Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hatékony emulációt használ a Switch címek futtatására a Switch 2
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Videószerkesztés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dönc
tag
válasz
Bandit21 #21925 üzenetére
Műanyagnak nem kéne, hogy bántódása essen, hacsak nem sokkal rosszabb minőségű, mint ennél a háznál: Chieftec Bravo BH-02B-B-B-400 Nálam semmi jelét nem mutatja annak, hogy kb. 20 éves a cucc
Ebből is volt, aki kicsapatta a hdd keretet szintén vga miatt. Ha jól emlékszem pár szegecs bontásával megoldotta. -
Dönc
tag
Hát, ez a konfig első blikkre is megáll kb. 100 W fogyasztásnál, szerintem 1-2 napot biztosan el kéne mennie ezzel a táppal is bár azért lássuk be, hogy a HKC nem a technika csúcsa. Ha csak kikakpcsolna gond esetén én annak inkább örülnék a helyedben, de ebben nem bíznék olyan nagyon.
Itthon is van egy gép ami egy ezer éves 400 W-os Chieftec táppal megy, bár minimálisan használva. Semmi gond vele, pedig ebben még egy GTX 1060 is van, bár ez inkább csak azért, hogy az iGpu ne fogyassza az amúgy szűkös ram mennyiséget.... Tényleg a maradékok lettek összeborítva ebbe a konfigba.
i5-8400 (papíron 65W TDP, de valóságban tud ez (80-at is, ha megcsavarom a lelkét, de ez nem esik meg valós felhasználás során)
Z370-es lap... (mert ez volt kéznél)
GTX 1060 (3GB) 120W max fogyasztás, desktop/böngészés esetén ennek a töredéke se.
256 GB sata nvm SSD, ha ez 5 Wattot eszik akkor gond van...
2x4 GB DDR 4 2400Ghz ram, ez se feltételezem hogy túl sokat fogyasztana, legyen 10 W a legrosszabb esettel számolva.
Összesen 80+120+5+10= ~220W A lehető legrosszabb esetben, amit a valóságban sose fog produkálni, erre 400W bőségesen elég még ha nem is a csúcsok csúcsa a táp.
VGA nélkül az általad említett gép esetén a 100W nem elrugaszkodott szerintem a saját tapasztalatokból kiindulva, ezt akár konnektorból is ki lehetne mérni a veszteségekkel együtt normál használat melletti maximumnak. Így ha megbízol a HKC-ban, akkor talán nem fog tönkremenni a táp ebben a pár napban és nem viszi el az egész vasat a vérbe.
Esetleg mik az egyéb opciók tápra?
Másik kérdés, hogy ezeken a modernebb lapokon nem kell e mindent bekötni, hogy egyáltalán elinduljon. Nem gondolom, hogy kéne, csak fogalmam sincs főleg AM4 szinten. -
Dönc
tag
válasz
razorbenke92 #21731 üzenetére
Köszi szépen, pont valami hasonlót kerestem külföldiül is, de úgy sem találtam. Így viszont már értem. Mindenhol csak a felszínét kapargatták a témának.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- be quiet! DARK ROCK PRO 4 ( AM4-re )
- Keresek Lian Li UNI FAN SL-INF 120 mm fehér ventilátorokat
- Lian Li UNI FAN SL-INF 120 mm fehér ventilátor szett, vezérlővel - Újszerű állapotban!
- Jövök már! Addig is itt a VÍZ! Kolink Umbra Void AIO 360mm ARGB INGYEN FOX az árban
- Corsair iCUE H100i RGB Elite Capellix XT 240 mm
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xbox Ultimate előfizetések
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest