Új hozzászólás Aktív témák
-
draff
aktív tag
Egyáltalán ne számítógépes tápegységben gondolkozzál.
A mostani szines TV-k tápjai csaknem hasonló (nagyfrekivel hajtott inverteres) megoldásúak de ott könnyebben ki lehet hozni a 220 voltot, de a 200-at mindenképpen. Kissé körül kellene szaglászni a híradástechnikában, aztán lomtalanításkor begyűjteni egy ilyen kihajított szerkezetet. Azok szerintem 100-150 W-ot mindenképpen tudnak.
(Az Orion és a Videoton gyárak néhai remekművei csaknem hasonlóak az alapelveikben)Ha túl nagyot tévednék, kérem - ne dorongoljatok le, de valamikor tényleg foglalkoztam (csak úgy felszinesen) ezzel a kérdéskörrel.
A 12 voltos cuccaimhoz - ha nem vagyok autóközelben - (elektromos pumpa, elektromos hűtőláda) pedig máig használok bontott számítógépes 200 W-os tápegységet. Viszi őket mint a szél ....
-
törölt tag
Valami nem egészen tiszta. Az igen, hogy nagyfrekis lesz az invertálás 12 voltról, de hogy nyered vissza az 50Hz szinuszt?
A PC táp kb 35kHz körül dolgozik, tehát a 220V is, ha ez alapján nézzük, 35kHz lesz.
Hogy akarod az 50Hz-et elérni?
Esetleg egyenirányítani, majd ezt a feszt átalakítani 50Hz-re?
Köv. kérdés, mi célból építesz 12/220-as invertert, ha eleve a hálózatról veszed a szinkront?
Ha esetleg Hifi zavarszűréshez, akkor jóval egyszerűbb megoldás is elképzelhető.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Futás, futópályák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- RAM topik
- Windows 11
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest