Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- SSD kibeszélő
- Hamarosan érkezhet a Western Digital kis híján 15 GB/s-os SSD-je
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- TCL LCD és LED TV-k
- Melyik tápegységet vegyem?
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
Aktív témák
-
Kukcaman
senior tag
Hi!Én még nagyon amatőr vagyok a témában, ezért is szeretném a segítségeteket kérni.120ezer Forintos árkategóriában szeretnék minidv kamerát venni.Előre is köszi.Bye
-
rgb7
tag
Kéne az MGI videowave 1 vagy 2, meg van valakinek?
-
neduddki
nagyúr
HI!
Jeeeeeeee, valaszolt.........
udv
neduddki
p.s. masik topicban lasd a reakciot -
b.bone
senior tag
-én tuti 3ccd-set vennék
-minél jobb, (drágább...) optikája legyen.
-érdemes venni mellé egy polár szűrőt. nem olyan vészes. 10 ezer körül van és mindenképpen megéri.
a digit zoom, beépített effektek, fényképező funkció és a többi csak sniksnakk.
szerk.: én optikát pl úgy próbáltam, hogy vittem magammal egy fém tollat, amibe gravirozva van és több kamra elé odatettem, de jó közel. amelyik nem torzított, és kb 1-2 centiről még éles képet csinált az tetszett. és ugye az _optikai_ zoomra figyelni alap.
[Szerkesztve] -
tibibi
őstag
A legjobban arra kell figyelni,hogy hol veszi az ember,mert sok pénzt lehet spórolni .
-
neduddki
nagyúr
HI!
rgb7 mar sokkaccora keprdezem, hogy mijjen digitalizao kartyad van amajjik megeszi a fw-t minosegben?????
udv
neduddki -
zveress
csendes tag
Sziasztok!
A következő problémám van!
Egy jó minőségű minDV kamerát szeretnék vásárolni( a fényképezési funkciója nem érdekel):
A következők között vacilálok:
- Panasonic NV GC120EG
- Canon MV X250i
- Sony DCR HC40
- Sony DCT PC109
Gondolkoztam az olcsóbb Canon MV 750i-ben is.
Egy esetleges másik megoldás is érdekel, ilyen árkategóriákban.
Előre is köszönöm a véleményeteket. -
vbela
csendes tag
Itt egy kis leírás a miniDV-ről:
http://www.zenera.com/reference/dvtape.html
Idézet az IC-vel kapcsolatban:
The chip found on some MiniDV and DV tapes is for recording extra data items, such as index marks and titles. Only a few cameras use this feature, mostly from Sony. -
rzoli
senior tag
-
neduddki
nagyúr
HI!
NEm tom ez a pana mx500-ba alap fe60-as panaval kezdtem, hat ha mar a pana is eszt ajanja... hat vhgy nem voltam elegedett vele, hogy miert, nem tom nem volt meggyozo, azota ataltam a 3.5 felrugos ic nelkuli sony cuccokra es semmi bajom vele, lehet hogy ez cihologoai de nem ezen az osszegen mulik a megelegedetsegem, amugy vhi a pana-ak is feltunhetett, merhogy el kedte forgalmazni a dragabb joszagait is, kehet hogy ez is parasztvakitas ki tugya??? Jo vona latni egy fuggetlen tesztet...
Amugy ha mar a felvett mennyisegrol beszelunk ugy 15-nel tarthatok a sony-knal es semi gond...
udv
neduddki -
rgb7
tag
Mi ez a kivágás?
-
rzoli
senior tag
Kazetta téma:
Most vettem két Panasonic kazit. (Olcsó volt) De láttam pl. 3x árért sony-t, valami +IC-vel. Az eladónak halvány fogalma sem volt róla, hogy az mi. Valaki esetleg tud róla valami infót? Ennek az ára 4000 Ft. volt.
Ha lehet ne rgbx (ahol x természetes szám) :))
üdv
Z -
rgb7
tag
Figyelj apa, elbeszélsz mellettem!
Az Fw-s adatátvitel során persze hogy nem romlik semmit se a kép, a tuneren persze romlik. De annyira kicsit romlik, hogy észre se veszed! Világos?
Szereted az Atomic Kitten-t? -
And
veterán
Persze hogy hülye vagyok, hiszen én írok ilyeneket:
''Persze hogy romlik a képminőség az a/d-d/a átalakítás során, de nem ez a lényeg a fő romlást a kábel ''csinálja''! ''
Aztán egy hozzászólással később, a kazettával kapcsolatban:
''Én már vagy 20-adjára használom fel. Mivel digitális jel nem romlik. Vagy tudja olvasni, vagy nem. De gy idő után (kb. 30-50-szeres használat) lehetséges, hogy szétmegy!''
Ahha, szóval a kábelen (felteszem árnyékolt, jó minőségű, rövid, stb.) sokat romlik a jel míg elér egyik végéről a másikra, de bezzeg a párezer Ft-os Bt8x8 alapú tunerek csúcsminőségű a/d átalakítóján... a sérülékeny szalagon meg még sokszor 10 lejátszás után sem, mert digitális (nem vitatom, csak kevéssé tűnik ésszerűnek a szalagos jeltárolás biztonságába vetett bizalom az analóg videójel kábelen történő átvitelénél.) Hiába, mindig tanul az ember :D
''De lényeg a lényeg, hogy ugyan kicsit ront a képminőségen, de ez annyira minimálisat, hogy észre se lehet venni!''
Igen, a fw-kábel és a digitális jelátvitel is rengeteget ront a jel- és képminőségen.. Én azt sem vitatom hogy a tunerek milyen képet tudnak csinálni analóg jelforrásból, mert elég sokat próbálkoztam vele.
''Lehet velem van a gond!''
Elgondolkodtál már ezen a lehetőségen? :F
[Szerkesztve] -
rgb7
tag
A panasonic minidv kazi király! A fejkoszolódás miatt ne aggódok!
-
rgb7
tag
Én már vagy 20-adjára használom fel. Mivel digitális jel nem romlik. Vagy tudja olvasni, vagy nem. De gy idő után (kb. 30-50-szeres használat) lehetséges, hogy szétmegy!
-
snowflake
tag
Ha már belebotlottam ebbe a topikba, megkérdezném, hogy 1 DV kazettára ki hányszor rögzít felvételt? Magyarul 1 kazetta hozzávetőleg hányszor használható fel?
-
rgb7
tag
Ennyire hülye vagy? Persze hogy romlik a képminőség az a/d-d/a átalakítás során, de nem ez a lényeg a fő romlást a kábel ''csinálja''! De lényeg a lényeg, hogy ugyan kicsit ront a képminőségen, de ez annyira minimálisat, hogy észre se lehet venni! Ezt érthetőbben már nem tudom magyarázni! Lehet velem van a gond!
Na pá! -
And
veterán
''de az, hogy neked csúsztat, az nem a tuner csinálja, hanem a tömörítő. Nekem a tuner ha 2 órás forma1-et veszek fel, akkor se csúsztat 0,1s se, mert akkor már észrevenném! A tunerrel tudni kell bánni egy picit, és akkor a legolcsóbb tuner is gyűnyörű képet vesz át és csúsztatást el lehet felejteni. Pl. Sose szabad tunerrel olyan tömörítőt használni, ami a képkockák közötti differencia elvén tömizik. A tunerrel csak képkockánkáént szabad tömöizni, tehát minden egyes képkockát ki kell írni tömörítve, legyen minden kocka kulcskocka.''
Ebben igazad van, bár ez a téma sokszor ki lett tárgyalva már itt a ph!-n, meg gondolom máshol is. Az elcsúszással lehet elég sokat szenvedni, de ha egyszer sikerült megszüntetni, jó esetben többé nem jön elő ugyanazokkal a capture-beállításokkal és programmal (pl. iuVcr).
''Ha utánna ezt az előtömizett avit utántömöríted xvid-del vagy divx-szel, akkor gyakorlatilag ugyanolyan méretű és minőségű videót kapsz mint az FW-vel!''
Ezt ugyan elég régóta hangoztatod, de idáig nem sok embert sikerült meggyőznöd. Szerinted ez véletlen? ;] Nem sok ember hiszi - és tapasztalja - azt, hogy a plusz d/a és a/d átalakítás nem ront a képminőségen.
''Ja és a tunerrel átvétel közben is full-ban nézheted a videót, nem pedig egy kis szar előnézeti képen, ami még szeret szaggatni is.''
Há' nemtudom, egy-két capture programot már kipróbáltam, de vagy nem is lehetett nagyméretű előnézeti képet varázsolni velük, vagy nem volt túl sok értelme (rossz felbontás, színmélység, szaggatás miatt). Ez persze lehet programfüggő, de persze olyankor másra is kell a processzoridő.. :P. Egyébként minek erőltetni a teljes méretű előnézeti képet? Az eredmény legyen szép, szvsz. az a lényeg.
''Márpedig ha valaki nem vizsgálja meg a tunert is, az hogy a fenébe jelentheti ki, hogy a tuner szar és az Fw a nyerő? ...
Ez egy kicsit olyan, mintha folyamatosan azt hirdetnéd, hogy két svhs-magnót nem szabad az alapsávi svideo-kábellel összekötni másoláskor, csak az rf ki- és bemeneteken keresztül. Lehet azokban bármilyen jó a modulátor és a tunermodul, akkor sem fogsz olyan képminőséget kapni a végén, mintha alapsávi jelet vittél volna.
''Akinek ez nem tetszik használjon bátran FW-t, mert csak magának okoz feleslegesen problémát! Én megpróbáltam segíteni!''
Nem, meglátásom szerint te nem segíteni próbálsz, hanem téríteni - ráadásul néha kicsit erőszakosan! Más kérdés, hogy analóg kamerával nincs más (olcsó) módszer a digitalizálásra. -
rgb7
tag
Már elnézést kérek, de az, hogy neked csúsztat, az nem a tuner csinálja, hanem a tömörítő. Nekem a tuner ha 2 órás forma1-et veszek fel, akkor se csúsztat 0,1s se, mert akkor már észrevenném! A tunerrel tudni kell bánni egy picit, és akkor a legolcsóbb tuner is gyűnyörű képet vesz át és csúsztatást el lehet felejteni. Pl. Sose szabad tunerrel olyan tömörítőt használni, ami a képkockák közötti differencia elvén tömizik. A tunerrel csak képkockánkáént szabad tömöizni, tehát minden egyes képkockát ki kell írni tömörítve, legyen minden kocka kulcskocka. Így ugyan 1 perc 200 Mb körül lesz, de az FW-s avi is kb. ennyi! Ha utánna ezt az előtömizett avit utántömöríted xvid-del vagy divx-szel, akkor gyakorlatilag ugyanolyan méretű és minőségű videót kapsz mint az FW-vel! Ugyan az FW -nek jobb a képe, de csak annyival, hogy észre se lehet különösen venni. A Tuner-nél nincs gond, hogy még a camerához is szerezz drivert pl. win98-hoz. FW-s avit ha dv1 tipusú, márpedig ez az alapértelmezett, akkor meg se tudod nyitni nagyon, a tuneres avi rögtön konvertálható, minden progi által ismert. Ja és a hangot a hangkártya line-in-jén keresztül 48000Hz 16 Bit Sztereo-ban veszed át és majd mp3-ba nyomod át, akkor legyen akármilyen vájt a füled, te nem mondod meg, hogy ez a hang hangkártyával lett véve!
Hadd mondjam el, hogy én is Fw-t használok, de a nem-profiknak mindenképp a tuner a nyerő megoldás. Ja és a tunerrel átvétel közben is full-ban nézheted a videót, nem pedig egy kis szar előnézeti képen, ami még szeret szaggatni is. A hangot nem is minden esetben hallod Fw esetén ha csak meg akarod nézni és de nem akarod átvenni a videót.
Akinek ez nem tetszik használjon bátran FW-t, mert csak magának okoz feleslegesen problémát! Én megpróbáltam segíteni! Az, hogy újabban mindenki csak az FW-t ajánlgatja, annak nem az annyival jobb képminőség az oka, hanem egyszerűen mostanában egy az új divat az infóban. Szerintem rajtam kívűl senkinek se jut eszébe, hogy ugyanazzal a camerával felvett videót átvegye FW-vel is a gépre meg tunerrel is és tüzetesen megvizsgálja a külünbségeket! Márpedig ha valaki nem vizsgálja meg a tunert is, az hogy a fenébe jelentheti ki, hogy a tuner szar és az Fw a nyerő? ...
PÁ -
dabadab
titán
''Még valami! Ha valaki mégis a tuner kártyát választja: minél gyorsabb a processzorod és minél drágább a tuner-kártyád, annál kevésbé fog elcsúszni a kép a hangtól és fordítva, de MINDIG lesz csúszás!''
Ez azert erosen programfuggo. 1.7 Celeronon nalam nincs semmi csuszas (szinten Pinnacle Pro, Linux alatt mencoderrel xvidbe (mp3 hanggal) tomoritek).
rgb-nek meg vmi nagyon az agyara mehetett ezzel a firewire dologgal, mert minden topikot ezzel a hulyeseggel rak tele. -
fv
csendes tag
Ne hallgasson senki rgb-re - óriási ostobaságokat beszél! Minden rossz, amit írt a FireWire-ről - butaság!
Nekem van például egy pinnacle pro tuner-kártyám meg egy 1.7-es P4 processzorom, és az a minőség, amire ez az összeállítás képes, enyhén szólva gyengének nevezhető. Szórakoztam egy ideig Hi8-as kameráról való digizéssel - filmvágással, és sok szenvedés és gyökér minőség volt a jussom.
A FireWire kártya + DVCam összeállítás nagyon nyerő. A tunert el lehet felejteni, és digitalizálhatok TV-ből, VHS-ről, Hi8-ról és amiből csak kedvem tartja!
Még valami! Ha valaki mégis a tuner kártyát választja:
minél gyorsabb a processzorod és minél drágább a tuner-kártyád, annál kevésbé fog elcsúszni a kép a hangtól és fordítva, de MINDIG lesz csúszás! 2 MHz alatt számíthattok 4-5 másodpercre akár egy félórás felvételnél.
Áruld már el rgb, hogy neked mi a FENE bajod van a FireWire-rel? -
rgb7
tag
Az Fw a komolyabb videósoknak jó, mert jobb a képminősége (igaz átlagos házi videósnak nem tűnik fel) és a profik ráérnek tökölni vele. Egy családi otthoni, házi videósnak a tuner jobb módszer, még Tv-t is nézhet vele, meg a régi vhs, svhs kazijai is digizhati vele. A FW ilyenre még pici baba, eleve nem is ilyenre találták ki!
-
rgb7
tag
Minidv kamera! mire figyeljünk? Arra, hogy tunert vegyünk hozzá és ne Firewire-t sózzanak ránk, azzal a mesével hogy ezt érdemes használni! A dig.cam nem jobb az analógtól átvétel szempontjából, sőt inkább rosszabb. Az Fw-vel se tudsz videót fileként másolni, ugyanúgy mint a tunernél ahogy játszod le a videót, úgy veszi át. Tehát 1.5 órás videót 1.5 óra alatt veszed át. Semmi köze a dig.fényképező videójának átmásolásához, ahol 1 perc avit, nem 1perc alatt vesz át, hanem pár mp alatt! Szóval a tuner kényelmesebb megoldás, mert könnyedén veszi át az anyagot. És rögtön kapsz egy jól konvertálható avit, nem úgy mint az FW-s avi meg se tudod nyitni, amíg át nem rakod dv2-be. Mekkora marhaság.
A dig-cam tahát nem az átvétel módja miatt jobb, hanem mert tűéles képet ad az analóghoz képest. Az dig vcam is félképekkel dolgozik, de minek, nem tv fogom nézni a dig. videót!!!! Csak azt érik el vele, hogy szarakodhatsz a deinterlace-eléssel. -
dabadab
titán
www.camcorderinfo.com - [L]http://www.camcorderinfo.com[/L]
Eleg reszletesen szetszednek minden darabot, szerintem itt erdemes eloszor korbenezni. -
kepeszt
tag
Üdv mindenkinek!
Eljött az idő kisbabám születik:))
Szeretném megörökiteni,(de soha nem volt még jó fényképezőgépem sem)azt olvastam,hogy most digitális kamerába érdemesebb beruházni.Elszealadtam a M.M-ba és nem tudom mi a külömbség a kiválasztott gépek között.Akinek van tapasztalata kérem adjon tanácsot.
thx.
Panasonic NV GS-11
Canon Mv 600i
Samsung Vp-d 20
Jvc GRD-23 -
rzoli
senior tag
Nos? Senki sincs, aki a képpontok ügyében felvilágosítana?
Z -
-
Márton
nagyúr
DV IN/OUT es ANALOG IN/OUT
legyen rajta!
Ekkor vissza tudja irni szamgeprol a vagott anyagot minidv kazira.
Es barmilyen analog forrasbol (pl. VHS) tud digizni a gep fele, nem kell draga digizokartya, csak egy 5e ft-os firewire. A kep szuper!
Figyeljen az optikai zoom nagysagara, a digitet el kell felejteni.
Es mindenkeppen NEZZE meg tv-n vasarlas elott a minoseget, foleg alacsony fenyviszonyok mellett mennyire hangyasodik. -
rzoli
senior tag
Sziasztok!
Egyik ismerősöm szeretne most venni egy MiniDV kamerát. Nézegette az újságokat, leírásokat, ilyeneket látott, hogy:
Teljes képpont/Eppektív képpontszám, Analóg ki/bemenet.
Mik ezek? Én az analóg ki/bemenetnél pl. RCA-ra tippeltem, de az egyik helyen olyat olvasott, hogy csak bemenet van, kimenet nincs. Ez nem nyomdahiba?
Kérlek írjatok, hogy mire érdemes ezeknél odafigyelni.
üdv
Z
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Sorozatok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Google Pixel topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Video konvertálás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bowers-Wilkins Pi7 S2 (2195084) (ELKELT)
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest