-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Narmiaren #43841 üzenetére
Hogy mire ne? Németből és itthon is 17-18K az eredeti 160XT
Szerintem 2 évre az utánzat is megteszi, legrosszabb esetben a DC csatlakozót idővel lecseréled egy másikra vagy egy sorkapocsra, más, problémát nem igazán okozhat rajta 1/4 átlagterhelésen használva.
(#43842) cinemazealot : Gondoltam hogy nincs is akkora baj. Milyen márka ez? Szétszedhető-e roncsolás nélkül? Minap javítottam hasonlót 12V/5A, amibe nem volt beültetve-beforrasztva az optocsatoló teljesen a pcb-be, és kocogtatásra kikapcsolt-kat-kat-kat...
-
törölt tag
válasz
Narmiaren #43832 üzenetére
Ha ezt a komponenst 5 vagy 10 év múlva is szeretnéd használni, akkor érdemes az eredetit megvenni, de ha 2 év múlva már kulcsrakész nas-t szeretnél venni mert elfogy a türelmed a hackeléshez, vagy belelendülsz és kell még sok HDD meg Eternal CPU POWa (elnézést) a transzkódoláshoz akkor felesleges most 18K-t elkölteni rá szerintem.
A nagyobb mindig jobb,
Ahogy a kolléga írta 2 hdd-hez a 72W-os optimálisabb. A 90-est is kerestem, de egy ideje de nincs forgalomba sehol. igazán nagy áramot induláskor, a hdd-k felpörgésekor vesz fel egy ilyen gép, azt kell kibírnia összehullás nélkül az AC-DC-nek. 3,5" lemezenként olyan 20-25W, 2,5" lemezenként 8-10W. Egy erős túllövéssel az elején ami 100-200ms-ig tart majd exponenciálisan csökken ahogy felveszi a fordulaot a lemez.
Nálam 4db 7200-as HDD-vel ~150 watt felpörgéskor 3-5 sec és ~50W-ra áll be tétlenül forgó lemezekkel. Ezek nem kérnek elnézést induláskor, de amit sima nas hdd-nek árulnak, "intelligensen" elnyújtottabban pörögnek fel azzal 100W körül megúszható és 38-45W tétlenül mert ezek a HDD parancs nélkül is leveszik a vezérlőjük órajelét, és kirakják a fejet parkolni.
(#43834) cinemazealot: Amikor egy termékkel vásárolod, akkor végfelhasználónak jár hozzá olyan kábel, amit a vásárló régiójában szabványosítva van. De én úgy tudom opcionális a táp kábel, és külön a megrendelőnek kell megjelölni a hosszát, dugó típusát, ha kéri ezt az opciót a tápegység gyártójától.
-
tupacamaru
veterán
válasz
Narmiaren #43832 üzenetére
Nekem is ilyen lapom van, 8GB memóriával. Egy 90 Watt-os PicoPSU-val hajtom, amit egy 60 Watt-os kocka táplál. Én azt tanácsolom hogy minél nagyobb kockát vegyél hozzá, mert ha több 3,5"-os vinyót akarsz beletenni, akkor kevés lesz a 60-75 Watt. Az enyém már két 3,5"-os vinyónál nem indul stabilan. Most egy SSD van a rendszernek, egy 2,5"-os vinyó a torrentnek, ezek ugye mindig mennek, és még egy 8TB-os vinyó a filmeknek. A nagy vinyó az megáll ha nincs róla lejátszás. Ez a konfig még elmegy erről a tápról.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Azonnali fotós kérdések órája
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Melyik tápegységet vegyem?
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Argos: Szeretem az ecetfát
- One mobilszolgáltatások
- Gumi és felni topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged