- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sokrétű segédkijelzővel gyarapodott a Corsair portfóliója
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Merevlemezek megbízhatósága, élettartama
- Melyik tápegységet vegyem?
- Androidos fejegységek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tyielow
aktív tag
válasz
AxBattler #19730 üzenetére
Igen, csak épp az alu hűtőborda szürke és nem fehér. Valahogy a procihűtő festegetést nem akartam bevállalni.
Amúgy az oldalával kapcsolatban teljesen igazatok van. Tudom, hogy nem fektettem bele a legtöbb energiát, tudom, hogy többet is ki lehetett volna hozni belőle. Pl. egy ideig abban gondolkodtam, hogy a gyári plexi helyére szerzek teljesen újat, amit 4 távtartóval teszek be, hogy ne legyen a hűtő útjában. Viszont a hűtő miatt így is úgy is megvágtuk az oldallemezt, így megvágtam az egészet.Annyit még megtehetek, hogy a feket kávát lecserélem fehérre.
Na meg a plexi is ott hánykódott a lakásban hónapokig, sajnos az is karcos lett, így már nem is akartam finomkodni a dolgokkal, csak legyen készNa mindegy, ez volt az első komolyabb beavatkozásom egy buildnél.
Pont ilyen raijintek hűtőm volt egy korábbi gépemben -
tyielow
aktív tag
Sziasztok!
Hónapokkal ezelőtt jelentkeztem be, hogy egy fehér build építésébe kezdtem, de problémás volt a fehér procihűtő beszerzése, ill. ezek utáni megvalósítás a végleges formáig.A megvalósításról: adott volt egy X2 Products low budget fehér gépház . Ez kb. 4800 Ft-ot kóstált, eléggé bestbuy
Mivel nem egy hardcore systemről beszélünk (i5-6600k, gtx 1050 Ti Mini), nem volt szükség nagy hűtésre, viszont fehér procihűtőt csak "prémium" kategóriában lehet találni / választani, olcsóban nem (vagy ha mégis, az csúnya). Nagy mázlimra találtam haprón egy hirdetést, használt fehér enermax hűtőről, beépített LED-del, stb. 8k HUF, jó vétel volt. Viszont nem fért be a gépházba. Végül is egy kollégám segített a gépház plexis oldalának kivágásában, így megtartva a procihűtőt fel tudtam helyezni az oldalát a gépnek.
Amit én tettem bele munka: a 1050 Ti Mini átfestése feketéről fehérre.Egész simán ment.
Illetve van egy dedikált LED csati az alaplapon 5050-es típusú LED-ekhez. Mostanában Wishezek, így onnan rendeltem. 5 m 1200 Ft postaköltséggelSajna pranyó mód a végén + - madzaggal küldték, csati nélkül. Így egy szintén wishről rendelt USB-s LED szalagot applikáltam a gépbe.
Végeredmény, egyebek:
EZEN a Google Drive linken megleshetitek a folyamatot. -
tyielow
aktív tag
válasz
imibogyo #19291 üzenetére
Tyű, szép kollekció
Azért egy kis lelket öntöttél belém. Van remény, számorma is
Amúgy nem vagyok teljesen kétbalkezes, suliban is volt fémmegmunkálás, meg szeretek barkácsolni, csak kifejezetten ilyen finom munkával nem volt még dolgom, ezekkel az anyagokkal. Még kitalálom mi legyen, most döbbenek rá, hogy napok óta nem volt időm foglalkozni a dologgal.
Ha odajutok, akkor merítek az albumokból, meg a hsz-ből
-
tyielow
aktív tag
válasz
MrDerekas #19288 üzenetére
Nos, kivettem a plexit a keretből. Az a gáz, hogy plexi nélkül sem tudom rátenni az oldalára az oldallemezt, mert belelóg ebbe is a cooler. Vagyis az oldallemezből is ki kellene munkálni pár négyzetcentit, hogy rá lehessen tenni
Lehet újra kell gondolni az egész koncepciót
Amúgy nem vagyok nagyon otthon ah ázi barkácsban, mármint se anyagismeretem, se szerszámom. Amúgy mindig is vágyakoztam ilyen hobbi után, de ez van..
-
tyielow
aktív tag
Köszi a tippeket!
Valószínűleg a plexit kikapom a keretből és a kiemelős megoldásnál maradok. A build lényege a kicsi budget gépház volt (ami amúgy totál bejött), tehát marad az alapkoncepció. Az Alpenföhn hűtő meg ugyan ez a kategória. Brutális méret. De ha már szert tettem erre a szép darabra, valóban meg kellene tartani. Amúgy gyengébb hűtés is elég lenne, de olcsóbb kategóriában nincs full fehér -
tyielow
aktív tag
Nos, elkészült. Mármint a VGA igen, de a build nem egészen, ugyanis a hűtő amit itt PH-n szerzeni tudtam ez a kiváló fehér enermax monstrum, az túl nagy. Nem tudom felhelyezni a gép plexis oldalát
Mielőtt szívnátok a véremet, nem, nem szerepel a gyártó oldalán a max CPU Height, így kalkulálni sem tudtam. Amúgy sincs sok fehér procihűtő a piacon...
Tippek, hogy mit tehetnék?
Nagyon úgy néz ki, hogy vadásznom kell egy kisebb, esztétikus darabot, nem pedig plexivágás.
-
tyielow
aktív tag
Sziasztok!
White setupot készítek a napokban elő, már a hardwareket megrendeltem (mortar arctic lap, fehér led, fehér RAM, fehér procihűtő, fehér ház plexivel az oldalán), és a VGA-vall kicsit bajban vagyok.
Az árakat és a pénztrácámat, ill. gamer igényeimet figyelmbe véve a jelenlegi Zotac 1050 Ti Mini-t nem akarom emiatt lecserélni. Arra gondoltam, hogy nemes egyszerűséggel a fekete műanyag borítóját átfesteném fehérre. Látványterv:
Kérdés: elegendő csak simán ráfújni a felületre a fehéret? Netán kell előmunkálat? Ilyen festéket néztem ki, működhet a dolog?
Bocs, de nem találtam az utóbbi 2 évben erre vonatkozóan kielégítő választInkább házakat festegetnek az emberek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sokrétű segédkijelzővel gyarapodott a Corsair portfóliója
- Windows 11
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Merevlemezek megbízhatósága, élettartama
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Apple iPhone SE 2022 / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U904 - i5-4G I 10GB I 256SSD I 14" QHD+ I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G6 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest