Új hozzászólás Aktív témák
-
And
veterán
Nem tudom, ezt ki kell próbálni. Sötét helyiségben lehet, de piros és piros között is lényeges különbségek lehetnek: 630 és 685nm -es hullámhosszú, vörös színű modulok látható fényessége között is jelentős különbség lehet, a szem érzékenységi ''karakterisztikájának'' köszönhetően.
-
And
veterán
Az mondjuk szerencse, hogy zöldből nem kell 25mW ahhoz, hogy ''csíkot húzzon'' a levegőben, akár pára v. köd nélkül is. A szem ugyanis kábé arra a hullámhosszra a legérzékenyebb, ezért egy zöld 1mW-os lézer sokkal fényesebbnek látszódik, mint egy ugyanakkora teljesítményű, de pl. 650nm-es piros lézerdióda / modul fénye.
A legolcsóbb 1mW-os zöld modult 130 Euró áron látni az előbbi listában, kéket meg 1000 alatt egyáltalán nem.
LukE: kösz! Pedig meg voltam győződve arról, hogy ez csak marketing. E topikban linkeltek már régebben ilyen LaserLed -nek nevezett csodát, és azok a fotók alapján tükrüs, magasfényű ledek voltak. De legalább a Kontha nem parasztvakít
.
-
And
veterán
Komolyan 25mW -os lézer kell neked? Megkérdezhetem, hogy mire?
Egy ekkora teljesítményű valódi lézermodul ára szerintem legalább sokszoros lenne ahhoz képest, amit a #2014-ben említettél, de inkább egy (vagy két) nullát is írhatsz a végére (kék esetén különösen).
#2019: az a ''laserled'' csak a nevében lézer, egyébként sima nagyfényű led, nem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hardverkemping június végén
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mini-ITX
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen széket vegyek?
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest