- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- CES 2025: társnak tervezett robotokat prezentált a Realbotix
- Hobby elektronika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
- Androidos tablet topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SSD kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrbigfoot
tag
válasz Andrew4one #50 üzenetére
Értem. Akkor elkezdem őket méregetni, hátha okosabb leszek
Leleményes a Magyar... Sörösdobozokból építenek napkollektort... Újabb ok az ivásra emberek!! - Te má megint be vagy b@szva?! Kell a melegvííz... Nem látod mit meg nem iszok a családér???
-
mrbigfoot
tag
válasz Andrew4one #48 üzenetére
Huu.. az utolsó mondatodnak, a második részét nem értettem
Leleményes a Magyar... Sörösdobozokból építenek napkollektort... Újabb ok az ivásra emberek!! - Te má megint be vagy b@szva?! Kell a melegvííz... Nem látod mit meg nem iszok a családér???
-
mrbigfoot
tag
Sziasztok!
Van egy MSI K9VGM - V alaplapom, és egy amd athlon 64 x2-es procim. Namármost, ha be akarom kapcsolni, se kép se hang, csak két ilyen kattanás szerű hangot ad ki az alaplap és leáll. Viszont ha lehúzom a procinak a tápkábelét (gondolom az a négy pin-es csatlakozó az az) akkor nem áll le, vagyis forog a hűtőventi, de értelemszerűen így sem csinál semmit. Most az alaplap, vagy a proci a rossz?
Előre is köszönöm mindenki segítségét!Leleményes a Magyar... Sörösdobozokból építenek napkollektort... Újabb ok az ivásra emberek!! - Te má megint be vagy b@szva?! Kell a melegvííz... Nem látod mit meg nem iszok a családér???
-
Obi-1
őstag
Frissítettem a lapot 1.8-as BIOS-ra, azóta kernel pánikkal elszáll az Ubuntu, a Windows instabil. 2GB rammal jól működik, úgy tűnik.
Az alaplapi hálókártya viszont mintha stabilan működne a BIOS frissítés óta.
Only a Sith deals in absolutes.
-
Obi-1
őstag
Sziasztok!
2008 óta van meg a lap, a fenti problémák eddig nem érintettek. 1GB rammal ment, most nyáron tettem bele plusz 2GB-t, úgy is ment.
Viszont gondoltam, hogy a 2600Pro videókártyát le kellene cserélni, de olvasom, hogy csak a PCI-E 1.0 kártyákat viseli el a lap. Neten olyat is találtam, hogy PCI-E 1.0-ás BIOS-t lehet feltenni a videókártyákra, egy 8800-as nVidiára azt írták, hogy így működött.
Mi a legnagyobb kártya, ami elmegy a lapban?
Majd még itt érdeklődök.
Only a Sith deals in absolutes.
-
adax01
tag
Van nálam egy ilyen alaplap és az a baja ha a biost ujra resetelem akkor elindul de ha kilépek a bioszából akkor nem undul egészen addig míg nem resetelem.
Mi lehet a baja?
Ezt írjaki cmos cheksum erorr.Eldöntöttem befejezek minden elektronikával és számítás technikával kapcsolatos tevékenységet. Ez a végleges és meg másíthatatlan döntésem.
-
windlord
őstag
válasz Andrew4one #40 üzenetére
Szia!
Fixen pörög 2700-3000rpm közt...
Egyszerűen nem értem, hogy miért..4pines, tehát pwm -es a vezérlése. Az alaplapnak kellene vezérelnie.
Feltettem rá a 1.8 -as bios frissítést, azóta teljesen meg van bolondulva...Lenne nekem hozzá biosod?
-
Andrew4one
csendes tag
Szia Windlord! Én nem tapasztaltam ilyen jellegű hibát ennél a típusnál, pedig egy-két darab volt a kezem alatt. Általában ha a vezérlés hibás, inkább csökken a fordulat, vagy el sem indul a venti. Próbáld állítgatni a bioszt, esetleg másik venti vagy proci, gondolom ha a hőmérséklet lenne túl magas azt észrevetted volna...
-
windlord
őstag
Találkoztatok olyan hibával, hogy megállás nélkül 3000prm körül hajtja a lap a cpu coolert? Egy pwm 4pines ventiről van szó (gyári amd), a biosban be van állítva a 4pin cooler vezérlés.
A legfrissebb bios van a lapon... nem értem... -
gyuri152
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám van nekem is ezzel a lappal, hogy ha videokari van benne az nem ad képet. Próbáltam 3 kártyával is, az integrált az működik, és akkor is beindul ha van benne másik vga, akárhogy állítom a bios-t. 1.8-as bios van rajta. Szeretnék kérni használható tanácsot.Üdv
-
csyo
senior tag
válasz oroszszabi #36 üzenetére
más ramokkal próbáltad már? lehet ramhiba, vagy maga a ramslot is lehet sáros
Legyen szép a napod!
-
oroszszabi
csendes tag
Gyerekek! Olyan jellegű problémám van ezzel a lappal, hogy mostmár időnként többször megjelenik benne a sakktábla szerű kék- halál. Ezután csak adatvesztés és újraindítás jöhet. Természezes ez, vagy ki lehet találni valamit ellene? Illetve egy másik gondom is van vele: Egy merevlemezfigyelő (Santinel) van telepítve, és egyik napról a másikra kiírta, hogy elsőre csak az egyik lemezen, majd a következő napon a második lemezen is visszaesett a lemezek teljesítménye 67%-a, l00%os kondíció mellett. Amennyit sikerült kiokoskodnom belőle, állítólag az a nyűge, hogy az IDE DMA vezérlő uDMA 2-ben van. Én hiába kerestem, csak a csökkentett PIO- üzemmód és ez a mostani található . Sehol sem találtam UDMA 3- 4- 5-....stb.
Természetes ez? -
oroszszabi
csendes tag
Amennyiben aktuális még, akkor ha kéred, akár át is küldhetem!
-
csyo
senior tag
Sziasztok!
valakinek van ehhez a laphoz driver CD-je?
Nem igazán jött össze a driverek felrakása:-(Tud nekem linket adni valaki, vagy drivert WIN XP rendszerhez?
Azt ira ki, hogy "ehhez az oprendszerhez nem jó az Athlon64 telepitő"
vagy vmi hasonló...köszi
Legyen szép a napod!
-
csyo
senior tag
sziasztok!
ebe a lapba sima AM2 megy, vagy meg ybenne az AM2+ proci is?
Legyen szép a napod!
-
wildufo
csendes tag
válasz #54715584 #28 üzenetére
Hát énszerintem, ha olyan a hely, akkor lehet ki kéne probálni 2x2 giga nem-800MHz-essel.. hátha csak aza baja?
Aztán ha nem megy, jöhet mindneféle fogyasztóvédős dolog, ha nem veszi vissza a memóriát, mert végül is nem mondott igazat neked. Az MSI honlapján ottvan, meg a deszka könyvében is hogy: "- Supports a maximum memory size up to 2GB." De a jogi dolgokhoz nem értek Ugy oldom meg hogy mindig ismerősnél vásárolok.. de persze ezt nem mindenkiteheti
-
törölt tag
aaah
3 napon belul csereltettem a lapot
most menjek be az uzletbe, hogy de az elado azt mondta, hogy ebben menni fog a memoria es megse?
direkt ugy vettem lapot, hogy 2 ata vezerlo legyen benne es tamogassa a 4 giga ddr2 800 Mhz dualt...
nagyon bosszus vagyok most, hogy az eladora hallgattam[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
most olvasom: csak 2 giga memoriat lehet beletenni?
-
törölt tag
sziasztok,
ime a problema teljes egeszeben
vettem uj alaplapot, procit, memoriat
alaplap msi k9vgm-v am2
proci amd a64 x2 4800+
memoria 2x2 giga ddr2 800 mhz kingmaxamikor osszeszereltem a gepet es telepitettem volna a 64 bites xp-t, 5 perc utan leallt a telepito
ugyanez a hiba a vista mindket fajtajaval is
csak a 32 bites xp telepito hajlando elindulni a 4 giga memoriavalha 2 gigaval telepitek, minden rendszer felmaszik, de ha visszarakom a masikat is, a DMI update az successful de aztan behal indulasnal a gep a windows logo elott
kicsereltettem a memoriat es az alaplapot is...de ugyanaz a problema meg mindig
a memoriak kulon kulon mukodnek, akkor minden windows feltelepul, de 4 gigaval csak a 32 bites xp telepitoje birkozik meg, de legutoljara 3x kellet ujrainditanom a telepitot, ugy sikerult csak feltenni, viszont azota mint a villam, olyan gyors a gepem...mi lehet a problema?
szeretnek 64 bites rendszert hasznalni a 4 giga miatt
a 32 bites xp is jo lenne vegulis, megy a 3 gigaval is mint a szelvesz
a memoria 1.8 volton ketyeg, 1.9-nel meg birja a 32 bites xp telepito, 2 volt felett pedig melegszik a memoria
fsb-t nem piszkaltam
ram idoziteshez nem ertek, biosban nem is latok ilyen opciot
hypertransport opcio nincs a biosban, legalabbis nem talalom, nem is tudom mi az, de ajanlottak, nezzem meg azt is
csak azt engedelyeztem, hogy maxmemclock 800 Mhz, mert ha auton van, akkor 400 Mhz-t ir ki inaktivanbios frissitve marciusira, a tap pedig asszem 400 vagy 500 W-os, elvileg az sem lehet gond
van egy ata vinyo + 2 sata
van 1 ata dvd olvaso + 1 ugyanolyan iro
8600 gt, ami meg eroforrast zabalhat...szoval ha vki tudna tippelni vagy megoldast ajanlani, megkoszonnem...
nem szeretnek meg egy alaplapot venni meg pasztazni meg ilyesmik
valaszokat elore is koszi -
Detox!
senior tag
Háát, végülis lapcsere lett a dologból, nem találtam BIOS-t amivel kezelte volna. Amúgy tökéletesen műxik más VGA-val (76GT, 1950XTX, X800GTO stb.), de ezt sehogyse szerette. Gondolom a PCI-e 2.0 csati kavart be neki.
Már megvan az utód, köszi a segítséget!"Dobogóra kerülj, ne a bitófára!" || www.nightchild.hu
-
wildufo
csendes tag
Megnéztem a winflasht, kicsit más mint a MSIsetup.exe. Nekem 2008. márc 17-i 1.8as biosom van. Letöltöttem tegnap megint, és ezt a különbséget találtam: [link] A baloldali az amit én raktam fel, a jobboldali jött le tegnap. nem tudom van e jelentősége.
Soxerencsét a mütéthez
[ Szerkesztve ]
-
Detox!
senior tag
Végre valaki aki segít
Köszi,, igen tényleg hiányolt vmit kicsomagolás után, így csak Winflashel tudtam rátenni az új BIOS-t. Ami végülis sikerült, de mostmeg CMOS clear kell neki minden indítás előtt különben nem bootol be és csak sípol a deszka (szaggatottan). Most nem tudom hogy én szúrtam-e el vmit flash közben (Winflashel nem nagyon lehet..), vagy az 1.80-as BIOS-ban van a hiba.
Végeredményben ma viszem a gépet szakihoz (elsődlegesen azért mert sehogy se akarja működtetni a 88GS-t), másodlagosan az előbb említett hiba miatt. Jahh meg a net se jön be róla, ami flash előtt azért ment..
Mindenesetren KÖSZI tudósítok majd hogy mi alakult
"Dobogóra kerülj, ne a bitófára!" || www.nightchild.hu
-
wildufo
csendes tag
Végre valakinek tudok segíteni
A liveupdate elvileg úgy működik, hogy csak felrakod a LiveUpdate 3 szoftvert, és ha automatára állítod, minden szart letölt és frissít. Ezt böngészőn keresztül teszi, de csak IE alatt. Tehát ha így akarod használni, akkor vagy legyen laapértelmezett az IE vagy pedig amit Firefoxban megynit cím, azt másold át IE-be.
Ha csak bios updatet csinalsz:
A BIOS update ugy müködik, hogy kis csomagot tölt le, ami kitömörödik, elindul minden és kész.NADE!!
Így csak az 1.8-as bios jön le, aminek hibás a csomagolása. Nem működik simán.
A (C):\Program Files\Setup Files\MS-7253 v1.80\ jelenik meg, és ebben kell elindítani az MSIsetup.exe-t, csakhogy nincs benne.De én, ha akarod, feltöltöm valahová egy zip-ben azokat a fájlokat amik ha egy könyvtárban vannak, a fenti exe-t elindítva működnie kell.
Csak zárj be minden programot, bár majd fogja mondani mit zárj be. És persze majd ahol kéri, válaszd a "windows install-"t. Majd jön egy folyamatjelző, ha végigért, reboot és kész.
Elég izgis, de nekem működött az update az 1.5-ös és 1.7-es biossal is. (Innen van nekem MSIsetup.exe-m.)
---------------------------------
Amúgy az alaplap nekem kiváló, 4200+ X2-van benne meg 1G ram. Most azt keresem, hogy a két DDR2 slotba 2-2G ramot lehet rakni, vagy összesen bír 2G-t a lap. Mindenhol más van. -
Detox!
senior tag
Sziasztok.
Egy ilyen lapba pattintottam egy XFX 8800GS-t, de nem tudom rábírni hogy jelet adjon a monitornak.. Pörög a ventije, meg visít ha nincs rádugva a molex, de képet azt nem ad. Más lapokban hibátlan a kari. Az enyémen a gyári 1.0-ás BIOS van. Márcsak arra gyanakodhatok.. és bízhatok hogy egy újabb BIOS-al menni fog rendesen.
Kérdésem az lenne hogy pontosan hogy álljak neki a BIOS frissítésnek? (nem csináltam még). Olvastam hogy win alól is lehetséges. Sőt itt van egy live update funkció. Nem nagyon tudok angolul, de jól tévedek hogy ezzel egyszerűen megúszom a frissítést? (nagyon nem értek hozzá ..)
"Dobogóra kerülj, ne a bitófára!" || www.nightchild.hu
-
fkaresz
tag
Üdv!
Hanggal kapcsolatban a legegyszserűbb a Realtek honlapjáról letölteni az R1.71-es
drivert és nem lesz vele problémád, Vga ügyben meg ajánlatos a 1.70-es bios-ra frissíteni!Más:
Baráti körben raktam össze ezzel a lappal gépet és 232Mhz-es Fsb-vel szaladgál a Sempron 3000-es processzor benne (1600Mhz helyett 1856Mhz-en). Negatív tapasztalat hogy hiába adok a memóriának több feszültséget mégsem hajlandó magasabb frekvencián üzemelni.
(A-DATA 533Mhz-es modul.) Nálam MSI K9N-SLI lapban 2,15v-on 800Mhz-en szaladgált 4-4-4-12-2T-vel. Az is igaz, hogy a két lap illetve chipset nem egy kategória. -
sanyi150
tag
Sziasztok!
MSI K9VGM alaplaphoz tartozó kézikönyvet vennék. Ha valakinek véltelenül megmaradt a könyv, vagy elhalálozott az alaplap, akkor átvenném az árván maradt dokumentációt.
A postát is fizetem, ha szükséges.
-
Ra3
őstag
elegem van ebből a lapból, ismerősnek telepíteném, frissen vett gépre, és a cd-n kapott driverekkel egyszerűen nem indul a hang, kezd elegem lenni, már mindent leszedtem hozzá, de egyszerűen nincs hangeszközt ír. a hozzá kapott ati vga-tól meg randomszerűen fagyogat, de ezt tárgyalták más topikokban is.
''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
sanyixXx
senior tag
van vkinek tuningtapasztalata ezzel a lappal? x2 3600+ vagy 3800+ menne bele
Rumot minden pohárba! | https://rumnagykovet.hu/
-
ftc
nagyúr
[link]
1 award van róla... -
ftc
nagyúr
Linux nem hajlandó felkúszni rá....az utolsó 2006 Mandrivához van....amit természetessen nem lehet felrakni 2007-re...binárissan meg nem adták ki a meghajtó programot....
-
Anor
csendes tag
Nincs ezzel a lappal semmi más gond én nem nézem le, ajánlom mindenkinek aki ebben gondolkodik - ára miatt mindenképp - kivéve aki skype videóhívást akar használni például a munkájához - legalább is egyenlőre -
K8M890CE Chrome9 van benne.
[Szerkesztve]Az értelem csodákra képes. A hiánya mindenre! - V.H.
-
Anor
csendes tag
válasz LALA_kiraly #6 üzenetére
Minden más müxik atom stabil a skype hang is müxik csak a video hívás problémás - bele hasítottam egy piciájexpresszes 7600gs-t azzal müxik.
-
Anor
csendes tag
válasz LALA_kiraly #4 üzenetére
Semmi extra, automatikus újraindítás kikapcs, másik gépről skype hívás - kapcsolat megvan, saját video indítása a másik gépről - erre szétfagy
Az értelem csodákra képes. A hiánya mindenre! - V.H.
-
Anor
csendes tag
Azért illusztrálom
[link]
kékhalál mátrix stílusban
-
Anor
csendes tag
Ha valakinek van ilyen lapja legyen szíves próbáljon már ki egy skype videohívást és tegye közzé tapasztalatait! - Előre is Köszi
Az értelem csodákra képes. A hiánya mindenre! - V.H.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Tőzsde és gazdaság
- CES 2025: társnak tervezett robotokat prezentált a Realbotix
- Autós topik
- Revolut
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Napelem
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- ASUS P8B WS Alaplap+Xeon E3-1240+16 gb ddr3+tuning hütő
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- Samsung 8GB DDR3 1600MHz M471B1G73DB0-YK0D0
- 256GB 2400T (8x32GB) SAMSUNG DDR4 RDIMM ECC memória - 10e Ft / modul!
- 7 gen i5 félkonfig ASUS PRIME B250M-A+i5-7400+8gb DDR4
- Kingston HyperX Predator RGB 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz
- Kingston HyperX Predator 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz
- Új, felbontott Kingston FURY 32GB (2x16GB) KIT DDR5 6000MHz CL36 Beast White RGB EXPO - 10 év gari!
- Új, felbontott Patriot Viper Elite 48GB (2x24GB) DDR5 6000MHz CL36 RGB TUF Gaming XMP - 10 év gari!
- INGYEN FoxPost! Új G.SKILL 64GB (2x32GB) KIT DDR5 6000MHz CL30 Ripjaws M5 RGB White - 10 év gari!