- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA® driverek topikja
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Amazon Fire TV stick/box
Aktív témák
-
Cos
senior tag
''Az MD kétségtelen hátránya, hogy az átjátszás annyi ideig tart, mint a zene hossza. ''
Ez így azért nem igaz mivel az én Net MD-em is 32x -en ír és ez azért nem a lejátszási idő hossza bár igaz hogy az írási idős és a kodolási idő együtt azért már több de egy 3-4 perces szám kb 7-8 mp alatt a discen van atrac3 (LP4) módban, de evvel szemben míg tömöríti az azért több idő (persze hozzá kell tennem hogy a procim 300Mhz!!! csupán). De mindezen túl csak ajánlani tudom én is nagyon a szívemhez nött a picike ezer jó funkciója van...
Nálam a föbb szempontok amiért Őt választottam a méret,lejátszási idő, kapacitás, időtállóság volt. Mert ugye a kapacitását már kitárgyaltátok de a lejátszási ideje (elméleti) 110 óra, a burkolat Magnézium...
Járt hozzá dokkoló, távirányító, tok, usb cabel, adapter, optikai kábel, tok külön az akkuhoz, cd... ja és persze fülhallgató.
Szvsz ezekkel együtt ez elég jó kis dolog, és sokkal jobb mint egy sima kis mp3 lejátszó.
Sony MZ-N1 NetMD -
nospam
csendes tag
Az mp3-as CD-játszókról alkotott véleményemet azért nem írtam meg, mert kevés értelme lenne olyasmiről írni, amit soha nem próbáltam. Így szvsz a véleményem épp akkor nyugodnék hiányos alapokon, ha írtam volna róluk.
De ha akarod:
Még a mini-CD-s lejátszók is nagyobbak a minidisc-lejátszóknál, a média viszont elég drága, főképp RW-ben, ha egyáltalán kapható ilyen kies hazánkban. A normál CD-s meg túl nagy a zsebben hordáshoz.
A legtöbb MD-vel felvételt is lehet készíteni (másmilyet nem is érdemes venni), a CD-s mp3 lejátszókkal nem. (A memóriás mp3-lejátszók a memória ára miatt nálam nem játszanak.)
Az MD kétségtelen hátránya, hogy az átjátszás annyi ideig tart, mint a zene hossza.
Én mindezeket - és sok mást - alaposan megfontoltam, mielőtt MD-t vettem. Azóta sem bántam meg. -
Shim
őstag
Az, hogy ''elég nagy többség'' ajánlja a md-et, még nem jelenti, hogy a cd rosszab. És, igen használtam már md-t. De úgy gondolom, ennyi pénzért nem éri meg.
Itt ki si derült (számomra) a megoldás! Akinek van rá pénze vegyen md-t, akinek nincs az vegyen cd-set, akinek qrva sok pénze van az vegyen iriver 512Mb-os memóriásat, vagy merevlemezest...
(Azért én még mindig nyugodtabb szívvel törnék össze/vesztenék el egy húszerzes cd-set mint egy 60ezres md-set...
--maradok a cd-nél) -
Shim
őstag
Dnacrew, nospam:
és mi a véleményetek az mp3as cd lejátszókról? Abból amit írtatok nem derült ki, hogy mit gondoltok róla, csak az hogy a mindisc jó dolog. Persze jó kis cucc az md de így elég hiányos alapokon nyugszik a véleményetek. -
nospam
csendes tag
Egy szavazat a minidiscre, nekem Sony van, jó cucc. A hangja kiváló, ver minden mp3-at. Egy 74 perces MD 6-700 HUF, ugyanennyi zene tárolására való memória ennek a többszöröse.
-
dnacrew
tag
A minidisc is egy jó alternatíva. Volt szerencsém egy sonyhoz és télleg remek kis cucc volt.
-
dnacrew
tag
Én nem vennék cd-set.
[L]http://www.depo.hu/?page_number=6&id=11994&lid=1&csid=57[/L]
50.000ft Ez akkora mint egy gyufásdoboz, 10 órát bír, van benne diktafon és rádio, mindamellett adatot is tudsz rá másolni. Ezek közül egy sem igaz egy CD-sre.
Nem probléma a rázkódás, mert én még olyan nem láttam hogy egy cds nem akadozott volna futás vagy biciklizés közben. Egy cd eleve sokkal nagyon, zsebre nem nagyon rakod, nehéz mint a dög és lifeg mozgás közben. És nem hiszem hogy sokkal olcsóbb lenne. Ja és nincs olyan hogy karcos a cd és nem olvassa, nincs benne mozgó alaktrész, kevesebb minden mehet benne tönkre. Szóval... ?
Cd suxx -
balkó
aktív tag
Még egy szavazat az MD-re. Az átlagos mp3-lejátszóknál lényegesen jobb kivitel, és ha sikerül valakivel hozatnod egyet az USA-ból, akkor annyira nem is drága, 120 USD-ért már elég jók vannak.
-
kretenallat
senior tag
nem akarok egy egesz discmant zsebre vagni, az nekem sokkkk.
masreszt nem akarom egy-ket ev mulva lecserelni.
vinyos suxxor nem lehet vele futni... -
Shim
őstag
2/de előfordult, de nem karcolódott, mert az esetek nagy részében elkaptam a levegőben (taichi rulzz), vagy meg mitadisten nem volt alatta eyg bekapcsolt láncfűrész-mert anélkül nehezen karcolódna egy sima eséstől...
3/ez már ki-ki maga dolga, hogy hányszor ír újra, én legalábbis nem cdrwről hallgatoma zenéim, minvel amit egyszer megírok, azt jól írom, és az úgy is marad.
Ja és az mp3as discman nem keröl annyiba mint egy md -
Tibisz
aktív tag
1. Ezt hoztad fel érvnek ezért válaszoltam.
2.Ez egy nagyon fontos pont. Veled még nem fordult elő, hogy kiesett a CD a kezedből és mint a vajaskenyér az írt oldalára esett?
3.Egy MD lemezt bárhogyan szerkeszthetsz. Ha akarod a 11-edik szám helyére felveszel egy másikat. Ezt úgye egy CD-vel csak újraírással lehetne megoldani. Ha valamit 1 milliószor újra lehet írni, annak biztosan jobb minőságe lesz még 500 újraírás után is, mint egy újraírható CD-nek amire kb 100 újraírást garantálnak általában. -
MaUser
addikt
Nem rossz ötlet, de meddig bírják a winyók? Erről nem tudsz valamit? Engem ez tart vissza, hogy ezt ajánljam.
Kretenallat: Még egy érv a sony mellett: 8 évig kell javítania a cuccodat (én a négy éves lejátszómat felvevőfej nélkül vettem és egy hét alatt itt volt az alkatrész hozzá.) -
MaUser
addikt
262,5kb/s-nek.:) Nem tudom. Philips dvd-n volt alkalmam hallgatni a gyári mp3 tesztlemezét (192kb/s) nem nyerte meg a tetszésem az biztos. Szóval egyik sem az igazi de a cd sem. A sony mellékel az sa-cd-t lejátszani tudó dvd-ihez egy tesztlemezt No.-ban. Ezen van egy Miles Davis szám, ami egészen hihetetlenül lágyan, emberien szól. Olyan mintha egy bakelit lenne, de annak recsegése és egyéb hibája nélkül. (Zárójelben hozzátenném a többi szám nagyrésze surrond-ba volt keverve, de messze nem szólt így szóval az irány adott.) Szóval az tetszett.:)
Az mp3 igazi baja szvsz a normális hardveres dekóder hiánya, illetve, hogy nem ennek figyelembevételével készült szvsz. Az atrac is elég érdekes ha jobban tömörít sajnos, de nem kell tömöríteni.
Kretenallat: Egy a lényeg ha sétálgatni kell csak akkor elég az mp3 is, de arra ennyit ne költs. Egy md kidolgozása minősége megéri ha ennyit ráköltesz. De Te döntesz. Én a helyedben vagy vennék egy kicsi mini-cd/mp3 lejátszót a feléért és másra költenék, vagy vennék ennyiért egy md-t és örülnék neki!:) -
QQRIQ
tag
En a magam reszerol egyertelmuen egy vincsis MP3-jatszot javasolnek. Nem tudom, M.O.-n mennyibe kerul manapsag az ilyesmi, de szerintem ki kellene jojjon a 60e forintbol (bar lehet, hogy megse, ismerve kis hazank tobbnyire rablo arkepzesi rendszeret :O). Na es persze kiraly dolog az, ha az embernek 20 GB-nyi MP3 all a rendelkezesere, 192-vel vagy tobbel tomoritve. Az egy nehany szaz CD-t jelent a zsebedben. USB2-vel meg nagyszeru a hozzaferesi ido is, amikor a zenet ratoltod.
-
Tibisz
aktív tag
1.Az MD szerinted nem bír ki 100 évet. Ha szerinted nem akkor írd le légyszíves, hogy miért nem.
2.Nem is azt írtam, hogy szoktad karcolgatni, csak azt, hogy az MD lemezeket egyáltalán nem tudod megkarcolni, csak ha akarattal teszed.
3.De nem 1 milliószór lehet újraírni a CD lemezeket, mint az MD lemezek.
4.Nagyobb zsebhez már sokkal jobb a bakelit! :P -
-
MaUser
addikt
Szvsz a sebességet hadjuk. 1x-es és kész. Az md tömörítése is hagy kivánnivalót maga után, pl egy nagyzenekart hihetetlenül reálisan tömöríti qvartetté.:) De jó lemezzel elmegy.
-
MaUser
addikt
Na akkor én is hozzáteszek valamit.:)
Ha netről töltögetsz, akkor egyértelműen mp3, de ha zenét is akarsz hallgatni, akkor nem kérdés. Az atrac 262,5kb/s-kel kódol. A különbség viszont a kódolási eljárás és a minőség. Anyagi lehetőségeim miatt md-t használok felvevőnek zenéhez, mivel asztali cd író megfizethetetlen. Szóval jobbfajta lemezen (sony es) a hang majdnem megközelíti az eredetit. Az md könnyű, praktikus és nem megy tönkre, szerkesztheted (akár gépen is), és ami a legfontosabb igen strapabíró. Nem egy ismeretlen márkát veszel érvényesíthetetlen garanciával. Szóval szvsz ha van rá ennyid nem kérdés. A helyedben megkérdezném a boltban mikor lesz modellváltás és várnék, mert igen sokat lehet így spórolni. 60.000-et pedig nem adnék ki egy mp3 lejátszóra. És ne aggódj jó fülessel hallani fogod a különbséget.:) (Persze nem a metrón.) -
Tibisz
aktív tag
Használtál már hordozható MD-t egyáltalán?
1. Nagyon nem mindegy milyne bitrátájú mp3-at akar az illető felvenni a hordozható készülékébe. Ugyanis minél kisebb méret a lényeg hisz akkor fér rá több, viszont akkor a ninőség is jelentősen romlik. Ez ugye MD-nél nincs.
2.Az MD-khez normális fülhallgatót is kapsz, et nem jó kifogás. -
Cathfaern
nagyúr
Nem vagyok jártas a technikai oldalban, de ha a MD formátuma egyenlő az Atrac (biztos, hogy nem jól írtam)-al, akkor annyit tennék, hozzá, hogy van olyan Sony MP3 lejátszó, ami ezt a formátumot is lejátsza. Így viszont már tényleg csak a méret (meg persze az ár), a különbség.
-
kretenallat
senior tag
koszi a tanacsokat, hajrá ha akar még vki mondani vmit
:)) -
DJ Mythos
aktív tag
Üdv!
Én egy MP3as discmant használok. Nekem is hasonló problémám volt, amikor azt vettem. De a köv dolgok szóltak mégis e mellett, illetve a md ellen:
lényegesen olcsóbb mind a lejátszó, mind a tárolóegység, sőt a cdt akár másra is használhatom, nekem a realtime felvétel nagyon nem fekszik, szeretem az ilyen dolgokat hamar letudni (ez olyan mintha kazettára venném át a cdt, lagalábbis időben), és jólval egyszerűbb abból a szempontból is hogy a zenéim 99%-a mp3ban van. -
McPie
tag
Azért HA menet közben hallgatod, akkor a háttérzajok miatt majdnem mindegy a minőség... :))
Meg azt se felejtsük el, hogyha az MD-be 500 Ft 160MB memória, akkor a CD-be meg 250 a 700MB... :)) -
rudi
nagyúr
Párszor már nézegette a sony.com-ot de még egy olyan vissza-össze weboldalat nemláttam mint az
pl ilyen egy link:
[L]http://www.sonystyle.com/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/en/-/USD/SY_DisplayProductInformation-Start;sid=V_mIOjzucoaIIQIdo0CCMXPiY456Claqdr0=?CatalogCategoryID=uzsKC0%2eNYgYAAAD1sChfveQy&Dept=pa&TemplateName=item%2fsy_item_b&ProductID=epgKC0%2eN2GUAAAD17tJfveQ3&ContentItemPage=[/L]
besz@rás! jól seggbe kellene rugdosni a webmasterüket. -
rudi
nagyúr
Úgy látom ide csak vájtfülű audiofilek járnak. Arra nem gondoltatok hogy a legtöbb zenét esetleg a kérdező is mp3ból nyomja át? Vagy arra hogy tényleg csúcsszuper MDhangját egy átlagos (jobb esetben) fülhallgatóval fogja hallgatni? És arra gondolt valaki hogy van memóriakártyás mp3 lejátszó is? Vagy arra hogy az ilyen portable dolgokat általában zajos (utazás stb.) környezetben hallgatja az ember fia?
[L]http://extremetoysforboys.com/index.php3/item/item/NEW!%20PD%20Hercules%20FuXion%20Genie:%20128MB.html[/L] 48000 de ebbe talán nem lehet +memet rakni, anúgy elég kicsike :) -
Tibisz
aktív tag
MD adok még egy szavazatot. 4 éve hasznlok már egy Sony MZR-55-öt és tökéletes. Ez idő alatt volt párhuzamosan egy Yepp-em is, amin túl is adtam, mert az MD-vel nem volt egy kategória. Az MD minőségben egyszerűen verhetettlen. Aki azt írta, hogy 69e sok egy MD-ért, de ennyiért már szuper MP3 lejátszót kap, az hallgasson meg egy MD utána pedig egy MP lejátszót, és rá fog jönni, hogy miért is drágább! :P
-
dzsoni
senior tag
válasz
kretenallat #1 üzenetére
Én MD-t használok már jó pár éve. Még annó az mp3 nem igazán volt jelen amikor az első md deck-et megvettem, és azóta sem bántam meg. Egy md-re felfér 4 album (LP4) nagyon jó minőségben, igaz én csak és kizárólag optikai kábellel másolok, de az analóg módon felvett zenék is perfektek. Ami az MD mellett szól még, hogy maga a lemez nem karcolódik a tokozás miatt mint a CD, bármikor bárhogyan variálható a lemez tartalma (track-ek felcserélése, track-ek egybefűzése, vagy szétvágása, adott rész kivágása, törlése), gyors, kicsi, stb...
A kocsiba is inkább MD lejátszót vettem, pedig sokat gondolkoztam a dension mp3 lejátszón. -
M@trixfan
addikt
Ne felejtsük el, hogy bármilyen forrásból rögzít (Digital/analog). Egyébkent teényleg nem olcsó mulatság.
Egy barátnőért elcserélném a világ legjobb mp3/MD playerét is! :DD:DD:DD -
M@trixfan
addikt
''a úesbé'' : gratulálok magamnak :O
-
M@trixfan
addikt
válasz
kretenallat #1 üzenetére
Hali! Én is átrágtam magam ezen és végül minidisc lett. Elmondom a tpasztalataimat. Bocs ha kicsit túl hosszú:
Jó minőségben kb 5 album fér rá egy CD-re mp3-ban. Most tényleg jó minőségre gondolok, olyanra mintha a cd-t hallgatnád. A Minidisc kifejezetten kristálytiszta hangú, ott ezzel nem lesz gond.
Mp3-as cd lejátszóknál a fizikai megvalósítás szvsz hagy maga után kivánnivalót. A Sony MD-i kifejezetten jól néznek ki és kellemes kidolgozásúak. Méeg azok is amik műanyagból vannak. A méretbeli különbség egyértelmű az MD javára.
Ha MD, akkor Sunyi kizárólag! :) Körbejártam a témát és a többi márkának akadtak spec. esetekben tömörítési problémái, ergo gurgulázott a hang :) Egyes Sharp modelleknél fordult elő. Az sem utolsó, hogy a Sony fejleszti az Atrac3-at. A Type-R megjelölés asztali deck minőséget nyújt, míg a a legújabb Type-S longplay üzemmódban is nyújtja a deck minőséget.
Javaslm a net MD-t mert nem valós időben kell felvenni a zenét, hanem a usb porton keresztül.
Azonban tisztában kell lenni azzal, hogy az atrac is veszteséges tömörítés, ezáltal rossz minőségű mp3-ak átjátszásakor romolhat a hangminőség. Én még nem tapasztaltam, csak leírom, hogy az érme mindkét oldalát lásd. :) Ha netán komolyzenét / jazzt hallgatsz akkor az Atrac3 nagyságrendekkel jobb élményt ad. A CD-t hallgatod kicsiben! :DDD A távvezérlő + vele adott bőrtok nagyon alkalmassá teszi az utcai használatra.
''Röviden'' ennyi. Az CD alapú dolgokkal kapcsolatban meg hemzseg a net és a fórum. Itt van egy javaslat, igaz 9000-rel drágább de megéri a netMD miatt:
[L]http://www.sonypage.hu/sp.php3?__dum=1&mod=sp/termek&kat=uton&csop=Walkman&model=MZ-N510[/L] -
kretenallat
senior tag
uff...
szal van max 60000ftm rá és nem tudom melyik lenne a jobb választás, szeretnem ha legalabb 4-5 albumnyi jo minosegu zenet tudnek magammal vinni zsebben.
Aktív témák
- World of Tanks - MMO
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kiberbajban lehetnek a spanyol erőművek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Politika
- VoLTE/VoWiFi
- Hardcore café
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GAMER PC: Új i5-14400F (10mag/16szál) +Új RTX 5060 Ti +16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- AKCIÓ! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 6800 16GB +16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Nagyon kedvező áron!Eladó Synology DS923+ Alza Gari 2027.10.23-ig
- Enermax Maxtytan 750W Titanium Moduláris Tápegység
- Cooler Master MWE Gold V2 1250W Moduláris Tápegység
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest