- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Tápválasztás PC-hez: ne ezt rontsd el – Tech Percek #8
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Panasonic LCD és LED TV-k
- 3D nyomtatás
- Modding és elektronikai kérdések
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
-
PROHARDVER!
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
stemplar07 #27798 üzenetére
Légyszi ha több hsz-re reagálsz egymás után akkor azt szerkeszd egybe. Köszi
-
Tulku
veterán
válasz
stemplar07 #27797 üzenetére
Ez nekem marketing duma...a kérdés amit S feltett; miért alkalmaznak akkor kétféle eszközt?
Nem előnyösebb lenne azonos teljesítmény, paraméterek mellett a kisebb fogyasztásút preferálni minden eszközön? -
stemplar07
őstag
az LG-V10 -ben a SABRE9602 erősítő nem kapcsolható HighGain módba, (gondolom aku takarékossági okokból ..) automatikusan low-ba marad 50 ohm alatti fülesnél. De 50-600 ohmig érzékeli, átkapcsol High-ba .
1,Elé tettem egy fordítót (6,3-3,5), auxban marad 50 ohm alatt és + 20% erősítést ad le.
sokkal dinamikusabban szól.
2,Ha egy impedancia növelőt teszek a füles elé (75 ohm) felemeli HighGain-be olyan dinamikával, hogy a hangerő 75 egységből max 25-30 -on hallgatható .( torzítás nélkül természetesen ) így már gondolom a 122dB is kipréselődik . ( ha jól emlékszem ez már a FiioX3K környéke , természetesen a V10-en a line out, és alacsony szintű kimenet nem hasonlítható össze mert ebben a Fiio mérföldekkel jobb !)
mindez egy Audiotechnika ATH-AD900x -el (ami 38 ohmos) tesztelgettem -
stemplar07
őstag
válasz
#16820480 #27794 üzenetére
http://www.businesswire.com/news/home/20150108005016/en/ESS-Technology-Introduces-SABRE9602-CES-2015-World%E2%80%99s#.VhFA40KpfRg
ESS Technology Introduces the SABRE9602 at CES 2015: The World’s Highest Performance Headphone Amplifier with 122dB SNR, -123dB THD and Integrated Output Switch
Audiophile High Quality Sound to Headphones in Mobile Devices
,,...Robert Wong, vice-president of marketing and worldwide sales for ESS Technology, said, “Existing mobile HiFi audio systems use external audio switches to minimize voice-mode power consumption. Unfortunately, these external switches also cause severe HiFi-mode performance degradation. The SABRE9602 integrates a unique lossless switch (patent pending) to deliver the highest quality audio with no performance loss all the way to headphones. Now for the first time mobile audio systems can have both the best HiFi audio performance without sacrificing voice-mode power consumption...”kb, választ adnak a kérdésedre ( gondolom a fejhallgató erősítőhöz (amely alacsony fogyasztású),,illesztett DAC pedig az ES9018k2M,.. bár hozzáteszem ,nem vagyok műszaki szakember ..
az ESS oldalán egyre több ilyen telefon átható együtt ezzel a 2 áramkörrel.
-
törölt tag
Oké, de akkor minek csinálnának két külön változatot? Mármint ha hangban azonos, és a k2m kevesebbet fogyaszt, akkor mindenki használhatná azt. Biztosan kell legyen valami különbség köztük. Inkább az van, hogy nem lehet igazán objektven összehasonltani, mert nem is kerülnek azonos kategóriájú cuccokba.
Bodz: Mert nem te kapsz ilyen szövegeket fordtásra úgy, hogy nem módosthatod a tartalmat
-
Bodz
nagyúr
válasz
stemplar07 #27780 üzenetére
Sirok a szövegtől...
-
bozont
veterán
"Csak" a K2M, bár nem tudom ez valójában mekkora hátrány a simával szemben. Mondjuk nem is a hangja miatt vettem a Pro 5-öt, de érdekes extra, ami akár jól is szólhat. Meglátjuk mennyi a marketing benne.
-
bozont
veterán
válasz
Bukk900 #27785 üzenetére
Nah, az X7-ben meg ugyanaz a dac+amp páros van mint az új telefonomban.
Persze nem várom hogy úgy szóljon, de kíváncsi vagyok már mit tud (ma érkezik elvileg). Mondjuk ha szól is olyan jól mint az X3ii, akkor is marad az utóbbi az usb dac miatt, na meg a vonalkimenetet is használom néha.
-
Bukk900
őstag
Akit érdekel a Fiio X7 belseje, itt lefényképezték rendesen, [link]
(#27775) stemplar07: jó lett ez a V10, kíváncsi lennék, hogy hasonló cuccokkal szerelt külső eszközzel (ES9018k2m + SABRE9601) mit lehetne elérni egy átlagos telefonnal.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
detroitrw #27783 üzenetére
hát magasságra kb 1ujjnyival kisebb, mint a 4" telón, szóval pont jó, ugyanakkor természetesen lehetett volna kompaktabb is, mert a gombok részét eléggé széthúzták, de egyáltalán nem zavaró számomra. Kijelzője baromi jó, tökéletesen olvasható (majd napfényben is kipróbálom holnap
)
-
detroitrw
addikt
válasz
K1LLMy53Lf #27777 üzenetére
Szimpi nagyon
nem túl nagy? -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
stemplar07 #27778 üzenetére
habár nem sok lejátszót hallottam még, de így elsőre azt mondom, hogy nem véletlen a hype. Amiket eddig hallottam azoknál bőven jobb, részletességben, térérzetben stb. Kár, hogy itt a környéken nincs egyik ajánlot lejátszó sem ebben az ársávban, hogy össze lehessen vetni
-
stemplar07
őstag
válasz
K1LLMy53Lf #27777 üzenetére
a Head-fin,, jókat írnak róla
-
krx21
nagyúr
válasz
stemplar07 #27773 üzenetére
Belakni ezt nem fogom, kölcsönbe van, demó példány... A szoftvert megnézem...
-
stemplar07
őstag
X3K nos nagyon szerettem !! a hangját is , tényleg Én pl FiioX3 v1. után (Wolfson) a Fiio3K- tartottam szárazabbnak,és aztán rájöttem, hogy csak precízebb . Audiotechnika ATH-AD900x amivel mindhárom DaC-ot hallgattam.. tehát a HiFi lánc vége ua.
V10 , és mind mindent esetleg ,kalibrálni szokni kell , szerintem még precízebb mint a FiioX3K ! nem ,,csilingel annyira ,, viszont Flac-ot hallgatva bármit tehetsz vele egy Androidon .. színezheted , vagy natúr hallgathatod
, nem bántam meg .
Valamint DSD-n is szebben szól , van olyan ismerősöm ,aki AK-240 mellett használja, és azt egyre kevesebbszer :-) ..az Ak-t ..ez azért valami ...
Nem tarom csodának, de az az Ess Sabre nem hazudik akár a 32 bit DAC (ESS 9018C2M), akár az erősítőt nézem .(.SABRE9602 - 122dB SNR, -123dB THD. ) Tudom, nem mindegy mi veszi körül a pár dolláros áramköröket .. :-)
Számomra egy volt a lényeg a ,,svájci bicska,, A HiFi ről nem lemondva ..csak egy eszközt kell hurcibálnom , töltenem..stb és ezt úgy ,hogy nem egy ,,egérmozi kijelzőn,, tekergetem a gombot , és a telefon rész is kiváló !Kompromisszumokkal, de a másik oldalon kompenzáló , kiváló hangú eszköznek tartom .
( nem csodálkoznék ,ha iPhone /Samsung 7 jövőre 32Bit DAC-vel jelennének meg..) -
Tulku
veterán
válasz
stemplar07 #27773 üzenetére
X3k-hoz képest a V10 milyen hangkép?
Azt olvastam hogy részletes de kissé lélektelen persze az analitikusságra értik...alá tudod ezt támasztani, vagy ettől eltérő véleményen vagy?Mi a hangkeltő a fülben (fejen)?
-
stemplar07
őstag
Tidal , online előfizetéses streem szolgáltatás, Flac(CD) 1141 kbps minőségben ,Jay-Z tulajdona, jelenleg a legjobb minőségben szolgáltat , mivel az X7 android 4.4.4 -en megy gondoltam működhet..max 3 eszközön használhatod , a High-Rez 3000 ft/hó letölthető, offline zenetár lehetőséggel.
http://tidal.com/hu
az USB DAC milyen rajta ? én ezt az egyet hiányolom a V-10 ről ..amúgy a FiioX3ii-t el is adtam, tökéletesen megfelel a V-10
..Majd ha belakod az X7-et írhatnál róla , Flac, különböző felbontásokon, DSD, stb,
menü, akuidő..
-
krx21
nagyúr
válasz
stemplar07 #27769 üzenetére
Az nem tudom, micsoda. Van rajta valami fiio store, onnan feltettem egy másik lejátszót, de rögtön töröltem is...
-
arcszesz
aktív tag
válasz
crazygamer #27770 üzenetére
Csodák ezen a téren nincsenek. Ruizunak a hangja is olyan mint az ára, nem ajánlott. Ha teheted jobbat vegyél pl. xduoo x2-t, az már egy számmal jobb a clip+nál.
-
crazygamer
tag
Jelenleg Sansa clip+ t használok, meg vagyok vele elégedve (pláne amióta rádobtam Rockbox-ot), páromnak vennék lejátszót és nézegetem a Ruizu x02-x08-x10-eket külföldről. Van valakinek tapasztalata róluk? Hangminőségben mennyire jobb/rosszabb a Sansa-mnál?
-
stemplar07
őstag
Új versenyző a ,,svájci bicska kategóriában ,, LG-V10 (32bit DAC)
V10 Sabre DAC ( SABRE 9018) + ( SABRE 9602 )erősítő ,,... dynamic range up to 127dB and THD+N (total harmonic distortion plus noise) of -‐120dB HighGain ...,, DSD64/128 readyhttp://www.head-fi.org/t/782706/lg-v10-new-ess-chipped-flagship-android-phone-from-lg
http://www.androidauthority.com/best-of-android-2015-audio-660588/...FiioX3ii - is van, hááát .. tesztelgetem eddig nagyon jó .. + telefonnak sem utolsó ..(64GB tár, 4GB RAm 200 gb bővíthető stb.. )
-
krx21
nagyúr
Már pár napja próbálgatok egy Fiio X7-et... (Shure Shr1540-el) A készülék kézbe tarva igazán prémium érzés. Nekem az első fiio ami tetszik mint darab. Nagy és szép képernyő, remek kezelés. Hangra első benyomásra: igen ez olyan amit még nem hallottam, könnyebb és részletesebb, hidegebb hangú mind a DX90... Aztán kicsit túl soknak éreztem a füllemnek a magasokat. 2-3 nap után megszoktam, sőt figyelve élvezem... Visszatérve a Dx90-re, fátyolos hang fogadott, több mélyel, kevesebb magassal. Váltogatva az X7-et és a Dx90-et, bizony a X7 sokkal tisztábbnak, felül nyitotabbnak hat. Kevesebb a mélye egy kicsit, de kontrolláltabb, pontosabb. Úgyhogy szerintem sokaknak érdemes erre a lejátszóra oda figyelni... Összeségében a Dx90-et megeszi reggelire...
Az EQ 10 csatornás és a különlegessége, hogy igen ez még használható is, nem vettem észre, hogy különösen rontott volna a minőségen. Érdekes, hogy csak a manual a jó, a gyári EQ profilok testre szabva is pocsékok, valamiért egyik sem szól jól. Javítandó még a készüléken (ez még beta példány), hogy kissé indokolatlanul melegszik (kis teljesítményen is) és az egyenlőre biztos, hogy nem lesz üzemidő bajnok...
Amit tudok, alig várom az estét, hogy halljam a hangját...Kiváncsi vagyok esetleg Ti milyennek vélitek összevetve egy komolyabb AK-val...
-
arcszesz
aktív tag
válasz
K1LLMy53Lf #27765 üzenetére
Akkor másra gondolunk. Ha a menűben lépkedek a számok között, van egy jellegzetes hang ahogy pozicionál. Retro fíling, eszembe juttatta az első CD-s mp3 lejátszómat, amit még a múlt évezredben használtam
-
arcszesz
aktív tag
válasz
K1LLMy53Lf #27763 üzenetére
volt vmi furcsa számok váltása között
Az nem a ruizu-nál volt? Annál én is észrevettem
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Bukk900 #27762 üzenetére
nem tudom már mi volt pontosan, majd valamikor megpróbálom megint DAP-ként, mert így emlék alapján elég csalóka lehet a dolog ugyebár, de az tuti, hogy volt vmi furcsa számok váltása között
Egyébként, ha esetleg valakit érdekel xDuoo "valós mérések alapján" 200mW@ 32Ohm tud (Head-Fi fórum, persze nem tudom mennyire "elfogadott a head-fis infó
). A hivatalos weblap szerint ugyebár 250mW@32Ohm
-
Bukk900
őstag
válasz
K1LLMy53Lf #27745 üzenetére
Én akkumulátorról használom a Musiland 04-et, nincs semmi idegesítő hang számváltáskor. Viszont a kezelőgombok hangosan kattannak, az lehet zavaró a külvilág felé.
-
törölt tag
-
válasz
Peat;) #27753 üzenetére
Szerintem meg ez (amivel baj sincs, a véleményedet fogalmaztad meg), de ha nem akkor elnézést, nem akartam én semmit beleérteni, ami nem volt benne
Alapvetően nincs baj a DX50-nel, de ahogy sheratan is megfogalmazta: erős már a konkurencia és az X3K olcsóbb is, kisebb is (szerintem jobb hangú is)
(#27757) Tulku az X5-nek egy baja van: viszonylag nagy és nehéz (azaz kettő, neked kicsik a betűk rajta). De a többivel egyetértek: én is azt venném.
-
Tulku
veterán
válasz
#16820480 #27756 üzenetére
Igen...mindenképp ajánlott meghallgatni....dx50 egy igen meleg hangú játékos sok színnel, x3k sokkal analitikusabb, szárazabb...első blikkre a dx50 élettelibbnek tűnhet sokaknak...
Én persze ezek közül az X5-öt ajánlom...
Az a 1792 dac nagyon szépen adja elő a dolgokat, az erőlködő is példás, rendeben van, annyiért nekem egyértelműen best-buy a dap kategóriában...ha figyelembe vesszük hogy akár 90-ért megvásárolható akkor ennek közelében nem találunk ilyen hangú versenyzőt...és azért nem mindenkinek van 150-300 ezer forintja ilyen hobbira (persze 90 ezer sem a filléres kategória...)
X5-öt mindenképp ajánlom erősen....
-
törölt tag
válasz
Peat;) #27753 üzenetére
Nem lett szar a DX50, csak azért sokat változott a piac. Kezdetnek ott az a tény, hogy amikor indult olyan másfél éve, akkor nagyjából 60 körül volt, és az egyetlen konkuráló modell a Fiio X3 (első generáció) volt, aminek a hangja sem sikerült jól, és éppen kicsit volt olcsóbb csak. Most majdnem 90 ezer otthon a DX50 ára, ennyiért Fiio X5 mk1 kapható már, nem is beszélve az X3k-ról, ami szintén jó hangú lett (bár sokkal semlegesebb a DX50-nél). És akkor ott vannak a feljövő kínaiak, az xDuoo, iHifi, Cayin és társaik, elég jó hanggal és elég jó árakkal.
Egyébként az iBasso/Fiio vs. Sony/Cowon témában szerintem még nem is a hang az igazi különbség, hanem a szolgáltatások. A kommersz lejátszók jó rész nem bővíthető memóriával, illetve hiányoznak az olyan plusz funkciók, mint az USB-DAC, vagy digitális kimenet, lin-out és egyebek.
-
törölt tag
Sony SRF szériát vagy valami hasonlót keresgéltem [link], de sehol sem találtam már ilyeneket nálunk. Értem én a nagy minőségi zenehallgatást, de azért egy FM vagy DAB rádió még beleférhetett volna ebben a kategóriában. Most a Fiio X3 II mellé majd hurcolászhatok egy jó nagy darab rádiót, ami szerintem messze nem portable méret. Némelyik inkább már táskarádió és egy kézikocsi kell a szállitásához, mert kézben tartva nehéz és korlátozza a mozgást.
-
törölt tag
válasz
Peat;) #27753 üzenetére
Ezt én is megéltem már itt a fórumok között témázgatva ezt-azt.
A Sony-t használtam éveken át, de még most is elgondolkodtatott a Sony NWZ-E474B 8GB mp3-as lejátszó. A maga módján az NWZ-E383 is hallgatható darab volt, de az anyagminőségre nem forditanak kellő figyelmet. Karcosodásra hajlamosak és nagyon hamar elkoptak és a tárcsa recsegős és pontatlan lett mielőtt elromlott. Olcsóbb katagóriában viszont az elfogadható hangminőséget nem tudták megtartani, mert a nagy kedvenc NWZ-B152F természetes hangzása után az NWZ-B183F utódnak a hangminősége nekem egyáltalán nem jőtt be. Ettől függetlenül Sony-t én is ajánlottam akkor régebben amikor még jobb minőségű cuccok voltak jó árazással. Most Fiio X3 II árának a környékén vagy több pénzért már nem venném meg ezeket a konzumer márkákat (Sony és Philips), de azért az FM rádió hiányzik a Fiio X3 és iBasso DX50 készülékekből. Most keresek hordozható rádiót ehez fogható jó minőségben, de nem nagyon találok itt nálunk ilyet. Sencor SRD 215 [link] zsebrádió tölthető lítium elemekkel van, de hangminőségben nem tudom milyen lehet. Jó nagy zsebeket kell varni egy ilyen rádióhoz, mert régen pendrive méretben is léteztek majd mára teljesen eltüntek.
-
Peat;)
veterán
válasz
kemcso #27752 üzenetére
"Meg kell őket hallgatni és nem előre eldönteni, hogy elég nekem a kevésbé jó..." fogorvos után harapós leszek és nem hagyom annyiban, szerintem nem ez olvasható ki a hozzászólásomból visszaolvasva sem. Ph!-n egyre nagyobb szokás "sorok között olvasni" és belevélt dolgokat odahányni a másik személyéhez kötődően. Az hogy sonyt ajánlottam az elején azért van mert azt írta hogy nem megszállott...utána meg semmi kivetnivalót nem írtam érzésem szerint. De ha a dx50 ennyire pocsék lett időközben akkor elnézést ha félrevezető voltam, én azért arra hegyeztem ki a jobb minőséget mert anno innen olvasva ez a kép alakult ki bennem.
A különbségek meg tök hiába hallhatóak, az hogy mi tetszik igazán nagyon nehéz eldönteni, 1-2 szám alapján, de az természetes hogy nem értünk egyet valamiben. Ezért is írtam oda végig hogy nálam, szerintem.
-
válasz
Peat;) #27750 üzenetére
A legfontosabb: azóta a Fiio X3 új generációja van kint, amit egységesen jónak ítélünk.
De nem értek egyet veled, egymás mellett ugyanazzal a fülessel hallgatva igenis nagy különbségek hallhatók még a drágább DAP-ok között is. Meg kell őket hallgatni és nem előre eldönteni, hogy elég nekem a kevésbé jó...
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- Honor Magic7 Lite / 8/ 512 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest