- Vezetékes FEJhallgatók
- Házimozi haladó szinten
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Bluetooth hangszórók
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HP notebook topic
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
Aktív témák
-
AngelH
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200 #2 üzenetére
azert pl, mert xp alatt nem indulnak a telcsifuggetlenito progik :)) enni pedig kell! ;]
-
kev
csendes tag
Hi. Végül sikerült megoldani??
Nekem is ezekkel a betűjelekkel van a bajom, + a winxp után feltenni win2kservert.
Tehát: van winxp-m, primary master primary particion (C), wink2 telepités a korábban xp-ben F-re keresztelt secondary slave-re. Ezután win2ks bootol, xp sehol, rescue: fixboot, fixmbr --> nem vállalom be, mert extended particiokon nagyon fontos adatok vannak. Image-ből vissza korábbi xp.
Ez van most.
0. Ami kellene: a korábbiakban leirtakhoz hasonloan, amit inditok az legyen a c-m, a másik pedig f, vagy valami azután, de ne d.
1. Lilo-s megoldás, minden sza érdekel. Linux is van fenn, az XP-vel lilo-val gond nélkül megy.
2. Állandóan azt olvasom, hogy ha XP+win2k akkor win2k előbb. Másképp lehetetlen? -
Giruna
tag
Elvileg betüjelet w98-ban is lehet változtatni (kivéve c:)
-
Pötyi
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #10 üzenetére
Tudod, sok minden progi nincs meg az új platformok alá... Például én rajzolgattam VRML-ben no és Cosmo Player plug-in is csak NT 4.0-ig van, afelett nincs...
Most akkor így jártam? A microsoft megmondja, hogy márpedig használjak mást, hiába tetszett az? Meg a könnyű kezelhetőségről nem is beszélve... Szóval rá vagyok kényszerítve, hogy mást használjak? A multi majd eldönti, hogy mi a jó nekem? :D -
Alvin_ti4200
félisten
-
ttttt
csendes tag
válasz
Alvin_ti4200 #2 üzenetére
Igazabol meg nem tudom. Elsodlegesen az XP-t akarom hasznalni, de ez az NT alapokon nyugszik. A cegnel Labview -ben fejlesztek a legtobbet es a megirt progik nem nagyon akarnak/akartak NT-n futni, alacsonyszintu hw-kezelest eleg korulmenyes volt megoldani. Ott a w98-at preferalom. De hat lepni kell, a vilag halad, ezert otthonra felteszem az XP-t, de biztonsagbol a w98 szeretnem megtartani.
Amugy van regi TV tunar kartyam. Es nem tudom, hogy a drivere felmegy az XP-re. -
Sipi
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #5 üzenetére
Miért, mai cuccon nem akarhat régi játékokkal játszani? A DirectX olyan fene visszafelé kompatibilis, hogy a DX6-7-es játékok nem mindegyike hajlandó már elindulni WIndows 2000 alatt sem, nem is beszélve a DOS-os fejlesztésekről...
Sipi -
ZoCso
senior tag
Két primary partíció, az egyik a Win98 a másik a WinXP. A maradék helyre egy extended partíció és arra egy logikai. Telepíts valamilyen boot-managert (pl MRBoot) és azzal tudsz vélasztani a a boot partíciók között.
Van másik megoldás is. Egy primary partíció, erre kerül a Win98.
A maradék helyre egy extended partició és arra két logikai. Közülük az elsőre telepíted a WinXP-t és a másodikat használod az adatoknak. Ebben az esetben az XP-s partíciónak is Fat32-nek KELL lennie, és először a Win98-t KELL telepítened.
Célszerű egy bott Win98 floppyról elindulni és előre létrehozni a partíciókat az FDISK programmal. -
Pötyi
őstag
Láttam már olyan tv-tunert, amihez egyszerűen nem adott xp drájvert a gyártó, csak w98-at és nem is ismerte fel a zixpé. Na, például ilyen esetekben ideális a w98 az XP mellett...
-
Sipi
addikt
Külön bootmanager programot kell telepítened, azok megoldják ezt aproblémát.
Pl. a Partition Magicnek is van ilyen része, vagy Multiboot Xosl... Vagy egy Linuxot mellétolsz, és használsz GRUB-ot...:)
A mostani Számítástechnikákban voltak cikkek bootmanagerekből, de ha Google-ön rákeresel, az is kitol vagy ezret. :)
Sipi -
ttttt
csendes tag
Van egy 40GB-os wincsim. Erre a kovetkezot szeretnem feltenni:
2GB W98 FAT32
8GB WXP NTFS
30GB Adatok, backup, stb FAT32
Szeretnem ha valaszthatnak indulaskor, hogy melyik OS induljon el, es szeretnem ha minden esetben az explorer ezt mutatna:
C:[valasztott OS]
D:[30 GB -os particio]
Es nem akarom latni a masik OS particiot.
Mar egyszer megprobaltam de nem sikerult. Jelenleg
-ha w98 indul el akkor
C: (w98), D:(nem hasznalhato), E:(30GB-os resz), F:(CD-drive)
-ha XP indul el :
C:(w98), D:(30GB-os resz), E:( CD drive), F:(XP)
Szoval eleg undorito ahogy valtoznak a meghajtok. A linkeket nem tudom hasznalni rendesen. Ezt szeretnem elkerulni...
Van valakinek javaslata, esetleg valamilyen eszrevetele, hogy amit akarok azt inkabb ne tegym, stb..
Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- Viccrovat
- Macska topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házimozi haladó szinten
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Bluetooth hangszórók
- Egyszerű kávé topik
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- IPhone 15 128GB Zöld ÚJ! 12 Hó Jótállás!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest