Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs7
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, remélem, hogy jó fórumban járok.
Vettem egy utángyártott laptop CPU hűtőt, csak ott akadtam el, hogy a gyári csatlakozó aszimmetrikus volt fekete kábelekkel, az új viszont szimmetrikus és színes kábeles. Jól gondolom, hogy a piros vezetéknek kell a képen látható fehér háromszöggel jelölt érintkezőhöz kerülnie?
Előre is köszönöm a segítséget! -
hermandani
tag
Sziasztok!
A nem mai gyerek pc-met szeretném kicsit feldobni pár rgb cuccal
Jelenleg a házban elöl és hátul zöld színű molex csatis ventik vannak.
Ezeket cserélném rgb-re. Aztán megtudtam, hogy van vezérlő meg átalakító, stb és elvesztem. Én csak molexbe akartam volna dugni és csókolom.
Gondoltam akkor már dobunk bele egy ledszalagot is... ott is elvesztem a csatlakozók között, hogy mi hova mit alakít át.Hogyan tudnám ezeket megoldani a legolcsóbban?
Ez a gép nem olyan nagy szám, hogy 10ezreket locsoljak vezérlőre, stb...
Alaplapra (MSI Z270-A Pro) nem tudom lehet-e egyáltalán kötni valamit?
Köszönöm -
tusi_
addikt
Köszi a valaszokat
eat, sleep, play, replay
-
őstag
válasz hermandani #21753 üzenetére
Szia!
Van egy valag befejezetlen, beépített vezérlős LED pálcám. Előre programozott színek és effektek között lehet választani egy külső gombbal (pl. a gépház reset gombját át lehet rá tenni). 10 címezhető LED-nek van rajta hely gyárilag, illetve mellé, vagy utána köthető ARGB szalag. A projekt meghíúsúlt két fronton is:
- A PCB terv el lett rontva, így az USB csak táplálásra használható rajta, a szoftveres vezérlés így ugrott, és újraprogramozni sem lehet a vezérlőjét.
- Szoftveres vezérlés híjján a mikrokontroller programjába nem fér bele az összes csillivilli effekt amire szükség lett volna.Ha beéred pár effekttel és pár előre beálított színnel, akkor 5000 Forintért adok el belőle. (Tudom, hogy fórumban nem bizniszelünk, de ez kb. az alkatrészek ára egész 1000 forintra kerekítve, szóval nem a bizniszt próbálom pörgetni ).
Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
Cs7
tag
válasz Reggie0 #21761 üzenetére
Sikerült a művelet! Tényleg a kék vezeték lett a jó a háromszög felől. Az utángyártott csatlakozó a kék vezeték felőli szélén lévő kis pöcök levágása után szerencsére már simán belement a csatlakozóba. Nagyon szépen köszönöm Neked is és Panthera-nak is a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Sonja
nagyúr
Venti rögzítő gumikat (pl. AKASA Black Rubber Case Fan Mounts) lehet pl. ilyen fajta ventirögzítő helyre tenni? Értem ez alatt, hogy nem konkrétan egy lyuk van, hanem ilyen ovális hely. Van ebben valakinek tapasztalata? Illetve ténylegesen ér is valamit ilyen gumi a csavar helyett?
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
v.tom
őstag
Sziasztok, kéne egy kis segítség:
Van egy be quiet dark base pro 900 rev 2 házam, aminek a saját ventilátor vezérlőjéhez nincs meg a tápkábel. Ennek az egyik vége egy anya Sata, a másik pedig valamilyen 4 pines, amit nem tudok azonosítani. Tudnátok benne segíteni, hogy miként keressem?
-
mefistofeles
addikt
Sziasztok.
Fehér fényű ledszalagot keresek a PC-m be. Hol lehet kapni nem arany árban?[ Szerkesztve ]
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
Joshi
titán
válasz mefistofeles #21774 üzenetére
Aliexpress.
-
fatpingvin
addikt
válasz mefistofeles #21774 üzenetére
sárkány center
viccen kívül. egész olcsón lehet venni.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Sziasztok,
Alaplapokra és tápegységekbe alacsony impedanciájú (low ESR) kondenzátorokat illik forrasztani csere gyanánt? Ha igen, akkor miért? Mit befolyásol az impedancia?
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
Köszönöm a válaszokat! Ha jobb minőségű kondik vannak egy tápban, feltételezem az kihatással van a számítógépben lévő többi hardverelem élettartamára is?
[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
Dave946
tag
Sziasztok Nem tudom hogy ide illik e téma, de hátha tudtok segíteni.
Volt egy ASUS Tuf Gaming B560m plusom, chieftec hunter gs-01b-op házam, artict cooling 240 Argb vízhűtés.
Tökéletesen működött tudtam állítani bármilyen színt.
Most cseréltem platformot ASrock b760M riptide összeraktam a konfigot, a vízhűtés tökéletes működik tudok színt váltani.
Azonban a chieftec hunter gs-01b-op ház ventilátorjai nem szinkronizálnak, nem bírom őket állítani.
Kábelek jól vannak bekötve, próbáltam ASrock polychrome progival állítani, biosba állitani de semmi.
Ventilátorok egyébként világítanak a gépházon lévő Mode gombot nyomkodva változnak színek az összes ventilátoron ami gépházé de egy színű sosem lesz pl csak piros, kék, zöld stb
Hanem az összes ventilátor két színű : Zöld-piros, kék-Fehér ilyenek...
hozzátenném a ház támogatja az ASROCK Polychromot, Vízhűtés szintén de az ugye működik-
Nem tudom össze szinkronizáltatni sehogy.
Aki tud kérem segítsen
köszönöm.[ Szerkesztve ]
SOD
-
őstag
válasz Dave946 #21781 üzenetére
Szia!
Ha a házikó gombnyomásaira reagál az RGB, akkor az azt jelenti, hogy a háznak valahol van egy saját vezérlője, és az beszél rá a ledekre.
Próbáld meg kiiktatni, és győződj meg róla, hogy az alaplap ARGB-je jó irányból csatlakozik a ház ventijeire.
(Azt tudom elképzelni, hogy a házikó Dout oldalát kötötted be az alaplapra - bár akkor az alaplap általi vezérlés se működhetne jól)
Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
blp85
aktív tag
válasz Dave946 #21781 üzenetére
A MODE gombot tartsd lenyomva 3 másodpercig, hogy M/B- Sync módba kapcsoljon.
A leírásban az első, mivel alapértelmezetten független módban van a HUB.
[ Szerkesztve ]
Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
-
Dave946
tag
válasz razorbenke92 #21782 üzenetére
Igen ház oldalán van egy vezérlő. Azon vannak ARGB csatlakozások abba a ház ventik ARGB csatlakozásai vannak kötve.
vannak FAN felíratok azokba a ház ventik vannak kötve.
erről a vezérlőről van egy 4 pines FAN csati ami az alapra kötve (CHA_FAN) pörgeti az összes ventit tehát az pipa. [link]
Jön vezérlőről egy másik kábel nevezetesen M/B rainbow cabel ami 3 pines amit vagy az ADDR_LED1, 2, 3 ba dugok be. [link]
Most jelenleg azt hiszem 2-esbe van. (gondolom ezt rosszul rá se lehet dugni mivel 3-pin)
A vízhűtés rgb kábelje pedig ide van kötve [link]
de ezt ide is kell leírás szerint 4 pines és amúgy ez működik is jól tudom állítani a színt.
Nem tudom mit néztem el hol van a hiba.Arra gondolok hogy a rainbow cabel esetleg elromlott.
[ Szerkesztve ]
SOD
-
a.gabriel
tag
Lehet, hogy nem itt kellene megkérdeznem, de tudtok adni néhány nevet a Merlin hardveren kívül, aki modding terméketeket árul az országban, vagy Bp-n.
(szerelhető táp csatlakozó, illetve szerszámok kellenének)
A minőség az nem véletlen!
-
olisadebe
tag
Sziasztok .Ezt a csatlakozót ,hogyan tudnám összehozni az alaplapommal és egyébb dologgal ,hogy szinkronizálva legyen a tápom is a fényjátékkal !
[ Szerkesztve ]
-
olisadebe
tag
Alaplapom Asus rog strix z790-f ..Nincs az alaplapon ilyenhez hasonló csatlakozó sem ! Pedig a táp is asus rog strix
[ Szerkesztve ]
-
Werkly
őstag
VGA kábelnél az egyik végen 8 PIN van a másik végen pedig 7 van bekötve. Ez miféle kábel? Vagy polaritás függő? Úgyértem nem mindegy, hogy melyik vége a PSU-é? Kösz!
-
őstag
válasz Werkly #21791 üzenetére
Szia!
Rövid válasz: Nem gond,de ha moduláris táp kábele, akkor mindenképp tartsd be, hogy melyik a PSU oldal, és melyik a VGA oldal.
Hosszan:
Itt a topicban gyulank fórumtársnak fejtettem ki korábban a különböző vga csatik működését. Ha gondolod keresd vissza.Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
Werkly
őstag
válasz razorbenke92 #21792 üzenetére
Kösz a választ! EVGA Supernova G6 850 a táp. Nos a kábel végén nincs külön jelölés, hogy PSU vagy VGA. Mindkét végére a VGA felirat van nyomva az EVGA logó mellett. Az egyik vége 6+2-re van szedve 8 teli PIN-nel. A másik vége 8-as 7 teli PIN-nel. Ezt dugtam a PSU-ba így működik a kártya tápolása, fordítva nem. Gyári moduláris kábel. 2 ilyen van hozzá és 2 másik amin van egy-egy + 6+2 kábelvég is.
[ Szerkesztve ]
-
Shad0wking
csendes tag
Üdv!
Vettem egy gépházat, amiben van egy 12voltos RGB ledszalag 4 pines csatlakozóval. Az alaplapomon nincs csatlakozó ehhez sajnos.
Ha jól gondolom egy led vezérlőre lenne szükségem (amikhez ilyen kis távirányítót adnak), amit a tápegységemhez tudnék csatlakoztatni. Milyet vegyek? Melyik csatlakozóhoz érdemes bekötni? Minél olcsöbb kellene. A tápomon ilyen csatlakozók vannak:
ATX 20+4 1
4+4 PIN 1
8PIN 1
PCI-E 6+2 2
SATA 5
Molex (PERIPHERAL) 4
Floppy 1http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Shad0wking
-
hardlovi
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni!
Vettem egy új számítógépet és bár eddig nem vonzott a modding és a világítás, de most szeretnék bele tenni ARGB ventilátorokat. Most használok először ilyeneket!
A ház és több alkatrész is Be Quiet! márkájú így értelemszerű volt, hogy Be Quiet! Light Wings ventiket teszek bele. (Meg tetszenek is...)
Vettem is kezdésnek és kipróbálásra egy LIGHT WINGS 120mm PWM high-speed ventit amivel lecseréltem a SHADOW ROCK 3 proci hűtőm ventijét.
Minden működik is. Beállítottam az Armoury Crate programban (az alaplapom egy Asus TUF GAMING B760M-PLUS D4 alaplap) a kívánt színt (statikus egy szín beállítás). A ventilátor szépen át is váltott.
És most jön a DE! Ha újraindítom vagy kikapcsolom és újra bekapcsolom a gépet, akkor az eredeti szivárványszínben ragyog mindaddig míg a Windows be nem bootolt aztán átvált a beállított színre.
Ez miért lehet? Van megoldás arra, hogy amikor bekapcsolom a gépet már akkor a beállított színnel világítson? Szeretném az összes házhűtő ventilátort lecserélni LIGHT WINGS 140mm PWM ventire.
Az alaplapon természetesen a megfelelő ARGB csatlakozóra van rákötve. A 140mm-es Light Wings ventiket hármas pakkban venném amiben van HUB is. Esetleg azzal a HUB-al megoldódna ez a gond? 2db hármas pakkot akarok venni mert nagy a ház és (Be Quiet! Silent Base 802 Window Black) és a mostani 5db 140mm-es ventit cserélném le a Light Wings ventikre.
Bocsánat ha hosszú voltam.
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
hardlovi
csendes tag
Szia!
Köszi a választ!
A honnan kéne tudnia kérdésre azt tudom mondani hogy a gépben lévő Gigabyte 4070 is tudja például. A GCC-ben (Gigabyte Control Center) beállítottam ugyanazt az egy színt ugyanúgy statikusra mint a ventinél és a gép bekapcsolása után rögtön olyan színben világít a kártya.
Igen jól rémlik a BIOS-ban én sem találtam sajnos ilyen beállítási lehetőséget.
A kiindulási alapom pont ez volt, hogyha a VGA tudja akkor az alaplap miért ne tudhatná...
De ha nem hát nem. :-)
-
Werkly
őstag
[link] Csak ilyen megoldás létezik SATA III bővítésre? Ez tudja egyébként a 6Gigás sebességet? Ezek amúgy teljes értékű portot adnak az alaplapihoz képest? kösz!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest