- Projektor topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Effektíve TKL méretűek a Corsair legújabb, numerikus paddal ellátott klaviatúrái
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen SSD-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Freddy TNT
őstag
Helló mindenki !
Volna egy nagyon pihent ötletem.Mivel most építünk házat(lakóházat <és nem kulák vagyok,hanem hitelre>
) ezért arra gondoltam, hogy némi időt és energiát egy igazán egyedi és szokatlan hangulatvilágításra fordítanék
Mikor egy számítógép főkapcsolóját láttam működés közben megszállít az ihlet.Ugyanis világított a gomb. Egy kis led világított be egy tejszínű nagy műanyagot.
Az az agyament ötletem támadt, hogy a padló rései közé(a járólapok 4 sarkába) tennék ledeket és valami ilyen (a kapcsoló anyagához hasonlóan jó fényvezető) anyaggal tölteném fel. Így bekapcsolva kapnék egy rácsszerű világítást.
Rengeteg megoldandó dolog lenne ezzel,de nekem elektronikai gondjaim vannak főleg.
Meghajtásnak mondjuk egy 235W-os PC tápot használnék.(ellenálásokkal persze)
Persze nem ezzel akarok könyveket olvasni. Csak olykor használni. (persze esténként <talán heti 1-2 órát>
Mivel itt-ott olvasgattam a ledekről egy kissé megtántorodtam, mikor kiderült, hogy a számomra örökéletű és szinte megsemmisíthetetlen ledek ennyire függnek pl: a soros vagy a párhuzamos kapcsolástól.
így hát a kérdés az lenne, hogy milyen fényvezető anyagokat és ledeket lehetne felhasználni erre ? Na és mennyi időt bírnának ki ? (év/hónap vagy bele se kezdjek ?)
Egyáltalán megoldható az ölet ?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Projektor topic
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Windows Phone felhasználók OFF topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Effektíve TKL méretűek a Corsair legújabb, numerikus paddal ellátott klaviatúrái
- Mégis marad a Windows 10 ingyenes frissítése
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- World of Warships
- iPhone topik
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- BESZÁMÍTÁS! GB H610M i3 13100F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Cooler Master MB320L ARGB ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX G17 G713IM 17 notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Bomba ár! Acer Nitro V - i5-6300HQ I 8GB I 128SSD + 1TB I GTX960 4G I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Honor X7 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest