- Milyen monitort vegyek?
- 3D nyomtatás
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Analóg fényképezés
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
Új hozzászólás Aktív témák
-
canniball
nagyúr
Amikor bekapcsolom a gépet a(z ATX) táp melyik részét zárja rövidre? Ti. ehhez a laphoz nekem csak a +4pines csatira lenne szükségem (ha jól értem a manualt* - 42. old.), a 20/24pinesre nem, működni fog így?
* Internal Power Supply – the board can alternatively be powered via an ATX12V
2 x 2 power connectorhttps://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
jaja1981
addikt
Igen-igen.
Én kis csavarhúzóval csinálom.
Először az egyik, utána a másik oldali kis fület kell visszahajtani.
Összeszereléskor ne felejtsd el újra kihajtani a fülét, mert különben kiesik a csatiból.
Jó kis szórakozás!canniball:
Igen, elvileg csak a 4pines P4 tápcsati elég neki, vagy külső tápellátás.
Az ATX tápnál a zöldet kell testre zárni, hogy elinduljon.
Hol és mennyiért szereztél egy ilyen kis konfigot?
Engem is érdekelne.
Ideális letöltő gép.[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
válasz jaja1981 #8052 üzenetére
"Az ATX tápnál a zöldet kell testre zárni, hogy elinduljon."
Tehát ha jól értem az úgy nem működik, hogy megnyomom a ház bekapcs. gombját és elindul a gép? Mindenképpen meg kell piszkálni a 20/24pines csatit?"...vagy külső tápellátás."
Számomra az lenne a legoptimálisabb, csak nem értek ezekhez a műszaki dolgokhoz, a kérdésemre pedig még nem nagyon kaptak rá a szakik.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
TomiLi
addikt
válasz jaja1981 #8052 üzenetére
Azám! De egész szép lett - még nincs teljesen kész .és sajna nem is az a kimondott murderbox minőség, de nekem tetszik
Sajnos volt két sarun, hogy az egyik oldalán letört a rögzítő fül.... De szerencsére egy is megfogja, már egy párszor leellenőríztem....
Viszomt egy saru teljesen odalett Azt kicseréltem, de az nem egészen ugyanolyan... 1 - 1,5mm-rel rövidebb a csúszó része, ami az alaplap tüskéjével érintkezik.... Szerinted ez gond lehet????Köszönöm
Bogyorisz
-
TomiLi
addikt
válasz jaja1981 #8055 üzenetére
Sajnos a ret-ben szabin vannak....
Én az Üllői úton találtam egy üzletet, ott vettem a sarukat. Biztos hogy érintkezik, mert szerintem egy saru legalább 5-6 mm hosszan érintkezik a tüskével, hát akkor ez most 4-5 , ahogy nézegettem.... Megszívtam, mert vettem VGA csatikat is ami elsőre úgy tünt passzol a számítástechnikában alkalmazott csatikhoz is.... Hát nem !!!! Megvárom, amíg visszajönnek szabiról és elmegyek a ret-beBogyorisz
-
MODERÁTOR
Üdv!
A képen látható cucc mire való? a 3 kábelfogató érintkezésben van egymással? Vagy megoldhatom vele azt, hogy a 3 nyílásból egyben a táp felől, és a venti felől érkező test kábelt fogatom össze, a másikkal meg a a 10v-ot? Tehát úgy használni mint egy "csokit", csak itt egyfelől van a nyílás? Vagy ez nem jó ugy?
Everybody lies.
-
TomiLi
addikt
válasz jaja1981 #8061 üzenetére
Hali! Lehetne mégegy kérdésem?
Lassan elkészülök (tényleg jó kis pepecs), de sajnos (amit nem értek) a 24pines csatlakozóban vannak olyan vezetékek, ami egy sarura van két vezeték rápréselve.... Na most megint sikerült egy ilyen sarut kinyírnom.... De az újat nem sikerül rátennem, úgy hogy két vezetéket fogjon össze a saru..... Ezért a két vezetéket össze kapcsoltam egybe (rendesen zsugorcsővel.... ) és így ahol két vezeték ment a saruba, most effektív csak egy.... Szerintem ez így jó, de erősíts meg légyszíves.....Nem értem miért így csinálják, hogy a saru fogja össze a vezetéket , és nem előtte van összecsatlakoztatva, mert sokkal szellősebb is lenne az elrendezése is gyárilag.... ????
Ennek van valami fontos funkciója (amit józan paraszt ésszel - nem hinnék...), vagy csak egyszerűbb így legyártani....
Köszönöm...
Bogyorisz
-
TomiLi
addikt
Hát "készen" lettem....Nem vagyok elájulva magamtól....
Lettek benne szarvas hibák, amik elcsúfítják egy kicsit, de az szerencsére nem lesz szem előtt... Úgy csináltam meg, hogy a 24pines fix kötegre húztam egy harisnyát, majd az utolsó 15 cm-en meg szálanként lett harisnyázva.... Na ennek a kettőnek a találkozása, ne túl profi..... A nagy zsugőr cső alol, kilóg a szálankénti harisnya zsugorcsöve.... Ez nem tetszik,....lehet holnap szét szedem, de attól félek, nem bírják, majd a sarukBogyorisz
-
TomiLi
addikt
válasz jaja1981 #8067 üzenetére
Értem!
Eléggé, furcsa alakúak lettek a saruk... szerinted kicseréljem az összeset?
Jah, beszéltem egy eladó sráccal ahol vettem a sarukat... Azt mondta, hogy nem nagyon fogok ugyanolyan sarut találni, mert minden gyártó direkt másikat használ, főleg a számítástechnika területén..... És persze ugyan olyat nem fog találni az ember....
Ő is megerősített, abban, hogy az az egy mm hossz különbség nem számít, attól még rendesen érintkezik a tüskével a saru....
Itt találtam még sarut, de szerintem ez semmiben - árát leszámítva - nem különbözik az elektronikai üzletekben kapható saruktól.....Bogyorisz
-
TomiLi
addikt
Az elöző hsz-ből kihagytam a linket, ami a sarukra utal:
[link]Bogyorisz
-
TomiLi
addikt
Még mindig saru téma Felhívtam a computermode-ot Nagyon segítőkészek voltak!!!! A srác lemérte nekem az ő általuk forgalmazott sarukat 15mm hosszú.... Hát az én 24pines csatimban meg 16mm hosszú van.... Az ami az elektronikai üzletekben és a computermode-ban van, ugyanolyan mint ami az én tápom VGA csatlakozó saruja....Azt nem lehet felhasználnia 24 pinhez?
Jah voltam LOmexben - szintén dettó... ott is csak a VGA-s kivitel van - semmi nincs ami a számítástechnikában alkalmazott ..... Gondolok itt a vga táp műanyag csatlakozókra, 8pin 24pin alaplapi csatlakozó.... annak ellen darabja....(anya)Hát még megvárom a ret-ben mit mondanak....
Bogyorisz
-
[CM]Crusher
senior tag
Szívesen segítettem Ezek szerint ez is 1mm-el kisebb mint ami neked kéne, kár érte.
Ami a tápon van az mindig az anya (Lyukas)
Ellendarab az apa (hegyes)
Sokan azt csinálják, hogy kikukázott alaplapról leszedik és ugyan így vga-ról.
Egy más téma: Akinek mond valamit a Microsoft Surface azt talán érdekelni fogja a hd minőségű vágott interjú róla. Akinek nem mond semmit, az már csak kíváncsiságból is megnézheti
Ugyan ez kicsiben, mondjuk gépház oldalában, tetejében, elég komoly mod lenne
-
TomiLi
addikt
válasz [CM]Crusher #8073 üzenetére
Jó estét Uram!
Akkor Veled beszéltem telón
Hát sajnos ez van, még az 1mm különbség mellett a profilja is más a kettőnek...
Nem is rossz ötlet, hogy lecsórjam másik, rossz tápról a sarut.....Az október végi versenyről vannak fejlemények??? Nem tudod?
Köszi még1x, üdv:ceaser
Bogyorisz
-
[CM]Crusher
senior tag
Itt ebben a topikban találsz mindig friss infókat: [link]
Meg érdemes nézni a főoldalt is, mert ott is jön néha egy-egy infó
Hamarosan a helyszínt is kihirdetjük, amit egyenlőre még nem szabad elárulni mert titok , de abban biztos lehetsz, hogy komoly helyen, komoly körülmények közt lesz megtartva.
-
TomiLi
addikt
válasz [CM]Crusher #8075 üzenetére
Köszi szépen!
Kíváncsian várom a fejleményeket, remélem én is el tudok készülni a versenyre
Bogyorisz
-
TomiLi
addikt
Szerintem sokan láttátok már ezt a gépet!
Szóval, arra lennék kíváncsi, hogy miből készűlt az a 4db kéken világító cucc....
És mivel van megvilágítva, hogy olyan szépen egyenletesen, "matt" fénnyel világít....
Van ötletetek?Bogyorisz
-
TomiLi
addikt
válasz Simon István #8078 üzenetére
hali! lehet, de alapból, ha nem világít akkor matt fekete ezt hogy csinálják????
Bogyorisz
-
r-chee
őstag
Lehet, hogy füst üveg/plexi lemez, mögötte LED-del. Szerintem blogjában benne van az angol szövegben a megoldás.
Origin (BF3, BF4) nick: r-chee *** BFBC2 game nick >> r-chee [HUN] --- Logout blog bejegyzéseimnél >> BFBC2 és Battlefield 4 PH! játékosnévsor és magyar szerverek listája
-
TomiLi
addikt
válasz jaja1981 #8082 üzenetére
úgy gondolod? Lehet igazad van.... És a feketéből, hogy lesz kék???? Alapból azok a világító hasábok feketék, vagyis inkább sötét szürkék.... Mindenesetre nem átlátszóak....
Ezeknek a hasáboknak milyen anyagól kell lennie a világító résznek, hogy alapból egy sötét, nem áttetsző matt felülete legyen, melyet, ha hátulról megvilágítanak szép egyenletes kék fényt ad.... Belülről lenne uv kékkel fényezve ???? Nem volt még uv festékem, nem tudom, hogy néz ki, de lehet vele olyan szép egyenletes fedést adni, hogy ne legyen foltos a megvilágított terület?????
Hát ez nekem nagy fejtörést okoz, de ki akarom deríteni.....Bogyorisz
-
Đ@v3
csendes tag
Vannak olyan UV festékek is amikben nincsenek +szinezve a pigmentek azaz szintelen...halványabban világit mint a szinezett pigmentbázisu...de sztem a szintelen sokkal stylosabb.. énis ezzel fogom kifesteni házat belülről.:... de én uv zöldben gondolkodom...
(ha vizhütésben is gondolkosz akk érdemes vizálló festéket venni...;) )sztem felvitel az márkától függ... én még nem de spanom már kifujt vele 2 házat régit olcsó nonammel...mostanit pedig vmi márkásabb cuccal...láccik a külömbség....azért érdemes előtte jól körülnézni mert azért ez nem olcsó cucc...
-
stikyo
tag
Sziasztok!
Tudna esetleg valaki abban segíteni, hogy pontosan milyen ásványi olaj jó az olaj-PC készítéshez? Erre gondolok: [link]A trafóolaj állítólag szétszedi a NYÁKot. Az orvosi célú olaj a jó? Hol lehet ilyet beszerezni nagyobb mennyiségben?
Üdv!
[ Szerkesztve ]
Aktuális modding: www.minimod.posterous.com
-
szgabe
csendes tag
sziasztok! segítséget szeretnék kérni! szeretnék venni egy ventilátor szabályozót, ki is néztem itt PH-n egy REVOLTEC RL018-t! láttam h ebbe a fórumban is ment erről a tanácskozás. valaki legyen szíves és magyarázza el mi az a PWM, h ez olyan-e, és az mire szolgál, és milyen ventilátort jó hozzá?? KÖSZI
ÜDV szgabe -
jaja1981
addikt
stikyo:
Hát ez jó kérdés.
Az ásványit nem javaslom, mert megtámadhatja a műanyag részeket.
Valami szilikon olajat tudok elképzelni, az elég barátságos.
A hővezetés csak másodlagos, mivel a levegőnél minden olaj jobban vezeti a hőt.
A levegő az hőszigetelő anyag.
Valami speckó helyen érdeklődj, de elég extrém. -
stikyo
tag
válasz jaja1981 #8090 üzenetére
Na igen. Ez itt a nagy kérdés most számomra: az ásványi olaj és ásványi olaj közötti különbségeket kell megtudnom. A belinkelt videó egyfajta orvosi célokra használt olajat ír, ezzel megy a gépük már több mint 2 éve (ha lehet hinni ennek a forrásnak). Ha jól értelmeztem, akkor azt az olajat lovaknak adják hashajtó gyanánt. (!) ( ) Természetesen sok minden másra is lehet használni, de Ők ezt hozták fel példának, állatorvosnál jutottak hozzá ilyen mennyiséghez. Sajnos a pontos típust nem írják. És ez a bökkenő: a transzformátorokban is ásványi olajat használnak, és az a fajta megtámadja a műanyag részeket, ahogy írtad. De akkor melyik ásványi olaj a jó? Eddigi "kutatásom":
1. Ásványi olaj kell hozzá (nagyon sok helyen ezt javasolják, növényi nem jó, mert hamar megromlik)
2. Trafóolaj nem jó, mert tönkreteszi a nyákot
3. Alacsony viszkozitású kell a forgó alkatrészek kímélésére
4. Gyógyszertárban nincs
5. Állatpatikában nincsEz a szilikon olaj, amit mondasz milyen formában szerezhető be? Ideje jobban utánanéznem a kémiának
Aktuális modding: www.minimod.posterous.com
-
TomiLi
addikt
Szia! Itt írnak valamit arról az olajról, amit a videón használnak.... Csak én nemtom angolul
Ha le tudod fordítani, akkor lehet vannak olyan infók benne, amik alapján hasonlót lehet itthon is kapni....Amúgy nagyon baba dolog, nekem tetszik, nagyon!!!! Sok sikert hozzá!!!!
Bogyorisz
-
stork13
aktív tag
Itt például étolajat használnak.
Itt pedig babaolajat.
Szóval széles a választék.A béke más , mint szünet, két háború közt; a jó: nem rossz Rossz.
-
senior tag
Helló mindenkinek!
Kérdésem az elektronikában jártas, esetleg alaplapot szerelőkhöz szólna elsősorban.
Voltam olyan hülye, és matattam az alaplapom egyik venti csatijánál(bekapcsolt állapotban), és persze sikerűlt rövidre zárnom(+ -).
Ezt egy kis szikra, kis csatt, majd pici amperszag, illetve a többi ház venti csatin lévő, venti fordulatszám növekedése követte. (7.xx volt lett a pluszon).Mivel anno müszerésznek tanúltam(akkor mit matatsz hülyegyerek fesz alatt a gépben?!,) gondolván, hogy ennek az amper szagnak nyoma kell hogy legyen, jóóól végigpásztáztam az alaplapot.. háát meg is találtam az áldozatot. (jah.. gép frankón ment, megy azóta is.)
Jobban körbenézve, találtam mégegy ilyen jószágot, a Proci venti csati közelében.
Ez mégjobban megerősített abban, hogy jó helyen tapogatózok.. meg is tettem.. bár nem kellett volna.. nem kicsit volt forró...Szal elösször arra gondoltam, hogy valami kis fesz. stab ic, mint mondjuk a 78xx sorozat...
Rákerestem googlén, ezt találtam.. [
L:http://www.datasheet4u.com/download.php?id=633356]3310GH adatlap pdf[/L]"P-CHANNEL ENHANCEMENT MODE POWER MOSFET" a mosfet még rémlik is, de ilyen tipus nem nagyon.. no meg már rég (13-14éve) tanúltam, azóta nem foglalkoztam nagyon elektrónikával.. csak kicsit...
Szóval kérdéseim!
- Valakinek van valami tapasztalata eme alkatrészel?
- Hol lehetne venni vajon? (lomexet majd megkérdezem, esetleg az itt írt RET-et, bár őket nem ismerem)
- Esetleg mivel lehetne helyettesíteni?
Ugyanis arra gondoltam, hogy ki kellene cserélni. Ez nem lenne olyan nagy kunszt, ha lenne.. és talán más alkatrész nem szállt el.
Lévén a gép még azóta is megy.. igaz, nem állítottam még le, nem volt restart.. ettől még tartok kicsit, bár a környékén nem láttam semmi pörkölődés nyomot, a rá kötött két venti is megy.. (bár ha még csatlakoztatok még egy ventit, lejjebb megy a fordulatuk..)Gondolom túl nagy gondot nem okozhat ha ez elpatkol, feltételezem valami soros korlátozo eszköz lehet..
Vagy ezek már impulzus vezérelt okosságok lennének...
Még pár képKöszi: Laci
[ Szerkesztve ]
-
And
veterán
Az AP3310GH típus biztosan helyettesíthető egy csomó másik P-csatornás típussal, mivel szerencsére nincs semmi extra tulajdonsága (mod: mondjuk eléggé alcsony Ugs-feszültséggel hajtható, logic level típus). Határadatok és tokozás alapján például:
- NTD2955: Lomex 86-01-89, bruttó 71 Ft,
- IRFR9024N: Lomex 86-01-34, 96 Ft,
- IRFR5305: Lomex 86-01-62, 106 Ft.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Nagyon szépen köszönöm! "Isten" vagy!
Te személy szerint melyiket vennéd bele?ui: javítasz is lapokat? (ha jól látom, ez nem nagy ördőngőség.. a két lába van felüllről megforrintva, meg esetleg a "füle".. vagy szoktak ezek "alá" is rakni egy kis vékony réteget?
Veller pákám van.. azzal megoldható ahogy nézem... -
And
veterán
Az említett típusok közül határadatok, csatornaellenállás és tokozás alapján mindegyik bőven megfelel a célnak, mivel 'jobbak', mint az eredeti. Viszont belátom, túl hamar írtam le azt, hogy az eredetinek nincs különlegessége, pedig az alacsony vezérlőfeszültségű működés egy powerfet-nél nagyon is az. Viszont az a három fajta sajnos nem olyan. Hogy ez jelent-e gondot, azt nem tudom, mert ugye attól függ, hogy milyen jelszintű vezérlést kapnak az alaplapon. Lehet, hogy gond nélkül mennek majd, de erre mérés nélkül nem vehetünk mérget. Ha biztos szeretnél lenni a dologban, akkor meg kell nézni pár másik árlistát, vagy más, de nagyon hasonló tokozással (pl. TO-251) keresni olyat. Sajnos kifejezetten logic level P-csatornás teljesítményfetet nem találtam hasonló paraméterekkel , de azért a felsoroltakat is meg lehet próbálni..
Mod: egyébként nem javítok alaplapokat. A sajátomat még csak megpróbálnám, ha muszáj lenne, az már amúgy is kisiskolás korba lépett . Pont az ilyen nagyobb felületű (mint annak a fetnek a drain-kivezetése, ami egyben hűtőfelület is lehet) forrasztásokat nehezebb leszedni az átlagnál, ha a páka teljesítménye nem megfelelő, a környező nyákfelület meg jó nagy, mert az csak úgy 'viszi' a hőt.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Köszönöm szépen!
Ha jól értem, akkor az a probléma, hogy a nyitáshoz kis feszültség kell csak neki, és az említett tipúsok viszont csak nagyobb fesszel mennek?
Ergő ha nem passzol, akkor igazándiból elfűstölni nem fog a lap, meg a fet se, csak épp nem nyit ki,vagy nem eléggé.. tehát nem vezérli majd rendesen a ventiket.
Áramban ez nem jelentkezik? tehát a lapra elvilg nem "terhel" be. Értem ez alatt, hogy a vezérlő áram nem lesz nagyobb.. gondolom azt úgyis valami ellenállásos osztó vagy valami állítja.. (áram-fesz...) ejj..de rég tanúltuk már ezeket.. ilyen power fet dolog meg nem is tom volt-e
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Milyen monitort vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- 3D nyomtatás
- Gitáros topic
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest