Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• azbest

félisten

válasz szkutyi #419 üzenetére

A masinának van egy m.2 2280-as, egy miniPCIe és egy m.2 wifi slotja. Plusz van egy hagyományos sata csati is, de olyan meghajtó nem fér be a házba, mivel ventilátort tettem bele.

A sima m.2 2280 az foglalt már, arról fut a rendszer.
    Viszont vannak még más ssd-im is.

A miniPCIe slotba is lehet tenni:
    - Van egy mSata ssd-m, ami a miniPCIe slotba megy, ha a slot is támogatja. De itt ez a slot nem tudja ezt a módot. Így ez kilőve.
    - vettem egy miniPcie -> m.2 nvme adaptert, amit méretre lehet vágni. A szélső lyukak az alaplapra rögzítéshez vannak. a középső lyukak az m.2 ssd méretéhez levágható középső nyelven vannak. És a 2242-es méretű ssd esetén túl sok helyet foglal a szűk helyen ezen az alaplapon. Ütközne a normál m.2 slotban lévő ssd-vel. Viszont, ha rövidebbre vágom a középső nyelvet és nem oda csavarozom be az ssd-t, hanem az egyik szélső lyukba, fejjel lefelé csavarozom be a rögzítő gyűrűt, akkor pont jó (egy hajszálnyit áll benne ferdén) és még az alaplapra is be tudom csavarozni a másik oldalit. 2230-as méretű ssd-nél ugye egyszerűbb lenne, az kisebb. De így a 2242-es is belefér.

Ezen kívül van egy m.2 wifi slot is, abba is lehet tenni adapterrel kis méretű 2230 vagy talán 2242 méretű m.2 nvme ssd-t. Azt is méretre kell vágni. Annak csak középen van rögzítő helye, így lehet 3d nyomtatnom kell hozzá lefogatót.

Persze ezek csak x1 sávos slotok, így 800 vagy 500 MB/s a max sebességük. De a célnak teljesen jók és kis helyen elférnek. Persze lehetne venni egy nagy kapacitású ssd-t is bele akár. De olcsón találni kisebbeket, amiket amúgy pendrivenek is használok máskor külső kis usb keretben.

Új hozzászólás Aktív témák