Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
berVi
senior tag
nyilván képekre ez ugyanúgy igaz. de én ebben a témában nem vagyok érdekelt
ami olyan, azt png-be mentem általában. de pl. fotókkal 100%, hogy a büdös életben semmi utómunkát nem fogok végezni 
amúgy meg nem megenni szoktam
pl ahogy az előbb felmerült, kiírom CD-re, de lehet még vágni, mixelni, szerkeszteni ... -
berVi
senior tag
"a FLAC -> mp3 miért nonsense?"
veszteség. hallgatásra elfogadható, másra nem
"ugyanazt, mintha az eredeti CD-ről tömörítenéd mp3-ba,"
a CD-imet sem mp3-ba tömörítem
"nincs nagyobb minőségromlás, csak ami a formátum velejárója."
most komoly? mondj még ilyen bölcsességeket

"Ellenben veszteségesből veszteségesbe tömörítve
2x nyirbálod meg a hasznos jelet."ja értem. tehát 1x még szabad, 2x már nem

-
berVi
senior tag
1. veszteségesről veszteségesre (tehát pl. mp3->ogg) tömöríteni abszolút nonszensz.
2. veszteségesről veszteségmentesre (tehát pl. mp3->flac) tömöríteni abszolút nonszensz.
3. a flac-okat (ha azok eredetileg is flacok voltak, nem a (2.) szerint) mindenképp hagyd meg, gépen hallgatni jó.
4. hordozható kütyüre veszteségmentest (tehát pl. flac) tenni szintén nonszensz, kivéve ha teli vagy hellyel, ami nem szokott előfordulni
5. ha a hordozható kütyü csak mp3-at játszik le, akkor lame -V3 --vbr-new (pont most jött ki lame-ből a legújabb kiadás 2 év után), nem érdemes cbr-rel tökölni. ha oggot is lejátszik, akkor a legújabb aotuv-vot használd, szerintem -q5 fölé fölösleges menni.
6. aac felejtős
-
berVi
senior tag
válasz
zLegolas
üzenetére
ez érdekes régen nem ez volt se a cím se a dizájn

no mind1. ez amit leírtál teljesen jó, csak azt nem írtad oda, h ez úgy nagy általánosságban senkit nem érdekel, hiszen már ott kezdődik az illegalitás, hogy egy cd-t feltesz netre a másik meg letölti - a hordozó már csak hab a tortán. -
berVi
senior tag
válasz
gelbelex
üzenetére
''az igaz, hogy továbbfeldolgozási célokra alkalmasabb a magas bitrate-ű (320 kbps) mp3, mint az ugyanolyan vorbis.''
gondolom arra gondol, hogy sok program csak ezt támogatja, tehát ha valamit szeretnél vele csinálni, át kell konvertálni - > veszteség. persze ez nem feltétlenül igaz, általában inkább keresni kell: vágáshoz ott a musicutter mp3directcut helyett, djzni meg ott a traktor virtualdj helyett, stb stb. -
berVi
senior tag
válasz
raszputyin
üzenetére
hm, nem teljesen tiszta. szóval vmivel (EAC,CDex v akármi) felmásolom a cd-ről wavban a zenét, aztán ezzel a venc.exe-vel összenyomom, és az nekem jó?

és ezek a dll-ek kellenek? ha igen, minek tették külön?
-
berVi
senior tag
engem a kompatibilitás már nem érdekel. úgyis csak gépen hallgatom, ja meg 6230ason. de arra úgyis csak max 10 szám fér, ha nagy riktán frissítem a cuccot, azt az 5 percet kibírom, amíg cdexszel átnyomok pár számot mp3ba.
én már csak ien vok, sztek abban a tudatban lenni, h a lehető legjobbat hozom ki a dologból. és vki írta is itt vagy máshol, h a hallás fejleszthető.
ezzel nem tudok egyet érteni, lehet, hogy ugyanazon a bitrátán talán picivel nagyobb az ogg (de erről igazából fogalmam sincs, lehet h pont fordítva, a lényeg h nem túl nagy az eltérés), de ugyanolyan bitrátán ogg jobban szól mint mp3.
[Szerkesztve]
ja és még valami. amikor először hozzászóltam ehhez a témához (kb. 30 fele), akkor nekem se volt fogalmam róla. mindent el kell vhol kezdeni...
[Szerkesztve] -
berVi
senior tag
sziasztok
nekem og jön be, mostmár mindent azzal nyomok de ezt már írtam is (ismétlés a tudás anyja....) nem is ezért írok
hanem azért, hogy frisstsem a linkeket, minden amit ide beküldtem megtalálható egy helyen
Bővebben: link
a cdex, a magyarítás hozzá, és a spektrumanalízis.
cheers -
berVi
senior tag
ha még érdekel vkit, kész a cdex magyarításom

[Szerkesztve] -
berVi
senior tag
erre nincs aranyszabály pontosan, csak annyit kell tudni, hogy az ogg valamivel alacsonyabb bitrátán szól ugyanúgy, mint az mp3, vagy jobban fogalmazva, az ogg azonos bitrátán jobban szól.
talán ezt érdemes megnézni:
128kbps-hez pl. sztem kb. q3-as beállítás felel meg (ami elvben kb. 112 kbps). CDex tud konvertálni ogg-ból mp3-ba és vissza is. Nem tudom, mennyi a veszteség, meg igazából ilyesminek nem is nagyon van értelme, egyik veszteséges formátumból másik veszteségesbe konvertálni. Azért mert átkonvertálod ogg-ba nem fog jobban szólni
[Szerkesztve] -
berVi
senior tag
az anno készített spektrumanalízisek url-je megváltozott, mostantól itt érhetők el:
Bővebben: link![[kép] [kép]](http://bervi.uw.hu/misc/cdex.jpg)
a kép szintén át lett téve, mostantól itt van.
remélem a szöveg nem tűnik el alatta.
akkor az elírás? mert mint mondtam készítek hozzá magyarítást, de akkor ezt kijavítom Forecd J-Stereora, ha már a joint stereo is J-Stereo. -
berVi
senior tag
ajánlom figyelmedbe :
''Winamp 5.02 - A popular, free audio player that now supports playback of m4a/mp4 files. Encodes to .m4a files with CD ripping feature.''
...
''Nero 6 - A complete CD/DVD burning application that also supports MP4 audio file playback/encoding including HE AAC files.'' -
berVi
senior tag
''m4a is the file extension attached to names of files using the MPEG-4 Audio standard. The preferred extension for any MPEG-4 file is mp4, which is also mentioned in the MPEG-4 standard. Apple started using the m4a extension in their iTunes software to distinguish between MPEG-4 Video and Audio files. Currently, most software that supports MPEG-4 Audio (Advanced Audio Coding) also supports the m4a extension.
When these files have digital rights management restrictions applied to them, their extension are changed to m4p, the p standing for protected.''
és még ez is itt van: Bővebben: link
[Szerkesztve] -
berVi
senior tag
up
-
berVi
senior tag
csináltam még pár összehasonlítást.
CDex-es ogg fájlok összehasonlítása
EAC-es ogg fájlok összehasonlítása
CDex Q8-as ogg vs. EAC Q8-as ogg
CDex Q9-es ogg vs. EAC Q9-es ogg
CDex Q10-es ogg vs. EAC Q10-es ogg
Mindent összevetve úgy néz ki, hogy a Q8-as a legjobb választás. Már csak ha a minőséget nézzük, a legjobb a három közül, helyen megelőzi, arról nem is beszélve, hogy a mérete ennek a legkisebb. A fájlok mérete:
CDex Q8.ogg: 8,66 MB
CDex Q9.ogg: 10,6 MB
CDex Q10.ogg: 14,5 MB
EAC Q8.ogg: 8,7 MB
EAC Q9.ogg: 10,7 MB
EAC Q10.ogg: 14,6 MB
A programok között pedig ha azt a részét közelítjük, hogy melyik rippeli fel a fájlokat tisztábban, akkor egy nem túl régi cd-nél biztos, hogy mindegy, ezt már kipróbáltam, mindkét progival felmásoltam egy számot, és a wav-okat összehasonlíttattam cdex-el, nem talált különbséget. Tömörítésben úgy tűnik, CDex a jobb, Q8-ban legalábbis mindenképp, a többiben a különbség igen kicsi. A mérete a CDex fájloknak kisebb, de sztem ez ilyen mértéknél nem a legfontosabb. Úgyhogy cdexre, ogg q8-ra fel
jah amúgy most készítek hozzá magyarosítást, ha érdekel vkit
. jó kis progi. kár h nem fejlesztik tovább...
[Szerkesztve] -
berVi
senior tag
nna megvannak az eredmények, elég érdekesek szvsz, vagy csak én toltam el vmit, de össze biztos nem kevertem őket, többször ellenőriztem
------------------------------------------------------------------------------------------------
első kép versenyzői: Bővebben: link
program: EAC
1. wave
2. mp3, CBR 320 kbps, jó minsőség (EAC-ban ez a legjobb), LAME.exe 3.96
3. ogg, Vorbis-tools, oggenc.exe v.1.0.1, q=8
3. ogg, Vorbis-tools, oggenc.exe v.1.0.1, q=10
------------------------------------------------------------------------------------------------
második kép: Bővebben: link
program: CDex
1. CDex wave
2. mp3, VBR default, stereo, 192-320 kbps, q=0(best), sample rate 48000, LAME v1.30 engine 3.92 MMX
3. mp3, CBR, stereo, 320 kbps, q=0, sample rate 48000, LAME dettó
4. ogg, Ogg Vorbis DLL encoder (libVorbis 20020717), q=10
a szám, amit teszteltem, egy tucisabb fajta, a címét nem tom, de letöltheted itt:
[Szerkesztve] -
berVi
senior tag
végigolvastam a topicot, és jóval okosabb lettem

as helyzet hogy mostanában ötlött fel bennem is, h mivel kéne megoldani, h a a zene a legjobb minsőgégű legyen, de ne is legyen tú nagy. az már egyértelmű, hogy ogg-ban célszerű tömöríteni. most telepítettem fel auditiont, azzal próbálok vmi hasonló spektrum analizálást végezni, csak még újraindítom a gépet. egy pár formában kipróbáltam, következő hsz-ben közlöm az eredményeket
Új hozzászólás Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Hardcore café
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autós topik
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Arc Raiders
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Dell Latitude 7410 Intel I7-10810U Refurbished - Garancia - Akció!
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- AKCIÓ! Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Kék -12 hónap JÓTÁLLÁS - Kártya független, 100% gyári Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4188, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
csak dráááága 
ami olyan, azt png-be mentem általában. de pl. fotókkal 100%, hogy a büdös életben semmi utómunkát nem fogok végezni

![[kép] [kép]](http://bervi.uw.hu/cdex.jpg)