Új hozzászólás Aktív témák

• pabadam

aktív tag

Helló.

Először is, szerintem a 300 kb per sec akár MP3-ban, akár OGG-ban bőven elég, ém már a 190-eset se nagyon tudom megkülönböztetni a CD-s wav-tól. Tehát ha ilyen magas bitrátában mozogsz, akkor

azért OGG, mert az kevesebb helyet foglal és ''állítólag'' szebben szól.

és

azért MP3, mert elterjedtebb.

OGG-ban ugyanis kevés letölteni valót ismerek, főleg az elektronikus zenével foglalkozó portálok nyomatják, Mo.-n ilyen a tilos.hu és a chi-recordings.com, itt elég fain-os zenék vannak, főleg OGG-ban. De ha a jazz és a klasszikusok közelebb állnak hozzád, akkor azokat tényleg érdemesebb magasabb bitrátán nyomatni, mert különben nagyon ratyin fognak szólni. (sőt, szerintem ezek hallgathatatlanok tömörítve)

A DVD lejátszók többsége MP3-as, és itt szó esett a varible bit rate-ről, nos ilyen MP3-ban is van, szóval a kérdés az, hogy az ilyen asztali gépek a vbr-es MP3-at is viszik? Ennek utánanézhetne valaki.

OGG-os dvd lejátszót valóban főleg a KISS gyárt, az összes típusa viszi (asszem). Viszont más gyártó nem nagyon, vagy ha mégis, akkor nem lehet kapni itthon. (pl. németben ott van a Yamakawa)

Új hozzászólás Aktív témák