- SJCAM SJ4000 FullHD Action Cam
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- ASUS ROG Ally
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tangerine
senior tag
válasz
<Adamsky> #20 üzenetére
Ez még csak az egyik probléma a szünetmentes lejátszást illetően, azaz ez a mp3 formátum hibája, és szerintem nem is mp3 lejátszó dolga, hogy ''beletúrjon'' a mp3-akba, hanem az ő dolga az, hogy azt játssza ami ''le van írva''. Én nem is szeretném, ha csak úgy levágná a csendet a szám végéről, mert mi van, ha direkt van ott? Én ismerek pár ilyen albumot. Ha csend van a számban akkor azt játsza csak le. De ha nincs, ne tegyen hozzá!
Szóval a baj ott kezdődik, hogy nem (csak) azt játsza ami van, hanem a lejátszók 99,99%-a nem tudja egymás után lejátszani a mp3-akat, hanem ő is betesz egy kis szünetet (rosszabb esetben reccsenést) a számok közé, na ez már a lejátszók hibája!
Az első problémát egyébként egy kis trükkel ki lehet(ne) játszani:
Úgy kell megcsinálni a mp3-akat, hogy módosítani kell a szám hosszát úgy, hogy tömörítéskor a kapott mp3 egész keretre jöjjön ki, magyarán nem csenddel pótoljuk ki a hiányt, hanem a következő track elejével, és a következő track ennyivel később kezdődik, vagy esetleg ha túl sokat kéne pótolni, akkor nem pótolunk, hanem levágjuk hamarabb, és a szám végét a kövekező elejéhez csapjuk. Így nem kerül idegen adat (csend) a számok közé, hanem az eredeti anyag marad. Csend maximum az utolsó track utolsó keretének a végére kerül, ahol ugye nem számít.
Így az mp3 formátumból adódó hibákat ki lehet küszöbölni, csak a számhatárokat kell minimálisan tologatni + vagy - irányba. Ez egyébként millisec nagyságrendű, tehát nem jelentős. Ezt a fajta tömörítési opciót pl. a lame támogatja, tehát nem is kell kézzel barkácsolni hozzá. Tkp. az első probléma meg van oldva/meg lehet oldani könnyen.
Azzal viszont nem lehet mit csinálni, ha a mp3 lejátszó nem tud folyamatosan lejátszani 2 számot egymás után anélkül, hogy megtorpanna egy pillanatra, és a legtöbb nem tud, lehet az iriver, vagy ipod, vagy akármi. Az én gminim sem tud.
Na ez a nagy probléma. -
Tangerine
senior tag
válasz
<Adamsky> #16 üzenetére
Pedig érdemes elolvasni.
A lényeg az, hogy az mp3 ugye keretekből áll, ami nem lehet bármilyen hosszú.
Ha az tömörítéskor az utolsó keret ''nem lesz tele'' (hamarabb elfogy a wav) akkor a hiányt pótolandó csend fog belekerülni.
Ergo egy mp3 szám végén lévő csendről nem lehet eldönteni, hogy szándékos-e avagy sem (a számban van a csend, vagy hiánypótló csend, esetleg is-is)
Ebből következik az, hogy ugyan ki lehet vágni különböző trükkökkel a csendet lejátszáskor (lásd foobar) , de az sem fogja tudni megkülönböztetni, a szándékos csendet, a hiánypótló csendtől, és ki fogja vágni az egészet. Az megint egy más kérdés, hogy mit tekint csendnek, és nem fogja-e vajon kivágni a nagyon halk részeket, mert csendnek nézi.
Ezért mondtam, hogy nem lehet korrektül megoldani, csak egybetömörítéssel, és cue-sheet használattal. Lehet, hogy az átlagos zenehallgatáshoz elég a csendkivágás is, és nem lehet semmi anomáliát észrevenni, de ez akkor sem tökéletes megoldás, hanem hmm. nevezzük úgy: gányolás.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest