Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Apple asztali gépek
- Vezetékes FEJhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Androidos tablet topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
macskea
őstag
válasz Dj Don Pepe #195 üzenetére
Csak az a baj, hogy egyenlőre csak a Sony csinálja őket. Lehet előítélet, de az autómban egy Sony CD van, nem is belépő szintű, de nem tartom valami sokra. Csak azért nem dobom ki, mert sajnálom az árát. Pénzt kérni érte meg... ki akarja megveretni magát?
Szóval várok, ez a Hi-MD is olyan 2004-2005 -ös dolog ha jól gondolom, lesz ez másban is hamarosan.
És elhiszem hogy a Sony fejlesztette ki, és ennek okán elviekben ő tudja a legjobban... De akkor se.''You can't measure safe driving in miles per hour'' Paul Smith
-
macskea
őstag
http://www.grx.hu/minidisc.htm [link]
Itt nézd meg. Én is itt vettem, illetve egy jóval kissebb boltban, de a tulaj ugyan az. Akkor még beállt a pult mögé.
Az áraik azóta csak kellemesebbek lettek, az üzlet amúgy Békéscsabán van.
Ha nem Hi-MD mellett döntessz, figyeljn oda, hogy legyen a gépen USB. Nagyon sokon nincsen (írókon), ne otthon vedd észre . Nekem Sharp IM-DR410 -em van, szerintem sosem megy tönkre, Made in Hiroshima. Ha veszek másikat, az is Sharp lesz.
9.990 Ft-s mp3 lejátszókat meg hagyjuk... végül is ez egy minidisc topik.''You can't measure safe driving in miles per hour'' Paul Smith
-
zsborg
csendes tag
válasz Dj Don Pepe #197 üzenetére
Szóval akkor ti is a FotoPorst-nál (Hall) vettéttek ? Mert ahol én voltam, nem volt. Lehet hogy nem ugyanaz a kínálat, vagy már nincs. Úgy gondoltam 30-35-ért érdemes venni természetesen Hi-MD-t. Viszont 90e pénzért már nem. (vagyis nekem az már sok)
- Megnézem majd a nagyáruházakat is.
Egyébként én magasról sz@rok a divatra, ha nem így lenne, akkor már rég vehettem volna MP3 lejátszót. Egyébként is a divat elveszi az ember egyéniségét...
(sajnálom azokat a fiatalokat, akiknek se ízlésük, se egyéniségük sincs)
No mindegy...
[Szerkesztve] -
Dj Don Pepe
tag
Pénz beszél...
Biztos hogy MD lejátszó kell? MP4 lejátszó most a divat... Egyébként Csakis a HI-MD ha veszel. A többit már nem érdemes. Keresgess boltokban, hol van akció. Photo Hall vagy mi a neve, meg ilyesmi boltokban. Ne konkrétan Sony-éknál. Ott úgy is a legdrágább... Cora. Ott láttam MD-ket. Most nem tudom, hogy van-e. De mondom nézz szét a hasonló boltokban.---> Sounds Best On: 24bit Sound Blaster <---
-
zsborg
csendes tag
Sajnos elérkezett az idő, kénytelen vagyok venni egy új Minidisc lejátszót, mert meghalt a jelenlegi. Van-e javaslat, hol lehetne venni újat.
Mondjuk azt a bizonyos MZ-NH700-ast hol lehetne megvenni, és mennyiért ?
Már voltam Sony boltban, de összesen csak 3 féle volt :
egy MZ-E300 (csak lejátszó) 10 e-körül, (MD)
egy MZ-S1, 25-e, (MD)
és 90e-ért egy MZ-RH1. (Hi-MD)
Javaslat ?
[Szerkesztve] -
Dj Don Pepe
tag
ÉN 30 ezerért vettem újonan a kicsikém. HI-MD, lemez volt hozzá, tok, aksi, egyszóval minden.MZ-NH700. Azóta semmi baja hála az égnek. Zuhant már egy nagyobbat is. Tökéletesen ír és olvas. Számítógépről szoktam zenét áttölteni USB-n. És ráfér pár lemezre a több gigás zenei anyagom igaz 64knps aac plussz-ban, de a buszon és máshol is meglepően jól szól! Úgyhogy én nem vacakolnék...
---> Sounds Best On: 24bit Sound Blaster <---
-
macskea
őstag
Válaszoltak a levelemre, és valóban kapható az eszköz.
''A keresett készülék megvásárolható 69,990Ft-os áron.''
Az a baj, hogy a Sharpom is valahol ebben a magasságban tendál, lehet érdemesebb lenne tényleg inkább egy Hi-MD-sre váltani tízezerrel többért.''You can't measure safe driving in miles per hour'' Paul Smith
-
macskea
őstag
Óóó...
Dombon a tanya.
[link]
Ők árulják/árulták a régit, gondolom van infójuk az újról.''You can't measure safe driving in miles per hour'' Paul Smith
-
macskea
őstag
válasz Dj Don Pepe #190 üzenetére
Igen, valami ilyesmire gondoltam.
Csak ez már nem gyártják, de amig volt, olyan 40 ropi volt az ára. Ha volna használt, megvenném, 15-20-nál többet biztosan nem kérhetnek érte. Ha egyáltalán európában van ilyen eladó...
Helyette volt a Sony MDS-NT1, ezt is abbahagyták, utód nélkül. Egy ilynre is vevő lennék, ezen már USB is van (az előzőn nincs!).
Köszönöm a segítséget!
Már csak azt mondjátok meg, hol a boltja.''You can't measure safe driving in miles per hour'' Paul Smith
-
Dj Don Pepe
tag
válasz Dj Don Pepe #189 üzenetére
Nézd csak: [link] Ehez mit szólsz Ilyesmi jó lenne igaz?
-
Dj Don Pepe
tag
Étem... Nem tudom hol lehet kapni, valami számtech boltot kérdezz meg, ami komolyabb cuccokkal foglalkozik. ÉN már láttam kazáttás magnót is gépbe, mármint nem adat rögzítésre, hanem pl audió kazetták hallgatására, digitalizálására. Biztos van MD-s változata is.
-
macskea
őstag
válasz Dj Don Pepe #187 üzenetére
Van hordozható, MD íróm (Sharp) és azt szeretném úgymond ''kikímélni''. Amúgy egyértelműen a régi Atrac tömörítésűre gondoltam, nem Hi-MD-re. Amíg a buszban ordít a difi, semmi de semmi értelmét nem látom a tömörítetlen hangnak. Az audiophile maradjon meg a 20 kilós hangfalaknak otthonra szerintem...
Na szóval a régi szabvány szerinti lemezeket író hardware és a hozzá illő software érdekelne. Adathordozóként próbálták használni, de az más formátum volt. Direkt audió kellene, ill érdekelne.''You can't measure safe driving in miles per hour'' Paul Smith
-
Dj Don Pepe
tag
Hali!
Létezik, kérdés hogy hol és mennyiért, és megéri-e ?! Vagy miről is beszélünk? A mostani menő dolog a HI-MD. A régi szabvány eléggé vacak minőség, azaz amire te gondoltál AUDIO-ra. LP, meg az SP felvételek, PCM a legjobb, de hát ahoz a 300MB körüli lemezek igen csak kevesek voltak. Szóval a mostani HI-MD lejátszók USB-n csatlakoznak a gépedhez, és bármit tehetsz rájuk, akár egy gyári CD-t is ugyan olyan minőségben, változások nélkül...---> Sounds Best On: 24bit Sound Blaster <---
-
macskea
őstag
Üdv Mindenkinek!
Olyan kérdésem lenne, hogy létezik-e PC-be szerelhető MD meghajtó (ez van állítólag), és lehetséges-e vele audio MD-t írni. Állítólag különbözü formátum a kettő (adat és audio).
Persze valami spec. saját programjával.
Előre is köszi.''You can't measure safe driving in miles per hour'' Paul Smith
-
Dj Don Pepe
tag
Mindegyiknek van egy service menüje, ahol ki lehet olvasni pontosan mindent. Hogy hányszor akadt meg , hányszor hibázott, stb... De pontosan nem tudom, hogy ennél a típusnál hogy lehet túrkálni. Mi a kombinációja meg kéne keresni a doksiját. De szerintem ne túrkálj bele, mert elkalibrálhatod ha rossz helyre mászkálsz. Biztos sejted, hogy jó sokat hallgattad már, legyen elég ennyi Amúgy a HI-MDs cuccosok egyértelműen jobbak, mert pl van már lossless ATRAC plus meg minden játszik. Szóval 1GB-os lemezre nagyon sok minden ráfér és szebben is szól, és új DSP processzorokkal rendelkeznek mint elődeik, ezáltal még tökéletesebb a hangzás, bla bla bla... Ha van lehetőséged, és szeretnél egy újat akkor vegyél egy ügyes kis szerkezetet. De ha kielégít a régi, akkor ne
Ez olyan dolog mint a film. Szép kép van a DVD-n, de valakinek már a HD kell, mert az még szebb... Kérdés az kinek van ilyesmire pénze. Én úgy vagyok vele, ha vágyom valamire, akkor megveszem ha van rá pénzem, ha nincs akkor addig gyűjtöm amíg meg nem lesz. Egyszer élünk nem? Mikor hallgassam ha már vén papó leszek és süket?
Na hali!---> Sounds Best On: 24bit Sound Blaster <---
-
zsborg
csendes tag
Helló.
Nem tudom jár-e még ide valaki, de azért írok.
Én már sok éve nyúzok egy MiniDisc lejátszót.
Természetesen még a régi rendszerű, MZ-R501-es. Ennek van valamilyen szerviz menüje, hogy meg tudjam mennyit ''futott'' eddig, meg hasonló információkat ?
Gondolkoztam rajta hogy vegyek egy újabb típusú Hi-Md-s lejátszót, de igazából semmi baja sincs az enyémnek. (pillanatok alatt megtalálja a számokat, hiba nélkül játszik...)
Pedig sokszor vittem magammal, használtam, játszottam jó pár gyári (műsoros) és rengeteg felvett lemezeket, régieket-újakat. - ezért szeretném tudni hogy menyit ment eddig.
(mint a telefonoknál)
Érdemes váltani ? Biztos jobb, de mennyivel és miért ? -
Dj Don Pepe
tag
Hát hali!
Valahogy én is ezt tudnám elmondani, csak én lusta voltam leírni De tökéletesen igazad van.
Egyébként egy Minidisc sokkal okosabb mint egy mp3 lejátszó, walkman, bla bla bla...
Elektronikalilag fel van vértezve egy csomó olyan tulajdonsággal, amire nem is gondolnátok. Pl: képes automatikusan megjavítani magát, ha olyan jellegű hibája akad. Tehát nem tapoosod meg, nem vágod földhöz, nem öntöd le, stb... Memóriaként a HI-MD lemezeket használja. Tehát ha mondjuk elromlik az mp3 lejátszód memóriája, ami nagyon könnyen megesik még egy kis villámlás hatására is, akkor kukába vele. Én maximum kidobom a lemezt ami hibás és teszek bele egy új MiniDisc-et.
Bárhol készíthetek vele nagyon jó minőségű felvételeket. Tölthetek rá zenét is. Akár filmet is, vagy képeket. Na jó, nem folytatom. A lényeg, hogy széles körben használható és megbízható a Mágneses-Optikai lemez azaz a MiniDisc. Arról nem is beszélve hogy eléggé kicsik. És a mai nap kapható lejátszók már eszméletlen jók, és nagyon sokat tudnak. Kompresszor kapuval ellátva, zajcsökkentővel, Equalizer-rel... És jó minőségű dsp processzorokkal. Na mind1, szó ami szó, nem rossz szerkezetek.
Ha sok pénzem lenne akkor lehet, hogy belemennék egy több 10 gigás ipod mini lejátszóba De aki Minidisc-en gyűjti a kedvenc felvételeit, annak sokáig el fog állni a polcon is a lemez. És bármikor berakja hallgatható lesz---> Sounds Best On: 24bit Sound Blaster <---
-
MODERÁTOR
Értem. Az előző hsz-edből úgy tűnt, hogy olvastál róla, és ezért nem vágtál bele a minidiscbe. Tényleg úgy lehetett érteni. Aztán most meg azt írod, hogy ez megtörtént veled, meg sok mindenki mással is. Hát, nemtom... Én még az életben se nem hallottam, se nem olvastam ilyen hibáról, de hát olyan dolog ez a technika, hogy ami el tud romlani, az el is romlik néha... Hiába, tudom hogy hihetetlen, de pl az mp3 lejátszók is elromlanak néha. Sőt, némelyik biztosan. Hallottál már arról pl, hogy az ipod beépített, nem cserélhető aksija egy idő után elfárad, elhasználódik? És ugye a kulcsszó ott volt az elején, hogy nem cserélhető, beépített. Nu akkor mi van?
Igazából ilyen alapon, mint ahogy te írtad, pl kocsit venni is ökörség, én csomó embert tudok, akinek szervízbe kellett vinni kocsiját. Garanciaidő után! Tiszta állatok...
Megtörtént veled, sőt sok mindenki mással is. Biztos... Bocs, hogy ilyen genyó vagyok, de totál olyan érzésem van, hogy beírtál egy neten olvasott sztorit, ettől nem hajítottuk ki a minidiscünket, és most ''el kell hogy keserítsél''. Hát, nem kell, ugyanis én hülye a mai napig hiba nélkül használom az MD-met, de hát ez legyen az én terhem
Persze az nem baj, hogy valakinek nem szimpi pl az MD, van akinek az mp3 jön be, vagy a discman, vagy walkman teló, vagy a kazettás magnó, én nem haragszom egyikükre se, tőlem mindenki azt hallgat amit akar, én meg elvagyok a minidiscemmel. -
Dj Don Pepe
tag
Hali. Mi bajod volt vele? Miért nem szereted a minidisc-et? Azért az 1GB-os lemezre CD minőségben rámegy a zene, még a hangzásra se lehet azt mondani már, hogy tömörített, pfúj, nem jóóó... Egyébként az Atrac3 plus már elég jól tömörít, főleg ha nagyobb bitrátára teszed. Felvételt nagyon jól lehet készíteni vele, egyedül az USB sebességével nem vagyok megelégedve... Kicsit gyorsabban írhatná a lemezt. Ennyi.
-
misran
tag
Egy érdekes topikot ajánlok figyelmetekbe:
http://forums.minidisc.org/index.php?showtopic=4712&st=0
remélem külföldi oldalra hivatkozni nem szabályellenes...
Én itt döntöttem úgy hogy az MD buli nem nekem való (legalábbis nem a Sony-val...).
Na nem elkeseríteni akarok senkit sem, csak jó tudni erről is...
Üdv!MiSRaN
-
MODERÁTOR
Hé népek, lepunnyadtunk? Nem minidiscelünk már?
A tescóban vettem sony premium MD lemezt igenolcsóért... Ha valakit érdekel, nézze meg van-e még. -
MODERÁTOR
Nem pezsgi magát agyon a topik...
-
MODERÁTOR
válasz eszement24 #172 üzenetére
Érdekes, én most próbáltam meg a letörlés előtt felmásolni egy könyvtárat egy hi-md lemezről, és a nyílra való kattintás után a my library-ban sem találtam sehol.
-
féldollár
csendes tag
Hellló mindenki! Érdekelne, hogy nincs-e valakinek sony mz r700 hoz kábele ami eladó, vagy tudane valaki bolti árat... Kössz
-
eszement24
aktív tag
Kicsit halott ez a topik..kéne némi infóa sonicstage 3.4ről.Ki tudja, hogy tudok egy remixlemezt egy könyvtrába teteni?kicsit idegesitő, hogy minden egyes előadónak külön könyvtárat csinál a lemezen..
-
Dj Don Pepe
tag
Egyébként még 1db-ot tudok az MZ-NH700 ból. Egy PH-üzletben...
-
MODERÁTOR
válasz Dj Don Pepe #169 üzenetére
Jókor voltunk a jó helyen
-
Dj Don Pepe
tag
Nekem is a PH-ból jött. Ünnep között pontosan. Valamiért megakartak szabadulni ezektől, én meg lecsaptam rá ahogy lugosi is Nem volt rossz vétel, mert semmi baja. Igaz pihent egy picit a kirakatban, de attól semmi baja nem lett...
-
-
broder
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy felvettem egy koncertet minidiscre, csak sajnos közben elromlott a lejátszóm és így nem tudom átvenni számítógépre vagy bármire. Nem tudtok esetleg valami olyan helyet, ahol foglalkoznak ilyennel, nagyon sürgős lenne! Előre is köszi! -
MODERÁTOR
válasz Dj Don Pepe #163 üzenetére
Én drágábban láttam... A vicc az, hogy a 700-as volt 35 újonnan... Nem tudom hol élnek a corások.
Így jóhogy nem terjed a MD.
[Szerkesztve] -
Dj Don Pepe
tag
MZ-NH600 Corában 50eFt körül játszik
-
Dj Don Pepe
tag
Nem odazártam a távirányítómat a kocsiajtóval... Nem lehet megragasztani. Eltörik... pont a csíptetője, amivel fel lehetne rakni a gatyóra Nincs valakinek bármilyen távirányítója ami már nem kell neki, és leszedhető a csíptető része? Vagy nem tud eladót?! MZ-NH700-ashoz ami jó thx
-
MODERÁTOR
válasz kavicssli #156 üzenetére
Így már értem.
Mostanában jelentek meg az mp3-mal natív kompatibilis MD lejátszók, én saját véleményem szerint csak az mp3-ért önmagában véve ilyet nem vennék. Szerintem jól járnál bármelyik, Hi-MD lejátszóval (egy 2200 ft-os lemezen 1 giga zene). Az NH-600-tól felfelé megfizethető, jó készülék. A hagyományos (400 ft-os) MD lemezt 270 megára formázza, erre Hi-SP minőségben (~CD) 2 CD fér, az 1 gigásra sok
Nekem NH-700 van, ahhoz járt távirányító, fülhallgató, 1 gigás lemez, akku, töltő, optikai kábel, usb kábel, tatyó, szoftver.
Én az NH-700-at a fenti kiszerelésben 35-ért vettem újonnan. -
cornfake
aktív tag
mindent kikapcsoltam
leszedtem mert bugos volt amugyis,registrytakaritas is volt
es mar a 3.3-as se megy fel,ua 2051-es hibaI'm what's left, I'm what's right..
-
kavicssli
addikt
Vagy esetleg vennék MD lejátszót!Ha valaki tud segítsen.Jó lenne olyan amihez van távvezérlő! Vagy olyan oldalt ahhonnan lehet régebbi MD venni!
Előre is köszönöm!"Tanulni mindig érdemes, mert egy idő után a tanulásba fektetett munka meghozza a gyümölcsét, s mint tudjuk, a gyümölcsből PÁLINKÁT lehet főzni!"
-
kavicssli
addikt
Szevasztok!Manapság melyik MD érdemes megvenni?Sony NW-E55 eladó!
"Tanulni mindig érdemes, mert egy idő után a tanulásba fektetett munka meghozza a gyümölcsét, s mint tudjuk, a gyümölcsből PÁLINKÁT lehet főzni!"
-
MODERÁTOR
Van új sonicstage, új tömörítési bitrátákat is enged, ha valakit érdekel. (Én szinte kizárólag az MD simple burnert használom, azon nem változtattak.)
-
MODERÁTOR
válasz Bernardo20 #147 üzenetére
Jó minőségben felvenni gyakorlatilag mindegyik tud, más kérdés, hogy a minőségben hozzá passzoló mikrofonokat meg tudod-e fizetni? Az index minidisc fórumán épp mostanában olvastam róla.
Van amúgy a Sony-nak sztereo mikrofonja, kérdés hogy ez mire elég. Még nem láttam róla se tesztet, se nem olvastam róla tapasztalatot.
[Szerkesztve] -
Bernardo20
őstag
Sziasztok!
Most gondolkozok egy minidisc vásárlásán.Szeretném a komolyzenei koncertjeimet felvenni és zenét hallgatni és gépre másolni a cuccokat! melyiket ajánljátok? fontos lenne, hogy jó minősgében vegyen föl(mondjuk ahoz gondolom jó mikrofon is kell).. -
MODERÁTOR
válasz Dj Don Pepe #145 üzenetére
USB-n nemcsak a Hi-MD-ket lehet rákötni, hanem a régebbiek közül azt is, ami támogatja a Net-MD-t, nem? (Csak kérdezem, nem kell lelőni.)
-
Dj Don Pepe
tag
Hali!
Hagyományos MD-eknél, nem volt még lehetőség PCvel történő közvetlen adatátvitelre. De amióta létezik a HI-MD rendszer, azóta akár egy filmet is tárolhatsz, vagy képeket a zenék mellett a HI-MD lemezeden 1Gb nagyságban. Xal, amelyiken van USB csatlakozási felület, azzal lehet átnyomni PC-ről a zenéket. Ha csak a régi MD szabványt támogatja a készülék, akkor max. analógon rögzítheted 1-1 ben... Tehát jó sokáig tart. Jobb készülékeken van optikai bemenet is, és ha így dugod össze PC-vel, akkor ugyan olyan jó hangminőségben tudsz felvenni, mivel digitális jel megy át. (Hátránya, hogy 1-1 ben, azaz végig kell hallgatnod amit veszel fől.)
Mikrofonról szerintem bármelyik tud felvenni, mert ez alap dolog!
hát ennyi...
[Szerkesztve]---> Sounds Best On: 24bit Sound Blaster <---
-
toozok
csendes tag
Sziasztok!
Nagyon örülök, hogy ilyen aktív fóruma van a MD-enk. Én szeretnék majd tavasz környékén venni egy olyan készüléket amivel mikrofonról tudok felvenni és PC-ről is tudok zenéket küldeni rá. Nagyon nem vagyok jártas a ma fellelhető készülékek terén és csak a www.grx.hu oldalt találtam ahol szerintem nagyon jó árú régi modellek vannak. Most azt nem tudom, hogy bármilyen MD-t lehet PC-vel összekötni vagy csak az újabbakat? Réginél kábelt kell a jack dugóba dugni és amit hallgatok azt tudom rögzíteni?
Köszi a segítséget -
B-ci
csendes tag
Most már csak egy jó füles hiányzik...
-
MODERÁTOR
válasz Dj Don Pepe #140 üzenetére
Köszi.
-
-
MODERÁTOR
válasz Dj Don Pepe #138 üzenetére
Megnéztem, nagyon nem mertem semmit csinálni. Utána működik újra a lejátszó
A kérdés az, hogy tudom megnézni, hogy volt-e már használva a cucc? -
Dj Don Pepe
tag
Ne leírom a szervíz kódot, remélem nem csinál magának senki semmi bajt! Vigyázzatok vele! Inkább csak nézegessétek! (Saját felelősségre, mert aztán vihetitek a szervizbe javítani a készüléket!!!...)
Következő a teendő: Állítsd le a lejátszást! Kapcsold be a ''HOLD'' gombot! Tehát zárd le a billentyűket. Aztán folyamatosan nyomd a ''GROUP'' gombot, és közben billentyűzd be a következő kombinációt a jobbra (>>) - balra (<<) léptető gombbal, és a pause (II) -al :
[ >> , >> , << , << , >> , << , >> , << , II , II ] És benne is vagy a szerviz menüben...
Ha eleget láttál, akkor szüntesd meg az áramot, azaz vedd ki az elemet, és minden működik úgy ahogy hagytad!
1. amit látsz: Verzio szám, és a kijelző összes karakterének meg kell jelenni! Ez felváltva villog. Ha meg akarod jobban nézni, nyomd a ''Cancel/chg'' gombot folyamatosan.
Kilépni mindenből a ''Cancel/chg'' gombbal tudsz!
2. A hangerő szabályzó gombjaival tudsz lépegetni a menüben (először inkább felfelé nyomd...). aztán jobbra ha valamibe be akarsz lépni. Mindent angolul ir, tehát ha jártas vagy angolban akkor menni fog!
Mondjuk teszteld le az Audio részét: vedd fel a fülesed, alap helyzetböl, tehát amikor irja a verzio számot, onnan nyomd meg 4-szer a felfele gombot ( azaz ''Vol+''), és máris az AUDIO menü-ben találod magad... aztán nyomogasd a jobbra gombot (>>)
3. Billentyüzet teszt: alaphelyzet, aztán a GROUP gombot megnyomod, és nyomogathatod az összes gombot, kilépés, ha kinyitod a lemez tartót...
Egyenlőre ennyit. A többi kódok jelentése bonyolult, nem irom le ide... De az elárul mindent...
-
cornfake
aktív tag
válasz Dj Don Pepe #136 üzenetére
ahaha,hat en fulhallgatobol sonyt nem szeretek hasznalni,mert nagyon csorompol,meg igy 20perc utazashoz meg ahhoz h ne kelljen ordittanom a zenet ha el akarom nyomni a gagogo oregasszonyokat a buszon pont jo
I'm what's left, I'm what's right..
-
Dj Don Pepe
tag
válasz cornfake #131 üzenetére
Én AKG-vel próbáltam, a legjobbal, amin van hangerő szabályzó is, és nagyon leszerepelt nálam! Magasat szépen szólt, de doboz méllyet adott, amit én kifejezetten utállok! Sennheiser, amit én láttam, az dettó ugyan azokkal a paraméterekkel birt, mint az AKG. Szóval nem mertem azt se megvenni mikor visszacseréltem a Mediában... Lett helyette egy Sony MDR-NE1 -es, amit mp3 lejtásztókhoz találtak ki, de ezzel nagyon szépen, és erőteljesen szól! És ettől van jobb is, csak nem lehetett itt nálunk kapni, mert nem igazán jó, hogy a nyakamba kell akasztani... (de nagyon jól szól!)
Ezzel meg jobb lesz vigyázni, mert teljesen izolálja a fület, azaz nem tud a levegő járni a füledben, és közvetlenül nyomja a dobhártyád a hang, ez ebben a formában nagyon fül romboló De azt hozzá kell tenni, hogy egy ilyennél jobban nem fog semmi se szólni, mert még a külső zavaró hangokat is elnyomja... De tönkreteszi a fület, mint ha csak egy sima bedugósat vennél...---> Sounds Best On: 24bit Sound Blaster <---
-
MODERÁTOR
válasz Dj Don Pepe #132 üzenetére
Pl:
Sony MDR-EX51LP
Ennél többet csak akkor szánnék én is egy ilyenre, ha sokkal jobb lenne. De azért ez már elég jó, nem? Most próbálgattam itthon a különböző fejhallgatókat, a barátnóm egyik panasonic XBS (basszuskiemelős) példányát kipróbálva: 1 perc után a hangja: hányás. Mély minden, semmi más...
Az a vicc, hogy van itthon egy jobb kategóriás Hama cucc is, és egész tűrhető. Azért tettem most fel azt, mert az egész napos zenehallgatás után a fülbe dugható fülhallgatótól elfáradt a fülem Itthonra meg jó ez a ''fejen átívelő'' változat is. -
MODERÁTOR
válasz Dj Don Pepe #130 üzenetére
Oké, megköszönöm ha beírod.
-
Dj Don Pepe
tag
Hali!
A Gyári füles természetesen nem az igazi! Még hangzásilag el is megy, az átvitele jó, csak gyengén szól! Ha veszel a Sony-tól egy Normális fülhallgatót (Én vettem) Ezerszer jobban, és dinamikusabban fog szólni. Ugyan ekkora teljesítményt kap, és mégis jobb lesz, mert erősebb a Neodímium mágnese, és jobb a tekercselése. Szóval, vegyél jobbat... Nézzél ki egy fülest, és megmondom jó-e...---> Sounds Best On: 24bit Sound Blaster <---
-
-
MODERÁTOR
''Kinek mi a tapasztalata a gyári fülesről''
Nekem nem tudom, milyen típus járt az NH700-hoz, szerintem kb ugyanaz mint neked a 600-hoz. A hangzása nagyon tetszett, főleg klasszikus zenét és jazzt hallgattam rajta. Egyszer hallgattam le egy Queen cd-t, félreértések elkerülése véget Hi-SP-ben, és szegény Freddy Mercury kicsit sziszeget meg pöszített, mikor ''sz'' hangokat ejtett ki...
Bizonyos mélyhangok, egyetlen zeneszámnál torzítottak.
90%-ban elégedett vagyok a fülhallgatójával, de ez is mutatja, hogy valami jobbat is be lehetne szerezni. Ha ez kinyúlik, akkor biztos, hogy valami alaposan kiválasztott, márkás darab lesz helyette. -
MODERÁTOR
Renes zipzáras neoprén tokot is lehet kapni, én a media marktban vettem vagy 1500-ért. Övre csatolható, van rajta elöl egy plusz kis zipzáras zseb a tartalék elemnek pl. Kb pont akkora a tok, mint az MD lejátszó. Így is van kirakva, meg ráírva a kartonjára (csomagolás), hogy MD Case. A gyártója a Case Logic.
-
MODERÁTOR
válasz Dj Don Pepe #118 üzenetére
''Nekem be volt csomagolva minden, szépen légmentesen... Hogy neked miért nem...''
Megmondom őszintén eleve gyanús volt a boltban az eladó. Nemcsak, hogy a HiMD lemezem nem volt becsomagolva, hanem ráadásul a lemez tokján van két jól látható karcolás is. Szerintem simán használta! Amikor ezt szóvá tettem, akkor adott két fényképelőhívás-bónt. Végül is egy év garancia van rajta, de a dobozon is láttam, hogy baromi sokat nyitogatták. Remélem a lejátszót nem használta, bár ezek után azt is el tudom képzelni.
Na mindegy, de lehet hogy ezt még szóvá teszem a központjukban...
Tényleg, egy szervízmenüben vagy valahogy van lehetőség arra, hogy megnézzem, hogy mikor használták először, vagy hogy mennyit használták a lejátszót? Vagy valami szoftverrel, ha beküldöm, meg tudják nézni? -
B-ci
csendes tag
válasz Dj Don Pepe #124 üzenetére
A kis ''szütyőre'' gondoltam...
-
Digital
addikt
Kinek mi a tapasztalata a gyári fülesről?Én az MZ-NH600 hoz egy MDR E808-at kaptam,borzasztóan szól Egy discman-hez mellékelt MDR E806-al használom,ez lényegesen szebben muzsikál!
[Szerkesztve]"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...
-
Dj Don Pepe
tag
Ha egy kis szütyőre gondolsz, akkor varrassál egyet nagyiddal
Amúgy szerintem ha szétnézel biztos találsz rá valamilyen tokot, amibe belefér...
De ha arra gondolsz, amiben a lemezeidet tárolod, akkor passz, nem tom hogy külön adnak-e tokot, de hát a lemezekhez adnak tokot, csak ne törd össze, és ne hagyd el. Amúgy biztos lehet kapni külön tokot is!!!---> Sounds Best On: 24bit Sound Blaster <---
-
B-ci
csendes tag
Minidisc tokot lehet kapni valahol Magyarországon?
-
B-ci
csendes tag
http://forums.minidisc.org/index.php?showtopic=8147
''*Please note: the MC33EL is 100% compatible with all 1st and 2nd generation HiMD units.
*Please note: the MC35ELK is 100% compatible with all 1st and 2nd generation HiMD units.
*Please note: the MC38EL is 100% compatible with all 1st and 2nd generation HiMD units.
*Please note: the MC40ELK is 100% compatible with the 2nd generation HiMD units.''
Szóval ezeket bátran ajánlják.
Ha megérkezik az enyém, mindenképp írok. -
Czsolt5
csendes tag
Sikerült egy német oldalon kilistázni hogy hol mennyi...
http://geizhals.at/eu/a178843.html -
Czsolt5
csendes tag
válasz Dj Don Pepe #111 üzenetére
Angliában majdnem alig több mint 10 ropi... nézd....
http://shopping.lycos.co.uk/4322en20771963.html
Szervizekben kutatni tényleg jó ötlet!!! Egy-két márkaboltban megkérdeztem, ott azt mondták hogy ilyet csak lejátszóhoz mellékelve lehet kapni, meg lehet próbálni külön is, de nem lesz valami olcsó. Hát én hajlandó vagyok 10 ropit rááldozni, most vettem tokot a kicsikének, nem szeretném ha nyitogatni kéne meg előszedegetni és mindenki lássa hogy 70 ezer forintos cucc van a kabátomban Nem vagyok burzsuj csak egész nyáron azért melóztam hogy megvehessem. Nem szeretném ha baja esne.
Addig keresgélek, ha találok valamit, feltétlenül szólók! -
cornfake
aktív tag
válasz kretenallat #107 üzenetére
hat en az hn600ra szeretnek,csak varom h b-ci cucca megerkezzen
ugyhogy ha okes a cucc akkor siman menni fog
a debreceni sonyben meg ne a fiatal gyerekkel hanem az idosebben beszelj,sztem sokkal felkeszultebb
Don pepe,debrecenben a sony markaboltban van HI-MD lemez
[Szerkesztve]I'm what's left, I'm what's right..
-
MODERÁTOR
válasz Dj Don Pepe #111 üzenetére
Hi-MD lemezt a www.pixmania.com webáruházban láttam, 2300 ft volt az 1 gigás.
Én amúgy bevásároltam 10 db hagyományos md lemezt, ez Hi-MD-re formázva, darabja hi-sp-ben 2 cd-t tárol, így nekem egyelőre megoldódott.
Nekem is járt hozzá egy Hi-MD 1 gigás lemez, csak az enyém nem volt fóliába csomagolva a lemez. A tiéd igen? Más okokból arra következtetek, hogy a lemezt használták már mielőtt megvettem. -
Dj Don Pepe
tag
Hihi! Szóval távirányítót ha talált valaki, akkor szóljon tényleg! ÉN is 15e körül saccoltam. Amúgy én az NH700-asom 35e ért vettem, és volt hozzá minden, tokkal vonóval ahogy mondják, még HI-MD lemez is. De hol lehet amugy ilyen lemezt venni?
És Úgytom, hogy simán tudja vezérelni az LCD-s távirányítókat... Bár azért nem mind kompatibilis, csak amik 4pólusúak.... (Azok se mind... utána kell nézni...)
-
Digital
addikt
Tudja valaki a távirányítók árait Magyarországon?
"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...
-
kretenallat
senior tag
NH700asra ranyomhatok lcds taviranyitot mukodni fog? bementem debrecenben a sony markaboltba aztmondta a srac helybol h nem utana meg mehazudtoltam agat :S csak mert nekem is vmi sotetben olvashato cucc hianyzik bar tudom h mi hol van a discjeimen.
egyebkent az elozo MDmnel letort a csatja a taviranyitonak :S (kb mennyi egy lcd taviranyito? a szeles lapos jobban tetszik)
vegy ez: [link] de ugytunik h radios
[Szerkesztve]:: Ω :: Born Dead, Buried Alive :: Ω ::
-
MODERÁTOR
válasz Dj Don Pepe #100 üzenetére
Végül is nem jöttem rá, hanem fogtam a kézikönyvet és kinéztem.
Azonban most felhívtad a figyelmem valamire: automatikus tagolás csak akkor van, ha AGC-re van állítva? Mert nekem manual-ra volt.
Amúgy kapaszkodj meg, mennyiért láttam a Cora-ban egy NH600-ast? 54 ezerért! -
B-ci
csendes tag
válasz Dj Don Pepe #102 üzenetére
Sony márkaboltokat nem ajánlom, nem tudnak segíteni. Szervízeket keressetek meg, a szervízek listája megtalálható itt:
http://www.sony.hu/view/ShowArticle.action?article=1080556259391&site=odw_hu_HU -
Dj Don Pepe
tag
Megoldható minden Nekem meg most tört el, mert oda zártama kocsiajtóval, ahogy szálltam be Szóval nekem is kéne... Annyira még nem néztem, de azt mondják elég jó árban vannak ezek, tehát drágák így egymagukban. De ha találsz valamit, akkor szólj, én is keresgélek majd, és én is szólok ha van valami, de talán egy Sony márkabolt, esetleg szerviz lenne jó, ahonnan lehetne egy távirányítót szerválni...
-
Czsolt5
csendes tag
Sziasztok!
Nekem a minidisc túl macerás volt, ezért vettem egy 20 gigás NW-HD5 network walkmant, csak az a bibi hogy nem adtak hozzá távirányítót, pedig a lejátszó támogatja!!!!!
Nem tudjátok, honnan tudnék szerezni hozzá LCD-s távvezérlőt? Nagyon kéne!!!!!
1000 köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- PlayStation 5
- Vodafone mobilszolgáltatások
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Parfüm topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- EAFC 25
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- További aktív témák...
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 16 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- SAMSUNG LC32G75TQSRXEN ODESSY G7 GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- SAMSUNG (LS34C652UAUXEN ) WQHD 100HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- Western Digital 8TB RED Plus - SATA3, 5640 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- SAMSUNG (LS34C500GAUXEN) 34 " GAMER WIDE MONITOR ! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest