagy egyébb állományok másolgatása oda-vissza, könyvtárak létrehozása stb.), tehát USB-vel a PC-re kötve és Windows alól Total Commanderben hozzáférés a tablet fájlrendszeréhez, annak íme a szükséges Android ADB 5.8 plugin. Enjoy!
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
bencsikgab #2939 üzenetére
Ez most olyan, mint az alma és a körte összehasonlítása. Nyilván, már mérföldekről látszik a különbség. Van jó pár év differencia a két technológia között.
-
Fritz Teufel
addikt
Szia! Nekem négy nap után merült le 30 % magasságába az akkumulátor. Feltéve, ha közben nem kötöm fél- egy óránál tovább PC-re. Akkor kábelen tölt és az is hosszabbítja az üzemidőt valamivel. Teszek fel egy képet a jelenlegi állapotról, az beszédesebb:
[link]
[link]Ebben van több mint 4 óra zenehallgatás és vagy két órányi Skype beszélgetés valamint délutántó késő estig való nyúzás, böngészés, youtube hd videó nézegetés stb.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
this is life #2902 üzenetére
Privi megy..
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
this is life #2897 üzenetére
Te sem fogod megbánni! ;-)
-
Fritz Teufel
addikt
Sokan mondták annak idején, hogy nem a tebletemnek van gondja, amikor a wifi problémáim voltak, hanem rossz a routerem. A 808DCC állandóan levált a wifi-ről, ha kikapcsolt a kijelző. Nos, ezt az új készülékem fényesen cáfolja mindemellett, hogy további másik két készülék is nonstop használja azt (Samsung Galaxy SII és egy Sony Vaio laptop).
Íme pár fotó a valódi minőségről:
[link]
[link] -
Fritz Teufel
addikt
válasz
MinionFlasH #2883 üzenetére
Ha egy másik készülék ROM-ját próbálod meg felhegeszteni, akkor valóban ugrik a garancia. Ráadásul a készülékedet 100% biztonsággal állíthatom, hogy kivégzed. NE NYÚLJ OLYANHOZ, AMIHEZ NEM ÉRTESZ!
Ha nincs Recovery, akkor kíváncsi vagyok, mi módon tennéd fel. Ha meg van Recovery, akkor meg min túrázunk? Full wipe, aztán reboot system now és jóccakát.Üdv, Dec
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
this is life #2882 üzenetére
CWM-et egyik ROM sem tartalmaz, mert a CWM egy főzött Recovery mint azt a neve is mutatja: ClockworkMod (Mod- mint modding vagy modded. A REcovery-t bővítették pár hasznos funkcióval és valóban külön is telepíthet, vagy a standard Recovery cserélhető erre. A Gadmei készülékek ROM-ja a standard Google-féle Recovery-t használja. Egyébként azt fontos tudni, hogy a Gadmei-n nincs hard reset, azt a funkciót a Recovery látja el, a HR egy elavult és felesleges dolog. Tehát, szerencsétlen esetben sikeresen kiszúrtátok a mikrofont
Hallottam már ilyenről
Üdv, Dec
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
MinionFlasH #2878 üzenetére
Szia!
Elképzelhető, hogy a Recovery megsérül és nem indul el. Elvileg Odin-nal még innentől is menthető lenne a dolog, de az egyszerűbb és biztonságosabb dolog a szerviz. Nem olyan könnyű ezekből téglát csinálni. Érdekes egyébként a Recovery hiánya/sérülése. Ha nem mókoltál a készülék ROM-jával, akkor ez kifejezetten gyártáskori probléma lehet. Persze, az ember az első három napban nem azzal foglalkozik, hogy van-e, fut-e a Recovery. Szerintem küld szervizbe.
Egyébként a képernyőzár és a Recovery-probléma nincs összefüggésben egymással, csak az egyik felszínre hozta a másikat. Szerintem...
Még próbáld meg a töltőre tenni a készüléket és 10 perc múlva a töltőn lévő készüléket újraindítani a Power + Hangerő + vagy - gombokkal. Az SD kártya ne legyen behelyezve. Ha így sem megy a dolog, akkor szerviz. -
Fritz Teufel
addikt
Az Androidon nem kell külön megadni. Ha a készülék kapcsolódik a BT eszközhöz, a hangot rögtön átirányítja arra, nekem legalább is így működött. Pároztattam a két eszközt és már élveztem is a kedvenceimet, mindenféle hókuszpókusz nélkül. Így működik a Galaxy S II és Galaxy Tab 2-es készülékeimen is. Ha sikerült őket pároztatni, akkor esetleg a levett a hangerő lehet a probléma.
-
Fritz Teufel
addikt
Ezen a lapon mindenki pontosan láthatna a jogait és kötelességeit, szépen, érthetően megfogalmazva. Azt gondolom, hogy nem szükséges ehhez további komment, javaslom, hogy foglalkozzunk tovább a készülékkel.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
this is life #2759 üzenetére
Igazad van! A ROM cserénél alapszabály, hogy CSAK ARRA A MODELLRE szabad a ROM-ot feltenni, amire készítették. Itt nem azonos modellekről beszélünk, így SENKINEK nem ajánlom a telepítést. Még ha működne is, akkor sem! Ráadásul a verziószám is azonos, tehát már ilyen értelme sincs a cserének.
-
Fritz Teufel
addikt
De igen, viszont ettől az Extreme Digital mereven elzárkózik. Beszéltem a Fogyasztóvédelemmel és kicsit ki lettem okosítva a dologból. Most lépésről-lépésre végigjárom a dolgot. Elhozom a készüléket, de a Vásárlók Könyvébe tárgyilagosan leírom a történteket ( a másolatot el fogom hozni). Nem fogom visszaadni a Szervizátvételi jegyzőkönyvet, azt megtartom bizonyítéknak, hogy ez már a csere készülék javítása volt. Ráadásul szabálytalanul van kitöltve. Ha az új készülék csak eltüsszenti magát, megy vissza... aztán jöhet a Békéltető Testület. Olyan nincs, hogy a végtelenségig cserélgethetik meg javíthatják!
-
Fritz Teufel
addikt
50 nap elteltével megérkezett a javított készülékem az Extreme Digital-hoz. Nem semmi javítási idő. Gondolom, csináltak rajta nekem egy ORT-t (Operational Readiness Testing) is, hogy megnyugodhassak, a készülék innentől kezdve röccenés nélkül tenni fogja a dolgát még évekig. Ettől függetlenül, az Extreme Digital Vásárlók Könyvét nem hagyom bejegyzés nélkül, had dolgozzanak még picit ezen a problémán.
-
-
Fritz Teufel
addikt
Mivel nem értesz hozzá (ez nem baj, majd megtanulod) a primitív és kevésbé biztonságos Windows-féle felhasználói kezelésből indulsz ki. A root felhasználó létrehozásakor létrejött a root-fiók is. Tehát amikor az Androidon létrehozod a root felhasználót, azzal települnek a szükséges parancsok (SU, BusyBox). Amennyiben olyan utasítást szeretnél futtatni, ami a kiemelt felhasználó parancssorába tartozik, a rendszer egy üzenetet fog feldobni az engedélyezéshez. Minden alkalommal külön-külön. Macerásnak tűnik, de a hálózatokon sokkal biztonságosabb, mert jóval nehezebb (nem lehetetlen) rá ártó szándékú alkalmazást írni.
-
Fritz Teufel
addikt
A pixelhibára igen is vállaltak garanciát. A lentiek alapján mindenki akár magának is be tudja lőni a reklamálhatóságot.
Az ISO 13406 Class II nemzetközi szabvány négy különböző hibát különböztet meg, melynek definíciói az alábbiak:
1. típusú: A maximum fényerő parancsra adott átlagos pixel válaszreakciónak nagyobb, mint 75%-ával való reagálása a minimum fényerő parancsra (mindig fényesen világít).
2. típusú: A minimum fényerő parancsra adott átlagos pixel válaszreakciónak kevesebb, mint 25%-val reagálása a maximum fényerő parancsra (mindig sötéten világít)
3. típusú: Egyéb, nem első vagy második típusú hiba, például egy beragadt subpixel (alpixel). Az aktív mátrix LCD kijelzőknél, minden egyes pixel pozíción 3 folyadékkristály cella helyezkedik el. Ezeknek a vörös, zöld, és kék subpixeleknek az együttes működése teszi lehetővé a teljes színskála megjelenítését. Minden egyes cellát egy adott tranzisztor vezérel, mely közvetlenül a cella felett található. A tranzisztor meghibásodásakor az adott képpont mindig vörösen, zölden, vagy kéken világít. (Általánosságban elmondható, hogy ez a leggyakrabban előforduló hiba.)
4. típusú, csoporthiba: kettő vagy több hibás pixel egy 5x5 képpontos területen. Ezen kívül a csoporthiba szabály kimondja, hogy nem lehet kettőnél több hibás fényes vagy sötét pixel egy 5 képpont sugarú területen. Szintén hibásnak számít az a kijelző, ahol egy 5x5 képpontos területen 2 vagy több vörös, zöld, vagy kék pixel fordul elő.
Az ISO 13406 Class II szabvány szerint az elfogadott pixelhibák száma 1 millió pixelre vonatkoztatva:
1. típus esetén: 2db
2. típus esetén: 2db
3. típus esetén: 5db
Például egy 1024x768 natív felbontású kijelzőn (786.432 pixel) a következők még elfogadhatónak tekinthetők:- első típusú (fényes) pixelek száma = 2 x 786.432 / 1.000.000 = 1,57.
- második típusú (fekete) pixelek száma = 2 x 786.432 / 1.000.000 = 1,57.
- harmadik típusú (vörös/zöld/kék) pixelek száma = 5 x 786.432 / 1.000.000 = 3,93.
Tehát 2 mindig fényes pixelt már nem enged meg a szabvány 1024x768 felbontású kijelzőn.
A maximum engedélyezett hibák száma 1024x768 felbontású kijelzőn (első + második + harmadik típusú): 5 képpont hiba, melyből maximum egy lehet fényes, egy sötét és három vörös, zöld vagy kék.
Ezen kívül a csoporthiba szabály kimondja, hogy nem lehet több mint kettő hibás fényes vagy sötét pixel egy 5 képpont sugarú területen. Szintén hibásnak számít az a kijelző, ahol egy 5x5 képpontos területen 2 vagy több vörös, zöld vagy kék pixel fordul elő.
Üdv, Dec
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
javorszky #2627 üzenetére
Alapvetően nem szabad ilyen készülékeket vásárolni. Ha nem rendelkezel komolyabb pénzmaggal egy tablet megvásárlására, akkor jöhetnek szóba az efféle roncsok. Ekkor számolni kell a gyakori meghibásodás és az ablakon kidobott pénz komoly lehetőségével. Ha mindenképpen ilyen fa táblát szeretnél venni, akkor közvetlenül az importőrt ajánlom. Miért? Velük könnyebb egyezkedni egy esetleges reklamáció kapcsán.
A második (csere készülék) holmim immár 45 napja van leadva. Ez az Extreme Digital. Azóta nem hallatnak maguk felől. Magam részéről, úgy néz ki, hogy a pereskedés mellett fogok dönteni.
Ha elsőre minden klappolna is, nem látom a biztosítékát, hogy ez a kacat kibír egy évet. Na és ha utána döglik meg pár nappal? Ennyi volt a 45.000 Huf?Ha jót akarsz magadnak, ismert és elismert márka remekművét vásárlod meg. Akár használtan is.
Ez az én tapasztalattal teli véleményem.
-
Fritz Teufel
addikt
Mielőtt még elkezdel hinni varázslatban, elárulok neked pár konyhatitkot: a hardverelem (jelesül a Bluetooth rádió modul) már be volt építve a PCBA-ra. Maximum a firmware nem volt hozzá megírva.
Ilyen megoldás szinte minden elektronikai készüléknél előfordul. Nálam ilyen megoldást használtak a Pioneer DVD Player DV-393 és az egyik régebbi CD írómnál. Mindegyiknek van egy komolyabb tudású testvérmodellje. Valójában azonban a hardverelemek teljesen ugyan azok, csak a "butább" kistestvér firmware architektúrája úgy lett megírva, hogy bizonyos funkciókat kihagytak belőle. Például a DVD író nem ír double layer módban, miközben képes lenne arra.
Két okból folyamodnak ilyen megoldáshoz a gyártók: az egyik, mert nem kell átállítani a gyártósorokat és a beépített hardverelemek árában annyira minimális lenne a különbség, hogy nem éri meg két külön kialakítású modellhez a gyártósorokat felkészíteni.
A másik meg egyszerű marketing fogás, ami a hozzá nem értők számára csodálat és varázslat tárgyát képezik, ha efféle módon egyszer csak felokosítják a készüléküket. Még az az érzet is előjön ilyenkor, hogy mennyire jó boltot csináltam.Ezelőtt 6-7 évvel a telefonos és egyéb hardveres tesztekben versengtek a tesztelők, hogy ki bukkan előbb rá a "plusz" alkatrészre. A kiaknázás már ment is mint a karikacsapás.
Jó pár éve foglalkozom az elektronikai gyártással, így van egy hangyányi rálátásom. -
Fritz Teufel
addikt
válasz
HoldChore #2597 üzenetére
Szia!
A sarkoknál lehet megnyitni egy célszerszámmal. Lehet venni telefonokhoz szerelőszetteket, amik tartalmaznak műanyag csavarhúzókat ehhez a feladathoz.
Azt azért tudnod kell, ha bármi nyoma marad a szétszerelésnek, felejtsd el a garanciát. Már a hátlap felnyitásával is bukod, ha rájönnek!Üdv, Dec
-
Fritz Teufel
addikt
No, meg nem maradék alkatrészekből sufni-tuning szerűen összetákolva. Komoly ökoszisztémával és elsőrendű szoftveres támogatottsággal. Egy hátránya a HDMI kapcsolódási lehetőség teljes hiánya. Ugyan ezen árkategóriában harcol egyébként a Kindle Fire HD is (itthon is hozzáférhető 70E magasságában), ami még HDMI-vel is fel van vértezve, annak csak a szoftvere kötött valamennyire.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
pimespo #2418 üzenetére
Az enyémen is ilyen volt a kijelző (a csere készüléken), de nem volt ennyire durva. Pici szürke szennyeződés folt volt csak látható, de ha a wi-fi rendesen működik, nem háborogtam volna érte. Persze így utólag ez nagy butaság volt, hiszen ez a jelenség az érintésérzékeny réteg és az üveg elválására utal. Az pedig idővel tovább romlik!
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
this is life #2405 üzenetére
Szia!
Ez igen, gratulálok! Így kell kezdeni egy évet!
A géppel hasonló cipőben járok mint te. Ez lenne a 2. csere, vagyis a harmadik készülék
! Amikor az első cserét kaptam, kettőt hoztak ki a raktárból. Az elsőt kibontották és a kezembe nyomták. A készülék oldalán volt egy szép nagy lyuk, mert meg volt bontva a ház!!! Mutattam az eladónak, összepattintotta, berakta a dobozába és visszavitték a raktárba. Gondolom valaki most éppen otthon használja... ha működik neki. Amit ekkor kaptam, azt december 3-án adtam le az Extreme Digitálnál (talán még emlékeztek a mérgelődéseimre) és azóta semmi hír róla. Közben beszéltem a fogyasztóvégelemmel és azt mondták, hogy nyugodtan tereljem jogi útra a dolgot, még a jegyzőkönyvet is szabálytalanul vették fel. Ma írok a MyAudiónak, mert az ED azzal az indokkal nem fizet vissza pénzt, hogy csak akkor tehetik, ha a MyAudio jóváírja nekik. Majd meglátjuk...
Eddig ezekről nem akartam írni, mert nem akartam trollnak tűnni vagy állandó elégedetlenkedőnek. Pedig azt gondolom, valóban próbáltam használhatóbbá tenni ezt a ratyit. Az én választásom egy rendes márka lesz, már gyűjtöm a hiányzó pénzmagot, kettő modell között vacillálok, de majd megoldom ezt a komoly dilemmát.
-
Fritz Teufel
addikt
Ez azért lehet, mert a készülékek jórészt korábban selejtezett alkatrészekből épültek. A francia Ainol Novo9 fog megjelenni például retina kijelzővel. Pletykák szerint (amik annyira talán nem is azok) az új IPad-ek gyártásba nem engedett kijelzőit kapja. Gondolom az Apple minőségi kritériuma magasabb, mint amit a szabvány megenged és ezeket jóárasítva eladják. Többet kapnak érte, mintha mennének scrap-be. Ilyen alkatrészekből épülhetnek a többi óccó kínai remekművek is. Aztán így lehetséges az is, hogy a széria hibákat szinte csoportosítani lehet.
A nagy neveknél a széria hibák szinte kivétel nélkül csak egy, nagyon ritka esetben két alkatrészt érintenek, és azok is behatárolhatók beszállítói batch-ekre. Itt semmi ilyesmi nincs, akármi meghibásodhat a készüléken és akár egyszerre több hiba is előadódhat.
Aztán jöhet az, amit a forgalmazók szoktak mondani, hogy a fórumokon csak a hőbörgök írogatnak. ;-) -
Fritz Teufel
addikt
Boldog Új Évet Mindenkinek!
-
Fritz Teufel
addikt
Egyrészt nem legenda, másrészt huncutkodás a magyar nyelvvel és valójában átverés. A leírásokban anno szó szerint ez szerepelt: "akár 1,5GHz" abban az akár szócskában bújik meg az ördög. Ez azt jelenti, hogy a processzor képes futni 1,5GHz-en is, de a gyár nem állítja az órajelet állandó 1,5-re, mert instabillá válik (gondolom a melegedés miatt), valamint idő előtt elöregedhet. De, akár képes az 1.5GHz-re...
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
greenmelon94 #2312 üzenetére
Szia!
Sosem volt eltitkolva: link
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
Fritz Teufel #2251 üzenetére
Előre borítékolom, hogy a napokban majd picit felfut a topik. Kicsomagolják az ajándékba kapott kipróbálatlan gépeket és jönnek majd a problémákkal... de ne legyen igazam.
-
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
this is life #2245 üzenetére
Igazából ez a 8 és fél óra folyamatos Wi-fi mellett viszonylag korrekt adatnak tűnik. Egyszerűen az akkumulátor töltöttség kijelzése nem az aktuális állapotot mutatja. Ilyen gyorsan az akkumulátor nem képes lemerülni, ez biztos. Ezt most vagy egy alkalmazás produkálja, vagy újabb hiba. A javaslatom a következő:
1. Full wipe és reinstall valamelyik MyAudio ROM
2. Pár napig a gyári ROM modding nélkül. Ha a hiba nem jön elő, akkor mehet a modding. Megint várni kell és ha minden rendben, mehetnek vissza óvatosan az alkalmazások.
3. Ha a hiba full wipe után szűz MyAudio rendszerrel is előáll, akkor jöhet újra a szerviz minden további móka nélkül.Nem lehet úgy használni, hogy soha nem tudhatod, hogy mikor fog lemerülni. Ez egy mobil eszköz, fontos a mobilitáshoz a hiteles akkumulátor töltöttség adat.
-
Fritz Teufel
addikt
Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
-
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
pecsekroli #2226 üzenetére
Szia!
A root szükséges, mert egy rendszerfájlt szeretnél módosítani. Ha jól szeretnéd csinálni és biztonságosan, akkor előtte másold ki valahova az eredeti build.prop fájlt. Ha nem tetszene a moddolt verzió, akkor csak felülíratod az eredetivel és helyreáll a világ rendje.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
MrPetya19 #2215 üzenetére
Igazad van, revideálom magam. Egyébként nem néztelek semminek sem, főleg nem idiótának.
Mentségemre legyen mondva:ED honlapjáról idézet
"Jellemzők:
Kijelző: 7.0" WSGA (1024x600) 16bit TFT, Multi-Touch Érintőképernyő, Giroszkóppal
Processzor: ARM Cortex A9 (1GHz) - 2 magos
Memória: 1GB RAM
Merevlemez: 8GB Flash
WiFi: 802.11a/b/g/n
Bluetooth: 3.0 + A2DP
Interfész: 1xmicroUSB 2.0, 1x3,5mm audio jack, 1xTV kimenet
kamera: Hátlapon: 3 Mpixel, LED Vaku, Előlapon: 0,3 Mpixel
Akkumulátor: Li-Pol, 4000mAh
Tömeg: 344 gramm ( 193.7 x 122.4 x 10.5 mm )
Op. rendszer: Android v4.0 (Ice Cream Sandwich)"Másrészt, ezt még maga a Samsung sem döntötte el, hiszen a GT-P3113 (amerikai kiadás) User Manuáljában szerepel.
Aztán meg sokat nézegettem a GT 7.7-es készüléket is, amin biztosan van MHL/HDMI támogatás és az is bekavarhatott.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
MrPetya19 #2213 üzenetére
Remek meglátás... lenne, ha igaz lenne. A Galaxy S II-n sincsen HDMI kimenet, és mégis ráköthető a HDMI bemenetre. Erre való az MHL adapter. A Galaxy Tab 2.0-hoz is az való. Fentebb írtam, hogy noname verzióban láttam az árgépen 4000 forinttól ilyent. A gyári Samsung borsosabb, de minőségibb.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
this is life #2207 üzenetére
Tökéletes meglátás, magam sem tudtam volna jobban megfogalmazni. Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- DUNE médialejátszók topicja
- Forrmell.enn
- Egy óra, két rendszer
- Medence topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Steam Deck
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- iPad Air 3 64GB Cellular/1-3 hónap gar./Akku 85%/p4324
- ÚJ csak Aktivált Apple iPad Pro 11" M4 256GB Wi-Fi + Cellular ! Space BLack ! 1ÉV Apple GaranciA
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Apple Pencil Pro bontatlan 1 év Apple jótállás
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra 5G 12/512GB! gyári független 2026.08.03. gyártói jótállás
- Quadro FX 570 eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest