Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- VHS, Betamax, Bakelit lemez, Compact casette és társai hívei IDE!
- Raspberry Pi
- Home server / házi szerver építése
- OLED TV topic
- CES 2026: újraértelmezte a billentyűzet fogalmát a HP
- Milyen egeret válasszak?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- DUNE médialejátszók topicja
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
dannynet
tag
Köszönöm ismételten a hasznos információkat!

Pénteken beszereztem a Trava által linkelt ,,SnowyWindOSX"-et, de sajnos miután kicsomagoltam a .zip-et, a kapott ISO DVD-re írásakor hibaüzenettel elszállt az Ulead és a Nero DVD író program is... ennek ellenére csak erőltettem a lemezre írást, aminek a következménye egy használhatatlan diszk lett.

No mindegy, megpróbálom újra levadászni ezt a ,,HavasSzeles" OSX-et, hátha ezúttal szerencsém lesz...
Más: kilencedik napja vagyok tulajdonosa egy Wind U100-asnak, röviden tartanék egy élménybeszámolót.
Nem akartam többet a 2,8 kg-os Asus K50AB notebookomat cipelgetni, mert szerintem hosszú távon nem bírta volna a gyűrődést, ráadsásul az akksija csak 1,5 órás működést biztosítottt wifi-s netezés mellett... Szóval az Asus noti asztali géppé lényegült, egyébként is nehézkes volt a hozzá csatlakoztatott kábeleket minden nap kihúzni-bedugni a szállítás kedvéért.
Korábban már volt egy Toshiba NB100-as netbookom, de azzal nagyon nem voltam megelégedve, mert pár hét használat után sem tudtam megszokni a pici, összezsúfolt billentyűzetet, ráadásul a processzor -az aktív hűtés ellenére- rendszeresen 110 C° fokra melegedett. Sajnos az akksija csak 2,5 órás működést biztosított wireless internetezéskor, úgyhogy eladtam a készüléket.
No elég volt ebből a sok blablából, bocsánat.

Szóval az egyik helyi számítástechnikai üzletben megláttam a Wind-et és nagyon megtetszett, főleg mikor megtudtam hogy a nagyobbik, hat cellás akkumulátorral van felszerelve, ami a akár 4,5-6 órás üzemelést is biztosíthat. Bár Pesten olcsóbb lett volna megvásárolni mint Pakson, de azért a 79990 Ft-os vételár nem volt annyira vészes.
Tehát a tapasztalatok:
Pozitívumok:
-nagyon kényelmes és használható méretű a billentyűzet, bár a számbillentyűk környékén hajlamos a hullámzásra,
-az LCD fényereje bőven elég, félgázon is kitűnően olvasható a képernyő,
-a telepes üzemidő is egészen kellemes, 4-6 órán keresztül használható egy feltöltéssel a netbook,
-a touchpad és az "egérgombok" apró méretük ellenére jól funkcionálnak,
-az én példányom bírja a 24%-os túlhajtást is. ^^
-az LGXFanTray alkalmazással csendben lehet tartani a ventilátort.Negatívumok:
-a beépített wi-fi kártya (Ralink RT2700E) sajnos nem áll a helyzet magaslatán. Az előző hordozható számítógépeim egyikének sem okozott gondot otthon a vezeték nélküli hálózatra kapcsolódás. Sajnos a Wind-nek lecsukott fedéllel (éjszaka zenehallgatáskor így használom a netbookot) akadnak problémái a hálózati kapcsolat fent tartásával.
-a 9 napos Wind hűtőventilátora időnként kezd "zörr-morr-kerrrr" hangokat hallatni; -azt gondoltam hogy ez csak a korai szériák hibája volt, nos tévedtem."Röviden" egyelőre ennyi tapasztalatot szereztem.

Új hozzászólás Aktív témák
- i7 11gen Lenovo ThinkPad T14s gen2 14" 4K UHD Kijelzővel!
- Core I7 4K OLED ERŐMŰ Lenovo P1 Gen3 ( I7 10850H 32Gb 1 Tb) Tervező/vágó/gamer - Nvidia 4Gb!
- Dell Precision 7560 i7-11850H / 32GB RAM / 512GB SSD / NVIDIA T1200 225.000 Ft
- Acer óriás laptop 17" 4GB RAM 500GB HDD DVD újszerű 91%-os akku!
- Dell Precision 5570 4K+ OLED Touch / i7-12800H 14C / 16-32G / 512G / RTX A2000 8G / IR FPR WS
- iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3993, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo IdeaPad Slim 3 15IAN8 Notebook
- LG UltraFine 4K és Smart Monitorok -30%
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3535
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest