Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr Cook
csendes tag
Nincs a cégnél egy fehér ember? Mert aki beszél, nem az, még csak nem is svéd.
Engem speciel nagyon zavar. Az indiai "szuper intelligenciáról" pedig tudjuk, milyen is valójában.
Saját felméréseik alapján 100 tanulóból maximum 4-5 alkalmas tech munkára.
Törölték az evolúciót és a periódusos rendszert az általános iskolai oktatásból.Miért nem egy svéd beszél?!
-
Robitrix
senior tag
Ja amikor csinálnak egy zsugorított macskát erre az egér simán hülyére veri, hiszen akkora, mint ő...
Safranek mennyibe is került a kisérlet? rakja ide a kezét....... Amúgy az ötlet nem új. a "Különben dühbe jővünk" filmben is villát szurkál a gonosz a tanácsadójának és pszichológusának a kezébe, amikor egy terv rosszul sül el. a film 1974-es, a Macskafogó meg 1986-os.
-
Tasunkó
őstag
Arra lehethogy jó lesz, hogy rendet rak a kutyák közt a kutyaviadalon, vagy megkeresi az elveszett kutyát, ha az be van chipelve. Így csak bukmékerek kellenek, és nem kell fizetni személyzetet, majd ugyanezt tudja kakasviadalon is, de akár gyárban sincs szükség majd csoportvezetőre. Gyárba viszont fog kelleni mellé robotrigó is , mert alacsony, terelni meg leugatni jó de szemmel tartani meg föntről ügyesebb.
-
HELLAFLUSH
őstag
Nekem is valami működő idegrendszerre lenne szükségem, mert a jelenlegi nem bírja már sokáig.
-
Reggie0
félisten
válasz
hegedus001 #25 üzenetére
Allatvedelmi szempontbol azert eleg jo lenne egy ilyen eszkoz. Pl. allatkerben lehetnenek robotok, vagy pl. gondolj a kutyaviadalokra.
-
hegedus001
aktív tag
Nem, bizonyított dolog, hogy ha gyerekként házikedvenceken keresztül megtapasztalja egy gyerek az elmúlást, akkor az segít majd a későbbiekben a nagyobb veszteségeket elfogadni/feldolgozni. Kis állat, Dédi mama, nagymama, madja a szülők és végül házasárs/életttárs, tetvérek, barátok stb....
Btw, hogy ne csak offtopic legyek. ez a házikedvencpótlék téma kicsit meredek az én lelkemnek, nagyon erősen eszembe jutattja azt a bizonyos BM részt.
-
Reggie0
félisten
Nem. Az mar csak egy folyomanya annak amit irtam. Az alap problema, hogy az emberek felnek a halaltol es hogy ennyi volt az elet. Ez az alapja az egesznek. A halal utani "elet" bemagyarazasa a vallasok alapja, az meg csak hab a tortan, hogy majd jobb lesz. De az egesz abbol indul ki, hogy az emberek nem tudjak feldolgozni az eletuk megszuneset es megismetelhetetlenseget. Nehez elfogadni azt, hogy halalunk utan nem lesz semmi es meg nehezebb elkepzelniuk, hogy milyen is lehet az a semmi.
-
-
Alaaf Pi
senior tag
-
ddekany
veterán
De van erre a közvetlen élményre valamiért szükség? (Amúgy ha rossz helyre születtél, ma is megkapod rendesen.) A hulla látványa nélkül is átjön, hogy mennyire nem számít semmi, amit fontosnak hiszel, mennyire öncélú az egész. Mikor a nemrég meghalt ismerősöd/rokonod cuccait leselejtezed, amiket valamiért ő elrakott, dolgozott rajta, stb. Eltakarítod az élete nyomait a világról, huss... Na most hogy még lehangolóbb, már-már gúnyos legyen a dolog, lehet azzal is szembesülni, mikor vki akár valami triviális dolgoban hirtelen meghal (pl. nem figyel és fejbevágja a busz visszapillantója... WTF), de nem tudom segít-e bármit.
-
-
"Ez számít normálisnak, hogy alig találkozunk vele."
Nyilván de mivel tabu a téma is így abszolút semmilyen formában nincs róla szó azon kívül, hogy elmész egy temetésre. Ez pedig semmiképp nem vezet ahhoz, hogy mondjuk bizonyos témákban előremutató diskurzusok születhessenek. Erre írtam, hogy az elidegenedés már megtörtént tehát az már nem oszt vagy szoroz, hogy valaki a házikedvencének a tudatát egy robotba tölti.btw. lehetsz már most is musk, vegyél egy kis ketamint aztán hajrá. kb. ugyanott leszel tudatilag mint ő.
-
Alusky
senior tag
Mivel drága már csak a gazdagabbak csinálnak koporsós temetést, megy mindenki krematóriumba, onnan meg fel a szekrény tetejére.
A halál meg persze nincs már velünk, nem fekszenek hullák az utcákon, mint a középkorban, meg nem hal ki a fél család 10 évente. Ez számít normálisnak, hogy alig találkozunk vele. A kisállattartásban meg rohadt nagy potenciál van, így robotika, IT terén is, csak megfizethetővé kell tenni az átlagnak is. Lenne lóvém biztosan beszállnék egy ilyen projektbe. Két legelső lépés a kinézet természetesebbé tétele és a megfizethetővé tétel, utána lehet az emlékfelprogramozással foglalkozni. Én lennék a következő kib#szott Elon Musk. Muhaha MUHAHA
Ha mégse én vagyok akkor se aggódom, van épp elég őrült nagyhatalmú zseni aki megcsinálja. -
Igen de már nem olyan értelemben van jelen mint mondjuk 100 évvel ezelőtt. Nincsenek járványok, háborúk ami minket közvetlenül érintene és így a halál már nem úgy van jelen az életünkben. Megbetegszel, bekerülsz a kórházba ahol vagy meggyógyulsz vagy meghalsz, ha meghalsz telefonon értesítik valamelyik hozzátartozód, aki felhívja a temetkezési vállalatot aki intéz mindent. Nem tudom mennyire lehet még gyakori pl. a nyitott koporsós temetés. A lényeg, hogy nincs közvetlen kontakt a halállal miközben igazából egy tabu téma is, ezért nem jutunk előre az eutanáziával se. A halál jobb esetben nem a mindennapok része ami nyilván jó viszont ezzel párhuzamosan megtörténik az elidegenülés is.
-
kilua
senior tag
Sony aibo? Vagy azt mi volt?
-
Jinxb1rd
addikt
Az ilyen videóknál mindig az jut eszembe, hogy jesszus, mennyi pénz elfolyt arra, hogy csak ezt tudja csinálni. Ami még semmire nem elég.
-
Alusky
senior tag
Luna, akkor ez nőstény.
Én látok benne potenciált, de majd ha már valami szőrborítással kutya alakúak lesznek. Nem az igazi kutyákat kiváltani, hanem amiket már eltemettél feltanítani az emlékeid és videók alapján, hogy ugyanúgy viselkedjen, mivel ez lehetetlen élőkkel.
-
ddekany
veterán
95% lódítás persze, mint minden ilyesmi. De ha csak alapvető mozgásról van szó, azt egy cickány is tudja, vagy akár egy rovar, nem szükséges hozzá egy emberi méretű agy. Plusz, bár az AI területen alkalmazott neurális hálók ötlete a természetből erred, nincs sok közük egy agyhoz. Akár az is lehet, hogy sokkal hatékonyabb megoldást találunk, mint ami a természetben természetes szelekcióval ki tudott alakulni.
-
JasL
őstag
Befektetőként szívesen megnézném, vajon mennyi igaz ebből
Nekem túl kicsinek tűnik az a gépkutya test ahhoz, hogy normális minőségű hardver és neurális hálózat fusson rajta mindenféle wifis kapcsolat nélkül. Tudjuk, hogy az emberi agy milyen tömör és hány agysejt van benne, ehhez egy tranzisztorokból álló mesterséges neurális hálózat szerintem nem férne el benne úgy, hogy azt hangsúlyozza, hogy igazi intelligencia van benne.
Új hozzászólás Aktív témák
it Emberekhez hasonlóan tanul és alkalmazkodik a svéd IntuiCell startup robotkutyája, Luna.
- Újszerű Samsung HW-R470 - 4.1-es hangrendszer wireless hátsó hangfalakkal és mélynyomóval
- Kedvező ár! Lenovo Yoga 260 laptop-tablet (12,5FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- Kedvező ár! Lenovo L380 Touch laptop (14FHD/i5-G8/8GB/256SSD)
- Kedvező ár! HP Elite X2 laptop-tablet (12,5 3K/i5-G7/8GB/256SSD/MagyarVilágítós)
- Kedvező ár! HP Elitebook 830 G5 laptop (13,3FHD/i5-G8/8GB/256SSD/MagyarVilágítós)
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Black & Decker töltőt keresek
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 105 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest