- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Léghűtés topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Asztrofotózás
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
Aktív témák
-
Christoph
aktív tag
Én is &rew -val értek egyet, a windrv3 nagyon tutkos kis progi, egyszerü kezelhetőség, alacsony gépigény....
Ja és egyértelmüen FW-t vegyél !!!! -
törölt tag
Derrrick: szoval a FW-vel akkor lehet gondod, ha lassu a vinyod (de nem az), nagyon toredezett vagy a vindoz elkezd valamit csinalni, ami miatt nem tudsz irni eleg gyorsan. tovabba csakugyan nagy segitseg, ha van masodik vinyo, mert akkor az egyikrol tud dolgozni a masikra. valaki szokta ajanlgatni a WinDVR3-at, tenyleg nagyon jo kis progi, en is hasznaltam mar tobbszor. ha leszedted a cuccost, akkor az avi formatumu lesz, de rogton elkezdi neked konvertalni a beallitott formatumba (tobbfele minosegu MPEG-et tud, nagyon szep eredmennyel). sztem ennel jobb minosegu dvd-t csak valamilyen ketmenetes enkoderrel tudnal csinalni.
-
erdoke
titán
Ezzel az a gond, hogy ha valami el kezd dolgozni a WIn alatt, akkor megöli a vinyódat, ráadásul nem tudsz mást csinálni közben.
A második vinyó akkor is jól jön majd, amikor a behúzott DV-ből DVD-t csinálsz, mert így tudsz egikről a másikra dolgozni, nem önmagán belül darál az egyetlen.
Egyébként is tengernyi hely kell az anyagoknak, 60 perc DV avi kb. 13 GB.
Irány a Sulinet, ~27e Ft egy 160-as Samsung, a felét visszakapod. -
Derrrick
tag
Hát igen, 61-ért tőlem adhatnak hozzá ajándék biciklit is, ha nem használom ki a funkcióit akkor nincs rá szükségem.
A FW-on keresztül nem csúszik el a hang ugye (ha jól értem a hangelcsúszásnak a veszélye csak analóg anyag digitalizásánál van, mivel a kép az audio digitalizálón alakul át, míg a hang a hangkártyán?), míg a FW-on közlekedő digitális anyag esetében viszont együtt haladnak a jelek?
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
61e a bruttó végfelhasználói ára egy alap ADVC-nek. Nem igazán DV anyagnál van jelentősége, hanem az analóg digitalizálásában. Lockolni képes a hangot a képfolyamhoz, tehát nem lesz csúszás VHS-ről se.
Elvileg kiválthatod vele a a FW kártyát is, sőt kábel is jár hozzá. Gondolom ez téged nem vígasztal.
[Szerkesztve] -
Derrrick
tag
válasz
PH! daemon #19 üzenetére
Köszönöm Neked is a válaszokat. Holnap elszaladok a cuccokért és nekiállok dvd-síteni a miniDV szalagjaimat!
Ezt a Canopus kártyát, képességeit és a szükségességét nem-egészen értettem meg, bár a leírtak alapján felkeltette az érdeklődásemet. Hogyé aggyák?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Derrrick
tag
válasz
PH! daemon #17 üzenetére
Kell hozzá valamilyen drivert telepíteni, vagy csak berakni a PCI-be, oszt' mehet?
Ezen keresztül a gépem minek fogja látni a kamerát?
[Szerkesztve] -
PH! daemon
csendes tag
Na, mire visszaértem, megelőztek a válaszokkal.
PCI-os FW kártya (általában 3 portos) 4,5-5e Ft körül van, 2e Ft körül egy igényes kábel.
Szerintem minden nagyobb számtech boltban lehet kapni ezeket. Hülyeazértnemvagyokban 3e Ft a legolcsóbb kábel, bár igénytelennek nem mondanám. -
dabadab
titán
Az FW azert jobb, mint az USB, mint amiert sokkal jobb egy tengeren hajon atkelni, mint auton: az egyik mukodik, a masik nem
A kameradon biztosan van FW kimenet (IEEE-1394 neven is ismert), arra kell kotni.
ps: Ja, es FW-USB osszekoto kabel sincs.
ps2: ugyan vannak miniDV kamerak (pl Panasonic NV-GS15 es NV-GS11), amiken van USB kimenet, de azon csak a fenykepeket lehet lementeni, mozgokepet nem. -
Derrrick
tag
Huh, én csak a miniDV felvételeimet (jobbára a gyerkőcökről) szeretném DVD-re kiírni. Ehhez kéne alapszintű ismeret és minimális tennivaló (nem terveznék szerkeszteni, stb.), csak a relatív nehezen használható szalagos cuccokat szeretném DVD-síteni...
A kamera egy JVC DVL-9600. Van rajta DV in/out, JLIP (?), és s-video out
[Szerkesztve] -
Derrrick
tag
válasz
PH! daemon #4 üzenetére
A videokarim nem VIVO-s, ezért is az USB-s kérdés.
A kamerán nincs USB, de van-e olyan kábel ami USB--S-video? -
gege71.hu
addikt
Ha minidv kamera (jó lenne tudni milyen) azon kell lennie firewire csatinak, vagy ha sony pl akkor eg iLink aljzatnak. Azon keresztül át tudod tölteni a gépre amiben kell legyen FW kártya ahhoz hogy ezt véghezvihesd. De ha vmi normálisabb kameravezérlést akarsz a gépről akkor pl egy Canopus EZDV kártya(PCI-os) a te barátod. Ez már hasznátan nem drága és ég és föld egy ilyennel dolgozni a sima firewire kártyákhoz képest melyek okkal inkább általános célúak(kamera, hdd gyéb perifériák és a PC közti kapcs), AZ EZDV minidv és digit8 kamerákhoz készült é sokkal inkább kifinomult.
A dv-s dolgokról dióhéjban itt tudsz tájékozódniű8alapfogalmak, eszközök stb)
Mielőtt belevágsz érdemes átolvasni
Bővebben: link -
Derrrick
tag
válasz
PH! daemon #2 üzenetére
A videokártyán s-video van, de pl. USB-n is bemehet?
-
Derrrick
tag
Sziasztok, a kérdésem az lenne, hogy miniDV kameráról film letöltését a PC milyen bemenetén kell elvégezni (firewire-om nincs)? A kamerán s-video kimenet van! És melyik progit ajánljátok hozzá?
Kösz előre is!
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 6560B - i5-2GEN I 4GB I 500GB I Radeon I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Így lehet neked Teljes Magyar Logitech Craft Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest