Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Milyen processzort vegyek?
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
Aktív témák
-
dudli
csendes tag
Én is szavazok az md-re! A net-md 64X-esen tud írni, legalábbis egyes modeljei. Nem kell elfelejteni, hogy az md elsősorban felvételezésre való, mikrofonnal, cd-ről stb. Ilyesmire használom én is, elsősorban mikrofonról, vagy digitális zongoráról, stbstb. Cd-ről nem nagyon, mert valahogy úgy alakult hogy ritkán másolok magamnak cd-t. Az mp3-at md-re rakni szerintem katasztrófális, nem jó a minősége, de nem is arra való! Persze a jó mikrofonos felvételhez kell egy jó mikrofon is, ami legalább annyiba kerűl mint az md. Had tegyem hozzá, hogy ha sima line-inről veszek fel, akkor a legjobb mp3 felvevő sincs sehol minőségben! Nekem van egy vincsis mp3 felvevőm, és katasztrófálisan szarul vesz fel! Az aksi kapacitása is nevetséges az md-hez képest. Az összes mp3 amit láttam, képtelen a felvételeket egymás után lejátszani, kihagy, szünet, stb. A tüctücnél lényegtelen, de értelmes zenénél, koncertnél, Pink Floyd - Wish You Were Here-nél ez baromira idegesiti az embert! Md-vel ilyen nincs. Ráadásúl nem kis piskóta a rekord konfigurálása, nagyon sokmindent tudsz állitani, amit az mp3-nál nem. Hozzá teszem, hogy aki nem akar felvenni csak utazásra használni zenét hallgatni (de jó mondat), annak talán jobb az mp3. De van más szempont is, mert az md másra való. :)) Mindenféle digitális diktafonnak katasztrófálisan szar a minősége. És hát ... Szerintemennyi elsőre elég is. :-Ö)
-
_az
senior tag
ok THX
-
e-biza
őstag
ha csak tömegközlekedés ellen használnád, szerintem mp3. elve nem fogod kihallani a 128kbit-256kbit különbséget mikor a tömegben nyomorogsz és a busz széetesik alattad. az md egyetlen elönye, hogy hosszu távu utazás esetén a fajlagos költsége kicsi, mivel 1 cd 2-300 ft ha jol emlékszem. veszel 10 cd-t az, ha netmd, akkor igencsak 30 ora zene is lehet, söt mindössze 3000 ftba került. mp3nál nem ilyen olcso a bövités. mp3playerböl van egy csomo rádios.
-
_az
senior tag
Ja, hozzátenném, hogy monnyuk 50 ropi alatti/körüli cuccok érdekelnének...
-
_az
senior tag
Olvasom a topicot és rájöttem, hogy adtam a sz*rnak egy pofont... :DDD
AKKOR MOST MP3 VAGY MD...
Lenne 1-2 kérdésem, lehet h. már elhangzottak szal én kérek elnézést, de előre :)
1. A rendes CD-k minőségét melyik éri el inkább? Van olyan jó bármelyik, mint a CD?
2.A 256kb/sec-es mp3 van olyan jó, mint a MD???
3. Az MD-hez kell egy felvevő is?????? Plusz költség????? :F
4. Van valami nagyon fasza mp3 lejátszó a piacon??? :D
5. Rádió is előfordul ezekben a jószágokban?????
Nem nagyon értek az egészhez, csak azt tudom, hogy drága mind2...
Én a tömegközlekedés ellen használnám szinte kizárólag, persze azért érdekel a minőség is mer én ilyen vagyok :U Rádióznék is vele, meg minden...
Ha tudnátok válaszolni a fenti kérdésekre sokat segítenétek...
THX -
Most nézelődtem a discman piacon :) úgy látom hogy mp3 nélkül a Sony-nak van egy jó modellje, olyan 18-19 ezer, míg ha már azt mondom hogy empéhárom is kéne, akkor a panasonicnak van egy 24-ért. Gondolom megéri az a plusz 5000 forint, feltételezem, hogy ha jó magas bitrátával digitalizálom be akkor nem vészes, és akkor is elfér 3-4 cd anyaga egy cd-n.
Láttam ugyanakkor egy net-md minidiscet, ez olyan sztenderd 50 ezer, meg egy sharpot, ami elég alapmodellnek tűnik, 30-ért.
Namostakkor.... :F -
Cathfaern
nagyúr
-
Nos, láttam egy rádiós Thomson fejhallgatót, a felirat szerint 80 méteren belül jó a vétel (mivel a lakásomban nincsenek 80 méteres távolságok, ez is szóba jöhet).
Láttam olyan 15-20e körül discmaneket, amik maximálisan kielégítenék az igényeimet. MD lejátszót is néztem, 47 volt a legolcsóbb ami tudja a net-MD dolgot (usb-n 1x-esnél gyorsabban rátöltés). A dilemma még mindig fennáll... -
Sziasztok!
Végigolvastam a topicot. Én komolyzenét hallgatok leginkább, azt is kizárólag cd-ről. Szeretnék valami mobil megoldást ehhez, számít a szép hangzás. Mit ajánlotok? Vegyek egy sima discmant? Mp3 nem érdekel egyáltalán (eredeti cd-im vannak). Vagy egy minidiscet? Igazság szerint nem nagyon mászkálnék vele, annyira kellene hogy a lakásban ne legyek helyiséghez kötve, meg ha nagyritkán a munkahelyemen kedvem szottyan normális minőségben zenét hallgatni, meg tudjam tenni. Buszon, villamoson, trolin, metrón nem utazok. Kocsiban sosem hallgatok zenét. Évente vagy kétszer vonatozok.
Mit tanácsoltok? -
Kary
csendes tag
válasz
Alvin_ti4200 #116 üzenetére
Ha már Cds lejátszó, akkor a Sony-é. Most 25e környékén van és MP3/WMA és ATRAC-ot is lenyeli....
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Először is: miért nem olvasod végig a topic-ot? :U
Másodszor: nem akarom letörni a kedved, de:
- az a 100 sec valószínűleg kevés lesz
- CD-RW-t még a leggagyibb is le tud játszani
- és még életemben nem hallottam olyan MP3-as discmanről amiben integrált fülhallgató lett volna.
Viszont a távirányító ennyi pénzért mindenképp pozitívum.
Igazából csak annyit szeretnék mondani, hogy nem kell mindent, amit megvettünk rögtön ajánlgatni fűnek-fának. Várni kell egy-két napot (vagy hetet), míg leülepszik a dolog és elmúlik az újdonság varázsa. Addig úgysem látod a fától az erdőt... -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Na itt a kép: [L]http://www.avland.co.uk/panasonic/slsx420/slsx420lrg.jpg[/L]
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
kretenallat #1 üzenetére
Szerintem a CD-s mp3 lejátszó a legjobb választás. Én ma vettem egyet (Panasonic SL-SX420), csak ajánlani tudom mindenkinek (25.990 Ft.-). 45/100 mp rázkódásvédelem (audio/mp3), ugyan nincs benne ID3 Tag, de én feleslegesnek is tartottam, suliba menet nem azt fogom állandóan bámulni, hogy na most milyen szám megy - tudom azt magamtól is:)) Támogatja az újraírható CD-ket is (yeah), így mindennap olyan zenét viszek, amilyet kedvem tartja. Van rajta S-XBS mélyhangkiemelő (főleg 55-60 Hz), és olyan távirányító van hozzá, ami bárhova odacsiptethető, és ami az egészben a legjobb, hogy nincs ''beleintegrálva'' a Discmanhez adott fülhallgatóba, így mindenki olyan fejhallgatót dug bele, amilyet akar. Mingyá linkelek egy jó nagy képet...
-
M@trixfan
addikt
Minidisc atrac: 292 kbit/sec
A mostani MD-kben Atrac Type-R vagy Type-S van. Ez az atrac 4.5. -
M@trixfan
addikt
Minidisc atrac: 292 kbit/sec
A mostani MD-kben Atrac Type-R vagy Type-S van. Ez az atrac 4.5. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
<Adamsky> #107 üzenetére
Amivel kódolod Atrac3-ba, az tudja. Vagy az mp3-ból veszi át, vagy ha CD-t grabbelsz vele, akkor leszedi a netről.
Cos szerint, az ő szoftverével igen.
Az Atrac formátum kezeli a könyvtárszerkezetet, igaz, hogy csak 1 szinteset (és nem is könyvtárnak hívják, hanem valami másnak). Magyarul 1 könyvtáron belül csak zeneszámok lehetnek, másik könyvtár nem. -
iguana
őstag
a sony nw-ms70d cuccomhoz adtak egy nagyon kellemes sonicstage nevű progit. ez mp3, wav, audio cd, wma fájlokat tud atrac3, atrac3plus formátummá kódolni. omg kiterjesztésűek és a laptopom is lejátsza. akit érdekel:
OpenMG
A copyright protection technology used when importing and managing audio content from music distribution services or audio CDs.
By using OpenMG compliant applications such as SonicStage, audio content can be encrypted before being stored on the hard disk of a computer so that the audio file cannot be played back on any computer other than the one it was created on. OpenMG is useful in preventing unauthorized distribution of audio content via the Internet.
ATRAC3
ATRAC3, which stands for Adaptive Transform Acoustic Coding3, is an audio compression technology that satisfies the demand for high sound quality and high compression rate. ATRAC3 compresses audio data approximately 10 times smaller than that of an audio CD, resulting in increased data capacity for the media
ATRAC3plus
ATRAC3plus, which stands for Adaptive Transform Acoustic Coding3plus, is an audio compression technology that is a more advanced version of ATRAC3. ATRAC3plus provides high sound quality at a high compression rate, which compresses audio data to approximately 20 times smaller than that of an audio CD.
audio cd grab különböző kódolásnál:
atrac3 132 kbps -->79,2 MB
atrac3 105 kbps -->63 MB
atrac3 66 kbps -->39,6 MB
atrac3plus 64 kbps -->38,4 MB
atrac3plus 48 kbps -->28,8 MB -
<Adamsky>
nagyúr
Hogy is müxik ez az Atrac3?
(bocsi a Lámer kérdésekért)
Azt sejtem, hogy hasnonlóan az MP3-hoz ez is
képes letárolni a szám címét és előadóját, de ezt
manualice kell ''bevinni'', vagy van hozzá vm. program?
Lehet, hogy kissé balgaságnak hangzik, de mi a helyzet
az Atrac3->MP3, WAV konverzióval? Megoldható ez vhogy?
Többen említettétek, hogy 3-4 esetleg 5 album felfér egy lemezre.
Ez a 3-5 album egymás után (track01.. track48) helyezkedik el,
vagy valamilyen könyvtár-szerkezetben?
... egyenlőre ennyi :DDD -
Cathfaern
nagyúr
Szóval amiket én mondogatok azt az alapján mondom, mert nemrég vettem egy olyan Sony Discman-t, ami lejátszik Atrac3-at is. Az ehhez adott program nem tudja lejátszani az Atrac fájlokat (ezt több helyen is leírják), illetve ez csak CD írásra jó. Btw. ez nem ugyanaz, mint amit a tiedhez adtak, mert ami nekem van annak Simple Burner a neve. Bár ez is le tud grabbelni CD-ről, de azt egyből felírja CD-re (temp fájlokat meg törli).
Amit az Atrac fájlok felépítéséről mondtam, azt meg az alapján gondoltam, amit látni a Simple Burner által égetett CD-n. -
M@trixfan
addikt
Ez a program ingyenesen letölthető a Sony-tól, vagy csak lejátszóval adják?
-
Cos
senior tag
válasz
M@trixfan #97 üzenetére
OpenMg Jukebox from Sony
Ez egy Sony program és igenis ment atrac3-ban 133,105,66 kb-ben :) Viszonta nem atrac3 kiterjesztésük van a fileoknak hanem OMG de atrac-ként vesz szval ha ezt akarod írni CD-re akkor szerintem pl az atracot már megkajáló Discman-ek már lejátszanák :) Bár nem próbáltam még ezt!
Ja és nem egyben hanem külön kezeli a fileokat, számokat! -
M@trixfan
addikt
Mármint, hogy wav-ből csinál atrac-os wav-et. Egyik gyereknek szívességből megcsináltam egy DV anyagot Divx-re, és a hang atrac3-ban volt. Csomó időt takarítottam a vbr 128 kbit mp3-hoz képest a 132 kbit/sec atrac-kal. A hangminőség pedig tuti lett.:)
Akit érdekel az atrac3 codec, annak szívesen elküldöm mélben. Én a [L]http://www.minidisc.org[/L]-on bukkantam rá. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
M@trixfan #97 üzenetére
Nem, nem lehet. Egyébként is: nincs olyan PC-s szoftver ami képes lenne az Atrac formátumot lejátszani. Ez a formátum nem olyan, mint az mp3, annál bonyolultabb (kicsit hosszú lenne elmondani, meg én sem tudom pontosan. A lényeg az, hogy az egész CD-t egyben kezeli és bár ott vannak a számok külön-külön, de azok magukban nem érnek semmit).
-
Cos
senior tag
válasz
<Adamsky> #87 üzenetére
A különbség abban rejlik hogy Usb-vel rá tudod kötni a gépedre és direktbe tudsz rá másolni akár Mp3-at Wma-t Wav-ot Na és persze Atrac3-t ami mondjuk csunya lenne ha nem lenne így mert al apvetően az imént említett formátumokat is átkonvertálja atrac3-ra mielőtt a Md-re menne! A sima MD-recorder-el csak 1:1-ben tudsz zenét a minidiscre varázsolni míg a NetMD-vel akár 32x sebességgel is de mintha már valahol többet is olvastam volna na de mindegy az enyém az ennyit tud! :) (MZ-N1 NetMD) Visszatérve a sima MD rec-el ugye keresned kell megfelelő kimeneteket bemeneteket... esetleg mondjuk az enyémhez is adtak Optikai kábelt amin keresztül tud felvenni! De csak a lejátszással szinkronban! Viszont ha a gépről (PC) akarod oda varázsolni akkor sokkal gyorsabb!
Kb ennyi! ...azt hiszem ez válasz a kérdésedre! :D -
<Adamsky>
nagyúr
Sziasztok!
Leírná nekem valaki, hogy mi a különbség a NetMD és a
sima MD között? A NetMD talán kezeli az MP3-at is? -
atus
senior tag
Most olvastam a sztereóban egy nagyon korrekt, hatoldalas cikket egy 100k-s Sony NetMD-ről. Igen meggyőző. Lehet, hogy előbb-utóbb eladom a sajátomat, és beruházok egy ilyenbe. Nagyon praktikusnak tűnik, végre orvosolták az MD-k eddigi problémáit!
-
kretenallat
senior tag
nah megvan a minidisc, az lett amit M@atrixfan elvtars ajanlott mar a legelejen, de annyiert amennyiert en kerestem lejatszot (59990ft)
http://www.sonypage.hu/sp.php3?__dum=1&mod=sp/termek&kat=uton&csop=Walkman&model=MZ-N510
ez itt ni...
most mese kovetkezik :)
szoval a szulinapi ajandekom tortenete (merthogy arra kaptam)
a csaladom nem pato... meg is anyam elhuzta ugy a dolgokat h csak na...
korulneztem miskolcon, kezdve a media markttal... volt egy n510 es egy n710es.
sehol mashol egyetlen arva peldanyt nem lattam.
anyukam elment h meg egyszer korulnez
aztan velem is elment korulnezni megegyszer... szal a szuletesnapomon (juli 11, tessek felirni a naptarba!) vegul minidisc sehol en meg ugy mentem el a hegyaljara estere. szoval 11en delelott elvittek a 710est (fel oraval azelott h ott jartunk.)
hazajottem szombaton vasarnap azaz ma sikerult is felkelni, ajandek meg mindig sehol... mondom ejnye... 13 orakor levonszoltam anyamat a mediamarktba... elvittek az 510est is... agy elszáll (ocsem szerint nem is volt ugyh ezen ne sirjak).
azt mondtak h pár heten belul tuti nem lesz. szikra. vevoszolgalat. telefon debrecenbe, van 710es meg 510es is.
na mama ha eddig huztad h itt nincs akkor nyomas debrecen. fel kettokor elkezdett szakadni az eso ugy hogy nem lattunk ki az ablakon. 2kor elallt, de mire kijutottunk miskolcrol ujra esett... na, 70el docogtunk debrecenbe le... utana mar semmi erdekes nem volt, nem volt alkalmam hisztizni... mindjart neki allok attanulmanyozni a leirasat. off, ket napig nem lattok (olyan 114 oldal hosszu) -
almásrétes
tag
[L]http://www.nomadworld.com/products/Jukebox/[/L]
Nálam van egy eladó.
58e magyar kredit az ára, még 2 hónapig garanciális. Egyébként újszerű állapotban, minden gyári kellékkel együtt (füles, doboz, tok, szoftver,...).
Ha érdekel, plz mail me. -
h4ndsp1k3n
tag
Valakinek vn tapasztalata is ezzel a PD Hercules Fuxion Genie PD 098-01 nevű csodával? Mert ez így 50kért elég jól hangzik... sőt lehet hogy túl jól... :)
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
kretenallat #81 üzenetére
Elhiszem, hogy ötször leírták, de én az Atrac3plus-ról beszéltem...
-
kretenallat
senior tag
ja igen...
rendes nagy cds lejatszo eszembe sem jutott olyat nem vennék... csak igy utolag mondom
cat az atrac 3 292,5Ksnak felel meg, vagy 5x leírták
sajna a sonystylerol csak az usaban lehet rendelni...
valahogyan meg kell majd oldanom a dolgot, lehet h nemetorszagban is ócsó akkor meg van oldva... majd haver vhogyan hazahozza
bye -
Cathfaern
nagyúr
Egyszer már leírtam, de akkor nem vette észre senki(?), illetve nem tudtam pontos információkkal szolgálni.
Szóval van a Sony-nak egy hordozható CD lejátszója, ami ismeri az Audio CD, MP3, és az Atrac3,Atrac3+ formátumokat. Adnak hozzá egy programot, amivel át lehet konvertálni a fájlokat Atrac formátumba.
A lejátszó pontos neve: Sony Atrac Walkman Network D-NE511. Mindezt 30ezer Ft-ért árulják (a Photohall-ban).
Egyetlen hátránya a MD-hez képest, hogy nagyobb annál. -
tozso
tag
Nekem a barátnőm hozott egy mini md lejátszott Japánból. Nagyon megtetszett amikor megláttam haláli jó. Kicsi, könnyű ,designos és hihetetlenül jól szól.
Szerintem szebben szól mint egy mp3-as cd és az lp4 nek köszönhetően elég sok szám ráfér a discre.
Sajna egy kicsit drága a minidisc Mo-on, de még így is megéri szerintem. -
Perec
tag
válasz
kretenallat #14 üzenetére
Hi
Akkor én is belevauvau kicsit.
Attól függ, hogy MD, vagy MP3Walkman, hogy mire kell.
Ha csak azt akarod, hogy valami üvöltsön a füleden, akkor az MP3 tökéletesen megfelel, akár 96kb/S-en is! :-)
Ha meg élvezni is szeretnéd a zenét, ami szól, akkor egyértelműen MD.
Én itthon egy aszatli Sony MDS-JB940-es Atrac3/LP4-es cuccot nyúzok.
Igaz, csak analóg bemenetet tudok egyenlőe használni, de valaki itt feljebb említette, hogy LP4-en jó a minőség, hát azért annyira nem jó:). Az maximum
szöveg rögzítésre jó, zenére már nem. Az LP2 is necces, de sima üzemben tökéletes, és kenterbe veri az összes MP3 320-as tömrítést. Itt a hang tömörítési eljárásban van a kutya elásva, valamint a kiszolgálóelektronikában, ami a
ki-be tömörítést végzi, és az egyéb audioszűrőkön. Az MP3 nagyon el van havazve etekintetben. Ott egyszerűen csak a tömörítési arányra mentek rá, a többire nem, ami nagyban behatárolja a célközönségét is az ilyen alkalmazásoknak.
Tehát otthon, irodában Word mellett, lehet hallgatni, de, ha kifejezetten zenét akarsz hallgatni, és igényes vagy a hangzásra, akkor CD, vagy MD.
Hi -
kretenallat
senior tag
up!
az angolom meg mindig gyengus :) -
Cathfaern
nagyúr
Aprónetene 30ezerért Sony MD-et (Sony MZ- R700) árulnak, 40ezerért, már Net-MD (Sony MZ- N505). Csak gondoltam szólok a sok MD rajongónak, hátha rávetik magukat ;) De van 26 ezerért is Sony MD (Sony MZ- R50)
-
kretenallat
senior tag
[L]http://www.sonystyle.com/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/en/-/USD/SY_BrowseCatalog-Start;sid=WqqHxKsTLu-HxJXlYlSNz-QexA_rcbJbX0s=?CategoryName=pr_p_onecentpromo_pa[/L]
nah szoval ha jol olvastam akkor ingyér szallitjak... de magyarorszagra is? gyenge az angolom vki pls help... mert akkor boven megerne rendelni, jelentosen olcsobbnak tunik igy... -
kretenallat
senior tag
http://www.sonypage.hu/sp.php3?__dum=1&mod=sp/termek&kat=uton&csop=Walkman&model=MZ-N710
itt miskolcon a mediamarktban lattam ilyet, 65 ezerért...
az N510es 60ezer... asszem inkabb az elobbit veszem meg... mar csak anyammal kell megtargyalnom a hitel reszleteit :)) -
atus
senior tag
Nem ér annyit amennyiért megválnék tőle(mennyit ér neked?). Nagyon szerettem, és még most is van kb 20-30 MD-m amiken rég kedvenc zenéim (Queen,Prodigy,Blink) vannak. Hosszabb utazások alkalmával előkeresem, aztán hadd szóljon. Memkártyás olvasóval elég unalmas lenne egy nap 8× meghallgatni ugyanazt... :)
M@trixfan: A távirányítót is az usában vettem, asszem $20 volt postaköltséggel. Az eredeti még jól müxik, de ha jól emléxem a legutóbbi sítábor ''kissé'' megviselte a háttérvilágításosat, lehet, h meghalt szegény... -
atus
senior tag
Ne flémeljetek már, nem szép dolog, ráadásul értelmetlen is. Mindenki a saját igazát hajtogatja folyamatosan.... :t Akinek 30k-ért kell ilyen lejátszó az ne nézegesse a Sony-t, mert elcsöppen a nyála. Egy CD-s mp3 lejátszó is tudja szinte ugyanazt, csak sokkal nagyobb méretben. Ettől nem lesz semmivel rosszabb, 30k-ért is lehet nagyon jól használható cuccot kapni, csak ahhoz rendes zseb is kell. Nekem egy MZR-70 típusú MD-m van, amit még júeszéjben vettem $160 dollárért egy USB-s analóg felvevővel együtt, réges-régen. Akkor nagyon szerettem, pofás, kompakt, lehet rendezgetni rajta a számokat, diktafonnak is jó, lehet dobálni a lemezt, nem karcolódik, nagyon sokáig bírja elemmel, két fülhallgató kimenet van hozzá, szereztem hozzá háttérvilágításos távírányítót, kiírja a számok neveit, és nekem egyszer sem sikerült megakasztanom, pedig volt, hogy 5 percig veszettmód ráztam a teszt kedvéért. Szóval tényleg nagyon jó a cucc, de mostanában nagyon nincs kedvem 74 percet várnom egy lemez írására. Ezen még nincs se LP se NetMD, vagymi, úgyhogy végig kell várni a felvételt, és közben lehet szorgosan nyomkodnia távirányítót, hogy elnevezzem a trackeket. Ha tudnék 32×-esen írni, biztos, h megkeresném, leporolnám, és újra nyúznám.
Szóval akinek van rá lehetősége, és tetszik is neki az MD, az ne habozzon, vegyen nyugodtan ilyet, nem fogja megbánni. (ha nem 1×-esen írhatót vesz) Nem bántam meg én se, kiszolgálta az árát, de mostanában inkább SD kártyás lejátszóról hallgatok zenét, arra gyorsan lehet másolni. -
M@trixfan
addikt
válasz
Cathfaern #16 üzenetére
''Majdnem'' ! Ugyanis a memóriás cuccok 132 kbit/sec-es tömörítéssel dolgoznak. Valószínüleg ez van az Atrac-os discman-ekben is. Az való igyaz, hogy össze sem lehet hasonlítani a 128 kbit/sec mp3-mal. Az atrac 292 kbit/sec, de más eltérések is adódhatnak. Nem mindegy az Atrac verziója sem. Úgy emlékszem, hogy a Type-R a 4.5-ös, persze a Sharp saját Atrac-ja nem ekvivalens ezzel. Ott már más a számozás. Olyan ez mint különböző kultúrák eltérő időszámítása. :)
-
M@trixfan
addikt
Úgy tudom az S annyiban különbözik, hogy lp módban is tudja a type-R kódolást. Valószínű jobb eredményt adna lp módban. Mondjuk én nem is lp-zek, inkább berakok még két lemezt a zsebembe. :DDD Cotton Club Singers Cd-t játszottam át optikai kábelen és fantasztikus hangzása van. Ha mp3-at veszek át akkor Coolplayer-rel. Szvsz az a legjobb hangminőségű mp3 lejátszó program. (A mindenféle mesterséges tereket, basszust létrehozó Softare DSP-ktől viszketek, úgyhogy ezek kizárva)
OFF:
Köszönöm az információt, sajnos még jövő éten vizsgám van. :((( Utána ki fogom próbálni Jó lenne, ha ebben a magyar verzióban lenne megfelelő Radeon támogatás!
ON: -
MaUser
addikt
válasz
M@trixfan #54 üzenetére
Igaz, köszönöm a javítást! Egy mds-je 770-(Type R)esen próbáltuk ki, egy Jarre cd-vel, de nem zenehallgatásra való eredményt kaptunk. Kpróbáltuk tüc-tüc zénével is itt egyész pofás volt az eredmény, de én nem hallgatok tüc-tüc-öt. S-eset még nem hallottam úgyhogy ott lehet hogy más, de nem hiszem.
OFF
www.beos.hu-t próbáltad? Mármint a fórumot? Kihoztak egy új beos-t (Hungarian Beos) érdemes letölteni nagyon jó disztrib, csak még formálódás alatt. De kérdezd meg ott, hátha tud valaki valamit ez ügyben, mert én kábelnetet is csak úgy láttam, hogy egyszer volt a tv-ben róla szó.:DDD -
Cos
senior tag
Én nem mondtam hogy vegyél ilyet csak a véleményemet mondtam el róla és nyilván én sem vettem volna ha akkor (Londonban) nem keresek egy hét alatt annyi pénzt amiből megveszem. Akkor én is sajnáltam volna rá ennyit!
Viszont az Mp3 Discmannel a legföbb bajom azon túl hogy nagyon profik is lehetnek már tényleg 15-20 ezerért is akár. A méret viszont túl nagy az én zsebemhez! Mivel a walkman hallgatásról azért szoktam le mert utáltam már hordani magammal így nyilván nem cseréltem egy nagyobbra még azt is :) -
Cos
senior tag
Nyilván nem de a fórum téma nem is harmicezres kütyüről szól vagy tévedek?
200 Ł- ért vettem -
Cos
senior tag
Javítva magam a kódolás és irás együttes időtartama sem több mint a lejátszási idő csak egy picit több együtt mint az írási idő maga ! ! ! !
Még mielőtt valaki kitekerné a szavaimat! (és igaza is lett volna:) :) -
Cos
senior tag
''Az MD kétségtelen hátránya, hogy az átjátszás annyi ideig tart, mint a zene hossza. ''
Ez így azért nem igaz mivel az én Net MD-em is 32x -en ír és ez azért nem a lejátszási idő hossza bár igaz hogy az írási idős és a kodolási idő együtt azért már több de egy 3-4 perces szám kb 7-8 mp alatt a discen van atrac3 (LP4) módban, de evvel szemben míg tömöríti az azért több idő (persze hozzá kell tennem hogy a procim 300Mhz!!! csupán). De mindezen túl csak ajánlani tudom én is nagyon a szívemhez nött a picike ezer jó funkciója van...
Nálam a föbb szempontok amiért Őt választottam a méret,lejátszási idő, kapacitás, időtállóság volt. Mert ugye a kapacitását már kitárgyaltátok de a lejátszási ideje (elméleti) 110 óra, a burkolat Magnézium...
Járt hozzá dokkoló, távirányító, tok, usb cabel, adapter, optikai kábel, tok külön az akkuhoz, cd... ja és persze fülhallgató.
Szvsz ezekkel együtt ez elég jó kis dolog, és sokkal jobb mint egy sima kis mp3 lejátszó.
Sony MZ-N1 NetMD -
nospam
csendes tag
Az mp3-as CD-játszókról alkotott véleményemet azért nem írtam meg, mert kevés értelme lenne olyasmiről írni, amit soha nem próbáltam. Így szvsz a véleményem épp akkor nyugodnék hiányos alapokon, ha írtam volna róluk.
De ha akarod:
Még a mini-CD-s lejátszók is nagyobbak a minidisc-lejátszóknál, a média viszont elég drága, főképp RW-ben, ha egyáltalán kapható ilyen kies hazánkban. A normál CD-s meg túl nagy a zsebben hordáshoz.
A legtöbb MD-vel felvételt is lehet készíteni (másmilyet nem is érdemes venni), a CD-s mp3 lejátszókkal nem. (A memóriás mp3-lejátszók a memória ára miatt nálam nem játszanak.)
Az MD kétségtelen hátránya, hogy az átjátszás annyi ideig tart, mint a zene hossza.
Én mindezeket - és sok mást - alaposan megfontoltam, mielőtt MD-t vettem. Azóta sem bántam meg. -
Shim
őstag
Az, hogy ''elég nagy többség'' ajánlja a md-et, még nem jelenti, hogy a cd rosszab. És, igen használtam már md-t. De úgy gondolom, ennyi pénzért nem éri meg.
Itt ki si derült (számomra) a megoldás! Akinek van rá pénze vegyen md-t, akinek nincs az vegyen cd-set, akinek qrva sok pénze van az vegyen iriver 512Mb-os memóriásat, vagy merevlemezest...
(Azért én még mindig nyugodtabb szívvel törnék össze/vesztenék el egy húszerzes cd-set mint egy 60ezres md-set...
--maradok a cd-nél) -
Shim
őstag
Dnacrew, nospam:
és mi a véleményetek az mp3as cd lejátszókról? Abból amit írtatok nem derült ki, hogy mit gondoltok róla, csak az hogy a mindisc jó dolog. Persze jó kis cucc az md de így elég hiányos alapokon nyugszik a véleményetek. -
nospam
csendes tag
Egy szavazat a minidiscre, nekem Sony van, jó cucc. A hangja kiváló, ver minden mp3-at. Egy 74 perces MD 6-700 HUF, ugyanennyi zene tárolására való memória ennek a többszöröse.
-
dnacrew
tag
A minidisc is egy jó alternatíva. Volt szerencsém egy sonyhoz és télleg remek kis cucc volt.
-
dnacrew
tag
Én nem vennék cd-set.
[L]http://www.depo.hu/?page_number=6&id=11994&lid=1&csid=57[/L]
50.000ft Ez akkora mint egy gyufásdoboz, 10 órát bír, van benne diktafon és rádio, mindamellett adatot is tudsz rá másolni. Ezek közül egy sem igaz egy CD-sre.
Nem probléma a rázkódás, mert én még olyan nem láttam hogy egy cds nem akadozott volna futás vagy biciklizés közben. Egy cd eleve sokkal nagyon, zsebre nem nagyon rakod, nehéz mint a dög és lifeg mozgás közben. És nem hiszem hogy sokkal olcsóbb lenne. Ja és nincs olyan hogy karcos a cd és nem olvassa, nincs benne mozgó alaktrész, kevesebb minden mehet benne tönkre. Szóval... ?
Cd suxx -
balkó
aktív tag
Még egy szavazat az MD-re. Az átlagos mp3-lejátszóknál lényegesen jobb kivitel, és ha sikerül valakivel hozatnod egyet az USA-ból, akkor annyira nem is drága, 120 USD-ért már elég jók vannak.
-
kretenallat
senior tag
nem akarok egy egesz discmant zsebre vagni, az nekem sokkkk.
masreszt nem akarom egy-ket ev mulva lecserelni.
vinyos suxxor nem lehet vele futni... -
Shim
őstag
2/de előfordult, de nem karcolódott, mert az esetek nagy részében elkaptam a levegőben (taichi rulzz), vagy meg mitadisten nem volt alatta eyg bekapcsolt láncfűrész-mert anélkül nehezen karcolódna egy sima eséstől...
3/ez már ki-ki maga dolga, hogy hányszor ír újra, én legalábbis nem cdrwről hallgatoma zenéim, minvel amit egyszer megírok, azt jól írom, és az úgy is marad.
Ja és az mp3as discman nem keröl annyiba mint egy md -
Tibisz
aktív tag
1. Ezt hoztad fel érvnek ezért válaszoltam.
2.Ez egy nagyon fontos pont. Veled még nem fordult elő, hogy kiesett a CD a kezedből és mint a vajaskenyér az írt oldalára esett?
3.Egy MD lemezt bárhogyan szerkeszthetsz. Ha akarod a 11-edik szám helyére felveszel egy másikat. Ezt úgye egy CD-vel csak újraírással lehetne megoldani. Ha valamit 1 milliószor újra lehet írni, annak biztosan jobb minőságe lesz még 500 újraírás után is, mint egy újraírható CD-nek amire kb 100 újraírást garantálnak általában. -
MaUser
addikt
Nem rossz ötlet, de meddig bírják a winyók? Erről nem tudsz valamit? Engem ez tart vissza, hogy ezt ajánljam.
Kretenallat: Még egy érv a sony mellett: 8 évig kell javítania a cuccodat (én a négy éves lejátszómat felvevőfej nélkül vettem és egy hét alatt itt volt az alkatrész hozzá.) -
MaUser
addikt
262,5kb/s-nek.:) Nem tudom. Philips dvd-n volt alkalmam hallgatni a gyári mp3 tesztlemezét (192kb/s) nem nyerte meg a tetszésem az biztos. Szóval egyik sem az igazi de a cd sem. A sony mellékel az sa-cd-t lejátszani tudó dvd-ihez egy tesztlemezt No.-ban. Ezen van egy Miles Davis szám, ami egészen hihetetlenül lágyan, emberien szól. Olyan mintha egy bakelit lenne, de annak recsegése és egyéb hibája nélkül. (Zárójelben hozzátenném a többi szám nagyrésze surrond-ba volt keverve, de messze nem szólt így szóval az irány adott.) Szóval az tetszett.:)
Az mp3 igazi baja szvsz a normális hardveres dekóder hiánya, illetve, hogy nem ennek figyelembevételével készült szvsz. Az atrac is elég érdekes ha jobban tömörít sajnos, de nem kell tömöríteni.
Kretenallat: Egy a lényeg ha sétálgatni kell csak akkor elég az mp3 is, de arra ennyit ne költs. Egy md kidolgozása minősége megéri ha ennyit ráköltesz. De Te döntesz. Én a helyedben vagy vennék egy kicsi mini-cd/mp3 lejátszót a feléért és másra költenék, vagy vennék ennyiért egy md-t és örülnék neki!:) -
QQRIQ
tag
En a magam reszerol egyertelmuen egy vincsis MP3-jatszot javasolnek. Nem tudom, M.O.-n mennyibe kerul manapsag az ilyesmi, de szerintem ki kellene jojjon a 60e forintbol (bar lehet, hogy megse, ismerve kis hazank tobbnyire rablo arkepzesi rendszeret :O). Na es persze kiraly dolog az, ha az embernek 20 GB-nyi MP3 all a rendelkezesere, 192-vel vagy tobbel tomoritve. Az egy nehany szaz CD-t jelent a zsebedben. USB2-vel meg nagyszeru a hozzaferesi ido is, amikor a zenet ratoltod.
-
Tibisz
aktív tag
1.Az MD szerinted nem bír ki 100 évet. Ha szerinted nem akkor írd le légyszíves, hogy miért nem.
2.Nem is azt írtam, hogy szoktad karcolgatni, csak azt, hogy az MD lemezeket egyáltalán nem tudod megkarcolni, csak ha akarattal teszed.
3.De nem 1 milliószór lehet újraírni a CD lemezeket, mint az MD lemezek.
4.Nagyobb zsebhez már sokkal jobb a bakelit! :P -
-
MaUser
addikt
Szvsz a sebességet hadjuk. 1x-es és kész. Az md tömörítése is hagy kivánnivalót maga után, pl egy nagyzenekart hihetetlenül reálisan tömöríti qvartetté.:) De jó lemezzel elmegy.
-
MaUser
addikt
Na akkor én is hozzáteszek valamit.:)
Ha netről töltögetsz, akkor egyértelműen mp3, de ha zenét is akarsz hallgatni, akkor nem kérdés. Az atrac 262,5kb/s-kel kódol. A különbség viszont a kódolási eljárás és a minőség. Anyagi lehetőségeim miatt md-t használok felvevőnek zenéhez, mivel asztali cd író megfizethetetlen. Szóval jobbfajta lemezen (sony es) a hang majdnem megközelíti az eredetit. Az md könnyű, praktikus és nem megy tönkre, szerkesztheted (akár gépen is), és ami a legfontosabb igen strapabíró. Nem egy ismeretlen márkát veszel érvényesíthetetlen garanciával. Szóval szvsz ha van rá ennyid nem kérdés. A helyedben megkérdezném a boltban mikor lesz modellváltás és várnék, mert igen sokat lehet így spórolni. 60.000-et pedig nem adnék ki egy mp3 lejátszóra. És ne aggódj jó fülessel hallani fogod a különbséget.:) (Persze nem a metrón.) -
Tibisz
aktív tag
Használtál már hordozható MD-t egyáltalán?
1. Nagyon nem mindegy milyne bitrátájú mp3-at akar az illető felvenni a hordozható készülékébe. Ugyanis minél kisebb méret a lényeg hisz akkor fér rá több, viszont akkor a ninőség is jelentősen romlik. Ez ugye MD-nél nincs.
2.Az MD-khez normális fülhallgatót is kapsz, et nem jó kifogás. -
Cathfaern
nagyúr
Nem vagyok jártas a technikai oldalban, de ha a MD formátuma egyenlő az Atrac (biztos, hogy nem jól írtam)-al, akkor annyit tennék, hozzá, hogy van olyan Sony MP3 lejátszó, ami ezt a formátumot is lejátsza. Így viszont már tényleg csak a méret (meg persze az ár), a különbség.
-
kretenallat
senior tag
koszi a tanacsokat, hajrá ha akar még vki mondani vmit
:)) -
DJ Mythos
aktív tag
Üdv!
Én egy MP3as discmant használok. Nekem is hasonló problémám volt, amikor azt vettem. De a köv dolgok szóltak mégis e mellett, illetve a md ellen:
lényegesen olcsóbb mind a lejátszó, mind a tárolóegység, sőt a cdt akár másra is használhatom, nekem a realtime felvétel nagyon nem fekszik, szeretem az ilyen dolgokat hamar letudni (ez olyan mintha kazettára venném át a cdt, lagalábbis időben), és jólval egyszerűbb abból a szempontból is hogy a zenéim 99%-a mp3ban van. -
McPie
tag
Azért HA menet közben hallgatod, akkor a háttérzajok miatt majdnem mindegy a minőség... :))
Meg azt se felejtsük el, hogyha az MD-be 500 Ft 160MB memória, akkor a CD-be meg 250 a 700MB... :)) -
rudi
nagyúr
Párszor már nézegette a sony.com-ot de még egy olyan vissza-össze weboldalat nemláttam mint az
pl ilyen egy link:
[L]http://www.sonystyle.com/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/en/-/USD/SY_DisplayProductInformation-Start;sid=V_mIOjzucoaIIQIdo0CCMXPiY456Claqdr0=?CatalogCategoryID=uzsKC0%2eNYgYAAAD1sChfveQy&Dept=pa&TemplateName=item%2fsy_item_b&ProductID=epgKC0%2eN2GUAAAD17tJfveQ3&ContentItemPage=[/L]
besz@rás! jól seggbe kellene rugdosni a webmasterüket. -
rudi
nagyúr
Úgy látom ide csak vájtfülű audiofilek járnak. Arra nem gondoltatok hogy a legtöbb zenét esetleg a kérdező is mp3ból nyomja át? Vagy arra hogy tényleg csúcsszuper MDhangját egy átlagos (jobb esetben) fülhallgatóval fogja hallgatni? És arra gondolt valaki hogy van memóriakártyás mp3 lejátszó is? Vagy arra hogy az ilyen portable dolgokat általában zajos (utazás stb.) környezetben hallgatja az ember fia?
[L]http://extremetoysforboys.com/index.php3/item/item/NEW!%20PD%20Hercules%20FuXion%20Genie:%20128MB.html[/L] 48000 de ebbe talán nem lehet +memet rakni, anúgy elég kicsike :) -
Tibisz
aktív tag
MD adok még egy szavazatot. 4 éve hasznlok már egy Sony MZR-55-öt és tökéletes. Ez idő alatt volt párhuzamosan egy Yepp-em is, amin túl is adtam, mert az MD-vel nem volt egy kategória. Az MD minőségben egyszerűen verhetettlen. Aki azt írta, hogy 69e sok egy MD-ért, de ennyiért már szuper MP3 lejátszót kap, az hallgasson meg egy MD utána pedig egy MP lejátszót, és rá fog jönni, hogy miért is drágább! :P
-
dzsoni
senior tag
válasz
kretenallat #1 üzenetére
Én MD-t használok már jó pár éve. Még annó az mp3 nem igazán volt jelen amikor az első md deck-et megvettem, és azóta sem bántam meg. Egy md-re felfér 4 album (LP4) nagyon jó minőségben, igaz én csak és kizárólag optikai kábellel másolok, de az analóg módon felvett zenék is perfektek. Ami az MD mellett szól még, hogy maga a lemez nem karcolódik a tokozás miatt mint a CD, bármikor bárhogyan variálható a lemez tartalma (track-ek felcserélése, track-ek egybefűzése, vagy szétvágása, adott rész kivágása, törlése), gyors, kicsi, stb...
A kocsiba is inkább MD lejátszót vettem, pedig sokat gondolkoztam a dension mp3 lejátszón. -
M@trixfan
addikt
Ne felejtsük el, hogy bármilyen forrásból rögzít (Digital/analog). Egyébkent teényleg nem olcsó mulatság.
Egy barátnőért elcserélném a világ legjobb mp3/MD playerét is! :DD:DD:DD -
M@trixfan
addikt
''a úesbé'' : gratulálok magamnak :O
-
M@trixfan
addikt
válasz
kretenallat #1 üzenetére
Hali! Én is átrágtam magam ezen és végül minidisc lett. Elmondom a tpasztalataimat. Bocs ha kicsit túl hosszú:
Jó minőségben kb 5 album fér rá egy CD-re mp3-ban. Most tényleg jó minőségre gondolok, olyanra mintha a cd-t hallgatnád. A Minidisc kifejezetten kristálytiszta hangú, ott ezzel nem lesz gond.
Mp3-as cd lejátszóknál a fizikai megvalósítás szvsz hagy maga után kivánnivalót. A Sony MD-i kifejezetten jól néznek ki és kellemes kidolgozásúak. Méeg azok is amik műanyagból vannak. A méretbeli különbség egyértelmű az MD javára.
Ha MD, akkor Sunyi kizárólag! :) Körbejártam a témát és a többi márkának akadtak spec. esetekben tömörítési problémái, ergo gurgulázott a hang :) Egyes Sharp modelleknél fordult elő. Az sem utolsó, hogy a Sony fejleszti az Atrac3-at. A Type-R megjelölés asztali deck minőséget nyújt, míg a a legújabb Type-S longplay üzemmódban is nyújtja a deck minőséget.
Javaslm a net MD-t mert nem valós időben kell felvenni a zenét, hanem a usb porton keresztül.
Azonban tisztában kell lenni azzal, hogy az atrac is veszteséges tömörítés, ezáltal rossz minőségű mp3-ak átjátszásakor romolhat a hangminőség. Én még nem tapasztaltam, csak leírom, hogy az érme mindkét oldalát lásd. :) Ha netán komolyzenét / jazzt hallgatsz akkor az Atrac3 nagyságrendekkel jobb élményt ad. A CD-t hallgatod kicsiben! :DDD A távvezérlő + vele adott bőrtok nagyon alkalmassá teszi az utcai használatra.
''Röviden'' ennyi. Az CD alapú dolgokkal kapcsolatban meg hemzseg a net és a fórum. Itt van egy javaslat, igaz 9000-rel drágább de megéri a netMD miatt:
[L]http://www.sonypage.hu/sp.php3?__dum=1&mod=sp/termek&kat=uton&csop=Walkman&model=MZ-N510[/L] -
kretenallat
senior tag
uff...
szal van max 60000ftm rá és nem tudom melyik lenne a jobb választás, szeretnem ha legalabb 4-5 albumnyi jo minosegu zenet tudnek magammal vinni zsebben.
Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Bundle topik
- Megjelent a Realme GT7, a márka legolcsóbb csúcsmobilja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ford topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NBA és kosárlabda topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- 230 WATTOS GIGABYTE AORUS 15P KD TÖLTŐT KERESEK!
- ASRock B550M-ITX/ac
- Huawei AF23 4G USB modem / stick megosztó 300 Mbps WiFi router - Új, dobozos, hibátlan
- Shin Megami Tensei V dobozos Nintendo Switch játék - Új, bontatlan, fóliás
- Garmin nüvi 55LM GPS navigáció - Közép-Európa 22 országa térkép élettartam frissítéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i5-10310U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AX-370 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Zalman S3 EVGA 500W
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest