Új hozzászólás Aktív témák
-
mjuti
tag
válasz
interstate76 #10583 üzenetére
Köszönöm, ha lesz idom majd eljátszom vele
-
interstate76
addikt
Használd egészséggel!
-
mjuti
tag
válasz
interstate76 #10581 üzenetére
Szia,
Engem erdekelne, fel tudnad tolteni vhova?
Koszi
-
interstate76
addikt
válasz
ahenobarbus #10580 üzenetére
Az enyémet nagyon sokáig használtam a KIZS-féle Finless ROM-mal és kifogástalanul működött. Nem mondom, hogy a tiédre is biztosan jó lenne, de egy próbát talán megér - ha meggondolod magad, írj és felmásolom valahová. Vagy ha eljuttatod Veszprémbe a kütyüt, akkor szívesen telepítem is valamelyik hétvégén.
-
ahenobarbus
tag
válasz
interstate76 #10579 üzenetére
üdv,
Köszönöm a felajánlást, került egy működő Finless-es, és Linux alatt leklónoztam.
Szerintem kuka lesz, mert melegszik, és a wifit és Bluetooth-t nem lehet bekapcsolni, de úgy érzem nem érdemes vele kínlódni...
uff, ocs -
interstate76
addikt
válasz
ahenobarbus #10578 üzenetére
Hi!
Nekem ezek vannak az MK808-as mappában:
RK_Android_Tool_v1.35.zip
RKBatchTool_1.5.zip
update_kizs4_finless16_funcwm.imgSzólj, ha kellenek!
-
ahenobarbus
tag
üdv,
Van valakinek biztonsági másolata a 2.1 Finless rom-ról vagy valami másik működő MK808-ra való rom-ról?
Sajnos a http://www.freak-tab.de/finless -re mutat minden link, nem találtam máshol...uff, ocs.
-
tvamos
nagyúr
válasz
interstate76 #10576 üzenetére
Igen, ARM Linux.
-
tvamos
nagyúr
válasz
interstate76 #10574 üzenetére
Meg mindig az. Persze...
-
tvamos
nagyúr
válasz
interstate76 #10572 üzenetére
Ugyan! Jo lett volna, ha megy, de mar nincs kedvem tobb energiat beletenni. Inkabb lesz Raspberry Pi0W. Csak annak meg rettenet gyengusz a processzora.
-
interstate76
addikt
-
tvamos
nagyúr
válasz
interstate76 #10569 üzenetére
Probalkoztam, de elszurtam valamit, es tegla lett.
Most rapihenek a dologra...Attol tartok, hogy ezt akartam ratenni: [link]
-
McAdam6
aktív tag
Feltettem az Alexelec-et az MK808BPlusra, elég jól megy, de hiába állítom be a CEC-et, nem tudom vezérelni a TV távjával. Van erre megoldás, vagy ez ilyen ?
-
tvamos
nagyúr
válasz
interstate76 #10567 üzenetére
Kosz! Tegnap ejjel keresgeltem en is, de ceges a laptopom, es nem enged a yadi.sk-ra. Majd megprobalom Raspberry-vel letolteni.
-
tvamos
nagyúr
válasz
interstate76 #10565 üzenetére
Nagyon szepen koszonom a gyors valaszt!
-
interstate76
addikt
válasz
tvamos #10564 üzenetére
OpenELEC és Ubuntu az MK808B Plus-on (FreakTab-link a telepítéshez a leírásban). Volt ilyen kütyüm - elképesztő, mit ki lehet belőle hozni!
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Ha van itt meg valaki, akkor egy kis segitseget szeretnek kerni.
Van itt nekem ket Android stickem, egy Mini TV for Android MK808B Plus, meg egy iBex UG802+ (RK3066).
Szeretnek valamelyikkel USB webcam videot streamelni PC-re, ha van erre lehetoseg. Esetleg, ha lehetne ra valahogy arm linuxot installalni, az meg jobb lenne.
Tud valaki ebben segiteni? -
interstate76
addikt
válasz
Davebowman #10562 üzenetére
A kérdezőnek is MK808B Plus kütyüje van, jó rá a linkelt OpenELEC.
-
Davebowman
senior tag
válasz
interstate76 #10552 üzenetére
Vigyázat, nekem is van ilyen eszközöm és az nem MK808B+ csak MK808B!!! A soc rk3066! Az oldal amit linkelték csak a plushoz jó nem (Amlogic)?
-
interstate76
addikt
válasz
thotzoltan #10560 üzenetére
Ez a te döntésed. Ha nem szeretnél mókolni, akkor igen, egyszerűbb, ha veszel egy új eszközt.
-
thotzoltan
tag
válasz
interstate76 #10559 üzenetére
Köszönöm a segítséget,de nincs másik HDD a Dell Precisonhoz...ezek szerint egyszerűbb egy másikat venni...?!
-
interstate76
addikt
válasz
thotzoltan #10557 üzenetére
Nem emlékszem, lehet-e rá OpenELEC-et varázsolni windows nélkül, memóriakártyáról. Ha nem, akkor szerintem kénytelen leszel win7-es gép közelébe férkőzni, vagy saját masinára felhúzni egyet. Annyira nem komplikált: cserélj merevlemezt a laptopodban/asztali gépedben és dobj fel rá egy win7-et, aztán mehet a flashelés (ha jó az eszköz).
-
thotzoltan
tag
válasz
interstate76 #10556 üzenetére
Resetelem..az eszközkezelő érzékeli,aztán újraindul,ismét,és ismét...az eszközöknél megjelenik,hogy MK808B ,aztán eltűnik,újra megjelenik..ennyi..valamit nem jól csinálok? Reset benyomva,majd áram ráadva,felengedem a gombot...
-
interstate76
addikt
válasz
thotzoltan #10555 üzenetére
Neked is!
-
thotzoltan
tag
válasz
interstate76 #10554 üzenetére
sajnos minden gépünkön ez van...azért köszönöm,BUÉK!
-
interstate76
addikt
válasz
thotzoltan #10553 üzenetére
Nem tudsz win 7-es gép közelébe férkőzni? Ha nem, akkor sajnos tippem sincs, hogy oldhatnád meg a dolgot.
-
thotzoltan
tag
válasz
interstate76 #10552 üzenetére
a laptopom a Win10-zel nem érzékeli..
-
interstate76
addikt
válasz
thotzoltan #10551 üzenetére
-
thotzoltan
tag
Sziasztok!
MK808B Plus kütyünk éveken keresztül szépen működött... most először kiírta,hogy a google playba nem lehet bejelentkezni,semmit nem tudtunk megnyitni,mindig ezt a hiba üzenetet lökte be...aztán már be sem bootolt..csak google tv....logo,és újra meg újra..próbáltam resetelni..semmi..kuka? -
bhonti
aktív tag
Van nekem 1 régebbi Android 4.0 Mini Pc... Debrecenben rá tudna nézni esetleg valaki személyesen? Nem megy tovább a kezdőképnél, csak annyit ír ki a zöld háttéren, hogy android... Ctrl-Alt-Del hatására újraindul. De ez a maximum amit jelenlegi állapotában ki tudtam belőle hozni.) Amúgy bocs, látom, hogy újabb eszköz a téma, de hátha emlékeztek efféle régi dolgokra és sikerül életre kelteni. Köszönöm!
-
terra052
őstag
válasz
interstate76 #10547 üzenetére
Kedves, barátságos, türelmes - biztosan ő az
-
terra052
őstag
válasz
interstate76 #10545 üzenetére
Nyugi, reinkarnálódott csak
Somatom -
interstate76
addikt
válasz
#79335424 #10542 üzenetére
Azt nem hiszem el, hogy Somatom-ot sikerült kib@szni a PH-ról! Nélküle kidöglött volna az összes RK-s mini pécé topik, kb. 200000 embernek segített itt, engem is beleértve, és mindig józan, higgadt tudott maradni, akkor is, ha hülyékkel hozta össze az élet.
Valami nagyon nem klappol ezen a helyen egy ideje!
Szerk.: vagy saját magát törölte? Azt nehezen tudom elképzelni.
-
Arti1
aktív tag
válasz
CsendbenJáró #10543 üzenetére
Szia,
ide havonta beesik valaki, a topic lassan kihal... akinek volt (vagy a fiokban meg van) MK808, az most mar atnyergelt az S905-re, annak a topicjaban megtalalod a volt tulajokat, talan nem lesz gond egy kis nosztalgia miatt, ha rakerdezel... -
CsendbenJáró
csendes tag
válasz
#79335424 #10540 üzenetére
Sziasztok!
Olyan ROM kellene, amely támogatja a Bluetooth modult (hama). Tudtok segíteni, hol találok olyat?
Finless 2.1 nem ismeri fel, a Minix sem.A GitHub-ról buildeltem az OmegaMoon kernelt, de szétesik a kép.
Szépen körbe kerestem a netet, de a fájlmegosztókon már csak bottal ütöm a nyomát. Ha valahol még fellelhető a következők valamelyike, légyszi linkeljétek be.
Két megoldás is jó:
a. Kizs féle kernel Finles 2.1-hez
b. vagy olyan önálló ROM, amely felismeri a bluetooth-t. -
törölt tag
válasz
vizimento #10537 üzenetére
A legömbölyített "élén", közép tájon kéne legyen egy pici luk. Vagy, az újabbbaknál a HDMI csatlakozó mellett. Csak az a baj, hogy nem biztos, hogy gomb is van alatta. Három féle verzióról tudok.
Semmilyen reset.
Reset gomb érintkezői a panelen, gomb nélkül.
Gomb ráforrasztva.
Ha a lukon óvatosan benyúlva nem érzed a gomb "kattanását", akkor csak szétszedéssel deríthető ki a szitu. Ki kell csavarni a csavart a végén, lepattintani a műanyag zárófedelet, és az ellenkező irányban kitolni az egész panelt. De, óvatosan, mert a Wifi antenna érintkezője a fém házhoz van szorítva. Ha szét van szedve, akkor érdemes felírni a Wifi, bt modulok feliratát, és a panelverziót. -
vizimento
senior tag
Van egy imito mx1-em. Gyári fw van rajta.
Gyakorlatilag csak filmnézésre használjuk egy "butatévén". DVD minőség maximum.
Erre egész eddig jól szuperált, de mostanában akadozik, stb.
Gondolom a filmlejátszó/youtube/stb appok már nagyobb memóriájú, frissebb fw-s kütyükre optimalizáltak (és nagyobb méretűek)Tudtok ajánalni valamit?
Van pl erre valami újabb vagy custom fw amivel gyorsabb lenne?
Vagy van valami ajánlott médiapllayer ilyen régebbi vasra?
Egyéb ötlet?
Köszi előre is! -
stilo18
addikt
Köszönöm szépen mindkettőtöknek!
-
interstate76
addikt
-
stilo18
addikt
Sziasztok.
Lenne egy Philips Led tv, gyenge smart résszel.
Kis keresgélés után, ezeknél az android PC - knél lyukadtam ki.Az elvárás annyi lenne, hogy a tvre csatlakozva tudjak YouTube - ozni illetve böngészni.
A keret 20k Ft lenne, illetve szeretném itthon vásárolni.Valami tipp, hogy mi lenne a legjobb megoldás?
Bocsánat ha esetleg rossz topikba írtam..
-
Optika01
tag
Sziasztok.
Bár nem közvetlen ide tartozik, de hátha tud valaki segíteni.
Van egy HDMI intel Windows stickkem. Egyszer csak kikapcsolt, és nem lehet bekapcsolni. Az adapteren villog a led visszajelzo. Más adapterrel sem működik. (valaki azt mondta, hogy valszeg zarlatos a stick)
Kérdés : lehet ezt javítani? Esetleg Kecskeméten tud valaki ilyen embert? Egyáltalán megéri javítás?
Köszönöm.
Üdv. -
terra052
őstag
válasz
interstate76 #10526 üzenetére
majd tartok élménybeszámolót, ha érdekel valakit...
OFF off. -
interstate76
addikt
válasz
terra052 #10524 üzenetére
Bőven belefér ennyi OFF, ez nem egy harapós topik!
Az S905-ös kütyük topikjának összefoglalójában vannak az ajánlott típusok, és le van írva az LE telepítésének menete is.
A Beelink Mini MXIII, amilyenem nekem is van, nemrég még volt eBay-en 40 USD-ért, most a Gearbest-en láttam a legolcsóbban, 46-ért. De lehet, hogy van jobb vétel - mostanában nincs időm olvasgatni a fent említett topikot, lehet, hogy beesett valami szuper vétel, vagy lett LibreELEC az S912-es masinákra, stb.
-
terra052
őstag
válasz
interstate76 #10523 üzenetére
Akkor eddig ez a befutó. Esetleg ajánlott eladód van rá?
Ígérem az utolsó offom a témában, de nem leltem topkiját, csak az amlogicosat. -
interstate76
addikt
válasz
terra052 #10522 üzenetére
Teljesen. Gyakorlatilag csak a Kodi fut, és telepíteni is csak utóbbi kiegészítőit tudod - ergo médialejátszásra kihegyezett célhardvert csinál a kis S905-ösökből, mégpedig olyat, ami - képminőség tekintetében - a sok tízezer Ft-os, dedikált médiaplayerekkel is felveszi a versenyt (a gyengébb minőségű anyagok felkonvertálása terén marad el egyes, jóval drágább vetélytársaitól), szoftverben pedig egyértelműen jobb szinte mindegyiknél.
-
terra052
őstag
válasz
interstate76 #10521 üzenetére
Nna. Jól értelmeztem, hogy a libreELEC egy kicsontozott rendszer Kodira kihegyezve?
-
interstate76
addikt
válasz
terra052 #10520 üzenetére
A 3D nálam is kimaradt (legalábbis egyelőre, de a gyerekek miatt lehet, hogy ez változni fog), ill. 4K-megjelenítőm sincs, de a kadenciahelyesség is komoly érv a LibreELEC mellett. Szerintem. Mindenesetre pár perces munkával elkészíthető a szükséges micro SD, és ha megcsinálod, biztosan nem bánod meg.
-
terra052
őstag
válasz
interstate76 #10515 üzenetére
Köszi. A külső meghajtós torrent az MK808-on ment gond nélkül, külső tápos meghajtóm van, Ttorrent pro tökéletesen futtatta a torrenteket, csak elfut itt is.
A libreELEC-nek utánaolvasok, mondjuk a tv 720p, így nincs nagy motiváció nagyobb felbontások miatt, bár a telefonom már 4K-ban rögzít, csak jelenleg nincs, ami lejátssza
3D meg nekem kimarad, egyszerűen nem érdekelEgyszerű sd filmeket is megnézem, talán mert még VHS-en szocializálódtam
-
Indiant
addikt
válasz
interstate76 #10517 üzenetére
Ok, akkor jól értettem. Köszi!
-
Indiant
addikt
válasz
interstate76 #10515 üzenetére
"full hd 3D" alatt mit kell érteni? (gondolom nem az 1080p H-OU és H-SBS)
-
interstate76
addikt
válasz
terra052 #10514 üzenetére
Ezeknek menniük kell rajta. Ill. javaslom az android alatt futtatott Kodi helyett a fentebb már említett, micro SD kártyára telepített LibreELEC-et: kadenciahelyes lejátszást tud egészen 4K felbontásig (egyedül a full hd 3D nem megy neki, de a felezettet abból is tudja). De nemcsak emiatt miatt éri meg, hanem mert nagyon gyors és mert nagyon takarékosan bánik az erőforrásokkal, így filmnézés közben kevésbé nyüstölöd a kütyüt (kb. 15s alatt elindul a LibreELEC, ha droid alatt nyomsz egy restartot).
Talán a külső meghajtóra való torrentezés, ami problémás az eszközön, de az sem a hardver, hanem az android miatt. Az S905-ös és S912-es kütyük topikjában tudnak segíteni ez ügyben.
-
terra052
őstag
válasz
interstate76 #10513 üzenetére
Sebaj, köszi a gyors választ
Szimpatikus cucc, emlékszem, hogy dicsérted már.
Egyszerű, alap használatra kell, napi 8-10 óra webes rádió hallgatás és IP kamera program futtatása ami fontos, és hogy ezt ne egy 90W-os laptoppal kelljen megoldani, mint most.
Meg torrent, perszeutána meg Kodi.
Gondolom, ezeket zökkenőmentesen tudja teljesíteni. Játék nem lesz, böngészés csak végveszély esetén.
Ja, egy extra, egy dvb-t sticket akarok még hozzá, mert miért neazért lenne jó a két usb, de ennek az megvan.
-
-
Arti1
aktív tag
válasz
interstate76 #10509 üzenetére
Köszönöm, utánanézek
-
interstate76
addikt
válasz
Davebowman #10507 üzenetére
Nem tudom, aktuális-e még a kérdésed, de sztem nem éri még szenvedni vele, kevés a hardver az Ubihoz.
-
Arti1
aktív tag
Sziasztok, újra itt
még 2013. tavaszán (7000. hsz környéke) vettem az mk808-at, azóta megy, kb. folyamatosan, hálókábelen, nem wifi-n.
Csak youtube, semmi extra, finless rom van rajt, hogy melyik, az passz, de 1080-as, az tuti.
Ma megpróbáltam feltenni rá a skype-ot, sikerült, ami eléggé meglepett, hogy minden szórakozás nélkül felment.
Utána megpróbáltam egy Logitech C170(?) webkamerával videohívást indítani, még ez is sikerült (nagy fénynél meglepően jó képe van ennek a webkamerának, pedig ez sem mai csirke...).
A gond csak az, hogy 5-ből 1x épül fel gond nélkül a hívás, a többi alkalommal valahol hívás közben leszakad, vagy a skype app fc, és home képernyőre dob.
Nem (biztos, hogy) a skype app hibája, mert hangouts-on is ugyanezt játssza, igaz, ott 5-ből 3-szor jó.
Nem akarom már ezzel a kütyüvel megváltani a világot, marad a youtube-ra, viszont utódot keresnék.
Amire kell, az youtube (továbbra is) meg skype és a többi videotelefonos alkalmazások gond nélküli futtatása.
Se böngésző, se játék, se semmi más, ez a két funkció lenne a fontos, de ezek ne akadjanak le, ne zárjanak be, 10-ből 9x jó lenne ha rendben lenne a hívás.
Találkoztatok mostanában esetleg ilyen mini PC-vel, ami ezt tudja? Gondolom, most már mindegyik nagyon sok magos és elméletileg bírniuk kellene, de hátha van jó tippetek, amit ajánlani tudtok.
Előre is köszönöm, ha tudtok segíteni!
Üdv:
Arti1 -
Davebowman
senior tag
Nálam nem sikerül betölteni az ubuntu grafikus felületét. Mit flasheljek rá?
-
Gabi61
csendes tag
Sziasztok!Nekem is van egy MK808 nonB rk901 wifi modulos érdekelne legujab jol müködö firmware, van e hozza android v4.4.2 vagy android v5-érdekelne .Probalkoztam kitkat verzioval de nem volt stabil (fw allminipc oldalrol) nem imeri a wifi-t pár hasznalat utan lefagy a bootolasnal és problémas viszalépni android 4.1 (tudja valaki hogy lehet egyszerüen) Az android 4.2 fw.finlessBob 2.1 nálam nem megy a wifi és szintén pár hasznalat utan lefagy bootolásnál!
-
interstate76
addikt
Nem gyenge okosóra. A CPU-t nem ismerem, de annyi RAM és ROM van benne, mint a topik névadó mini pécéjében!
Nem fogott el a "vennem kell egyet"-érzés, csak érdekességképpen linkeltem be.
-
jansi
csendes tag
-
törölt tag
Az Imitokban ez gyári korlátozás a túlmelegedés ellen. Custom kernellel talán feltolható maxra, de sztem nem fog segíteni a problémán. Inkább a GPU órajelét kéne növelni, csakhogy, ha 45nm -en 260Mhz fölé viszed a Malit, akkor lefolyik a panelről. A 28nm -es 3188 -asokban ugyanez a Mali már 500Mhz -en ketyeg. Sajnos, ez a 3066 nem tud sokkal többet, mint amennyit gyárilag.
-
jansi
csendes tag
Sziasztok!
Van egy iMitoMX2-m. Olyan problémám van vele, hogy a nagyobb bitrátájú filmeknél akad a kép. A processzor max.-on pörög, ami 2*1Ghz. Ennél feljebb nem megy, holott 2*1.6Ghz-t kellene tudnia. Meg lehet valahogyan oldani, hogy 1.6-ig fel tudjam húzni a processzort?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- iKing.Hu - Apple 16 Pro Max - Natural Titanium - Új, kipróbált
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Mini PC, tiny PC HP Fujitsu Esprimo i5-7500T
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged