Hirdetés
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- TCL LCD és LED TV-k
- Asztrofotózás
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
Motorola DEFY - MÉLYVÍZ - Belépés csak úszóknak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sharkybacsi
tag
válasz
Moleman #7699 üzenetére
A skanky is cm7.
A cm7 vonal most kb. úgy néz ki, hogy van a "hivatalos" cm7, és vannak az ennek kangolt (mondjuk úgy, hogy moddolt) változatai, ilyen az Euroskank (skanky) féle, és a maniac féle. Mindkettőből most jött ki új verzió, az Euroskankhoz nincs changelog, maniac meg az újonnan felfedezett androidos biztonsági rést foltozta be. A két build egyébként nagyjából ugyanazt tudja, a maniac verzió előnye, hogy van hozzá JB mod, míg az Euroskankhoz külön le kell gyártani a patcherrel.
És ezen kívül még vannak a "mindent bele" verziók, ahol a készítő moddol mindent, amit csak tud. Ilyen a White Rabbit 2.1.1 is, ami egyébként a maniac féle cm7-re épül.
Amúgy a quarx féle cm 10.1 -es vonal épp most kezd elérni a használhatóság szintjére, köszönhetően az utóbbi időben felgyorsult kernelfejlesztéseknek.
Érdekesség még, hogy a hivatalos cm7 vonalat is maniac vitte, illetve az Euroskankos srácnak is van egy Cyanmobile modja, ami szintén cm7 alapú (2.3.8), elég jó is, de ember legyen a talpán, aki a sok beállítási lehetőség között kiismeri magát. -
lmisi
senior tag
válasz
Moleman #7695 üzenetére
A ram, legyünk igazságosak nem gáz annyira. Nekem cm 4.1 alatt adta ezeket, lehet gyári rommal jobb.
Ramban a csúcskategóra manapság olyan 5000-7000 Mb/s
Belső sd read: 40-70 write: 15-40.
Nyilván ez 3 éves cucc, én nyúzom 2,5 éve
Ami igazán számit hogy,
A belső sd 1,5 - 2,5 Mb/s irási sebessége azért katasztrófa mert gyakorlatilag lehetetlen a normális swappelése a memóriának. Azaz kifogy a ram és mondjuk villámgyorsan ki akar írni/felszabadítani a zandroid cirka 50 megát. Nos ez minimum 20 másodperc masszív semmire sem reagálok időt eredményez, amit a cm helyesen fagyásnak vesz és mehet a hotboot. Ez azért ritka, de zandroid sajátosságok miatt jóval gyakoribb mint ios és wp alatt. -
v1s
csendes tag
válasz
Moleman #7368 üzenetére
Próbáltam a 2.1.1 -es sima White Rabbitot, egy pillanatnyi Motorola logó után a bootloaderbe lépett, újraflesseltem, utána a Defy+ -os White Rabbitot próbáltam, az felment csont nélkül. Jelenleg WajkIUI van fenn szintén a Defy+ -os, úgylátszik véglegesen plusszosítottam a gépet.
Viszont mindkét romnál van egy olyan probléma hogy ha autós töltőről lehúzom (gyújtás levétele után,miután már nem kap áramot) akkor újraindul a teló. Valaki találkozott hasonlóval? -
HollyBoni
veterán
válasz
Moleman #7354 üzenetére
Végülis nekem az is jó, Blade-en is 2.3.7-et használtam minden probléma nélkül.
Ha 2.3.7-es MIUI romot akarok felrakni akkor melyik legyen? WIUI? Illetve akkor is csak annyi a dolgom hogy ext4-ről ext3-ra formázom?
Első hsz-ban a MIUI v2.4.20 letöltési linkje nem működik.
-
-
Neck
veterán
válasz
Moleman #6974 üzenetére
Nexus mellett: Helyi gari, NFC, wireless töltés, imádom a design-t.
Nexus ellen: 16GB és nem bővíthető, nincs USB On The Go.Xiaomi mellett: Méret (kisebb), 2 ROM, (sztem) jobb a kamerája
Xiaomi ellen: A Nexus jobban tetszik (összeszerelés, design), kínai gari.Nehéz.
De ez már nagyon off. -
Neck
veterán
válasz
Moleman #6884 üzenetére
Fél órája próbálom rootolni a telefont. Először azt hittem, én vagyok a nagyonhülye.
Kiderült, hogy az adb.exe összeakadt valami régebbről feltelepült Android emulátorral (két eszköz fut egyszerre az ADB-n, a Defy meg az emulátor), és szegény SOC nem tudja eldönteni, akkor most melyiket is kéne rootolni.
MOD:
Viszont a gyári CEE Froyo is gyorsabb mint ami eddig volt rajtaA szabad memória ezzel se sok, de legalább folyamatos a görgetés a launcheren...
-
) :: (
csendes tag
válasz
Moleman #6891 üzenetére
Eddig nekem sem volt rajta, és volt betonhoz vágva (akkor még azt hittem, hogy ütésálló), aztán 2 hónapja szállok ki a kocsiból, kiesett az ölemből, és pont úgy, hogy a bal felső sarkából vagy 10 repedés szaladt ki...
Persze használható maradt....... egy darabig, mikor is többet gépelt és nyomkodott helyettem, mint én magam (számok váltása, sms írás, képernyő,- és programok váltása... szóval cserésnek ítéltem... azóta semmi para, minden fut rendesen, kivétel a fenti hiba...
szerk.: ez a hsz. nagyon gagyi lett, de 'csakazértis' így hagyom...
-
törölt tag
válasz
Moleman #6830 üzenetére
Köszönöm!
Még, ha szabad:
- az akksi vízjelzője piros, alatta, a pötty nem - akksit másikat rakok bele.
- kijelző törött: rácsavarok egy másikat.
- code corrupt képernyő, tovább nem megy - ez lenne a gar követelés alapja.
Ez így életképes elgondolás?
------------
Gödöllő, dehát az "majdnempest" (de nem az, szerencsére)
-
R19
senior tag
válasz
Moleman #6749 üzenetére
Teljes mértékben osztom a véleményedet. Néhány órát bírtam ki a gyári rommal, ment is rá a WhiteRabbit 2.1.1.
Óriási különbség van a kettő között a Nyuszi javára! -
pandor
tag
válasz
Moleman #6703 üzenetére
Készítettem egy új mérést, a telefon végig CSAK készenléti állapotban volt, kikapcsolt képernyővel, telefonhívás nélkül és kikapcsolt nettel:
- a telefon éjfél körül lett levéve a töltőről 100%-on, csak 2G engedélyezve (net nincs bekapcsolva!)
- reggel 9 körül a töltöttség 93%-on van, ezután engedélyezem 2G felett is (net továbbra sincs bekapcsolva!)
- 13 óra körül csipog, hogy akku 15%-on, kb 4 óra alatt esett ~80%-otMellékelt grafikonon sárga vonalnál lett engedélyezve nem csak a 2G
Mindez mint írtam csak csütörtök óta és és csak lakhelyen tapasztalható (az ezt megelőző 2 évben tökéletesen működött és az elvárások szerint merült)
Érdemes ezzel nyaggatni a Vodafont? Lévén, hogy a készülékben sem szoftveresen, sem hardveresen nem változott semmi már hónapok óta, gondolom náluk érdemes keresni az okokat.
-
pandor
tag
válasz
Moleman #6690 üzenetére
Éjszaka csak a 2G volt engedélyezve, alig merült (100->93% kb 8 óra alatt), reggel kipipáltam a "csak 2G"-t, most megint merül rendesen (93->75% kb 1 óra alatt) és a hátlap, azaz az akku is elég meleg.
Eddig (az elmúlt két évben) soha nem volt korlátozva "csak 2G"-re és normálisan merült (bőven vitte az egy napot telefonálással, nettel), ez a hirtelen merülés csütörtök óta tapasztalható. Minta valamit átállítottak volna a vodánál.
Talán köze lehet hozzá, hogy a Mobilszolgáltatók -> Hálózatkeresés pontra kattintva azt mondja, hogy "hiba történt a hálózatok keresése közben" (eddig felhozta az elérhető hálózatok listáját), viszont az Automatikus kiválasztás pontra kattintva azt mondja, hogy "regisztrálva a preferált (voda) hálózaton" és valóban használható a telefon/net.
Mintha gondja lenne a csatlakozással a voda hálózatára, amit végül megold, de közben feszített tempóban meríti az akkut.
Tünetek ismerősek valakinek?
-
balu807
csendes tag
válasz
Moleman #6336 üzenetére
Aki nem akar péklapátot venni, annak nyugodt szívvel tudom ajánlani a Sony Xperia P-t. Én is a méret miatt döntöttem mellette 4" az nem olyan számottevő különbség, és azt kell hogy mondjam, árban sem kellett sokat pótolni, bár ez függ attól is, hogy ki mennyiért tudja eladni a Defyt (nekem sikerült 30-ért). A P 40 k volt használtan, még több mint másfél év magyar gari van rá, és sebességben többszörösen felülmúlja a defyt, a hetekben pedig kijött rá a gyári jb is. Én mindenkinek ajánlani tudom, tudásához képest szerintem top vétel.
-
mauimagic
senior tag
válasz
Moleman #6345 üzenetére
Aha, Eszerint a leírás szerint csináltam.
Ilyenkor mit lehet tenni? A böngészőben be tudok lépni az accountba, csak semmit nem tudok feltelepíteni. -
w.miki
veterán
válasz
Moleman #6318 üzenetére
nem nagy a Defy-hez képest?
az új telók, mind akkora péklapátok, és én már a Defy-t is nagynak találomAkkut úgy néz ki, hamarosan nekem is kell cserélnem, én a gigatel-től gondoltam rendelni
külföldről én sem mereknálam a GPS.CONF variálás semmit nem javított a jel találás sebességén, net nélkül, néha tényleg 10-15 perc, bármit csinálsz
LTO download picit segít, de az nem minden romban van, ha jól tudom -
zjani007
csendes tag
válasz
Moleman #6306 üzenetére
Köszönöm, van már egy olyanom amibe minden bele van dobálva, több forrásból, (tőled is
csak ki kellene tesztelni, egyes paraméterek, hogyan befolyásolják a vételt.
Olyat szeretnék ami adatforgalommal és nélküle is használható lenne, de ahhoz jobban el kellene mélyedni benne.
Gyűjtöm még hozzá az erőt# Ezt a gps.conf fajlt kell betenni a system/etc mappaba
# Innen tudod kimasolni a neked megfelelo idoszerver cimet http://www.pool.ntp.org/en/
# A magyarorszagi idoszerver elerhetosegeNTP_SERVER=hu.pool.ntp.org
NTP_SERVER=0.hu.pool.ntp.org
NTP_SERVER=1.hu.pool.ntp.org
NTP_SERVER=2.hu.pool.ntp.org
NTP_SERVER=3.hu.pool.ntp.org# Vagy, Europaban:
#NTP_SERVER=europe.pool.ntp.org# Ez olyan, a Qualcomm ceg altal uzemeltetett szerver, harom aldomain cimet adja meg,
# ahonnan az A-GPS-hez szukseges kiegeszito informaciokat lehet letolteni.
# Ezek az informaciok lenyegeben megegyeznek az MTK-csippel szerelt okostelefonoknal letoltheto
# (Beallitasok/Helymeghatarozo szolgaltatas/GPS EPO segitseg) EPO-fajlokban levo adatokkal.
# A GPS-muholdak palyaira vonatkozo informaciok ezek. Ha ismertek a palyaadatok es a pontos ido,
# a muholdak keresese nem tart olyan sokaig, tehat rovidebb lesz a TTFF.
# Az EPO-informaciok max. 7 napra elore ervenyesek,
# tehat ajanlott naponta frissiteni oket (megfelelo beallitas eseten a frissites automatikus).AGPS=http://xtra3.gpsonextra.net/xtra.bin
#XTRA_SERVER_1=http://xtra1.gpsonextra.net/xtra.bin
#XTRA_SERVER_2=http://xtra2.gpsonextra.net/xtra.bin
#XTRA_SERVER_3=http://xtra3.gpsonextra.net/xtra.binXTRA_SERVER_1=http://xtra3.gpsonextra.net/xtra.bin
XTRA_SERVER_2=http://xtra2.gpsonextra.net/xtra.bin
XTRA_SERVER_3=http://xtra4.gpsonextra.net/xtra.bin# DEBUG LEVELS: 0 - none, 1 - Error, 2 - Warning, 3 - Info
# 4 - Debug, 5 - VerboseDEBUG_LEVEL =0
# Intermediate position report, 1=enable, 0=disable
# The variable INTERMEDIATE_POS=1 assists newer devices, with our common chipset, find our location much quicker.
# This setting acts as though the GPS signal is 100% connected and operational for the GPS unit.
# In reality, it's halfway there.
# Newer devices and work through the halfway data and the 100% data from other satellites to get a better, faster read.
# Older devices, such as the first production series of the HTC Desire HD, cannot handle this function.
# So, the alternate GPS build is provided and has INTERMEDIATE_POS=0 to disable the function.INTERMEDIATE_POS=0
# Accuracy threshold for intermediate positions
# less accurate positions are ignored, 0 for passing all positions
#ACCURACY_THRES=0
#ACCURACY_THRES=500ACCURACY_THRES=3000
# Report supl ref location as position, 1=enable, 0=disable
REPORT_POSITION_USE_SUPL_REFLOC=1
# Wiper (wifi positioning), 1=enable, 0=disable
ENABLE_WIPER=1
QOS_ACCURACY=50
QOS_TIME_OUT_AGPS=95
QOS_TIME_OUT_STANDALONE=80
QosHorizontalThreshold=1000
QosVerticalThreshold=500
AssistMethodType=1
AgpsUse=1
AgpsServerType=1
AgpsServerIp=3232235555################################
##### AGPS server settings #####
################################# FOR SUPL SUPPORT, set the following
# SUPL_HOST=supl.google.com (Tanusitvany-ellenorzes miatt nem mindig mukodik.)
# A supl.google.com-mal az a baj, hogy le kellene tolteni es telepiteni a biztonsagi tanusitvanyt, mely muvelet maceras,
# Enelkul meg az egesz guglis segitseg nem mukodik.
# Emiatt jobb lehet(ki kell probani):
#SUPL_HOST=supl.nokia.com
# A supl_host beallitasahoz 1 file-t kell felmasolni a telefonra suplrootcert a system/etc-be.
# Ezt is lecsereltem mar a sony ericssonosra, es sokkal lassabb lett az elso fix.SUPL_HOST=supl.google.com
#SUPL_HOST=supl.sonyericsson.comSUPL_PORT=7276
SUPL_SECURE_PORT=7275
SUPL_NO_SECURE_PORT=3425# Itt a mobilszolgaltatod webhelyet kellene megadni, ha tudod
# SUPL_TLS_HOST=lbs.geo.t-mobile.comSUPL_TLS_HOST=FQDN
SUPL_TLS_CERT=/etc/SuplRootCertPHONE_TYPE=UMTS
# FOR C2K PDE SUPPORT, set the following
#C2K_HOST=c2k.pde.com #or IP
#C2K_PORT=1234#################################
##### AGPS Carrier settings #####
#################################CURRENT_CARRIER=common
DEFAULT_AGPS_ENABLE=TRUE
DEFAULT_SSL_ENABLE=FALSE# TRUE for "User Plane", FALSE for "Control Plane"
DEFAULT_USER_PLANE=TRUE
# Emellett ugye kell az EPO-fajl is.
# Mindenesetre, ha gagyi GPS-csiped van, vagy gyenge az antenna, ezek a buveszkedesek sem csinalnak nagyon jo GPS-vetelt. -
mauimagic
senior tag
válasz
Moleman #6302 üzenetére
Most raktam fel a legújabb drivereket, hátha megoldódik, de ugyanaz a probléma. Kétféle kábellel is ugyanezt produkálja. Sima töltőn nem vészes, csak néha akad kicsit az érintőképernyő.
Az SD kártyás trükk közben bejött, úgy néz ki működik minden
A GPS nálatok is nehezen talál pozíciót (adatforgalom nélkül), vagy ez a hiba is csak nálam jelentkezik? Van hogy 20 perc is eltelik a szabad ég alatt, mire megtalálja a hódokat. Sokat használom külföldön, ott elég zavaró, mert a roaming adatforgalmat letiltottam.
Itthon adatforgalommal pár perc alatt megvan a jel. -
mauimagic
senior tag
válasz
Moleman #6299 üzenetére
Az a telefon notification bar-ján csak akkor tudom aktiválni, ha már csatlakoztattam a pc-hez... akkor pedig már nem működik az érintőképernyő
Másnak tényleg nincs ilyen problémája? Lehet visszaviszem, de mivel ez egy angol szürkeimport lehet (mikor átvettem, akkor derült ki számomra az angol töltő miatt), lehet hogy nem lesz sima a garis ügyintézés -
mauimagic
senior tag
válasz
Moleman #6291 üzenetére
Azért kell tömörítenem, mert a PC-ről sok könyvtárt nem látok a kártyán, gondolom rejtett, be sem tudom állítani, hogy lássam. Mikor összekötöm a telót a PC-vel, Moto portalon keresztül csatlakozik, nem látom USB mass sorage-ként, úgy gondolom egyszerűbb lenne.
Kártyaolvasó nincs a gépemen, ezért másolnám előbb a PC-re, majd onnan az új kártyára.A gyárival és egy másik kábellel is ugyanezt csinálja, valahol olvastam, hogy ez típushiba (angol fórumon), ezekszerint mégse?
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- VPN topic
- Formula-1
- LED világítás a lakásban
- Elden Ring
- Óra topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- OpenWRT topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X3D 64GB DDR4 500GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus GIGABYTE 850W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- AKCIÓ! Lenovo Thinkcentre M920S Brand számítógép - i5 9500 8GB RAM 512GB SSD 630 IGP Win 10
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest