Új hozzászólás Aktív témák
-
Ati1979
veterán
Milyen?
-
Ati1979
veterán
válasz
maszekember #633 üzenetére
+(#634) AGE-T
Grat!
-
Ati1979
veterán
válasz
vodkaboy22 #611 üzenetére
Na arra kíváncsi leszek szeptemberben!
(#615) Nigér
Nincsenek!
Várjuk!
-
Ati1979
veterán
válasz
vodkaboy22 #562 üzenetére
Köszi az infót!
-
Ati1979
veterán
válasz
#16820480 #558 üzenetére
A 846-nak karakterisztikában hasnló a mélye az LCD-khez. Csak az LCD-k sokkal jobban ütnek. Mélyebbre mennek, erőteljesebbek. Olyan mintha nem is fejesből jönnének, hanem egy koncerten hallgatnád azokat.
Szerintem akkor te túl érzékeny vagy a mélykre. Az LCD-nél nincs olyan, hogy nincs jelen a mély.
-
-
Ati1979
veterán
válasz
vodkaboy22 #550 üzenetére
Elég sok embernek az a vélménye, hogy azért a felső szintet, LCD3, stax nem éri el a 812.
Viszont mások meg azzal érvelnek, hogy könnyen hajtható, és telefonról semmi sem szól úgy mint a 812.
Ezen jót mosolyogtam amúgy...
A fostex viszont szerintem partiban lehet egy LCD3-mal. Bár ez csak tipp...
-
Ati1979
veterán
válasz
#16820480 #544 üzenetére
Az nem jó. Túl nehéz nekem. Hosszabb távon kényelmetlen.
Amúgy meg a LCD2 túl sötét hangképű "kicsit" ráül a mély a középtartományra. Az LCD3 az már jobb, viszont indokolatlanul drágának tartom. + Ehhez nagyon jó erősítő kell. Ami nekem nincs. (semmilyen sincs....
)
Az új LCD-ket meg nem ismerem. De azok is magyar áron fél milla körül vannak.
Az biztos jó lehet!
Amúgy szerintem nem kizárt, hogy az akg-t meg lehet hallgatni valahol Pesten. Csak utána kéne járni...
-
Ati1979
veterán
válasz
#16820480 #540 üzenetére
Hát szerintem azért (is) lehet, nála jobb a fostex, mert az akg fejeseknek általában hiányzik az aljuk. Kivétel, ha sileo-ról hallgatod azokat.
A fostex-nek meg nagyon nem hiányzik az alja. Az 846 után kell a mély. Nagyon kell!Nembaj, de legalább te is tesztelheted!
Ha hozol nekem!
-
Ati1979
veterán
válasz
vodkaboy22 #534 üzenetére
Kár...
Pedig azt nagyon meghallgatnám! -
Ati1979
veterán
válasz
vodkaboy22 #531 üzenetére
Nem jön véletlenül az ismerősöd a fejes talira szombaton?
-
Ati1979
veterán
Akkor elég király lehet!
Viszont a th900 az amire igazán kíváncsi vagyok. Remélem eljön a srác Pécsről! Nagyon várom!
A topicjában ezt írta egy srác:
"I've tried the TH900 with portable DAPs such as the Sony A865 Walkman and iBasso DX100, with a portable amp/DAC combo (the Leckerton UHA-6S) connected to my MacBook, straight from my MacBook sans amp, and finally on my main dynamic rig (Onkyo DAC-1000 --> Eddie Current ZDSE). In each case I enjoyed what I heard and felt that the TH900 was sufficiently driven. The differences I observed were primarily found in the extremes of the sonic spectrum. For instance: the DX100, UHA-6S, and ZDSE afforded the TH900 even more control and added a bit more refinement on either end. I also felt the midrange was slightly more distant sounding when unamped, though the effect was less immediately discernible, so I'm less confident in my reporting it. Overall these headphones are not difficult to drive however, and I personally feel they sound exceptional out of a variety of sources."
Ez alapján elég könnyen hajtható, és első körben elemenne az ak120-ról is.
Szóval eddig nálam ez a befutó. -
Ati1979
veterán
válasz
vodkaboy22 #504 üzenetére
Azt nem próbáltam arról.
De azért tegyük hozzá, hogy nem létezik szerintem olyan 30k-s erősítő ami rendesen kihajtja a T1-et v. az LCD2-őt.
Ha azt mondanák 150k a keret a megépítésnél, akkor gondolom más lenne a helyzet...
-
Ati1979
veterán
válasz
vodkaboy22 #500 üzenetére
Ezeknek az akg fejeseknek a tudását csak nagyon magas szintű erősítő tudja kihozni. Akik azt mondják például, hogy nincs bennük elég basszus azok még nem hallották rendes forrásról.
Én már azt mondom, hogy ezekhez sem árt a sileo!Igen, és szerintem ekkora méretben nem is lehet csodát várni. Mondjuk azért van ebben a kategóriában is nagyon jó, de az 600-700 USD. De én megelőlegezem, hogy az / azok sem hajtanak ki rendesen egy ilyen akg-t.
T1-et jó vicc..
Az volt az egyetlen fejes, amivel az ak120 még teljes hangerőn is halk volt. És torzított mint az állat. Brutálisan nehezen hajtható.
A többivel hangos volt, de torzított.Azt még az ott lévő csöves erősítőd sem hajtotta ki teljesen. Az egy 30k-s darab volt, ha jól emlékszem. Viszont 2-3* annyi pénzért bőven tudnál olyat csinálni, amivel rendesen megy...
-
Ati1979
veterán
válasz
vodkaboy22 #498 üzenetére
Igen szerintem is.
Én amúgy (csak) mobil forráshoz 32 ohm-os fejest vennék beyerek közül.Volt valami srác a fejes topicban aki azt hiszem, hogy egy ilyen vagy hasonló akg-ra licitált, úgy hogy nem volt hozzá semmije amivel hajtotta volna. Még szerencse, hogy nem sikerült neki.
Amúgy sokakat megtéveszt az ára. Ezek brutálisan nehezen hajthatók. Azt a hibrid akg is egyedül a sileo-val szólt normálisan.
-
Ati1979
veterán
Pedig ha jól emlékszem amikor először hallgattad az ath székáházban akkor neked nem tetszett!
Az LCD3 azért sokkal jobb szerintem...
Szerintem amúgy jobb a T1-nél is..."Semelyik fejest nem hallottam még ami így szól mint ez". - Ez nagyjából igaz szerintem is.
Kiv: k1000, ad2000x kivétel a basszust, + LCD3. -
Ati1979
veterán
válasz
hobbyone #441 üzenetére
Ez igaz. Nem is t
Viszont ez tényleg egy felső kategóriás füles, és teljesen egyedi. (Állítólag van benne egy csomó csak ide szánt fejlesztés.) Igazából se én, se te (ha hallottad akkor bocs) se ő, nem tudja megmondani, hogyan szólhat.Lehet róla elképzelése bárkinek / mindenkinek, de akkor is ki kell próbálni.
(#442) filózoli
Oké az ie80-at. De ezt is megvennéd kipróbálás nélkül, tudva azt, hogy erre van lehetőséged?
Kicsit drágább azért. -
Ati1979
veterán
válasz
vodkaboy22 #426 üzenetére
-
-
Ati1979
veterán
válasz
vodkaboy22 #395 üzenetére
A fejes talin megint lesz!
Ha jól tudom.
(#396) vodkaboy22
Hát akkor ez nagyon égő a sennheiserre nézve. Elvileg az zodiac+ (- gyári power supply )árkategóriájában kellene, hogy versenyezzen...
(#397) filózoli
Zoli te csak azt olvasod el ami a sennheiserre nézve pozitív.
(#394) hobbyone
Az egy x series sony walkman lenne?
Milyen füles látható mellette?
-
Ati1979
veterán
válasz
vodkaboy22 #392 üzenetére
A W4r-et nem hallottad a múltkor?
Amúgy igazából engem is csak az érdekel. A túlárazott túlhype-olt többi sennheiser termék nem. (annyira.
)
Én az essence one nem hallottam. De van már a muse edition, meg lesz belőle egy teljesen új flagship model is.
Tehát legalább lesz fejlődés.A mytek 192 DSD az már egy elég magas szint szvsz. Azt is tegyük, hozzá hogy HDVD800-tól 150k-val olcsóbb.
Az lenne a vicces, ha a ie800 jobban szólna az ak120-ról mint a HDVD800-ról.
-
Ati1979
veterán
válasz
vodkaboy22 #390 üzenetére
Vigyázz ezzel a kijelentéssel, mert filózoli is olvassa ezt a fórumot!
Szóval százastseér kategória...
Sennheiser árpolitika.
Pedig ebben az árkategóriában a név már nem elég szerintem. Bár vannak pénzes, hozzánemértő vásárlók...
Remélem azért az ie800 nem lesz csalódás. Állítólag passzol az ak-hoz. Ezért is akarnám meghallgatni.
-
Ati1979
veterán
válasz
vodkaboy22 #388 üzenetére
Én elsősorban az ak-ról hallgatnám meg az ie800-at.
Azért az a több mint félmillás kis dög elég nagy lökést ad a fejeseknek / füleseknek.
Nem tudom, hogy eléri-e az antalope dac szintjét.HD800, HD700 is érdekelne, de lehet, hogy belehallgatnék az 5-ös szériába is.
Igazából azok valahogy kimaradtak.Ha jól látom Budaösön van. Majd valamikor megejtem a dolgot.
Köszi az infót!
-
Ati1979
veterán
válasz
vodkaboy22 #386 üzenetére
Köszi a választ!
Csak be kell menni a boltba és ott ki van állítva, meg lehet hallgatni? Vagy időpontot kell tőlük kérni?
Hd800-asuk is van meghallgatásra?
-
Ati1979
veterán
Én igazából nem tudom. Sosem hallottam még ezt a kategóriát.
Csak kíváncsiságból érdekelne.Magyar áron ez a füles több mint fél milla. Kicsit (nagyon) sok.
Nincs, ez lesz az első. De ennek a driveren kívül a kábelezése is teljesen más. + Iszonyat jól néz ki.
(#383) raven12
Azért szerintem egy füles sosem válthat ki egy fejest. Más a kettő. Fejessel élvezetesebb zenét hallgatni.
-
Ati1979
veterán
válasz
maszekember #374 üzenetére
Majdha meglesz.
(#376) filózoli
Majd! ...
vodkaboy22 tudja. Ő már hallotta.
Szerintem ha beírod a fejes topic keresőjébe kiadja.
-
Ati1979
veterán
válasz
maszekember #372 üzenetére
Hamarosan sínen lesz a dolog!
-
Ati1979
veterán
Ez így van. Csak a custom fülesek árával van a legnagyobb gondom. 1800 USD elég sok nekem. Amit néztem az ennyibe kerül. Nem elképzelhetetlen, hogy lesz még ilyenem, de az biztos, hogy nem most.
Inkább a közel olyan jó egyel alatti kategóriát keresem.
Másrészt nem akarok most ezzel az füllenyomat küldözgetős problémakörrel foglalkozni.Az ad2000x szinte bármiről elmegy. Még a sony F walkman-om is meghajtotta, használható szinten.
Később meg vehetsz hozzá mindent. Fokozatosan is lehet építkezni.Értem én, hogy jobbat igényel.
Most füles lesz a következő, mert többet hallgatok zenét utcán. Aztán jön az ad2000x + erősítő.
(#366) filózoli
Fejesekben ár / érték arányban a beyerek oda vissza verik a sennheiser-eket.
Ez az én véleményem.
Az ie800 tekintetében viszont a véleményem puszta spekuláció.Komolyan mondom, ha felmegyek Pestre legközelebb hét közben valamikor meghallgatom.
Addig is parttalan ez a vita.Azért én egy rendesen alápakolt ad2000x mellé félném odarakni, látatlanban (hallatlanban) is.
-
Ati1979
veterán
Oké szánom bánom bűnömet!
Amit nem akarok venni azt nem veszem számításba.
Én is! Én is!(#351) sheratan
Kb. ezek vannak. De a w4r sem az a kategória. Legalábbis árban nem...
(#353) filózoli
Ennél a márkánál komoly gondok vannak az ár érték aránnyal.
Meg a fejeseik között sem találtam olyat ami igazán tetszene.(#356) gelbelex
(#357) filózoli
Komolyan, ezek után meg kellene már venned az ie800-at. Eladod az ie80-at, rádobsz egy kicsit, és decemberben hozhatod a füles talira.
A DSLR ház várhat magára...(#362) filózoli
Nem elképzelhetetlen, hogy megközelíti néhány fejes hangját!
(#363) sheratan
Az ad2000x az bruátlis. Sajnos még te nem hallottad mire képes valójában.
Nagyon sok tartalék van benne meg kell mondjam.Ezek a fülesek szerintem csak utcára valók. Otthon fejes a nyerő!
-
Ati1979
veterán
válasz
gelbelex #346 üzenetére
Senki sem mondta azt, hogy nincs rá pénzem.
Meg lesz oldva a dolog.
Csakhát ugye Magyarországon vagyunk.
Beszerzés sem könnyű + rájön még a horribilis ÁFA.
+
mindenki tudja mekkora gazdasági csoda ez a hely.Hát igen Zoli kinevet ezért, de nem tudja, hogy az ak arányosan mindennek feljavítja a hangját.
A 10k-s soundmagic E30 is nagyon szépen szól vele...(#347) gelbelex
Valamit azért írok róla ide.
Csak aztán az lesz a vége, hogy elfogult vagyok a saját cuccommal.
(#348) filózoli
Lásd a választ egy kicsit följebb. Persze tisztában vagyok vele, hogy van benne még tartalék, ezért kell hozzá jobb füles.
(#349) sheratan
Én sejtettem, hogy kevés lesz hozzá az a füles. Csak mikor megjelent a lejátszó, még nem is volt akkora választék fülesekben.
Csak a k3003 volt meg az ie800.
-
Ati1979
veterán
válasz
maszekember #342 üzenetére
Tényleg elmaradt a teszt.
Igazából nem mertem bevállalni róla egy címlapos írást.
Egyrészt még sosem csináltam ilyet, másrészt, meg lehet, hogy túlzottan ''önimádó'' stílusú lett volna.
Igazából annyira eltalálták a hangját, hogy nehéz róla negatív dolgot írni.Szóval az lett volna a vége, hogy túlzottan elfogultnak tartanak.
Mindenesetre a héten fogok ide írni róla.
Így ok?
Viszont egy csomó ember hallotta már. Én túl sok negatív kritikát nem hallottam ezzel kapcsolatban. Kivéve az ár.
(#343) filózoli
Kösz!
De valójában igaz amit írsz. Kell, hozzá egy rendes füles. Ezt nem lehet megspórolni.
Szóval orvosolni fogom a problémát hamarosan. -
Ati1979
veterán
Ja igen, tényleg nem nyújtanak a tesla driveres fülesek rossz esztétikai látványt.
A többiről ilyen szempontból meg inkább ne beszéljünk.
Konkrétan melyik fülesre gondolsz?
"Általános hangminősége (dinamika, transzparencia, részletesség) viszont tényleg nagyon jó az áráért. Szerintem egy szinten van a T70-nel is." -
Ati1979
veterán
Szerintem ezek nagyon jó fülesek. Nyilván a kisebb membrán miatt nem közelíthetik meg hangzásban pl. a t70p szintjét. Inkább a dt 1350-nel kéne összevetni.
A beyer-hez viszonyítva azt mondanám, hogy erősebb és dinamikusabb közép és több mély. Kissé számora túlzottan szinezett a hangzásvilág. A beyer jóval közelebb áll az eredeti élőzene hangzásához szvsz.
Ha valaki cowon lejátszóval használja akkor az tesz még rá egy lapáttal.
Igazat megvallva tényleg elég egyedi.
Rockhoz, elektronikus zenéhez szvsz. kiváló.
-
Ati1979
veterán
Akkor gyakorlatilag a HD800-on kívül nincs versenyképes termékük. Max. az ie800,(az sem versenyképes persze) de szerintem az is valami túlározott drága kacat.
Igen azt hallottam, hogy a hd700 nagyon gyenge eresztés... 200k-ért főleg...
Szerintem a beyer oda vissza minden kategóriában elveri. Talán egyedül (ahogy hallottam) a Hd800 jobb mint a T1.
-
Ati1979
veterán
Igen pont ezt beszéltük mi is. 5-6 éve igen jó darab volt.
Jó viccHát nem igazán. Az a kérdés, hogy az ie80 nál mennyi tették oda magukat. Szerintem nem nagyon.
Inkább az ie800 tűnik jó fülesnek.
Fejesek terén jobb azért a helyzet. Tegnap volt alkalmam meghallgatni a HD650-et az AK120-al. Hát nem gyenge produkciót nyújtott...
-
Ati1979
veterán
válasz
maszekember #289 üzenetére
Hát ha kifizezeted akkor nyugodtan...
Szívesen vennénk...
Új hozzászólás Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Parkside szerszám kibeszélő
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BestBuy topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Villanyszerelés
- Léghűtés topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 7800 XT 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F + Új RTX 5060 Ti + Új 16-32GB DDR5! GARANCIA/SZÁMLA!
- Razer Book 13 4K+ TOUCH I7 eladó
- HP 2x8 Gb DDR4 2666 Mhz RAM
- Félgép eladó/ Intel i9 9900 / Asus Prime Z390-A / 64GB DDR4 / 500GB Samsung 980 /
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest