Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Manitou
veterán
válasz
Drótszamár #49 üzenetére
Én nem ventinél tapasztaltam ezt az avas szagot.
-
golyani
őstag
csúszó csapágyat lítiumos zsírral kenem mer az ottmarad mivel kicsit ragadós, megforgatom kkcisit vagy járatom félpercet aztán kap 1 csepp műszerolajatami WD40-el van keverve.
hogy szedem szét a csapágyat mer h azon van egy fedő h ne menjen bele a por?? -
turho
addikt
Csúszócsapágyas ventiket a legjobb teflonos szintetikus zsírral, vagy úgynevezett szintetikus ''fehér zsír''-ral kenni. Nagyon sok helyen használják gyárilag. MOLYKOTE márkáról tudok ami jófajta kenőcs, motorokra, és mechanikákra is.
Elméletileg HQ Nedis vagy Elektro Kontha. -
---Lasali---
Közösségépítő
Nemrég vettem egy Chieftec 12 centis ventit, csúszós azt hiszem, azért ''azt hiszem'' mert mindenhol másnak írják...
Na a para vele hogy már újonnan ha kicsit körbetekerted és nagyon füleltél hallottad a csapágy surrogását. Szétkaptam hát télleg kifelejtették belőle a kenő anyagot. Amúgy szerintem először döncsük meg gépolajjal, aztán egy kis szilikonzsírt a hátujába, hogy onnan majd szépen táplálkozik -)) -
GAlli
tag
multkor 1-2 venti elkezdett hangoskodni , de hirtelen , nemvolt itthon semmi , korulneztem mindenhol , vegul meglattam fater stihl motoros kaszáját , be is ugyrott 2utemu motorolaj
jo suru meg piros , es azota semmi hangja a ventiknek
-
Hmmz
aktív tag
Állitsd le a géped, csavard ki a venticsavarokat, vedd a ventit a kezedbe, portalanitsd, a hátulján ovatosan félig vedd le a matricát, én egy fecskendővel meg tüvel szoktam középre egy kis varrógépolajat tenni, vigyázva hogy ne follyon a matrica alá, mert akkor nem fog visszaragadni és belemegy a por, megpörgeted, megmozgatod, visszaragasztod visszaszereled és nyertél...
a cégnél egy eszement ötlettől vezérelve étolajat használok..eddig az sem rossz, bár még csak fél éve használom
ezt azért annyira nem javaslom mivel növényi eredetü, annyira nem szereti a meleget, avasodik és egyébb jó tulajdonságai lehetnek, itthonra be nem tenném -
mattheus
őstag
Alaplapi, pontosabban aktív MB hűtőt szeretnék olajozni, mert 2 nap után már érezhetően hangosabb szegényke. Hogyan kezdjek hozzá hogyan kell megcsinálni? Hogy férek hozzá a forgó részekhez?
-
Szatír
aktív tag
válasz
gromble_ziz #29 üzenetére
Én most kisméretű csapágyakat keresek, ha találok jó méretüt megcsapágyazom a ventiket
-
Bazsiii
tag
Sziasztok, nekem pl. egy fop 68-as ventim van, leírná valaki pontosan hogy olajozzam meg varrógépolajjal? Nagyon kéne neki, de még sosem mertem szészedni.
köszönöm!
Bazsiii -
gromble_ziz
aktív tag
válasz
gromble_ziz #28 üzenetére
beolajoztam, de halkabb nem lett
asszem az olló még segíthet -
Szatír
aktív tag
válasz
gromble_ziz #24 üzenetére
a múltkor láttam a C*rában például. Praki vagy Obrájenben tuti találsz műszerolajat.
A nagy teljesítményű porszívó nekem nem vállt be, mert a ''tapadó'' aprószemű port nem szedte le. A nagy légnyomás viszon leviszi...francnak van kedve törölgetni. -
andorpapa
őstag
Régen láttunk erre téged, twollah koma!
Amúgy nem hülyeség, amit a mi kedvencünk ír, a porszívó csodákra képes, én mondjuk fordítva szoktam, vagyis inkább fújok. A tápomban thermoszenzoros venti van, ami egy idő után zörög, meg hangosodik, ilyenkor kimegyek a kamra/fészer/kitudjamiisezigazából épületbe, beizzítjuk a légkalapács-kompresszort, azzal fújjuk ki a ventiből a sok szart. Működik. És nem vicc, valóban légkali kompresszornak használtuk eddig a legtöbbet. Nem árt a cuccnak, az alaplapot is lefújtuk már, meg mindent a gépházban, és semmi sem károsodott, tehát csak ajánlani tudom a nagy nyomást. -
twollah
nagyúr
válasz
gromble_ziz #19 üzenetére
Pl haztartasi boltban, barkacsuzletekben.
-
tomi_mod
aktív tag
Hasonló a véleményem:
WD40 az igazi a golyósokhoz, mivel hígabb és jobban ''belemászik''; siklócspágyasokhoz, műszerolajat használok -előtte hiszedem a ventit belőle-
Volt, hogy egy ilyen után 7-800 rpm-el nőtt a fordulat és hangja meg alig -de ez már rég volt; ma prszívók közt élünk- -
McPie
tag
Ez a WD-40 jól eltalált termék. Fegyverápoláshoz is használjuk...
Magyarán bírja az igénybevételt
-
twollah
nagyúr
Mielőtt nekiállna az ember a zsírzásnak, olajozásnak szerintem illik kitisztítani a portól a ventilátort.
Erre is jó egy kellemesen erős porszívó.
Én egy 1400Wattos porszívóval dolgoztam, és szinte a ventilapátokat is kitépte a ventilátorból.
Utánna ízlést szerint szórjuk meg a következőkkel:
- műszerolaj.
- WD-40.
- szilikon spray.
GY.K.: lehetőleg ne az összessel egyszerre, hanem csak eggyel a sok közül.
Műszerolaj ---> olcsó, és finom, mindenütt beszerezhető.
WD-40 ---> drága, de jó hasznát veszi az ember a háztartásban mert sok mindenre jó még a kenésen kívül. Egyetlen baj az vele, hogy egy idő után elpárolog(?), kiszárad, ilyenkor a kenést újra el kell végezni.
Szilikon spray ---> inkább fényezésre, autógumi, kárpit felfényezésére jó, de ideglenes megoldásnak a kenés is szóbajöhet. Hamarabb elpárolog(?), elszárad mint a WD-40, és ha nem kívánt helyre kerül akkor csúszik mint a jég. -
BEE
addikt
Szilikon olaj, szilikon zsír.
Mert nem támadja meg a műanyagot és van itthon.
A régi trutyit kimosni, ahol lehet kitörölni, mert sokszor ez állítja meg a ventit.
Addig olajozom amíg szépen nem pörög azután a siklócsapágyakat
zsírozni ,mert az tartós. Zárt golyósat csak olajozni lehet.
WD-40 k...va jó, de nem tartós, hamar kiszárad, beállt csapágy elindítására a
legjobb.
Szilikon spré nem jó semmire, csak a venti műanyagának fényesítésére,
baleknak történő eladáshoz.
BEE -
behappy
aktív tag
én szilikonpasztát szoktam belenyomni a zörgő vetnikbe, a hagyományos fehéret, de ezüstözöttel is működik... nem drága és hosszu ideig ''gyógyit''.
-
jojojo
senior tag
válasz
hogyishívnak? #6 üzenetére
kaptam pár termék mintát azt használom
nem kell sok belöle és 3hete hallgat a ventim -
Panther
HÁZIGAZDA
Szintén műszerolajat használok, nagyobb (8 cm) ventibe pedig zsírt. Bár még csak csúszócsapágyasokkal volt dolgom.
-
iguana
őstag
válasz
hogyishívnak? #2 üzenetére
bocs, megelőztél
-
hogyishívnak?
aktív tag
Pontosan mit szeretnél olajozni, zsírozni? Az alkalmazott kenőanyag sokmindentől függ. pl.:fordulat,környezeti hőmérséklet, az adott berendezés igénybevételétől,csapágyak poziciójától, hozzá kialakitott esetleges önkenés kialakításától.
Ha pc-be ventit szeretnél kenni oda bőven a legjobb a varrógépolaj.
Általában ajánlott a fáradt kenőanyag eltávolítása. -
Hequila
őstag
CSő mindenkinek
Mivel szokás kenni a golyós illetve csúszó csapágyakat? Én már próbáltam gépolajjal és gépzsírrla is, de ugyanúgy zörög.
És a golyós csapágyasoknál hogy csináljátok? Kiszeditek magát a csapágyat, vagy pedig a helyén olajozzátok / kenitek?
Thx
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Samsung S23 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállásal
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500 SSD
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest