- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Androidos fejegységek
- E-book olvasók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Már az MSI-nek is van 500 Hz-es QD-OLED monitora
- Hisense LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taoharcos
aktív tag
válasz
togvau #20792 üzenetére
A másik amit előzőleg írtam, a PC 230V-os tápkábel. Előfordulhat, hogy az érintkezője kitágul vagy oxidos lesz, és nem érintkezik. Én találkoztam már párral, mondjuk pont nem a földelés, hanem az egyik 230V-os rész nem érintkezett jól, folyamatos sercegés hallatszott.
És amit razorbenke92 írt, a földelés NAGYON fontos! -
válasz
togvau #20792 üzenetére
Nem teljesen követtem a témát, de
direkt földeletlenül dugtam be az elosztót az egész kócerájnak, hogy a PC ne földeljen le semmit (az egyetlen aminek földelt dugója van)
Ez a művelet tud csak igazán gondot okozni. Fém PC házaknál amikor ráznak, a leggyakoribb eset, hogy rossz a földelés.
Ha ugyanis a PC tápegysége 3 pines (azaz elvárt a földelés, ezt általában jelzik is) akkor a tápegység úgy van kialakítva, hogy nagyobb elektromágneses zajt generálhat. Előírás szerint ugyan nem generálhat annyit, viszont mivel számítanak a földelésre, hagyják, hogy a fém keret összegyűjtse, és elvezesse a földön. Kvázi gyűjtőantennaként használják a fémházat, hogy az EMI azon kívül ne zavarjon semmit.
Ha azonban elégtelen a földelés, akkor ez kV nagyságrendű feszültségpotenciált eredményez a gépházon.
Az energiája kevés ahhoz, hogy emberi egészséget kockáztasson, de ahhoz elég, hogy elektronikai eszközökben hibát generáljon. És pl. egy TV, aminek nincs földelése a hálózaton, a DC oldalon a földet (GND) minden fém elemre kivezeti. Ez a GND direktben csatlakozik minden integrált áramkörhöz, amik az ilyen jellegű sokkokra kifejezetten érzékenyek.
Új hozzászólás Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Építő/felújító topik
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Elektromos autók - motorok
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3286
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 256GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest