- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- VR topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
orbanka
csendes tag
Sziasztok,
én delphiben programozok, és SQL kliens-szerver programot írok. Delphiben van az ADOTable és ADOQuery objektum, amelyen keresztül tudom kezelni a táblákat, például egy új rekordot fel tudok vinni, módosítani tudom a rekordot, törölni tudok. pl:
ADOTable1.Insert;
ADOTable1.FieldValues['NEV']:=Edit1.Text;Ezenkívül vannak a szabványos SQL utasítások, mint pl:
INSERT INTO partnerek VALUES ('Fülemüle Kft') vagy
UPDATE partnerek SET partner ='Fülemüle Kft' WHERE cim='Budapest'
DELETE partnerek WHERE cim='Budapest'amit az alábbi ADOQuery utasítással tudok szerver felé elküldeni, pl:
ADOQuery1.SQL.Text:=' INSERT INTO partnerek VALUES (''Fülemüle Kft'') '
A kérdéseim:
- mi a különbség a kettő adatbevitel között, mármint
a.) a Delphis objektumos megoldás, vagyis amikor az insert és fieldvalues -zal viszek be egy új sort
úgymond közvetlenól a táblába,b.) és aközött, amikor az ADOQuery1.SQL.Text:='.....' utasítással a szervert kérem meg rá,
hogy végezze el a műveletet, és a szerver a saját berkein belül végzi el a műveletet?- miért jobb esetleg az egyiket használni a másik helyett?
- adódhat-e az egyikből valami programhiba, probléma, vagy valami adatintegritási hiba az adatbázisban?
- az SQL szerver melyiket szereti jobban?
- programozás szempontjából melyiket és miért ildomos használni?
- sebességben van-e különbség a kettő között?
- vagy talán a kettő teljesen ugyanaz, és teljes mértékben egyenértékűkösz
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged