- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Fujifilm X
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- TCL LCD és LED TV-k
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali fotós kérdések órája
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
WonderCSabo
félisten
Milyen oldalakon fordul elő?
s4hu|SyD^: Első hsz-ben lévő kompatibilitás ellenőrzést kikapcsoltad? Elvileg úgy mennie kéne a Menu modnak is. -
Wallz
tag
Hello!
Nekem is a cpu usage bajom van az új Firefoxxal mégpedig érdekes módon akkor is ha szinte nem is fut semmilyen flash a terheltség felugrik 30-35%ra úgy 5 másodpercenként és érdekes módon ez annyira durván észrevehető,hogy mikor írok közben megáll az írás 1 másodpercre..
Nem értem én ezt.. pedig semmi flash se fut és akkor is csinálja. -
s4hu|SyD^
addikt
válasz
s4hu|SyD^ #7828 üzenetére
#7828-as kérdésemre kérnék egy választ, tippet, ha van egyáltalán most ilyen add-on.
Linky jó némely esetben, csak azt sajnálom, hogy a jobb gombos menübe még egy menüje van. Nekem úgy kéne, hogy alapból a jobb gombos menüben legyenek a lehetőségek. Esetleg Menu Modot nem lehetne beüzemelni kompatibilitás nélkül? -
pete_21
addikt
válasz
jorden06 #7845 üzenetére
Örülök, hogy megvan az oka.
Előző hsz-emben írtam egyébként, hogy a flashek tudnak okozni magas CPU-használatot.
Egyébként ennek az addonnak a segítségével könnyedén el lehet őket tüntetni.
Ui.: Ha jól emlékszem, régebben, amikor még a Flash a Macromedia kezében volt, alig terhelte a CPU-t. Azóta szereti enni a procit, mióta az Adobe kezébe került... -
jorden06
senior tag
válasz
Pancsermeste #7844 üzenetére
óóóóóóóóóóóó Istenem, ezt nem hiszem el!
Tényleg a PH-s banner okozta az 50%-kos terhelést... na kééész, több napja ezen töröm a fejem mi lehet, és a választ amit írtál észre sem vettem idegességemben. Köszönöm!
És akkor a megoldás: első körben rakd fel az ADBlock Plus bővítményt, ez letilt minden reklámot az oldalakról, így már nem fog gondot okozni. Aztán válassz kedvedre a szűrők közül, van magyar is és számos külföldi.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
jorden06 #7843 üzenetére
Ezt nem láttad? Pedig neked írtam!
Nálam az a Banner kb. 10-15%-kot használ a prociból! Ha csak 1 van megnyitva belőle, akkor még nincs gond, de ha 2 vagy több, akkor viszont erősen terheli a processzort! Ha ráhúzom az egérkurzort, akkor megszűnik a Banner terhelése (persze csak az adott banneré). Ja, és érdekes, hogy sokat megnyitva, csak max. 50%-kig megy fel a proc. használat! Mintha vmi limitálná! -
jorden06
senior tag
válasz
attiati #7841 üzenetére
Most csak a teszt kedvéért megnyitottam 1 ablakban 18 lapot, melyek mind különböző PH-es fórumok, tehát reklám és egyéb "fogyasztók" alig vannak.
Így jelenleg 30%-ot fogyaszt a 3.2GHz-re húzott E6750-esemből, és 190megát a RAM-ból. Összesen 2GB ram van és a proci sem egy régebbi darab, a FF pedig teljesen tiszta, frissen telepített verzió, és mégis így terheli a gépet. Kezdek megőrülni ettől a hülyeségétől
-
attiati
veterán
válasz
jorden06 #7840 üzenetére
0-2% között ingadozik (néha felugrik 8-ra), de gondolom ez proc. függő, és 130mega memóriát
És gondolom ezek erősöen oldalfüggőek is nem? Ha tele van reklámokkal, scriptekkel egy oldal, az többet zabál nem?
Ráadásul a memóriafogyasztása folyamatosan növekszik. Nem?
Nálam így felment most 200megára. -
jorden06
senior tag
válasz
WonderCSabo #7839 üzenetére
Jahm, akkor rendben
Még egy utolsó és aztán feladom, hogy miért rossz nálam a FF: nektek mennyire terheli a procit a FF kb. 2 ablak és bennük összesen 20 lap megnyitásánál?
Kipróbáltam a 3.0.11-gyel, és ugyanúgy lehúzza...
-
WonderCSabo
félisten
válasz
jorden06 #7838 üzenetére
Ezek nem kiterjesztések, hanem bővítmények, különböző szoftverek beépülői, fájlok böngészőben lévő megnyitásához, szolgáltatások használatához szükségesek. Pl. Quicktime pluginnal tudsz mp3-at (is) streamelni, Acrobattal pdf-t megtekinteni a böngészőben. Ha felraktad a FF-ot, ezek automatikusan beépülnek.
-
jorden06
senior tag
válasz
WonderCSabo #7832 üzenetére
-
ALI_G
veterán
válasz
WonderCSabo #7836 üzenetére
oh értem.
-
ALI_G
veterán
válasz
WonderCSabo #7834 üzenetére
akkor ide: Bugzilla@Mozilla mehet e-mailben? tuti lehet magyarul is.
-
ALI_G
veterán
hol lehet magyar nyelvű bugriportot küldeni? nem találom a magyar oldalon.
-
jorden06
senior tag
válasz
Winner_hun #7830 üzenetére
WonderCSabo tanácsa alapján töröltem mindent a megadott mappákból egytől egyig. Ráadásul registry cleanerrel még a registry bejegyzéseket is töröltettem ami a FF-hoz kapcsolódik. És mégis, a reinstall után minden egyes bővítmény kivétel nélkül ott van a kiegészítők fül alatt.
Szerk.: Ráadásul a pingem is hatalmas a Firefox-szal, erre van vmi addon vagy spec. beállítás?
-
jorden06
senior tag
Hali!
Pár napja számoltam be arról, hogy az új 3.5-ös Firefox milyen lassú nálam. Nos, azóta semmit sem változott a helyzet, pedig már számos reinstallon és rendszer-tisztítgatáson túlesetem. Egyet viszont még nem értek:
miért van az, hogy a reinstall után megmarad minden kiegészítő a Firefoxban? Hiába törlöm az összes mappát amit kell, törlök registryből stb, a bővítmények nem törlődnek.
-
s4hu|SyD^
addikt
Még mindig olyan kiterjesztést keresnék ami hasonló a Menu Mod-hoz.
Szóval kijelölök mondjuk 9 képet és "Mind(Linkek) megnyitása új lapon".
Az eddig ajánlott nem igazán működik minden esetben.
Aki tud ilyet légyszíves linkelje be!
Előre is köszönöm! -
canniball
nagyúr
válasz
Winner_hun #7825 üzenetére
Na a bezárás fül megoldva: engedélyeztem az összesre, majd ismét csak az aktuálisra, így működik.
A magas fülek szintén kipipálva a Winestripe letiltásával.Egyedi eszköztár alulra helyezésére esetleg ötlet?
-
Winner_hun
félisten
válasz
canniball #7824 üzenetére
Nekem folyamatosan ott van a bezárás gomb, nézd meg a TMP beállításait, így hogy szó van róla, rémlik hogy tényleg nem volt beállítva a legfrissebb verzió telepítésekor. Viszont a többi beállítása megmaradt.
Megnéztem a Paste and Go-t, kevertem az egyik kiterjesztéssel aminek ugyan úgy ott van a végén a 2 meg a 3, annál volt hogy működik vagy sem -
canniball
nagyúr
válasz
canniball #7822 üzenetére
Lejárt a mod.idő...
3.-hoz helyesbítés: most tűnt fel hogy van az aktuális fülön gomb, de teljesen beleolvad a fülbe és semmi sem látható belőle, csak ha pont oda célozok a kurzorral ahol lennie kell, akkor jelenik meg egy apró téglalap.(#7823) Winner_hun!
1. Valami olyasmi rémlik hogy úgy tudtam lerakni, hogy csináltam egy saját eszköztárat, de az meg most nem ugrik be hogy lehetne...
2. Lehet a Winestripe kavar be, mindjárt kipróbálom.
3. Ugyanazok a beállítások, pontosítás a post tetején.Ja, nálam működött a Paste and Go 2 is.
-
canniball
nagyúr
válasz
Winner_hun #7820 üzenetére
Elkövettem a műveletet, de nem egészen passzol a dolog:
1. Eltűnt egy eszköztáram, amin a címsor, előre-vissza stb. volt. Rávarázsoltam ezeket a böngésző eszköztárra, de arra nem emlékszem: hogy lehet ezt alulra (a lapok alá) helyezni?
2. Bizonyos fülek 1,5-2x akkorák mint a többi, ez mitől lehet? Nálad/nálatok nem ilyen? Ha bezárom a bizonyos fület majd újra megnyitom megint ekkora lesz.
3. Ugyanazon beállításoknál a régin működik, hogy az aktuális lapon (és csak azon) van Lap bezárása gomb, az újon sehol sincs. Hogy lehetne ezt kiküszöbölni?(#7821) Goose-T!
Van, de engem mindig azzal fogadott hogy az összeomlás során a file megsérült, így nem tudja visszaállítani... -
canniball
nagyúr
válasz
Winner_hun #7816 üzenetére
Köszönöm! Az új TMP-t rá lehet egyszerűen tolni a régire (hogy megmaradjanak a beállításaim)?
(#7817) Goose-T!
"A Session Managerre semmi szükség nincs, ugyanazt tudja a Tab Mix Plus is."
A váratlan leállásokkal/összeomlásokkal a TMP nem tudott mit kezdeni, elveszett minden, a SM ezekkel is megbirkózott. -
Winner_hun
félisten
-
canniball
nagyúr
Köszönöm!
(#7814) Winner_hun!
Neked is köszönöm! Akkor úgy néz amikre leginkább kényes vagyok az mennek."Paste and Go 2 - megy, de nem ez a verzió, van más által csinált a 3-as FF-hoz"
Tudsz adni egy linket?"Tab Mix Plus - megy, de a legújabb verzió kell, firefox addon oldalán még nincs kint."
És amikor a frissülnek azt a FF vagy a készítő oldaláról teszik? Nálam a 0.3.7.3 van fent, ha nem ez a legújabb ehhez is szeretnék egy linket kérni. -
Winner_hun
félisten
válasz
canniball #7812 üzenetére
Húha
Félkövér: megy
Off: nem használom, passz- Adblock Plus
- Adblock Plus Element Hiding Helper
- All-in-One Sidebar
- Auto Copy
- Copy Plain Text
- Download Statusbar
- Fasterfox
- Flashblock
- Hungarian Dictionary
- Keyconfig
- Lincification
- Menu Editor
- NoScript
- Paste and Go 2 - megy, de nem ez a verzió, van más által csinált a 3-as FF-hoz
- Screen Grab!
- Secure Login
- Session Manager
- sztakidict
- Tab Mix Plus - megy, de a legújabb verzió kell, firefox addon oldalán még nincs kint. -
canniball
nagyúr
válasz
Winner_hun #7811 üzenetére
"...a kiegészítős téma meg majd kiderül...Ha nem jön össze akkor visszateszed a 2-est, ennyi."
Nem szeretném feleslegesen összepiszkítani a registryt, ezért gondoltam inkább kérdezek, hátha valakinek van tapasztalata az említett kieg.-kel. -
canniball
nagyúr
Van nekem egy számízének megfelelően beállított FF2-őm, a következő kieg.ekkel:
- Adblock Plus
- Adblock Plus Element Hiding Helper
- All-in-One Sidebar
- Auto Copy
- Copy Plain Text
- Download Statusbar
- Fasterfox
- Flashblock
- Hungarian Dictionary
- Keyconfig
- Lincification
- Menu Editor
- NoScript
- Paste and Go 2
- Screen Grab!
- Secure Login
- Session Manager
- sztakidict
- Tab Mix PlusÚj gépre költözés kapcsán kérdés, hogy ha a 3.5-t rakom fel, akkor
1. Tudom-e használni fentieket? (Ha jól emlékszem a kompatibilitási mód kikapcsolása nem minden esetben segít, nem tudom fentiekkel mi a helyzet.)
2. Át tudom-e valahogy hozni a másik gépről a kieg.ket, könyvjelzőket, beállításokat stb. (Tudom hogy van kézi másolás, MozBackup, egyebek, de nem tudom a komplett átvitel működik-e valahogy.) Szóval mindent úgy szeretnék látni mint a másik gépen, csak az új FF lenne alátolva. -
Goose-T
veterán
Megjelentek a Firefox 3.5 SSE-re és SSE2-re optimalizált változatai, innen lehet letölteni. Lehet egy picivel még gyorsabb a FF.
-
Jarod1
veterán
sziasztok ! a ph így jelenik meg, 3.5-ös ffox van csak az oldalsávon nagyok a betűk..
tud valaki megoldást rá???
[link]hopp, rákattintottam job klikk az oldalsávra és frissítés, és helyreállt
-
BloodRay
veterán
válasz
Pancsermeste #7806 üzenetére
Pontosan ez volt a gondom nekem is.
Most hogy írtad kilőttem én is ABP-vel azt a sz@r reklámot és azóta újra rend van. -
Pancsermeste
őstag
válasz
WonderCSabo #7805 üzenetére
Igen, kilőttem, így most rendben van... viszont azért érdekelne, hogy mi okozhatja a hibát?
Internet Explorer-rel akarhányat megnyithatok, nem megy a procihasználat 2% fölé!
Ha ez a banner ilyet okoz, akkor másik is okozhat, amit nem is biztos, hogy mindig észreveszek.
Amúgy neked/másnak nem csinálja? Kipróbálhatnád nekem, hogy megnyitsz legalább 2 logoutos oldalt, amin az a reklám van. -
WonderCSabo
félisten
válasz
Pancsermeste #7804 üzenetére
Ha tényleg a banner okozza (amit kicsi valószínűségűnek tartok), akkor Adblock Plusszal ki tudod lőni.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
jorden06 #7726 üzenetére
Asszem megvan a bűnös!
Nálam is ugyan ez van, és a hibát a logoutos hirdetés okozza (a linkelt képeden is látható akciós hirdetés)! Kb. 8-10% prociterhelést okoz oldalanként! Ha a banner fölé viszem az egérkurzort, akkor megszűnik a terhelés. Ha csak magában egy ilyen bannert tartalmazó oldal van megnyitva, akkor nincs probléma.
Most már csak egy hozzáértő kellene, aki megmondaná, hogy mitől van ez, és hogyan lehetne megszüntetni. -
Garffi
tag
Sziasztok!
Olyan progit keresek ami böngészőtől független megörzi a felkeresett oldalak címét!
Vagy esetleg a firefox alá egy olyan plugint ami megjegyzi a felkeresett oldalakat de a menüsor előzményeiben ha kitörlik akkor itt nem törlődik. Remélem érthetően leírtam.
Köszi!
-
Csabee.
nagyúr
válasz
WonderCSabo #7799 üzenetére
igen, ezen beállítások vannak, de a régi 3,1es verzióval nem volt ilyen gondom , csak a 3.5el van ez.. majd a 3.5.1 lehet kijavítja?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A Nubia kameratelefon is tiszta dizájnt társít csúcssebességgel
- Milyen videókártyát?
- ASUS routerek
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- One mobilszolgáltatások
- Google Chrome
- Külpolitika
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- www.iking.hu - Eladó Samsung S23 Ultra Phantom Black Használt, Karcmentes
- PS3 Játékok 2000Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest